Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pravilna nastrelitev pištole
#41
(21-04-2017, 08:41)ule Napisal: Mene zanima nekaj glede teh laserjov v obilki naboja. Pa te poceni kitajske zadeve res naravnost svetijo ali samo približno?

Iz firbca sem na podlagi te debate nabavil "laserski metek" s Kitajske. Je na priloženi sliki. Sicer je res stal samo nekaj eur, ampak za suhi trening po moji oceni ni uporabna stvar. Za suhi trening proženja, če že, potrebuješ pravi "snap-cap", ki ga lahko polniš z repetiranjem, in s katerim lahko tudi prožiš. 

Ta laserski dummy konkretno gre v cev samo ročno, zaklep se ne zapre posledično. Pri poskusu polnjenja iz nabojnika se zatakne. In seveda tudi proženje ni možno. 
Sveti pa relativno naravnost, tako da za osnovno preverjanje merkov (gledal sem na 8 m) je že okej. Tako da za beleženje realne napake (navade) pri proženju je še vedno poceni komplet: snap cap + laser namontrian nekje zunaj + kamera, pa potem gledanje posnetka v nedogled na računalniku. :)


Priponke Male slike
   
Odgovori
#42
Pa ravno sem se hotel opravičit, ker sem vas zavajal, da je stvar brez veze, pa se najde ravnohrib in me podpre, da stvar za suhi trening ni uporabna!
Vedno bolj sem se nagibal k temu, da bo treba nabavit ene 5 laserskih metkov in tako pridobiti ene 5 krogov na tekmi! Pol smo pa že blizu 100tke!
Zdaj sem spet v dilemi: ja ali ne? Mrgreen


Priponke Male slike
       
Odgovori
#43
Moj feed back.

Tudi jaz sem naročil laserski merek, neki podobnega k maš ti "ravnohrib". Še ni prispel. :-) V vsakem primeru za grobo nastavitev z laserjem, ki permanentno sveti rabiš ali mirno roko ali stojalo.

Zadeve sem se, kot začetnik lotil drugače. Izdelal sem si stojalo iz lesa (strošek 5 eur in 60 min dela). Na ebayu jih imate že za 25 eur naprej.

[Image: pistolero1.jpg]

In priporočam vsakemu, ki ni toliko vešč, da na tak način nastreli pištolo.
Odgovori
#44
Turist: suhi trening ni samo proženje. Meni zelo pomaga, da vidim, kako "mečem ribiško palico" pri potegu, dokler nisem v tarči.

Borderuros: tudi tvoje stojalo (v kombinaciji z laserskim nabojem) je super kombinacija, ker si brez izstreljenega naboja v centru.
Odgovori
#45
fantje, Ok, razumem zakaj bi imel to za puško z optiko, ko je včasih res nadloga spravit križec v tarčo ampak za pištolo pa res ne razumem potrebe po teh laserskih sranjih. Še tako kriva pištola bo neizogibno v tarči. Če ne na 25 pa na 15m. Od tle naprej je stvar nekaj klikov...
Odgovori
#46
Jaz imam 9mm puško in potem sem to sprobal še na pištoli.
Sicer ne bi kupil samo za pištolo... mi je pa prav prišlo, ko sem na pištolo zmontiral c-more.
Odgovori
#47
Jaz se iz te teme umikam! To je dejansko tako, kot kidati lanski sneg!
Srečno vsem pri nastrelitvi pištol!

Poslano z mojega SM-G935F z uporabo Tapatalk
Odgovori
#48
(29-09-2013, 14:40)Stanac Napisal: Če si obiskoval katerikoli tečaj o rokovanju z orožjem, so ti to sigurno razlagali.
Načeloma prvih par 100 strelov nima smisla šraufat, po tem boš pa sam vedel kam in koliko moraš vrtet. Poanta streljanja je užitek in ti priporočam da streljaš in uživaš.
Vse ostalo bo prišlo samo od sebe.

Tudi moj podpis na ta odgovor, odlično.
LP
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)