Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Shotmarker elektronska tarča
#1
Kmalu bo operativna tarča .........

[Image: 57544659_2291934347685540_70352508986536...e=5D396651]

Odgovori
#2
Glede na pretekle izkušnje, koliko janez-ur pričakujete, da bo zdržala preden .50 odstreli senzorje?
Odgovori
#3
Na to smo že streljali. Zanimiva stvarca
Odgovori
#4
mojstri!

to je za digitalno signalizacijo do računalnika?

verjetno se senzor lahko skrije za jekleno zaščito?
Odgovori
#5
Bolj težka je zaščitit senzorje  ,je zadevo pač treba uporabljat z malce pameti , tenutna konfiguracija je 110x110cm med senzorji  za rabo na kakih 500-600m ,

Zadeva je akustična ,in meri koordinato ter hitrost izstrelka , ker prenaša relativno malo podatkov (v primerjavi z sliko videokamere) lahko deluje na velike razdalje brez velikih anten .

Meritev hitrosti na razdalji je ena od zadev k bi jo radi merili. Tarča ima napeto mrežo da prepušča čim več vetra , na njej se označi samo črn center tarče različnih sistemov pa so v dlančniku  .
Odgovori
#6
cenjeni strelski kolegi, seveda je vedno možno odstreliti kakšen kos elektronike, ampak moramo upoštevati, da je polje velikosti 140x 140 cm. Da se izognejo nepripravljenim strelce, so v Veliki Britaniji na F Class tekmah zraven takih tarč postavili še gong (bistveno manjši, 400mm premera*) in šele ko ga zadeneš, lahko nadaljuješ s streljanjem na elektronsko tarčo.

Generalno pa velja, če tvoje strelsko znanje ni zadosti dobro, da s prvim strelom zadeneš polje 1x1m, potem pač naredi domačo nalogo, pomeri hitrosti, izračunaj balistiko krogle, itd. S tem potreniraj na manjših razdaljah dokler dovolj zanesljivo ne obvladuješ svojih zadetkov.

Glavni cilj tega sistema je zaradi očitnega feedback-a glede zadetkov bolj kvaliteten trening streljanja v vetru. Dodatna lastnost: ker z radarjem merimo hitrost do 100m, sistem pa poda tudi hitrost krogle na tarči, s tem lahko dobiš zelo točno balistično krivuljo krogle na danih razdaljah. S tem pa se izboljša verjetnost prvega zadetka na večjih razdaljah, kar je tudi osnovni cilj tega početja.


* slika tarče, ki se pri nas uporabi na 500-800m, dimenzija 700x500mm v okviru za referenco.
   
Odgovori
#7
Glede na aktualno streljanje na 1km in rezultatih je skoraj obvezno prvo preveriti nulo na nek gong, ker se zelo hitro tudi izkušenim zgodi da se zgubijo za par klikov gor ali dol (kar na streljanju na 1km lahko pomeni zadetek v kak senzor). Bo pa to nedvomno še en korak več k obvladovanju lokalnih pogojev, ki so dokaj zajebani zaradi vrtinčenja vetra in konstantnega spreminjanja smeri.
Odgovori
#8
Seveda bo gong, pa tudi tarča ne bo na 1000m :)
Odgovori
#9
Lani nabavili kar nekaj sistemov ki delujejo na podlagi S senzorjev. Sicer ima sistem samo en SS pod tarčo , ki se lahko skrije za nasip, ploščo, itd. Domet ni problem, so pa problemi s kalibracijo in zaznavanjem zadetkov v vetrovnih razmerah. Upam, da bo tale s 4xSS bolj zanesljiv.
Odgovori
#10
glejte ce boste tarco oblekli v  bolj oprijeto belo majco in ne pinki se bodo zadetki zagotovo videli  tud na kilometer. glede na visino tarce bo tud relativno lahko milat.  :))
Odgovori
#11
A misliš ta Nemški soudat v delovni obleki za na gay parado? Sicer bi lahk bil tarča ampak prvič ga je škoda in drugič njegov wifi ne nese tako daleč in tretjič njegovi senzorji razen AU ne bi bili sposobni podati informacij, ki jih nudi zadeva za njim na katero kaže.... Pa ko bolje pomislim bi bili tudi manjši problemi s ponovitvami in pa prišlo bi do  resnih pritožb določenih oseb nasprotnega spola katerim bi se raje ognili če se da....
Odgovori
#12
Kalibracija sistema in test v realnem svetu. Zadeva dela, uporaba super enostavna, na strelskem mestu se priključiš na WiFi mrežo ki ti jo dela sprejemnik. Tablica, telefon ali prenosnik.
Namesto kalibracijskega križa bomo na mrežo pobarvali namerilni krog, vse ostalo  (tip tarče) določaš v programu. Zelo zanimiva funkcijanje hitrost krogle na tarči, kar je dobrodošla informacija za preverjanje dejanskega BC krogle...

   
   
Odgovori
#13
    tarča
Odgovori
#14
Tarča, postavljena na 600m, je preživela tudi terenski test.
O uporabnosti ni izgubljati besed, to je osnovno orodje za vsakega long range preciznja, a tudi za taktikul je odlično trening orodje, saj ti nudi povratno informacijo o spremembah vetra v realnem času. Definitivno del treningov tudi v prihodnje, še posebej ker na tarčo enostavno strelja več oseb zaporedoma, ali celo hkrati (lihi-sodi zadetki itd.)

Enako pomembna stvar je da smo pomerili brzine na izstopu z radarjem ter na 600m (tarča da podatek o brzini) s čemer lahko poračunaš korekcijo BC krogel (na tej razdalji oz. hitrostnem režimu!!)


Priponke Male slike
           
Odgovori
#15
kako pa to deluje? a se laserski zarek prekine in izracuna koordinato in hitrost?
Odgovori
#16
8 mikrofonov  služi meritvi koordinate in hitrosti a naboj mora biti nadzvočen ,signal pa se prenaša do 2000m daleč na strelsko linijo kjer ej vspostavljena WiFi mreža.

V osnovi meri  natančno z pod 1mm odstopanja , večja odstopanja med 2-4mm se pojavijo ob robovih tarče , a tisto so streli izven papirja.


[Image: velocity.png?1517692352]

[Image: deltasteps.png?1517699514]
[Image: simulation.png?1517695506]
Odgovori
#17
Nevem, mislim da je Kristian omenil ceno.. 
Sepravi, se da to kje kupiti narajeno, ready to use? In cena tega? 
Kritian mislim da si omenjal ceno cca 700?! Nevem pa ali je to za narejeno ali samo za senzorje?
Odgovori
#18
Cena sistema (senzorji in elektronika) je od mojega nakupa zrasla in je sedaj 800$. Pošilja se iz Kanade, tako da gre stvar skozi brez večjih komplikacij. O uporabnosti priča tudi dejstvo da je Andrew prodal v zadnjem letu preko 1000 takih sistemov. Narediti si moraš še okvir pa si pripravljen na uporabo. 

https://www.autotrickler.com/shotmarker.html
Odgovori
#19
Doh očitno še 800€ stroška v kratkem!
Resnično uporabno ker dobiš info v istem momentu. Jaz sem pa prvih 10 šusov spustil ne da bi dejansko vedel tocno kam leti, šele ko si se zapeljal do tarče si ugotovil kje sploh si. Potem poskusiš drugo strelivo in spet neveš kje si, zguba časa in denarja.
Odgovori
#20
Fak.. kaj nisem to probal mesec nazaj in dal idejo punci za dariu.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)