Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
30.5.2015 - Tekmovanje v taktičnem streljanju »TACTIC Bač 2015«
#21
Naj vas še enkrat spomnim, da gredo prijave proti koncu in naj se interesenti pravočasno prijavijo.

Pripravili smo nekaj res zanimivih prog/nalog, ki precej presegajo razpon znanja statičnega pokanja na znane razdalje. 

Pridite.  :sniper:


(lahko tudi s kahlo, 357) ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#22
Ni čudno, da toliko strelcev 'manjka' med prijavljenimi vrjetno so šli vsi na Donetsk Tactical  Dare

Odgovori
#23


Mover ~500m... :2guns:
Odgovori
#24
Videl tole ,nažiganje 30 strelov v 90sek cel tale SN cup pa 200+ strelov  kar nekaj stajdžev z neomejenim nažiganjem na čas. :sniper: , zgleda pa do so 'operatorji' že iz mode,na slikah je vidt bolj malo taktičnih brad in tatoojev na štartni liniji ti se očitno bolj držijo airsofta  Dare
Odgovori
#25
Samo za info, po tekmi bo po želji tudi prosti trening na že postavljene tarče. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#26
Uaaaaaaaaaaaaaaaaa, bil sem skeptičen, proga je postavljena, mislim da si je Tomaž zaslužil čestitke. Mislil sem da ne bo nič iz tega, zdaj ko smo obdelali scenarij sem pa hud da na sebe ker nimam ostrostrelne puške. Svetovno, marsi kateremu bo še žal da ne bo probal te proge.
Ogled je dovoljen
ajd
Odgovori
#27
Še zadnji nasvet... obujte se tako, da vas ne bo že jutranja rosa hendikepirala. ;) Torej odsvetujem tanke supergice, razen če imate za preobut. Lahko noč. :D
administrator / Strelec.si
Odgovori
#28
Flesh senzor-klemo sem ravno končal tako, da sta zdaj dva full operativna za tiste ta ''daljše'' tarče.Tole bomo moral še zjutraj montirat na tisto tarčo.

Nič zdaj pa vse spakirat.
Odgovori
#29
Tomaž in ekipa, čestitke za izvedbo tekme. Zanimvo in zahtevno.

Za ilustracijo pripenjam sliko zadjnega stage: 350x550mm visok poper na cca 500m ampak cca 90 cm nižje od nivjoa terena. S strelskega mesta je viden samo trikotnik. Strelec je moral preračunati padec krogle za oviro, tako da je zadel tarčo *.

   

* na tarči je bil vibracijski senzor zadetkov, ki je sprožil fleš in s tem označil zadetek.
Odgovori
#30
(31-05-2015, 07:38)Kristian Napisal: Tomaž in ekipa, čestitke za izvedbo tekme. Zanimvo in zahtevno.

Za ilustracijo pripenjam sliko zadjnega stage: 350x550mm visok poper na cca 500m ampak cca 90 cm nižje od nivjoa terena. S strelskega mesta je viden samo trikotnik. Strelec je moral preračunati padec krogle za oviro, tako da je zadel tarčo *.



* na tarči je bil vibracijski senzor zadetkov, ki je sprožil fleš in s tem označil zadetek.

+1! Spet si dobro tekmo naredil! Upam da imas se voljo za naslednjo Clap
Odgovori
#31
Zopet vrhunski preizkus znanja in posledično (milo rečeno) manjšanja perutničk. Čaka nas še kar nekaj treningov... :)

Ekipa zopet oddelala kvalitetno kot vedno čestitke!
Odgovori
#32
Hvala lepa za pohvale. ;)

Potrudili smo se po svojih močeh in upam da nam je uspelo narediti zanimivo tekmo, čeprav je bila mogoče zastavljena celo malo pretežko, saj je bilo precej zgrešenih strelov. Kakorkoli, vsi so imeli relativno enake pogoje in vseeno je bil na koncu nekdo prvi. ;)

Spodaj so rezultati (po parih):

1. Sergej Pučnik / Tin Žuran (74. PEHP) - 88 točk
2. Matej Osterman / Andrej Feguš - 75
3. Matjaž Svetek / Kristian Hajnšek - 70
   Aleš Žakelj / Gašper Heybal - 70
5. Janez Poll / Goran Farič - 69
6. Miran Klemenc / Marino Mezgec - 39

Vsem moramo iskreno čestitati že za udeležbo, kakor tudi za vsako točko, katere so bile tokrat res težko prislužene.  Clap

Ob tem se moram posebej zahvaliti sponzorjem za lepe nagrade, katere so bile izžrebane tekmovalcem. Nagrade so prispevali: Optik Trade, Lab Commerce, Perigon in Hamex.

