Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„LONG RANGE SHOOTING DELTA 2014“ - SAJ Batajnica
#41
Ja po vsem tem je razvidno,da nagrada odpotuje v Črno Goro tako kot je potrdil Boro.....upam, da jo bodo prejeli.
Nekorekten odnos do sponzorja Optik trade....kdo stoji za tem, ki je tako neodgovoren do tekmovalcev.

lp
Odgovori
#42
@jabolko. Na tekmi ni bilo možnosti priti do vseh rezultatov, saj je človek zadolžen za to, odšel med tekmo v bolnico k svoji tašči (Igor). Sploh pa se mi zdi nesmiselno, da bi sponzor štel točke in pred vsemi razčiščeval kdo je najboljši. To je naloga organizatorjev. Glede tvoje tona pa sem prosil za pojasnilo, ker se pač pri nas trudimo, da smo vedno do vseh maksimalno korektni in sem dobil občutek kot da imaš morda ti kakšne drugačne izkušnje z nami?


Ravno organizatorji pa so vmes me opozorili, da zopet delamo napako in sicer da očitno ne jaz ne nihče drug od prisotnih v tej temi, ni dobro pogledal prilepljenih rezultatov. Vsi so namreč očitno gledali samo prvo stran, na kateri je najboljša ekipa Montenegro I. V vseh treh ostalih disciplinah pa je najboljša ekipa SK Hercegovac. Tako da sedaj se pa moram res jaz posipat s pepelom, saj sem v dobrohotni nameri da bi stvar zaključil, napačno bral rezultate. :(

Ko gre narobe, gre očitno res vse narobe. Sedaj pa sem tudi pripravljen sprejeti kakšno objektivno kritiko, saj si jo tokrat res zaslužim.
Optics Trade - trgovina s široko ponudbo športne optike, termovizijskih naprav, montaž in dodatkov
Pirnikova ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

www.optics-trade.eu

Mail: info@optics-trade.eu
Telefon: 031 770 520

Odgovori
#43
Kot sem že napisal tam na snajperski metak, dokler ne bo reda in jasnega vodenja/točkovanja/pravil ter manj "mešanega na žaru" bo interes za tovrstna tekmovanja (ki skupaj s potnimi stroški niso prav nič trivialni) manjši kot bi lahko bil. Sploh pa je potrebno izbrat prave predstavnike za take rabote (povdarek na take, ki ne vidijo v vsakem dvonožnem bitju priložnost za lasten zaslužek in samopromocijo).
Odgovori
#44
Točn tko!
Kaj je z vami, a ste na bombo stopu?  ...p o v r a t...
Kocka na belo, kocka na črno...

Za koga? ZA SLOVENIJO!
Odgovori
#45
Pozdravljeni,

predlagam sklic vseh predstavnikov zvez /beri tekmovalcev/ .ki so in bodo tekmovali , organizirali in predstavljali Slovenijo zunaj naših meja v naslednjem letu /in upam naprej/ .Prosim da predlagate lokacijo in uro sestanka /ko se lahko največ strelcev zbere / . Prišli
naj bi z konkretnimi predlogi za nadaljne delo in izvolili naše predstavnike ter to tudi objavili .

LP Boro :)
Odgovori
#46
Pozdrav svima na forumu procitao sam Teodore tvoju odluku da je najbolja ekipa Balkanske Lige 2014 SK:Hercegovac sto je potpuno pogresna, da me nebi shvatio pogresno i da ne pomislis da mi je do materijalne koristi odricem se u ime ekipe Montenegro 1 optickog nisana Sightron. Medjutim konstatacija da smo drugi ili koji vec ti je pogresna vjerovatno si bodovao ukupno rezultate 300m+500m sto je potpuno pogresno jer na pocetku BL. Predsjednik lige je objavio da nagrad BL.300 (dakle samo 300 ) ima sponzora u prilogu ove moje tvrdnje ti saljem citat teksta gos. Predojevica a nadam se da je spreman to i potvrditi.



