Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tekma
#1
v avgustovskem Kalibru sem zasledil, da je na tekmi v Srbiji(Open Delta Kup) sodelovala tudi ekipa iz Slovenije(6.mesto STANDART EKIPNO),
a bi se dalo kaj veÄ? napisat iz Slovenske strani.
Hvala
Ä?estitam za uspeh
L.p
Odgovori
#2
Mene pa zanima ali je tekma v okviru Zveze slovenskih častnikov v stilu IPSC 25.10.2008 na strelišču v Trbovljem ista kot IPSC državna tekma, ali bo to kaj ločeno.
Hvala za odgovor.
Odgovori
#3
Gre za IPSC tekmo pokalnega prvenstva Slovenske zveze za praktično streljanje (državno prvenstvo, level 2), ZSČ Trbovlje pa je organizator te tekme. Skratka, gre za eno in isto tekmo na ta dan, ne 2 ločeni.
Več informacij na [url="http://ipsc.si/koledar"]http://ipsc.si/koledar[/url]
Če klikneš spodaj na tem koledarju na modro obarvan tekst pri tekmi : 6. tekma PP SZPS pištola & revolver DP dobiš več podrobnosti o tej tekmi, tudi strelske proge so priložene.

Attached files [Image: 2603_b4c411546be3d2f0b53897b927c65bdd.JPG] [Image: 2603_efde5db9f5013b52782002acdfa5b35d.JPG]
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#4
Hvala
Odgovori
#5
Kako je pa z zahtevo po opravljenem IPSC izpitom, ki ga pripadniki SV in MNZ nimajo (razen tisti, ki tudi drugače tekmujejo v tej disciplini), pa so se tekme vseeno udeležili?
Odgovori
#6
Kolikor vem, je pogoj za prijavo in udeležbo na IPSC strelski tekmi v organizaciji SZPS je opravljen IPSC izpit, saj je tudi v vabilu navedeno: "OPOZORILO: VSAK TEKMOVALEC MORA IMETI S SEBOJ VELJAVNO IZKAZNICO SZPS !"
Več informacij oz. uradno dokončno informacijo na to temo pa lahko da nekdo od organizatorjev teh tekem oz. nekdo iz NROI Slovenija (IPSC sodniki). Bom kontaktiral nekoga od njih, da naj da na forum uradno pojasnilo.
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#7
Sem ravnokar kontaktiral s sekretarjem SZPS (IPSC Slovenije) g. Rožancem in je res točno tako, kot sem napisal v zgornjem odgovoru.

Attached files [Image: 202_c9f4a4aab5ea8b4049f70b4deddf3c70.jpg]
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#8
Torej je razpis triade ob obletnici odhoda zadnjega vojaka s strani ZSČ in GŠ SV sporen. Prvi in drugi del smo 'oddelali', tretjega pa se ne moremo udeležiti, če (vojaki) nismo IPSC-jevci?
Škoda. Torej nas tokrat ne bo. Pa lepo tekmo vam želim.
Odgovori
#9
Jp, pa so nas [img]{SMILIES_PATH}/eusa_liar.gif[/img]

V vabilu nikjer ne piše (vsaj, koliko sem jaz preletel priloge in sam razpis) nič o licenci, varnostnem izpitu,...:

http://http://www.zsc.si/ind...item=1846#

...v prilogah razpisa in pravil sicer piše nekaj v smislu "pravice do spremembe pravil pred samim štartom", vendar bi tako pomemben podatek, kot je zahteva in pogoj za udeležbo na sami tekmi SAMO! tekmovalcem, ki posedujejo veljavno izkaznico SZPS, ter imajo hkrati opravljen varnostni izpit IPSC in var. izpit IPSC za tekmo II. nivoja in posedujejo tudi veljavno tekmovalno licenco SZPS, MORAL biti objavljen že v samih razpisnih pogojih za udeležbo, ne pa da piše, da imajo pravico do dostopa na tekmovanju delavci MORS, SV, MNZ, združenja Sever, Zveze veteranov vojne za SLO, člani SD in klubov, lovskih družin, bivši pripadniki TO, člani združenj SLO častnikov (pa so tako našteli mislim da vse skupine ljubiteljev in pripadnikov strelstva), streljat pa ne morejo, če niso odnesli en kup denarja še SZPS zvezi za vse te licence, izpite,... za pridobitev katerih pa je zopet en kup pogojev in posledično tudi novih in dodatnih stroškov [img]{SMILIES_PATH}/icon_cry.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_evil.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_neutral.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img]

