Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[split] [ipsc.si] 5. tekma PP SZPS 2018 – pištola & revolver – obvestilo
#19
(03-09-2018, 11:15)Krgolob Napisal: Nekdo v svojem prostem času organizira strelsko tekmo, postavi proge, uredi vso papirologijo, kupi papirnate tarče, lesene podstavke, železne platke itd ter na samem strelišču dela od jutra do večera vsaj 3-4 dni. In za pokritje teh stroškov želi imeti štartnino. Število razpisanih mest je planski prihodek, na osnovi katerega si organizator lahko že v naprej splanira odhodke. Če mu na koncu tekme še kaj ostane za delovanje kluba, toliko bolje. Naval prijav je velik, število mest pa omejeno, tako da je povpraševanje po tekmovalnih mestih večje, kot je ponudba teh mest. Kar pomeni, da nekaj očitno dela v redu in da se velika večina strinja s plačilom štartnine (odškodnine, obrabnine, najemnine, prispevkom za klub ali kakorkoli to imenujemo). Če želi organizator komu plačati štartnino iz lastnega žepa, je to izključno njegova dobra volja.

Ne pa da se ga zmerja z židovskim oderuhom! Ker le-ta iz svojega žepa ne plača štartnine drugemu tekmovalcu?! Meni se to milo rečeno zdi nesramno. 

Štipendiranje oziroma subvencioniranje juniorjev je lahko edino debata na nivoju zveze. Boštjan je lepo napisal, kakšen je postopek za sprejetje tega sklepa. In žaljenje na forumu ni pravi način.

Ok tekma končana, tekmovalcev na tekmi 128 sodniki ne plačajo štartnine, pa če res na grobo računam 100 štartnin po 28e, 4 evri gredo zvezi pol je to 2800e. Sedaj naj pa Krgolob izračuna kolk je dejansko dnarja ostalo organizatorju saj vemo da organizacija tekme neki pobere, neki pa še dodatno mimo štartnin prinese, da niso našli dobre volje in oprostili 3 juniorje štartnine...ki jih itak ni bilo na tekmo in posledično na ta račun še neki tekmovalcev.

Meni se pa to zdi milo rečeno nesramno s strani organizatorja... je pa vsaj zveza oziroma predsedstvo sprejelo sklep da v bodoče ne pobirajo štiri e od juniorjev Clap


Prispevkov v tej temi
RE: [split] [ipsc.si] 5. tekma PP SZPS 2018 – pištola & revolver – obvestilo - od jabolko - 18-09-2018, 20:54



Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)