Kljub temu, da smo načeloma zadovoljni z izpeljavo, pa bi si res želeli boljše udeležbe, saj je takšna tekma precejšen zalogaj in je z organizacijskega vidika s tako udeležbo čisto neupravičljiva. Upam da se bo v prihodnje pokazalo več zanimanja za tovrstno streljanje, ker bi si seveda želeli nadaljevati s serijo tekmovanj "Tactic".

Še enkrat hvala vsem.
:sniper:
administrator / Strelec.si
Odgovori
#33
Odlična organizacija res zahtevnega tekmovanja (veliko stejdžev se je za marsikoga končalo z 0 točkami)  ,škoda samo ker ni bilo več udeležencev.

Tole pa je bila vrjetno tarča dneva ,zadnji stage strel na tarčo v kritju ,viden je bil A4 list 90cm nad tarčo 50x36cm , zadetek pa je sprožil flesh bliskavico ,tu je bil trik zračunat padec tako da krogla še vedno leti nad nasipom a pade zadosti za zadetek tarče ,oddaljenost nasipa ni bila znana prav tako ne oddaljenost tarče a to se je dalo zmilat z pomočjo A4 papirja nad tarčo.

* ko smo pospravljali tarče je bilo zanimivo vidt 2 cone zadetkov počasnejši .308 so zadevali skalo pred tarčo in v spodji rob ,hitrejši 6.5 in7mm pa v zgornji del tarče.


Priponke Male slike
       
Odgovori
#34
Ampak če naklikaš al pa če po križu je zihr druga krivulja :) :) :) . Barnard rulz!
Odgovori
#35
(31-05-2015, 13:52)UMato Napisal: Ampak če naklikaš al pa če po križu je zihr druga krivulja :) :) :) . Barnard rulz!

Zihr....... DohBarnard pa itak v igri......
Odgovori
#36
Bravo fantje,vidim,da ste preživeli ponovno lep in zanimiv dan,pohvalno!!
Odgovori
#37
Odlična tekma, bravo Tomaž in ekipa! Clap
Po takih tekmah, se ti ne strelja več klasičnih stacionarnih dolgočasnih disciplin ala 100 300 500, ampak samo še "Sodastih 625", "Človek ne jezi se", "Bežeči general na 940" in "Nasprotnik- izvidnik za hribom, ki ima bliskavico na fotoaparatu meter previsoko"! :clay: 

Aja in koliko imam že razmak med nekimi
črticami na križu?
Pa končno dokazano da je 308win najboljši kaliber na svetu, ker gre lažje okol ovinka in čez hrib-če znaš seveda... Dumb
Če naklikaš, zihr pr romunu 3 klike preskoč pa je drgačna krivulja k po križu, pol je pa vseen al maš Barnard zaklep al ne, važn da rukneš BErnarda! TappingfootRofl


Čestitke vsem znalcem, organizatorjem in nastopajočim, ki niso samo keyboard operatorji! Bow
Kaj je z vami, a ste na bombo stopu?  ...p o v r a t...
Kocka na belo, kocka na črno...

Za koga? ZA SLOVENIJO!
Odgovori
#38
Da bo še ostalim približno jasno za kakšne naloge je šlo, objavljam tule briefing vseh prog in vmesnih nestrelnih nalog. ;)



PROGA 1 / Človek ne jezi se (cold bore)
Kratka razdalja. 1 kovinska tarča. 5 strelov.
Čas: 2 min.
Začetni položaj: stoje ob strelskem mestu, orožje v roki

Tekmovalec po startnem signalu zasede strelsko mesto in strelja na tarčo. Vsak tekmovalec ima določeno svojo barvo krogov na kartonski podlagi igre "Človek ne jezi se". V vsak barvni krog v vrsti ustreli en strel. Strelski položaj je poljuben. Zadetek vsakega kroga šteje 1 točko.