Bo potrebno kontaktirati organizatorja ( zsc@mors.si trbovlje@volja.net g. LJUBIČ Janko 01/2410260 in g.ŠOPER Bojan 041/727945), da to takšnih anomalij pri sledečih razpisih več ne bo prihajalo, tudi zaradi častnih pokroviteljev, ki pa verjetno ne vedo, da se večina vabljencev zaradi dodatnih pogojev SZPS te tekme ne more udeležiti!

Attached files [Image: 1794_1346e67de8a42bfaf9f8cdc93d43ac8a.jpg] [Image: 1794_6bb0595cb316c9a63b4e0436542b800d.jpg] [Image: 1794_730353ae0565fa0e1468bc8bc533e777.jpg] [Image: 1794_d2d2d9755245b6aefea587d8efae8e3a.jpg] [Image: 1794_e04bdfa830720a5ebb7ce163fc8db28b.jpg] [Image: 1794_f315e6b56d79c08287660098cb5d7ba9.jpg]
Odgovori
#10
Delno se strinjam z vami, vsaj glede tega vabila. Tako širog krog povabljenih, kot ste navedli, je bil gotovo bil mišljen za 11. in 18.10, ko se je streljalo tekmi v preciznem strelstvu, kjer gre za statično strelsko disciplino. Glede IPSC tekme 25.10. bi bila torej ta opomba o pogojih za udeležbo (na vabilu) čisto umestna.
Sam sem se te tekme danes tudi udeležil. Streljalo je 89 strelcev, tekma je zelo lepo uspela in kolikor vem, ni dodatno nihče prišel danes na strelišče v Trbovlje z namenom, da se udeleži te tekme brez IPSC izpita in bil zavrnjen. Torej je tudi tale naša debata na forumu mogoče dosegla pozitiven namen, t.j. da ni kdo danes potoval v Trbovlje na strelišče streljat, potem pa ostal le med gledalci.
Se pa ne strinjam z vami, da je za opravit ta IPSC izpit pri SZPS potreben kup denarja. Glede na ostale stroške, ki jih imam-o IPSC strelci, je bil ta strošek res zanemarljiv, sploh se ga ne spomnim. Še največ sem porabil časa, da sem se določenega ravnanja z orožjem in obnašanja na strelišču in IPSC tekmi naučil. Je pa prav zaradi specifike IPSC strelstva in načina streljanja na teh tekmah prav, da je v IPSC-ju zelo zaostrena varnost in osebno sem prepričan, da je brez znanja, ki ga da uspešno opravljen IPSC varnostni izpit, nemogoče varno streljati na IPSC tekmi.
Naslednja (in zadnja letos) IPSC tekma nivoja 2 (level II) bo 8.11.08 v Novi gorici na strelišču Panovec. Če si boste utegnili ogledati to tekmo, se boste verjetno strinjali z mano. Še to: uporaba zaščitnih očal je tudi za gledalce obvezna, zaščita sluha pa priporočljiva.
Lep pozdrav in obilo strelskih užitkov vsem strelcem želim - ne samo IPSC, tudi vsem ostalim. [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#11
G. Robert91922.
Popolnoma se strinjam z Vami glede potrebe po visokem nivoju varnosti na strelišču (zame osebno je strelska tekma izvedena uspešno, če se na strelskem dogodku ni poškodoval nihče - v mislih imam vse vrste poškodb). Bolj kot je disciplina dinamična - večja je nevarnost poškodbe, zato je potreba po zahtevani varnosti jasno večja. Na precizni tekmi je edini premik orožja iz torbe na strelsko linijo in nazaj v torbo - to je cca 2m (pa še to je za nekatere uspeh, če uspejo upoštevati vsaj varno smer cevi).

