Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Field Target - tekmovanja z zračno puško
#41
> PCP puške odsuna nimajo, posledično je z njimi veliko lažje dosegati natančne konsistentne strele v raznoraznih položajih. Zame in za moje pojme je tist k zadane na 50m z vzmetno pusko večji car sam je treba to narest 50 do 60 krat zaporedoma (za zmago).

Spet ena bistra a nisi edni pri vk imamo podobne fore in logike po kateri je največji car tisti, ki zadane z AK47 brez, da bi vedel kam zadeva . X_X

Puška, ki je hold sensitive ima preprosto povedano zanič kopito ,po domače navadna jajca dobra samo za kurjavo.

Ni vprašanje odsuna ,preprosto je puška z rezervorajem bistveno bolj konsistentna od tiste na fedr pri doziranju zraka ,poleg tega ima lahko precej boljši prožilec.

Če krogla prebije zvočni zid se ji čisto nič ne zgodi ,prov fino ji je v nadzvočem režimu,problem je samo v tem ker zelo hitro pade iz tega nadzočnega režima v podzvočni in ta mejna regija je za vse krogle tudi pri VK puškah relativno problematična. Še enkrat problematična ni nadzvočnost ampak prehod iz nadzvočnega v podzvočni režim .

Kar se tiče dragih kosov ,ja na žalost je tako , da ti maloserijski kosi koštajo veliko $$ ,enako je z optikami ,pri katerih je kvaliteta pomembna tako zaradi konsistence pomika(pri FT se več klika kot pri kateri koli VK disciplini,če se optika ne pomika konsistentno in ponovljivo potem samo trošiš čas in strelivo) kot zaradi merjenja razdalje z nastavljanjem paralakse .... etc.

Glede streliva ,flinto pripelješ k Debevcu on jo pošlje v JSB in tam naredijo tunel test večih lotov in evo prebrana roba posebej za tvojo flinto brez kakršnega koli 'kunštvanja'.*Poizkusi z springerco tole počit na 50m

Attached files [Image: 1424b7310552db29532852552c602b.jpg]
Odgovori
#42
Mislim, da si me narobe razumel, "car" je ko zadane enkrat - treba je zadet vsakič isto :)
Za springerce je pa toliko teorij - verjamem da je kopito ključno, ampak odsun vsekakor igra vlogo - treba jo je vsakič isto prijet - se pa strinjam s tabo, da so cenejše še bolj občutljive. Žal nisem še imel priložnosti streljat z drago springerco.

Prebiti zvočni zid samo po sebi pomeni preiti iz pod zvočne na nad zvočno hitrost - in nazaj - ali ob zadetku ali ob izgubi hitrosti - efekti so različni na različna streliva itd ... vsekakor bolj problem manjših kalibrov - .50 boolits nimajo takšnih težav. Vsekakor pa je to le moje mnenje in nasvet za FT, da se raje izogibamo nadzvočni hitrosti.

Hvala za tole informacijo o Debevcu in JSB, to bom definitivno imel v mislih!
Odgovori
#43
> mr.T said:
> > kam zadeva . X_X
>
> Puška, ki je hold sensitive ima preprosto povedano zanič kopito ,po domače navadna jajca dobra samo za kurjavo.
>

Tole ne drži povsem! Sam imam weihrauch hw 97k, pa ima puška odlično kopito, sploh med vzmetnicami(puškami na vzmet) velja za eno najboljših(boljša ali primerljiva sta AirArms tx 200, AA Prosport) Pa so vse "hold sensitive" zaradi močne vzmeti, ne zaradi kopita! Recimo puške v 4.5 cal. s hitrostjo na ustju cevi 170 ms slabim kopitom(lep primer je crvena zastava-tista vadbena iz vojske), so veliko manj občutljive na prijem, kot moja 5.5 z 210 ms na ustju cevi z odličnim kopitom.
Odgovori
#44
Nisi sicer povedal kako se spreminja gleda na kak prijem ali pozicijo le tega . A načeloma , če se zadeva zaradi prijema na različnih mestih spreminja potem se nekaj podaja in še vedno je vrjetno krivo kopito ,ki tudi v primeru HW97 se ne more izognit hibi, ki jo predstavlja ročica, ki diktira razklano kopito(togo kot špaget,) prav tako na pol prerezan dolg sistem z veliko odprtino za filat( to se more zvijat ko vrag) in 2 stranska vijaka v isti osi ter en zadnji. Noben od teh ficurjev ne koristi natančnosti. Tako 'komprimitirani' strukturi zelo koristi dobro togo kopito ,originalno nikjer ne kaže kakega fičurja, ki bi namigoval da je zelo togo .

Malce drugače je v primeru tega z ornk FT koptiom, ki ima v kritičnem delu precej večji presek.

Attached files [Image: 29c610dd0be0c468bdcea375c76522.jpg] [Image: 234bbaa462122d1e6bc1647b9bdfa5.jpg]
Odgovori
#45
Se strinjam, da je kopito tisto, ki zadevo izboljša ali poslabša, vendar je specifičen odsun vzmeti in bata tisto kar je bistveno in unikatno za springerce. V končni fazi poleg kopita vibrira tudi cev in ker je metek v cevi relativno dolgo tudi to zelo vpliva na natančnost. Jst sm z mojo rešu tko, da jo držim zmeraj narahlo na točki težišča in ji pustim, da odsune kakor pač želi. Za 200 evrov več kot uredu natančnost tja do 50m.
Je pa Norica Storm Classic
Odgovori
#46
> mr.T said:
> Nisi sicer povedal kako se spreminja gleda na kak prijem ali pozicijo le tega . A načeloma , če se zadeva zaradi prijema na različnih mestih spreminja potem se nekaj podaja .
>
> Malce drugače je v primeru tega z ornk FT koptiom, ki ima v kritičnem delu precej večji presek.

Glej, zaradi vibracij pri "vzmetnicah" prihaja zaradi zelo velikih tolerancah pri vzmeti. Močnejša kot je vzmet več je vibracij. Ko oddamo strel prihaja do sil, ki potujejo navzgor, navzdol, naprej ter nazaj. Zadevo lepo rešimo z "artilerijski prijem" kjer puško držimo čisto narahlo, da se vibracije izničijo same. Če puško preveč stiskamo, nam te vibracije, pokvarijo dobre zadetke. Ker preden diabola zapusti cev, se zgodijo vse te opercije katerih ne moremo zadržati sami. Tukaj kopito ne igra druge vloge kot te, kako težko je, bolj je težko , bolje je. Najbolje je puško držati na sredini težišča. Dobijo se razni kompleti- Vzmeti, ki so specifično navite, s natančnimi merami za posamezne puške, kjer je potem teh vibracij manj(primer je V-mach vzmet). Zadevo so poskusili rešiti tudi z Nitro piston pogonom, kjer sile delujejo samo naprej-nazaj. zadeva je malo boljša.
Ornh FT puška ima pa že vzmet z 0. tolerancami, ter težko kopito, za še boljše zadetke, zato je cena FT puške temu primerna.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)