Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
M A N J A Č A 2013 - BALKANSKA LIGA
#21
cestitam tudi jaz, Klemen kje si nabavil respetin?
Odgovori
#22
Velik faktor so bili tudi dokaj spremenljivi pogoji, zato tudi razmeroma velike razlike med rundami in tudi časom streljanja med posamezno rundo.

Vsekakor pa je Klemen ustrelil kot se šika in zasluži čestitke.
administrator / Strelec.si
Odgovori
#23
Kristian, ni problema, daljnogled potegne tudi na 300m, že velikokrat mi je baje ;) Na žalost sem na 300 streljal "na slepo" (preveč miraža da bi videl karkoli) in brez spoterja, grupa je bila taka kot mora biti, vendar ne na pravem mestu...
Odgovori
#24
> ''Na žalost sem na 300 streljal "na slepo" (preveč miraža da bi videl karkoli) in brez spoterja, grupa je bila taka kot mora biti, vendar ne na pravem mestu...''

To je stalen problem LR pokanja in do vspostavitve kakega napol real time spremljanja tarče je vrhunski rezultat vedno težko ponovljiv ker je vedno prisoten faktor X zaradi slabih strelišč in zaradi tega je težko ocenit kako je realno stanje LR strelstva
Odgovori
#25
> SteyrAUG said:
> Kristian, ni problema, daljnogled potegne tudi na 300m, že velikokrat mi je baje ;) Na žalost sem na 300 streljal "na slepo" (preveč miraža da bi videl karkoli) in brez spoterja, grupa je bila taka kot mora biti, vendar ne na pravem mestu...

a pol daljnogled ni nič kriv? :P
(p.s. just kidding)
Odgovori
#26
Btw, kar se mene tiče, je realno stanje LR strelstva mogoče najboljše ocenit ravno takrat ko ne moreš spremljat tarče. Takrat se vidi razlika v branju vetra in sigurnosti vase. Ko vse vidiš in malo premikaš knofe na 15kg restu, je precej lažje bit dober. ;) Moje mnenje...
administrator / Strelec.si
Odgovori
#27
Odvisno koliko procentov se šteje za dobro, če je to med 98-100% kot pri večini disciplin preciznega strelstva potem je take variabla odveč in zato do nadaljnega strelci z diopterjem in jermenom na 300m pogosto počijo bolje kot strelci na slepo z optiko iz naslona . Samo za razmislek.

Attached files [Image: 4f4f274b2fec204fcb683b636b2273.jpg]
Odgovori
#28
To da se pri nas strelja praviloma na 2x manjše (ali več) ma morda tudi kaj s tem, da so rezultati neupravičeno vsaj številčno slabši. To da je pri nas (kao) fclass (3)100 in redko 500 medtem ko je dejansko prej 600/1000y ima tudi kaj vpliva. Da o infrastrukturi in številčnosti strelcev ne bi.
Glede opreme pa veliko ljudi zamenjuje pojma "kljub" in "zaradi".
Odgovori
#29
Zato upam, da je zdaj ko je Muc plačal članarino ASZS za F klaso tudi malce več interesa za uredit reglce do sedaj je bilo v upanju za kakim strelcem več vedno na voljo prilagajanje pravil in tarč na nek X standard.
Odgovori
#30
> mr.T said:
> ... če je to med 98-100% kot pri večini disciplin preciznega strelstva...

Imaš v mislih diopter in položaj stoje?
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#31
Za začetek leže ,357 ni treba ravno pretiravat
Odgovori
#32
Saj ne pretiravam.
Ti omenjaš večino disciplin preciznega strelstva in strelce z diopterjem. Jaz pa ti bom postregel z nekaj rezultati vrhunskih tekmovalcev.
Pri zračni puški ( stoje ) in MK puški leže, povprečje 99 ( 594/600 ) zadnje čase ne vodi več v finale.
Pri trojnem položaju z MK puško ( 50 m ) in VK puško ( 300 m ) je položaj stoje odločilen za doseganje vrhunskega rezultata.
Pri postavitvi svetovnega rekorda z VK puško 300 m, je tekmovalec v položaju stoje naredil celih 395/400 krogov.
Marsikdo od nas bi imel precej težav že z zadevanjem cele tarče, ki je sicer velikosti 100x100 cm, kaj šele z zadevanjem njene sredine. ;)
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#33
ISSF standard 300m tarča:
10 -> 100mm ->1.15MOA
9 -> 200mm -> 2.30MOA
8 -> 300mm -> 3.44MOA
...

Pri nas je pa kompromis bil x -> .250MOA, 10 -> 0.5MOA s tem, da so pri nekaterih X še manjši tako, da ne preveč kritizirat, ker mislim, da so rezultati ne glede na "lažjo" obliko streljanja vseeno odlični. Vse kar nas resno hendikepira so strelišča med 500-1000m ki bi nam omogočila reden trening (veter) in mislim, da bi se zlahka uvrščali med top na svetu v f-class.

