Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norinco M14 308 win (M305)
#1
Zdravo družba,

Tale kos mi ne gre iz glave. Kolikor vem je to Rebec prodajal pred nekaj časa. Ve kdo za kako rabljeno, lahko tudi novo.
Te SDM tacticool modeli mi niso ok (pa tudi predragi).
Nekaj rabljenih sem zasledil v Italiji tam med 500 in 700e. To naj bi lahko zrihtal Slovarms?

Original pride s plastičnim kopitom, veliko pa jih ima lesene. Osebno bi raje lesenega. Se da to kasneje zamenjati (oz. Kje bi dobil lesenega) če bi kupil tako s plastičnim.

Hvala za vsako pomoč.
Odgovori
#2
Zdravo!

Moram pohvalit izbiro, zanimiv kos je! :) Žal ne morem pomagat glede info kje bi ga lahko kupil. Vem da se je ena pred letom, dvemi prodajala tukaj gor, ampak je prodana. Lahko te vsaj usmerim v pravo smer glede kopita. Po mojih info gre pri Norincu za natančno repliko ki je kompatibilna. Na Zib militaria:

http://www.zib-militaria.de/epages/61431...ucts/10486

Imajo na voljo tale free part set za Italjansko Beretto bm59 ki je v bistvu kolikor vem iz surplus delov sestavljen Garand z modifikacijo za odstranljivi magazin. Skoraj siguren sem da bi moralo kopito pasat, v najslabšem primeru vsaj z manjšo modifikacijo. Seveda če ti uspe prej nabavit še puško - Srečno! :)

...Lahko pa se morda odločiš kar za Berretto BM59 ki je že v štartu cenovno ugodna in na las podobna prvotni izbiri. Pokliči Rebca, pred časom jih je imel..
Pew pew!
Odgovori
#3
M1A me je dosti časa matral iz enakega razloga kot plavušo torbice - ker mi je bil všeč :) Okoli tega sem preštudiral marsikaj le da na koncu nisem bil pripravljen kupit M1 za isti denar kot bi dobil match verzijo AR15, ki strelja bolje in ceneje.
No, tu vstopi SDM klon. Je malo bolj groba kopija ameriškega originala, generalno OK, če imaš malo srečno roko je lahko mogoče celo zelo OK. Nekateri orig. deli pašejo, marsikaj/večina pa ne. Po moje predvsem zato ker so v ZDA s tem tekmovali in so vsi aftermarket deli prilagojeni match konfiguraciji, tole pa je bolj po svoje. Še enkrat, bolj ugibam in sklepam na podlagi videnega.
Lesena kopita se seveda dajo dobiti, vendar pozor, preden ga boš prijel v roko boš znj odštel skorj enko kot za celo puško. Druga - M1A z lesenimi kopiti ne delajo dobro. Drži se jih sloves da se les zaradi velikega izreza za magacin bolj slabo drži skupaj in dosti hitro premakne nastrelitveno točko.
Ampak, če ga hočeš zaradi izgleda, potem OK, le da je verjetno nesmiselno zapravljati toliko samo za izgled...
Odgovori
#4
oo hvala obema za konkretne odgovore.
BM59 sem gledal (preko interneta, ne v živo), ko jih je imel Rebec, tudi cena je bila ok, problem pa je bil, ker so bile select fire (vsaj v originalu). Kar v luči nove zakonodaje ali pomeni izgubo kosa ali ornk komplikacije pri hrambi - nič od tega dvojega si ne želim :)

Kristian, ravno taka je moja želja. Puške v pravem puškovnem kalibru nimam, uporaba le nje bo verjetno omejena in bo večino časa nabirala prah in rjo v sefu. Se mi zdi pa zanimiva puška za 3x na leto malo pokat z njo.

Sem gledal teste od springfield M1A sporter in so bili res obupni. Ta ki je testiral, je puški poslal nazaj v Springfield na servis, ker ni mogel verjeti, da imajo tak raztros (mislim, da jih je dobil nazaj in je bilo malo boljše, ne pa nekaj blazno) :D

Kolikor zastopim ima Rebec trenutno na voljo SDM M25 Sniper System, ki mi ni všeč vizualno. Daljnogleda verjetno na puško ne bi tlačil, ostale "šare" pa sploh ne. Torej bi k visoki ceni moral prišteti še menjavo kopita, in sem pri ceni AR10.

Norinco M305 (M14) se rabljene dobijo v Italiji (drugje jih nisem zasledil) med 500 in 700€, kar tudi pri uvoznih stroških (ne vem kakšni so, ampak če so približno enaki kot iz Nemčije, si še vedno v najslabšem primeru pod 1000€).

Za leseno kopito pa nisem vedel. Kakšne modifikacije lesa v smislu beddinga, ojačitev in podobnega ne pridejo v poštev? V vsakem primeru je samo replika, torej take zadeve po mojem ne škodijo "vrednosti".
Odgovori
#5
ne škodijo vrendosti? Pa to je kitajska kopija, ne pa nek zbirateljski original :)
Seveda lahko naredš bedding, po moje je to + alu pilarji obvezno za kakršnokoli leseno kopito. Tole kitajsko kopijo je pred časom nekdo nosil na strelišča in je bila čisto OK tudi s plastičnim kopitom. Tudi streljela je presenetljivo OK.
Torej, če jo dobiš z nek znosen denar (vprašaj mojstra, beseda ni konj) potem jo pač kupi in se zabavaj. Ne p planirat nevemkakšnih predelv preden jo dobiš.
Odgovori
#6
Sem govoril z Rebcom pa stare verzije nima nobene, prodanih pa tudi ni bilo prav veliko v Sloveniji. Na zalogi ima nov model z boljsim kopitom ampak je tudi cena huda (prehuda za moj okus).
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)