Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(15-02-2017, 12:29)jabolko Napisal:
(15-02-2017, 09:31)Bobo Napisal:
(14-02-2017, 20:41)Ales Napisal: Komur paše, je še vedno lahko v klubu, to da moraš biti obvezno član društva za orožje za šport, je pa nepotrebno po mojem.

Ne vem no. misliš, da bi Ilka lahko bila svetovna prvakinja brez kluba/zveze? Malo dvomim. Orožje za šport je že prav, da je zadaj klub tako kot za lov moraš biti član LD. Orožje za rekreacijo, varnost ipd. je pa druga zgodba. 

Pa preden se spet usujejo komentarji se vprašaj: Ali sem športnik, če grem 1x mesečno plinkat za hišo in ne hodim na tekmovanja, ali sem samo rekreativec? Seveda tako kot če greš igrat tenis s kolegom 2x letno tudi pri nas rabiš nek rekvizit, samo v primeru tenisa se nihče ne inači s športniki ko pa govorimo o orožju pa smo kar naenkrat vsi športniki, ne rabimo klubov ipd.

Po mojem bi se bilo potrebno osredotočiti na zakonodajalca in ne na klube/zveze. Slednji niso krivi, da se moraš včlaniti, da bi dobil orožje. Verjemi mi, da bolj ali manj vsi klubi po Sloveniji raje vidijo, da nimajo takih članov, ki bi radi samo božali doma. 

Torej pritisk na zakonodajalca, da se spremeni status rekreativcev in da se jim omogoči lažja nabava orožja. kar se pa tiče klubov in športnikov pa naj ostane tako kot je. Konec koncev imamo zakonodajo že bolj ali manj tudi nastavljeno tako. Posest - rekreativci, OL - športniki. Če se nehaš ukvarjati s športom ti že danes prepišejo na posest, samo v drugo smer ne gre tako enostavno in to bi bilo po moje za spremeniti. Torej danes sem rekreativec in imam DP, jutri se odločim, da bom postal športnik, se včlanim v klub, ko dobim "status športnika ali tekmovalca" prinesem potrdilo in se mi zadeva prepiše na OL.

Kot rečeno - za vrat zakonodajalcu, da se olajša dostop do DP in bo veliko lažje vsem. Rekreativci ne bodo rabili plačevati članarin klubom/zvezam, klubi pa ne bodo imeli težav s tekmovalci, ki to niso...

... in potem svizec zavije čokolado. :)

No ni glih tako kot si ti napisal.
Klub rabiš samo toliko da ti izda potrdilo da si član, ko nabaviš kar misliš, ni potrebno da si član društva v nadalje, orožje  imaš na dovoljenju za posest, strelivo si nabavu z posebnim dovoljenjem če si zaprosu za DP na katerega dobiš tudi evropsko propustnico in lahko normalno tekmuješ, kjer te je volja ali streljaš za hišo kot praviš, čeprav je slednje že problematično...
Za lov prav tako ni potrebno da si član lovske družine...če istopiš [kar sem naredu sam] ti obstoječe orožje prepiše na dovoljenje za posest razlog izdaje je lov...torej za nekoga ki se na povabilo aktivnega lovca udeleži skupnega lova parkrat na leto ali pa recimo 87 krat je to več kot dovolj, zakaj bi plačeval drago lovsko članarino
In verjemi Bobo da je tako... :))

Vem, da je tako. Samo to, da se včlaniš v klub da dobiš potrdilo in potem te ni več tam je narobe. Preberi še enkrat kaj sem napisal. Za take kot omenjaš ti ni OL/DP na šport ampak "rekreacija" oz. zakaj bi DP sploh moral imeti namen? Jaz tukaj vidim napako. Enostavno si želiš imeti doma orožje, greš skozi celotno proceduro in dobiš DP (brez klubov!!!). Čez 2 leti se odločiš, da boš tekmovalec, se včlaniš v klub, začneš trenirat, kasneje tekmovat in dobiš potrdilo ter prepišeš na OL.

Če greš v obratno, se ti pač prepiše na DP kot sedaj, samo če je posest je posest in ni treba, da ti tam notri piše šport, lov ali karkoli drugega.

(15-02-2017, 12:45)jabolko Napisal:
(15-02-2017, 12:25)romunov Napisal:
(15-02-2017, 09:31)Bobo Napisal: Posest - rekreativci, OL - športniki. Če se nehaš ukvarjati s športom ti že danes prepišejo na posest, samo v drugo smer ne gre tako enostavno in to bi bilo po moje za spremeniti. Torej danes sem rekreativec in imam DP, jutri se odločim, da bom postal športnik, se včlanim v klub, ko dobim "status športnika ali tekmovalca" prinesem potrdilo in se mi zadeva prepiše na OL.

Puff, in ode nam dovoljenje za polnjenje streliva, ker pač nismo tr00 taktikulci ali kralji strelstva.

Ja to je pa tud zanimivo sklepanje, recimo da si naredu izpit za polnjenje streliva ko si imel OL pol pa ostaneš na DP.
Ne vem kaj, če sploh kaj pravi zakonodaja v tem primiru. Po moje te ne bo nihče pozval da moraš to dovoljenje vrnit...pač ne smeš legalno polnit prej bo to.

Hja to je po moje nekaj kar je ostalo izven v trenutni ureditvi. Certifikat ti ostane in greš lahko "legalno" v trgovino kupit smodnik.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Bobo - 15-02-2017, 13:02



Uporabnikov, ki berejo to temo: 4 Gost(ov)