Kako priti do vseh teh licenc in dovoljenj pa ne vem točno, pa bom zelo na pamet poizkusil ugotoviti (kjer se motim, me prosim popravite, ter dopišite stroške, ki pri tem nastajajo (če se jih boste spomnili seveda) in periodo obnavljanja/podaljševanja veljavnosti le teh):

- moraš biti član SD, ki je na seznamu aktivnih IPSC klubov (kar je pa vezano verjetno na neko članarino - OK, to je strošek SD, vendar če tvoj trenutni klub ni in ne želi biti na seznamu, se moraš vpisat/prepisat v SD, ki to je (stroški vpisa novega člana, stroški članarine SD,...),
- če želiš opraviti varnostni izpit IPSC, se moraš udelelžiti nekega predavanja/usposabljanja, nato pa še izpita samega (zopet poravnava stroškov udeležbe predavanja in izpita),
- posedovanje veljavne izkaznice SZPS (veljavnost izkaznice je verjetno vezana na neko obdobje/pogoje in zopet verjetno plačilo nekih stroškov zvezi),
- var. izpit IPSC za tekmo II. nivoja ( pa smo zopet pri predavanjih in izpitu, ter stroških),
- veljavna tekmovalna licenca SZPS (na kaj je vezana licenca, ter rok trajanja/obnavljanja/nastali morebitini stroški le-te mi tudi niso znani).

Če sem kakšno obveznost/strošek pred dovoljenjem za udeležbo prve tekme izpustil (do štartnine), me prosim dopolnite (pa recimo, da si za začetek želijo tekmovati v "produkciji", kjer orožje/oprema ne stane veliko (glede na druge strelske discipline) - če pa tekmujejo že v kateri drugi dinamični strelski disciplini pa to opremo tako že posedujejo).

Verjetno je veliko interesentov, ki bi se radi udeležili IPSC tekme, pa jim postopek in stroški do prve udeležbe niso znani, pa da se ne rabijo ravno peljati v NG na tekmo (strošek + čas), kjer še zmeraj ne bi zvedeli vsega oz. dovolj, se pa lahko o tem seznanijo na tem forumu.

Ko se organizira takšen dogodek, kjer je vabljenih toliko različnih interesnih skupin, bi se lahko izjemoma priredilo pravila potrebam organizatorja in udeležencev (razen zahtevane varnosti seveda), drugače organizator le teh ne bi vabil - te posebne zahteve (če že so) pa bi morale biti že na vabilu jasno izražene (kot se verjetno vsi strinjamo), da potem ne bi prihajalo do slabe volje (sam sem v službi videl razpis že pred meseci, vendar sem po nekaj porabljenih urah za telefonske klice z namenom iskanja informacij - sogovorniki mi pa razen tega, da je razpis objavljen, niso vedeli povedati o tekmi ničesar - obupal glede udeležbe. Še dobro, ker bi se verjetno zastonj, oz. kot gledalec pripeljal v Trbovlje - pa smo zopet pri nesmiselnih stroških).

LP-MP
Odgovori
#12
"Robert91922" Napisal:...in kolikor vem, ni dodatno nihče prišel danes na strelišče v Trbovlje z namenom, da se udeleži te tekme brez IPSC izpita in bil zavrnjen. Torej je tudi tale naša debata na forumu mogoče dosegla pozitiven namen, t.j. da ni kdo danes potoval v Trbovlje na strelišče streljat, potem pa ostal le med gledalci... [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]

Se povsem strinjam z vami, kolega Robert91922. Vsak stil ima svoja pravila.
Zanimalo me je le to, ali lahko pridem na tekmo, ki je bila v omenjenem sklopu kot član ZSČ brez potrebnih dodatnih komplikacij. Ker je bilo šele naknadno rečeno, da je potreben vaš izpit, me v Trbovlje tudi ni bilo. V nasprotnem primeru bi se tekme zagotovo udeležil. Žalostno je le, da se v razpisu, ki je bil objavljen mnogo prej vabi tekmovalce, o nekem pogoju pa izvem šele zadnji dan po telefonu. Tako ni bilo možnosti, da bi v tako kratkem času lahko ta izpit opravil.
Kar se tiče pa varnosti pri tekmah v dinamičnem načinu, mi pa tudi ni vse popolna neznanka glede na to, da imam sodniško licenco tako IDPA kot IASC.