Ravno tako ni primerljivo streljanje leže ali stoje na 600 krogov proti f-class open iz dveh vrhunskih naslonov in brez oz. s čimmanjših dotikanjem puške (free recoil) 20 komadov.

Dejstvo pač je, da gre po zahtevnosti stvar od recimo temu ISSF disciplin (kjer brez let treninga ne boš nikoli niti norme naredil) preko f-class (kjer lahko vsak z malo vaje in povprečno opremo naredi dober rezultat pa magari 1x na leto ko se zvezde poklopijo) do benchresta kjer gre v bistvu za "streljanje za tiste, ki zaradi zdravstvenih razlogov ne morejo več ležati in so v ali blizu penzije in imajo čas rihtat vsako malenkost oz. eksperimentirat".
Odgovori
#34
No saj nekaj takega sem insinuiral, da se kvaliteta meri v zelo majhnem odstotku pod 100% rezultatom(posebno kjer se strelja leže kjer so grupe še manjše ) v amaterskem športu mace več a še vseno relativno malo(poglej razultate kake naše pištoljske lige). A za kaj takega je nujen kolikor toliko dobr nivo opremljenosti strelišča ,če tekmovalec svojih zadetkov ne vidi do zaključka serije se udejstvuje v 'potapljanju ladijc' ne pa preciznem strelstvu.(tistih dilem o temu na kaki razdalji so v resnici tarče na različnih strelskih mestih raje ne omenjam ker niso pomembne v kolikor obstaja sledljivost zadetka)

Če ni elektronke ali jarka z označevalci potem ostane samo še gong po možnosti prave dimenzije v vsakem primeru kdor hodi po našh tekam zelo pogosto lahko opazuje ne tako slabe grupe ampak grupe na napačnih mestih nehote torej stil benchresta namesto strelstva na kroge.Taka ja žal realnost, ki se ne bo brez opreme strelišča nič izboljšala.
Odgovori
#35
Zanimivo je brati diskusije privržencev raznih vrst streljanja.Poskusil sem eno in drugo
in streljanje z daljnogledom ni tako lahko.Če bi bilo lahko,bi na zmagovalnih stopničkah na svetovnih prvenstvih stali vedni isti strelci.V praksi je popolnoma drugače kot na filmu.Če boste poskusili boste vedeli,tako,da rezultatov nekaterih,ki to vadijo vsak dan,imajo večje tarče/kar je logično/in boljše pogoje ni treba preveč poveličevati.
Poskusite s svojim denarjem,brez treningov in podpore narediti dosežek-to so zame
najboljši dosežki nadarjenih strelcev.

Kar se pa tiče daljnogledov bi dosedaj že lahko vedeli,da je pri streljanju najpomembnejši del orožja "zakopišček ".

LP
Odgovori
#36
> benchresta kjer gre v bistvu za "streljanje za tiste, ki zaradi zdravstvenih razlogov ne morejo več ležati in so v ali blizu penzije in imajo čas rihtat vsako malenkost oz. eksperimentirat".

Ja mogoče res kak heksenšus koga zrihta a drugače poležavanje na blazini pikčasti ali camo ali sedenje za šankom nista kak napor največje delo je še vedno prinest robo na strelišče, to je F klasa mlce bolj zahtevna saj so strelišča še malce slabša,strelska mesta bolj oddaljena od parkplaca in puške pol težje in daljše.
Odgovori
#37
Ejga fantje, tale debata je čisto zašla s prvotne smeri! Le kako vam je to uspelo?

Ampak naj se najprej še jaz pridružim s svojimi čestitkami vsem sotrpinom za doseženo, a posebej vsem trem "debitantom", Markotu, Rajkotu in Klemenu (po novem znan tudi kot čovek sa kinezom). Čestitke in zahvale pa si zaslužijo letošnji "krivci" za to prireditev, posebej deklica za vse in El Prezidente, upam, da se jim bomo lahko kdaj v prihodnosti oddolžili, kot si zaslužijo! Predvsem zaradi njihovega truda je ta tekma taka, kot je!
"Fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity"    Sigmund Freud
Odgovori
#38
:) Hja in v vsej strelski zmedi ni nihče omenjal spoterje, ki so nas (so me ) pripeljali do prvih kolajn in pokalov. Kar se tiše Manjače je letos zelo veliko vlogo odigral spoter. Zato bi se jest tukaj predvsem zahvalil spoterjema, kajti tudi onadva sta kriva za moj rezultat ZK in KP
Odgovori
#39
ej Marko a je bil za tvojga spoterja tud glock34 [po novem znan tudi kot čovek
sa stomakom]
Odgovori
#40
ja ja :) bila sta oba čovek sa kinezom, in čovek sa stomakom tako da sta imela Marko in Rajko kar nekaj dela :)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)