PROGA 2 / Podgana v kanalizaciji
Dolga razdalja. 1 kovinska tarča. 1 strel (+ 1 popravni).
Čas: 3 min. za oba strelca v paru
Začetni položaj: stoje, 1 m oddaljen od cevi, orožje v roki

Tekmovalec po startnem signalu zasede strelsko mesto in po oceni razdalje strelja na tarčo. Tekmovalec mora streljati skozi cev (sod) tako, da zadnji del orožja ne sme gledati izven soda na zadnji strani, strelec pa s telesom ne sme gledati izven soda na sprednji strani. V določenem času morata oba tekmovalca v paru streljati na tarčo, vsak s svojim orožjem. Zadetek kovinske tarče s prvim strelom šteje 5 točk, z drugim pa 3 točke. Zgrešena oba strela štejeta 0 točk.

PROGA 3 / Skozi meglo
Kratka razdalja. 1 kovinska tarča. 1 strel.
Čas: 10 sklec + 30 sek. priprava + 20 sek. čakanje
Začetni položaj: leže, orožje namerjeno na tarčo

Tekmovalec po startnem signalu naredi 10 sklec, zatem pripravi strelsko mesto in v 30 sekundah nameri orožje, ter po 20 sek. čakanja z zakritim pogledom strelja na tarčo. Zadetek kovinske tarče šteje 5 točko. Zgrešen strel šteje 0 točk. Zadeta nestrelna tarča šteje -5 točk.

VMESNA NALOGA A / Baraba
Nalogo izpolni par skupaj.
Čas za opazovanje: 30 sek. prva slika + 5 min. druga slika

Tekmovalec s strelnim daljnogledom poišče nepridiprava na eni izmed 35 slik. Rezultat vpiše na list. Pravilna prepoznava šteje 5 točk, nepravilna šteje 0 točk.

PROGA 4 / Rama za prijatelje
Srednja razdalja. 1 kovinska tarča. 1 strel (+ 1 popravni).
Čas: 2 min. za oba strelca v paru
Začetni položaj: stoje ob strelskem mestu, orožje v roki

Tekmovalec po startnem signalu zasede strelsko mesto in z naslonom na partnerjevo telo (ramo, hrbet, ...) strelja na tarčo. V določenem času morata oba tekmovalca v paru streljati na tarčo. Zadetek kovinske tarče s prvim strelom šteje 5 točk, z drugim pa 3 točke. Zgrešena oba strela štejeta 0 točk.

PROGA 5 / Obstreljevanje
Dolge razdalja. 3 kovinska tarča. 3 streli (+ 3 popravni).
Čas: 3 min. za oba strelca v paru, vsak strelja vsaj eno tarčo!
Začetni položaj: stoje ob strelskem mestu, orožje v roki

Tekmovalec vnaprej izžreba 3 tarče izmeh petih (5), ter po startnem signalu zasede strelsko mesto in poišče izbrane tarče, ki so postavljene po območju strelišča, ter po oceni razdalje strelja nanje. Pred vsakim strelom mora strelec sodniku naznaniti na katero tarčo strelja. Tarče bodo označene s črko ali številko. Zadetek kovinske tarče s prvim strelom šteje 5 točk, z drugim pa 3 točke. Zgrešena oba strela štejeta 0 točk.

PROGA 6 / Baraba na bojišču
Kratka razdalja. 1 tarča. 1 strel.
Čas: 1 min. za oba strelca v paru
Začetni položaj: stoje na strelskem mestu, orožje v roki

Par po startnem signalu zasede strelsko mesto in poišče določeno tarčo (katero je videl na vmesni nalogi A) izmed 35 ponujenih, strelja nanjo s simultanim strelom v razmaku največ 0,5 sekunde. Zadetek prave tarče s prvim strelom šteje 5 točk, z drugim pa 3 točke. Zgrešena oba strela štejeta -5 točk.

VMESNA NALOGA B / Ostanki na bojišču
Nalogo izpolni par skupaj.
Čas za opazovanje: 10 min.

Tekmovalec dobi podan podatek glede skrajnih mej opazovanja, znotraj katerih mora najti 5 skritih predmetov. Vsi predmeti so človeški izdelki. Rezultat vpiše na list. Vsak najden in pravilno prepoznan predmet šteje 2 točki, najden a nepravilno prepoznan šteje 1 točko. Ne-najden predmet šteje 0 točk.