Meni osebno se zdi škoda tako za strelce kot za sam šport, ko vidim kako se v tako majhni deželi kot je naša nenehno 'pogovarjamo' o podobni temi. Da IDPA ali IASC varnostni izpit za IPSC ni dovolj dober ali obratno v katerikoli kombinaciji. Vsi bi imeli veliko več koristi, če bi se nekateri iz teh raznih zvez, ki jih imamo sestali in se dogovorili o medsebojni enakovrednosti licenc. Mogoče bi vsak stil dodal kakšno svojo zahtevo, uskladimo in je. Verjemite mi, da bi potem velikokrat kdo prišel tudi na katero drugo tekmo in ne le 'svojo'.
Na ta način strelkam in strelcem razširimo obzorje, spoznajo nove ljudi, načine dela in tako naprej. Tako se lahko razvija tekmovalec in šport. Pri nas se pa raje igramo nekih igric podtikanj in stare dobre zavisti.
Odgovori
#13
Lepo povedano in hvala za odgovor.

Attached files [Image: 100_d5989d6428ad7a65d927500735980c32.jpg]
Odgovori
#14
"pmarijan" Napisal:- moraš biti član SD, ki je na seznamu aktivnih IPSC klubov (kar je pa vezano verjetno na neko članarino - OK, to je strošek SD, vendar če tvoj trenutni klub ni in ne želi biti na seznamu, se moraš vpisat/prepisat v SD, ki to je (stroški vpisa novega člana, stroški članarine SD,...),
- če želiš opraviti varnostni izpit IPSC, se moraš udelelžiti nekega predavanja/usposabljanja, nato pa še izpita samega (zopet poravnava stroškov udeležbe predavanja in izpita),
- posedovanje veljavne izkaznice SZPS (veljavnost izkaznice je verjetno vezana na neko obdobje/pogoje in zopet verjetno plačilo nekih stroškov zvezi),
- var. izpit IPSC za tekmo II. nivoja ( pa smo zopet pri predavanjih in izpitu, ter stroških),
- veljavna tekmovalna licenca SZPS (na kaj je vezana licenca, ter rok trajanja/obnavljanja/nastali morebitini stroški le-te mi tudi niso znani).
Ne vem zakaj imaš občutek da je tekmovanje v IPSC drago? [img]{SMILIES_PATH}/icon_cry.gif[/img]
- varnostni izpit se naredi v enem dnevu in stane 32 €
- izkaznica ne stane nič
- varnostni IPSC izpit velja za tekme vseh nivojev
- kakšne extra tekmovalne licence ni

Klub sicer plača neko letno članarino za SZPS, vendar to je strošek kluba.
Prijavnina za državne tekme je, kolikor se spomnim, že nekaj časa 17 €, v soboto pa si za to dobil še odličen golaž. [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img]
Mislim da je tekmovanje v IPSC med najcenejšimi glede na ostale podobne zveze oz. discipline.
administrator / Strelec.si
Odgovori
#15
Saj ne, da bi imel občutek, da je drago, vendar nikjer nisem dobil informacij o teh stroških, tiste, ki sem jih pa, so si pa zelo kontradiktorne, tako da sem pač vprašal tukaj, ko je že tema odprta, pa glede na to, da se zraven razpisa s strani zveze zahteva toliko nekih dodatnih pogojev-licenc,... (sem jih že omenil v zgornjem postu), pa me zanima, kako, oz. s kakšnimi stroški prideš do vsega tega?

