Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Osnutek pravilnika za strelske discipline ASZS
#16
Glede zaščite se ne bi spuščal v debate o tem kaj bi moralo biti (to je za butaste levičarje, ki hočejo vsaditi strah v vsakega na tem planetu in razrešiti vsako osebo kakršnekoli osebne odgovornosti in lastne pameti, čudi me da so nekateri s takimi tendencami tudi med strelci) dovolj bodi, da je vsak svojega telesa gospodar in če nekomu paše streljati s fračo v kevlarsko/plastičnem/čeladarskem oklepu in po drugi strani če kdo rad sedi na eksplozivu naj bo to njegov problem in ne nek predpis. Če smo pošteni je predpisovanje zaščite sluha in oči namenjeno zgolj formalizmu, da je organizator zavarovan pred morebitnimi tožbami pacientov, ki ne vedo da puška poči. Dejstvo je, da streljanje ni sajenje marjetic in, da imamo opravka s sredstvi za ubijanje, ki delujejo na principu eksplozije ter, da naj vsak po svoji pameti poskrbi za svojo varnost (s tem mislim na čuvanje sluha in vida ne mahanjem cevi pod nos sosedu).

Glede komentarja o "taktičnih" (sovražim to amero besedo) strelcih je pa tako, da je za "taktično" streljanje dovolj AK47 s 4x daljnogledom in križem (lahko tudi tako debelim kot je na PU) in da vse kar je več popoln overkill in komercialni bullshit, tako, da je izkoriščanje vsake dodatne podpore zgolj nateg za tiste, ki iščejo izgovore za slabo streljanje. Taktično je dovolj da trofiš na 400m v cca 30cm krog kar pa zmoreš praktično z vsako puško leže brez stotnije pomagal. Govorimo o tekmovanjih različnih vrst in glede na vrsto je potrebno stvari definirati na način, ki ne "ubije" discipline hkrati pa omogoči dovolj širok spekter orožja in svobode strelcem, da uživajo v sodelovanju.

Komentar o olimpizmu mi je pa žal tudi bolan, ker dobro vemo, da se na Evropskem ali Svetovnem prvenstvu strelja bistveno več in bolj zanimivih disciplin kot so pa MK in Air discipline (olimpijske) ampak ker je pač orožje bavbav teh disciplin ne bomo gledali nikjer kar pa ne pomeni, da niso pomembne ali boljše od "tamalih".

Po mojem se je pri amaterskem strelstvu treba paziti neke formalizacije in kompliciranja pri pravilih, ki bi zelo ožali krog primerne opreme ali predpisovali določene artikle, ki samo komplicirajo zadeve, precizno streljanje s VK puškami pač ne more biti sfrizirano feinwerkbau/walther/anschutz prepucavanje ljudi v steznikih, ki po 20 minutah rabijo 3 pomočnike da jim razvežejo njihove utrjevalne pasove in iztaknejo metlo iz riti ter protiutež z hrbta.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Osnutek pravilnika za strelske discipline ASZS - od - 10-06-2009, 22:06Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)