" Na ovim takmičenjima će se pucati 300 m i za ukupan plasman se sabiraju 4 najbolja rezultata. Nazvali smo je BL 300 i na kraju sezone proglasice se najbolje ekipe i pojedinci na 300 m.
BL 300 ima generalnog sponzora koji dodjeljuje nagradu na kraju sezone najboljoj ekipi. Nagrada je opticki nisan SIGHTRON. "
Odgovori
#47
Ili bolje da objavim cijeli tekst :
Zadovoljstvo mi je i čast da izvjestim posjetioce foruma da je na sastanku (koji je odrzan on line zahvaljujuci modernim tehnologijama), izabrano rukovodstvo „balkanske lige“ u dalekometnom streljastvu odnosno long range-u.
Na sastanku su prisutni bili organizatori takmicenja:
1. Crna Gora – Zoran Vukčević (Speed shooters Montenegro)
2. Slovenija – Valter Sabadin (Alpe Adria)
3. Bileća – Vukoje Miloš (Hercegovac Bileća)
4. Srbija – Stevica Vučić – (Batajnica Beograd)
5. Banja Luka – Igor Predojević - Klub dalekometnog streljastva SOKO (KDS SOKO)
Sastanku je prethodila intenzivna prepiska putem emaila, razgovori telefonom, uzivo, tako da je ovo bila samo formalnost da se uspostavi krovna organizacija i formalno „rukovodstvo“.

Za predsjednika je izabran Igor Predojević (KDS SOKO)
Kao potpredsjednici su izabrani Stevica Vučić (Srbija Beograd)
i Sabadin Valter (Slovenija Alpe Adrija)

Rukovodstvo je neprofitabilno i ima ulogu uvođenja reda u ligu, i rješavanja eventualnih nejasnoća i problema koji se mogu pojaviti tokom takmičenja. Biće određena osoba (ili osobe) koje će voditi tabelu sa bodovima. Tabela će biti online i dostupna svim zainteresovanim na uvid. Redovno će se ažurirati nakon svakog takmičenja.
Organizatori su već ranije dogovorili „Pravilnik“ za 2014. Godinu i potpisali „Izjavu“ o prihvatanju pravilnika i kalendara za 2014. Godinu.
Kalendar za 2014 godinu
1. Crna Gora – Danilovgrad – 26. April
2. Makedonija – Skoplje – Maj
3. Srbija – Zlatibor – pocetak juna
4. BiH/RS – Manjača – 29. Jun
5. Slovenija – početak mjeseca septembra
6. Bileća – kraj mjeseca septembra
7. Srbija - Batajnica - Oktobar

Na ovim takmičenjima će se pucati 300 m i za ukupan plasman se sabiraju 4 najbolja rezultata. Nazvali smo je BL 300 i na kraju sezone proglasice se najbolje ekipe i pojedinci na 300 m.
BL 300 ima generalnog sponzora koji dodjeljuje nagradu na kraju sezone najboljoj ekipi. Nagrada je opticki nisan SIGHTRON.

Novina je da će se bodovati tokom sezone i 500 m (posebno), tako da ćemo imati „dvije lige“, BL 300 i BL 500. Zbog manjeg broja strelista koji pruzaju mogucnost gađanja na 500 m, a to su
1. Danilovgrad (CG)
2. Zlatibor
3. Manjača
4. Slovenija
5. Bileća
za ukupan plasman u BL 500 bodovaće se 3 najbolja rezultata. Na kraju sezone proglasice se najbolje ekipe i pojedinci na 500 m.
Ima jos par novina ali toliko za sad.

Predsjednik BALKANSKE LIGE
Igor Predojević
Odgovori
#48
Samo pri 300m lahko skinete bilo kako oznako Long range saj 300m v vseh mednarodnih ligah pade pod 'short range',že 500m je bolj tako pod pomisljaji ''long range''.
Odgovori
#49
Daj mr.T nehaj z nekimi mednarodnimi ligami to je pač BL 300,kaj ti ni jasno, 300m,štiri tekme, daš skupaj naprimir, 197,196,195,194 in dobiš 782 in tako naprej dokler ne dobiš nekoga ki ima največjo število in ta je zmagovalec lige to bo pa ja šlo... za ekipo se bo pa MUTILO, ker nikjer ne piše kako in kdaj mora biti sestavljena in prijavljena...tako da se spet ne bo vedelo katera ekipa dobi nagrado...
Odgovori
#50
Glede na razpis definitvno Montenegro 1 prvi saj so na 300m v open+tr daleč prvi (66 krogov pred SLO-RS).

Pa se eni norca delajo iz Borota...
Odgovori
#51
300m še vedno ni long range razen, če se strelja za .22lr .
Odgovori
#52
@mr.T 300 m je 300 m, naj se strelja s pištolo, puško ali s topom in naj se meri od strelca do tarče ali od tarče do strelca...