Sedaj kdo je kriv, da dodatni pogoji zveze niso bili omenjeni že v osnovnem razpisu, ne bom raje ugibal (ne da se mi tudi ugotavljat, bom pa organizatorju poslal e-mail z priporočilom, da takšne pogoje naslednjič objavijo že v osnovnem razpisu, da ne bi vabljeni "navadni" strelci drugih disciplin streljanja v SLO na tekmo prišli samo "vohat" odličnega golaža), ker je več možnih variant! [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif[/img]

Kar se pa varnosti tiče, pa je verjetno res v IPSC v povprečju največja - koliko se pač pogovarajam z strelci ki so ali še tekmujejo v IPSC. V povprečju sem napisal zato, ker baje kakšen sodnik ne ločuje več, kaj je še skrb za visoko varnost udeležencev, kaj je pa izživljanje svojih frustracij nad tekmovalci (pa ne me sedaj silit, da vprašam za priimke teh sodnikov).

V mojih očeh so si pač zveze dinamičnega streljanja v SLO enakovredne, saj sem prepričan, da lahko najdemo v vseh dobre in slabe karakteristike/lastnosti. Iz tega vidika sem mnenja, da bi lahko ("pravega" razloga zakaj ni takšnega interesa, ne bom niti ugibal, niti se ne bi mogel z njim strinjati, saj se najde za vsako stvar boljša/ugodnejša rešitev - če je le volja in posledično tudi moč za to) zveze v SLO sestavile eno komisijo za izvajanje obveznosti iz naslova varnostnega izpita (in bi tudi veljal za udeležbo na takmi katerekoli zveze dinam. streljanja - brez nekih dodatnih pogojev/preverjanj), v kateri bi bili predstavniki vsake zveze, dogovorili in določili bi pravila/obveznosti/pravice (tudi delitev prihodka iz tega naslova), kar bi bila velika pridobitev, oz. bi bilo boljše in bolj enostavno za vse (mi strelci bi bili "enakovarni", strošek bi bil "enkraten", zveze bi pa kot izjeme prispevale k dobremu zgledu sožitja in zmožnosti prenosa kvalitetne komunikacije, dokazovanja, da sodelujejo v homogenem - navzven odprtem sistemu, pa še stopnjo varnosti udeležencev strelskih dogodkov v SLO bi dvignili na višjo - enakovredno raven - recimo).
Vidim, da se veliko strelcev po svojih prostočasnih/interesnih/finančnih zmožnostih udeležuje tekem v organizaciji vseh zvez dinamičnega streljanja v SLO (pa tudi drugih, o katerih pa trenutno ne govorimo), zato sem pač mnenja, da so pogoji in način ravnanja z orožjem vsepovsod enaki - glede na razvrstitev natančno (precizno) ali dinamično streljanje - udeleženci pa smo si enakovredni glede na stopnj sposobnosti in znanja, kvaliteto in specifike posamezne divizije v kateri se udejstvujemo - razlikujejo se samo pravilniki in pogoji organizatorja, po katerih tekmujemo na posamezni tekmi - te pa tako moramo poznati posamično - če nočemo biti na tekmi predpisano sankcionirani.

LP
Odgovori
#16
Točno tako. Well said. Plus še dodatek, da v osnovi gre za pištolo/puško, kateri je povsem vseeno katero zvrst njen lastnik strelja varnost je le ena in univerzalna in a streljaš na cajt ali kroge ali pa iz trojnega obrata po dvojnem vijaku in treh brcah v rit varna smer je še vedno zgolj ena in način varnega ravnanja z orožjem tudi.

Vsem združenjem mora biti pa tudi jasno, da je Slovenija premajhen strelski poligon za samostojne lige s svojimi pravili in člani ter da je prehodnost (udeleževanje različnih zvrsti) strelcev velika in menim, da bi vsem moralo biti v interesu to kar je predhodnik zapisal.