PROGA 7 / Kontakt s patruljo
Kratke – dolge razdalje. 5 silhuet + 1 kovinska tarča. spotter 5 strelov, sniper 1 strel (+ 1 popravni).
Čas: 2 min. za oba strelca v paru
Začetni položaj: stoje, 3 m oddaljena od orožja

Tekmovalca po startnem signalu zasedeta strelsko mesto in se spopadeta s tarčami. Opazovalec (spotter) najprej s polavtomatsko puško s kovinskimi merki strelja na 5 tarč, zatem sniper strelja na izžrebano tarčo. Če spotter zgreši svojo tarčo, lahko nanjo strelja sniper. Pred vsakim strelom mora strelec sodniku naznaniti na katero tarčo strelja. Tarče bodo označene s črko ali številko. Zadetek kovinske tarče s prvim strelom šteje 5 točk, z drugim pa 3 točke. Zgrešena oba strela štejeta 0 točk.

PROGA 8 / Premiki
Dolga razdalja. 2 kovinski tarči. 2 strela (+ 2 popravna).
Čas: 3 min. za oba strelca v paru
Začetni položaj: stoje, 3 m oddaljena od strelskega mesta, orožje v roki

Tekmovalca po startnem signalu zasedeta strelsko mesto in se spopadeta s tarčo. Tarči sta dve in nista vidni iz začetnega položaja, zato je potreben premik v svojo stran za vsako tarčo. Po strelu spotter in sniper zamenjata položaje in se ponovno spopadeta s tarčo. Tarče bodo označene s črko ali številko. Zadetek kovinske tarče s prvim strelom šteje 5 točk, z drugim pa 3 točke. Zgrešena oba strela štejeta 0 točk.

PROGA 9 / Havbica
Srednja razdalja. 1 kovinska tarča. 1 strela (+ 1 popravni).
Čas: 1 min. za oba strelca v paru
Začetni položaj: stoje, 1 m oddaljena od strelskega mesta, orožje v roki

Tekmovalca po startnem signalu zasedeta strelsko mesto in se spopadeta s tarčami. Po strelu spotter in sniper zamenjata položaje in se ponovno spopadeta s tarčami. Tarča se nahaja izza ovire in ni vidna iz strelskega položaja. Nad tarčo je indikator v določeni višini nad tarčo. Zadetek kovinske tarče s prvim strelom šteje 5 točk, z drugim pa 3 točke. Zgrešena oba strela štejeta 0 točk.

VMESNA NALOGA C / Ocena razdalje in vetra
Nalogo izpolni par skupaj.
Čas za opazovanje: 5 min.

Tekmovalec mora določiti razdaljo do določenega objekta znanih dimenzij. Hkrati mora tudi določiti povprečno hitrost vetra v m/s na vmesni točki. Rezultat vpiše na list.
Rezultat razdalje, ki odstopa do 5% šteje 5 točk, odstopanje do 10% šteje 3 točke, 10% ali večje odstopanje šteje 0 točk.
Rezultat hitrosti vetra, ki odstopa do 1 m/s šteje 5 točk, odstopanje do 2 m/s šteje 3 točke, 3 m/s ali večje odstopanje šteje 0 točk.
administrator / Strelec.si
Odgovori
#39
Uf, še nekaj sem pozabil... Doh

Zelo pomembna zahvala za pomoč pri organizaciji gre prostovoljcema Bogdanu in Petru, ki sta oba prišla na pomoč pri postavitvi tekme že v petek in pomagala med samo tekmo v soboto! Njuna pomoč je bila nepogrešljiva in brez njiju bi tekmo zelo težko izpeljali. Vsekakor smo si pomoč zapomnili in bomo uslugo radi vrnili.

Še enkrat iskrena hvala obema. Bow
administrator / Strelec.si
Odgovori
#40
Predsednik SD Veteran Bloke je kot pajek imel vse pod nadzorom in je kontroliral delo našega kuharja, kateri si pravtako zasluži pohvale. Seveda je "prezidente" cel čas imel nadzor pod..................................senco Zzz Zzz Zzz  .
hehehehe.... dober ambient je bil.....Tomaž je mau zgorel......a ne Tomči.:chainsaw:
Vidimo se po vsej verjetnosti 12.9.2015
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)