Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Osnutek pravilnika za strelske discipline ASZS
#23
"357" Napisal:Vrhunski šport, po katerem se vsi radi zgledujemo, je šport, kjer se dosega največje možne
rezultate. K tem rezultatom, mnogo pripomore tudi oprema, ki se jo lahko uporablja in seveda mnogo, mnogo treninga. Če hočemo, kot amaterji, svoje rezultate primerjati z rezultati vrhunskih tekmovalcev, potem moramo tudi tekmovati, pod enakimi ali vsaj podobnimi pogoji. Drugače ta primerjava ni možna. Primerjava med nami tudi ni možna, ko določeni tekmovalci, v diciplini vojaška puška VK - odprti merki, nastopajo s puškami proste izbire, v kalibrih, ki niso vojaški in z merki, ki niso odprti. Lahko jih je le sram...
Če bi se nekdo pojavil na tekmi, na kateri se strelja po pravilniku ISSF in SZS, s puško in prinesel s seboj in za streljanje hotel uporabiti prednji, zadnji in ne vem še kakšen naslon ali s pištolo in z njo hotel streljati dvoročno, bi ga vsi prisotni vprašali po "življenskih tekočinah", nekateri pa tudi o stanju na "podstrešju", sodnik pa bi ga odstanil s prizorišča!
Zakaj sta strelski jermen in jopič namenjena, predvsem iz vidika možnih poškodb, sem enkrat že pisal in ne bi ponavljal. Ponovil pa bom, da je lažje ( bolj enostavno ) priti do boljšega rezultata z uporabo prednjega, da ne govorim tudi zadnjega naslona. Vsak se o tem mora sam prepričati, jaz pa vem, da lahko prihaja, pri 15 tekmovalnih strelih pri MK puški, do razlike 10 ali več krogov, pri puški VK, je ta razlika lahko mnogo večja. Seveda je to odvisno tudi od kvalitete strelca.

Tekma ( DP ) z revolverjem in pištolo VK ( disciplina 30+30 po ISSF ), bo naslednji vikend na Rakovniku v LJ.
Ni mi čisto jasno, zakaj je sploh še vedno govora o ISSF in SZS? Tule govorimo o amaterskem športu, kjer je oprema drugačna, orožje drugačno in ponekod neprimerljivo, ter način streljanja drugačen. Hvala bogu. Zakaj nekateri poskušajo vsiliti ISSF pravila ostalim? Kot da je pravo streljanje samo po pravilih ISSF? To je tako, kot bi trdil, da je pravilen tek samo po stadionu ali pravilno kolesarjenje samo s cestnimi kolesi. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img]
Da pa je lažje priti do boljšega rezultata z uporabo naslonov, pa je jasno. Pa kaj? Zato lahko prav vsi uporabljajo oba naslona in so temu prirejene tudi tarče, pa so v rezultatih prav tako razlike 10 ali več krogov. Komur to ne paše, naj gre pač streljat v SZS (in počasi pogine od dolgčasa [img]{SMILIES_PATH}/eusa_pray.gif[/img] ).
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Osnutek pravilnika za strelske discipline ASZS - od - 11-06-2009, 10:06



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)