Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kongsbergove cevi
#61
Kakor vidim ne Crvena zastava niti Diana...
Odgovori
#62
"Mato", res je, ker imajo omenjene puške odprte merke in spadajo v kategorijo serijsko izdelanega orožja. Vsaj Crveno Zastavo lahko vidiš pri pionirjih v njihovem rednem programu v disciplinah 20 ali 30 strelov leže, ter v trojnem položaju ( 3x10 strelov ).
Zmagovalna puška pa spada v kategorijo MK pušk proste izbire - stara Ančka in to celo z lesenim kopitom.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#63
No sam ne moreš zdej primerjat te in AK74 ali tajski M16 no....
Odgovori
#64
Karklo, če si lahko na forumu, lahko tudi na Youtube pogledaš posnetke finalnih serij.
Point je, da si vsak poišče najboljšo možno kombinacijo opreme, nato pa to dopolni s svojim znanjem.
Lahko si celo privoščimo špekulacijo po enačbi: oprema x znanje = rezultat

Boljša kot je oprema, manj znanja je potrebno za isti rezultat oziroma, bo rezultat višji z enakim nivojem znanja. kot smo že nekajkrat napisali, pri rekreativcih, kjer so možnosti za trening tako časovno kot prostorsko omejene, se lažje in bolj ziher dviguje rezultat z nakupom boljše opreme. Seveda je to odvisno od discipline, pri BR je delež strelca manjši, pri streljanju na prosto pa primerno večji...
Odgovori
#65
> Kristian said: Karlo, če si lahko na forumu, lahko tudi na Youtube pogledaš posnetke finalnih serij.

Ne morem, ker "delam" na brezplačni, brezžični povezavi, ki ima mnogo blokad.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#66
Martynov poka predvsem leže za ta položaj ima anschutz posebno leseno kopito .Za tri pozicije pa so absolutno dominantna alu kopita. Martynova puška je 13 let star Anschutz 1913 Super match z prebrano cevjo in cca 13 let starim testiranim lotom Olimp-R streliva ,ker je oboje enkratna in neponovljiva kombinacija jo upoablja samo za tekme(nima več streliva) za trening jo futra z Tenexom . Če pogledaš njegovo puško je v praktično standardni konfiguraciji brez podaljška cevi in tudi ostala oprema ki jo nosi zgleda najmanj 10 let stara, jermen pa zgleda kot da je iz kakega vojaškega arsenala za to ne moremo trdit, da je tak najboljši ampak njemu očitno to leži.

Puške vrhunskih ISSF strelcev niso prve , ki padejo v roke v fabriki puška, ki je bila ukradena Rajmondu je bila najboljša (13.6mm grupa 40 strelov)kar so jih kdaj v Eley tunelu vidl.
Puška z katero je osvoil medaljo Londonu poka dokaj povprečinih 16mm (moja poka 16.5mm) se pozna da ni bilo časa prebrat saj za to FWB potrebuje cca 5 mesecev(toliko časa iz proizvodnje prebirajo cca 10 pušk te Rajmond nato nese v tunel in izbere najboljšo se pravi prebranac od prebranca) zdaj ima prebrano rezervo z 14.5mm testno grupo. Takih pušk se načeloma ne da kupit niti ne spuškarit te ratajo vsake toliko po 'nesreči' v serijski proizvodnji ,če jih v fabrki pač ne opazijo se vsake toliko kaka znajde v rokah amaterjev .

Dejstvo je, da nekateri več nekateri manj trenirajo z 'živim' streljanjem, Rajmondova puška je po treh letih samo še staro železo .
Po drugi strani v ležečem položaju eden od dobitnikov medalje postreli samo cca 3000 kom letno vse ostalo trenira z SCAT z takim režimom je flinta zelo dolgo lahko vrhunska.

Tele Kongsbergove cevi so očitno res huda roba

Attached files [Image: dfc0e655a5b96db991c692ee158b2d.jpg]
Odgovori
#67
pa smo spet pri scanju... :-t

:))
administrator / Strelec.si
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)