Attached files [Image: 1443_93b7a0d2dd2b8b22cf7ffb5e896c8de5.JPG] [Image: 1443_9b5815e787153ff847520e9d2d89f8ff.JPG] [Image: 1443_b32e55ec1020fa0cd68416e3d92cbbe4.JPG] [Image: 1443_b940126e2d584bbd4352c2f875e86e7c.JPG]
Odgovori
#17
"pmarijan" Napisal:Kar se pa varnosti tiče, pa je verjetno res v IPSC v povprečju največja - koliko se pač pogovarajam z strelci ki so ali še tekmujejo v IPSC. V povprečju sem napisal zato, ker baje kakšen sodnik ne ločuje več, kaj je še skrb za visoko varnost udeležencev, kaj je pa izživljanje svojih frustracij nad tekmovalci (pa ne me sedaj silit, da vprašam za priimke teh sodnikov).
LP
V dveh letih, odkar tekmujem na IPSC tekmah v Sloveniji, sem se udeležil vseh pištolskih državnih in PDL tekem (razen 1) in ene tekme s šibrenico, pa na kakšnega takega "frustriranega" sodnika še nisem naletel. Zgleda, da imam srečo. Kar sem sam videl diskvalifikacij in doživel tudi eno svojo [img]{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif[/img] , so se tudi meni zdele upravičene, čeprav v veliki večini ni šlo za dejansko ogrožanje ampak "le" za ne-varno ravnanje z orožjem. Mogoče imajo nekateri ostali IPSC strelci drugačne, bolj negativne izkušnje s sodniki, moje so pač take. Glede diskvalifikacij v IPSC kroži izrek:
"So strelci, ki so že kdaj dobili DQ in tisti, ki ga še bojo" [img]{SMILIES_PATH}/icon_razz.gif[/img]
Je pa odgovornost sodnika na vsaki dinamični strelski progi velika. Meni se zdi to sojenje fizično in predvsem psihično zelo naporno, tako da če je proti koncu tekme kakšen sodnik že čemerne volje in grdo gleda, mu ne zamerim. Vsaka čast mu, [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] da celo tekmo sodi, potem na koncu pa še odstreli proge, če to ni uspel že zjutraj 1 uro pred tekmo.
Še to: Ideja o 1 varnostnem izpitu za vse dinamične strelske discipline v Sloveniji je lepa, zgleda uporabna in praktična [img]{SMILIES_PATH}/icon_idea.gif[/img] , a bi se zelo verjetno zataknilo na mednarodnem nivoju [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img] ker so na mednarodnem nivoju te discipline povsem ločene tudi kar se tiče standardov in pravilnikov izvajanja varnostnih izpitov (čeprav so si podobne).
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#18
"Robert91922" Napisal:
"pmarijan" Napisal:...Še to: Ideja o 1 varnostnem izpitu za vse dinamične strelske discipline v Sloveniji je lepa, zgleda uporabna in praktična [img]{SMILIES_PATH}/icon_idea.gif[/img] , a bi se zelo verjetno zataknilo na mednarodnem nivoju [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img] ker so na mednarodnem nivoju te discipline povsem ločene tudi kar se tiče standardov in pravilnikov izvajanja varnostnih izpitov (čeprav so si podobne)...
Ni problem - dobiš tri ali koliko pač različne izkaznice (vsaka zveza, ki bi bila v tem konzorciju bi ti pač izdala eno: IPSC, IDPA, IASC,...), pa greš z tisto izkaznico v tujino (koliko kartic, vizitk,... pa sedaj že nosimo v denarnici, pa jih sploh ne uporabljamo!?) - saj pravim - ni ovir, če bi bil interes - sploh je pa to bolj neobvezujoča ideja/predlog - izražanje mojega mišlenja - pa mislim, da bi se kdo tudi strinjal z menoj!

No ravno tako kot ti nisi slišal za takšne "sodnike", tako še jaz nisem slišal ali videl, da bi se na kakšnem uradnem delu tekme v sklopu druge zveze streljalo brez dovoljenja, oz. nadzora pristojnih (sodnika, vodje prireditve, ali...), kar pa še ne pomeni, da se to tudi ne dogaja!
Odgovori
#19
Potem je že čas, da tudi mi pokažemo kaj se lahko naredi.
Ne dvomim, da če bomo v Sloveniji sposobni iti preko raznih neumnih zamer in ustvariti enotna pravila za dinamične strelske discipline, bodo lahko tudi drugje tako začeli razmišljati. Lep primer....
Odgovori
#20
Mi kdo zna povedati, kdaj naj bi bil sledeči termin varnostnega izpita, po možnosti na štajerskem koncu?ž

THX!
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)