Mogoče pa organizatorji ( ne le izvajalci tekem ) rabijo kakšna navodila, kako se ligo sploh organizira, da teče brezhibno, da se ve, kdo je za napake odgovoren in še marsikaj drugega. Po mojem trdnem prepričanju, se daje praktične nagrade posameznikom in ne ekipam. Zakaj? Če me bo kdo vprašal, bom odgovoril. ;)
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#53
glede na pisanje na strani Snajperski metak je tale balkanska pajcek liga enaka žalost kot slovenska golaž liga, le da se je treba peljati malo dlje.
Če smo pa že pri vožnji, je pa zanimivo pogledati kam vse lahko prideš v 9-12 urah vožnje, koliko običajno traja cijazenje do Bileče, Danilovgrada ali bognedaj, Skopja.
Odgovori
#54
> 357 said:
> @mr.T 300 m je 300 m, naj se strelja s pištolo, puško ali s topom in naj se meri od strelca do tarče ali od tarče do strelca...
>
> Mogoče pa organizatorji ( ne le izvajalci tekem ) rabijo kakšna navodila, kako se ligo sploh organizira, da teče brezhibno, da se ve, kdo je za napake odgovoren in še marsikaj drugega. Po mojem trdnem prepričanju, se daje praktične nagrade posameznikom in ne ekipam. Zakaj? Če me bo kdo vprašal, bom odgovoril. ;)


Tu se pa strinjam da bi moral praktično nagrado dobiti posameznik in ne ekipa,in te uprašam zakaj...
Odgovori
#55
Nevem zakaj si zapel za long range saj je bilo v razpisu jasno povedano da gre primarno za 300m in 500m kjer omogočajo razmere in to je bilo pač dano dejstvo pred samim štartom BL pa komur paše paše komur ne ne. Ta del se mi ne zdi sporen je pa res da je to prej micro F-class kot pravi F-class.
Odgovori
#56
> 357 said:
> @mr.T 300 m je 300 m, naj se strelja s pištolo, puško ali s topom in naj se meri od strelca do tarče ali od tarče do strelca...

To je čisto res a organizatorji radi zadeve okranclajo z pridevniki ala taktičen ,Long range etc kjer gre za čisto navadno zavajanje a očitno to zažge pri strelcih .

Long range se razume kot streljanje na dolge razdalje ,kaj je dolga razdalja je relativno . 100m za pištolo najbrž lahko označiš za dolgo razdaljo ? Za puško z optiko je teh 300m kratka razdalja.

357 nič skrbet ISSF je top , na 300m leže z dipterjem in jermenom top strelci primerjalno gladko opravijo z večino rezultatov Balkan lige tako v kategoriji Open kot Bl/TR
![](http://www.gb300m.com/images/General/bull.jpg)
Odgovori
#57
@mrT Pri prejšnjem postu mi ISSF sploh ni prišla na misel...Udeleženci "prevare" o glavni nagradi se ne "prerekajo" v kateri "range" spada tekmovanje, ampak za katero razdaljo je bila razpisana nagrada.
@jabolko Če se strinjaš z mano, potem **ti** ne rabiš odgovora. Ostale pa ne zanima - vsaj tako izgleda.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#58
ja no me že skrbi ker ti ni ISSF prišla na misel...da ni kaj narobe z zdravjem :-?
Odgovori
#59
Tole berem, pa mi ni čist jasn prihaja nova strelska sezona v letu 2015 pa vidim, da bo v naslednjem letu ostalo enako...različna tolmačenja....dejmo naredit olimpijsko disciplino....na 300m diopter... pa dajte vašo optiko malo na stran, ker ste že vsi tako dobri, da ne veste kaj bi sploh počel, in nekateri samo najedate, in prikazujete zadetke iz nekega arhiva. Kot bralec vaših postov vidim, da si nekateri zdravijo vidne komplekse, žal gremo vsak po svoji poti, in s tem vidni končni rezultati..nekateri še nagrad ne morejo podeliti, kaj je šele pri organizaciji tekmovanja.
Pa brez zamere...
Karlo v tvojem zadnjem postu si zelo lepo napisal....nagrado vedno prejme najboljši strelec sezone, bilo katerega tekmovanja..liga itd, kar je tudi zasluženo.
V naslednji sezoni pripravljamo prenovljen sistem streljanja, z dolgocevnim orožjem (OS in VP) omejitev ni, pristopi lahko vsak tekmovalec, ki ima v sebi športen odnos do streljanja, in voljo do druženja.

lp
Odgovori
#60
Kaki diopter kdo pa to ima, pravzaprav zakaj ne...Strela na tvojem mestu bi tako naredu...Strelja se naprimir 300m z puško neglede na kaliber optiko in naslon pol prinesi kar imaš negdo bo pač zmagal, kar niti ni pomembno bo pa najmanj kompliciranja in sigurno polno ljudi,ki bi radi preprosto malo ustrelili in kaj dobrega pomalicali... Razmisli.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)