Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odprta diskusija glede pravil
#61
Argument je da je premer .45 oz. teh toliko večji da ni enakovredno oz. lažje zadaneš 10 s večjim kalibrom?
Odgovori
#62
naj še pištoljerosi povedo svoje, vendar se mi zdi precej buča. 45tka ima tudi svoje minuse, večji odsun ter počasnejšo kroglo, zato te hitreje kaznije za napake pri drži. Z mojim krepelcem s presenetljivo lahkoto počiš izven črnega, če si le malo šlampast...
Ali bomo potem enako logiko upoštevali pri dolgocevnem; mauser mafija bo spet "vun padla", ko bomo prišli do enake dileme pri ocenjevanju zadetkov .223 in 8x57 ...
Odgovori
#63
To je predlagal pistoljeros btw... v 2.1
Odgovori
#64
Ne da se mi argumentirat, ampak tole z gurkanjem samo 9-ke, 357 in .38 special je en nonsens [img]{SMILIES_PATH}/icon_rolleyes.gif[/img] . Pokajmo/-te (s čimer hočeš, samo da ni večje od .45 [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] ). Ne potrebujemo "preveč vsega" za prvo sezono. Eno sezono bodo pa ja lahko vsi živeli in streljali v eni disciplini (po "veličini" kalibra pri pištoleti in revolverju) na enem tekmovanju. Kot sem že napisal v 2.1 - naj bo dovoljeno vse od .32 do .45 kalibra in mir [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] . Gurka se vse kalibre in na tarčo (nalepko) se ob prijavi napiše kaliber, s katerim bo dotični strelec streljal. Ker, kot so že napisali nekateri, tole moj-kaliber-je-taprau-tvojga-pa-ne-bomo-gurkal-razen-če-maš-223-pol-pa-z-gurko-za-308 se lahko razleze tudi v puškarske vode [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] .


Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#65
Na tekmovanjih z orožjem na ČS, ocenjujejo na način, da o vrednosti odloča sredina zadetka in ne njegov rob... Ne ogrevam se za tak način ocenjevanja. Če se ne motim, tam uporabljajo prozorno ploščico, ki ima zarisanih več krogov različnih premerov ( kalibrov ), kot pomagalo pri ocenjevanju. Takšna ploščica bi verjetno prav prišla tudi pri našem ocenjevanju - z upoštevanjem roba in ne sredine.
Kar sem začel, bi lahko strokovno nadaljeval "volodja".
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#66
popravite me če se motim... razlika med .223 in 8x57 je 2,44mm. Razlika med 9mm in .45 je 2,43mm.
Če se pri 9mm upošteva notranji krog, pri 45 pa ne je torej čisto legitimno vprašanje se bo enako pravilo upoštevalo tudi pri dolgocevnem orožju. Se bo tudi tukaj vse razen .223 zaokroževalo navzdol?
Seveda se takoj odpre vprašanje prednosti WC in SWC streliva, ki naredi več kot 2mm razliko razliko pri premeru luknje - vsaj pri .45

očitno ni vse v velikosti (razen pri seksu, seveda...) [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]
Odgovori
#67
"357" Napisal:"...Discipline pod št. 1 in 2, pa z uporabo prednjega naslona in z držanjem puške z roko, ki ne proži, pred roko, ki je na sprožilcu."
Mogoče sem že napisal, a bom še enkrat. Tak način držanja puške se lahko kontrolira že od daleč. Ko se dovoli podložiti zadnji del kopita z dlanjo in hkrati prepovedati dotikanje tal, je kontrola nemogoča.
Ko nekomu dovolimo uporabo WC-školjke, da opravi veliko potrebo, mu brez veze prepovemo scanje... [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#68
Glede nato, da je diskusija izvenela, glasovanje je tudi opravljeno menim, da je primerno, da pripravim končno verzijo pravil kjer razen kakih hujših kiksov in lepotnih popravkov ne bo več vsebinskih sprememb in zadevo dam na glasovanje za uporabo v naslednjem letu.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)