Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zavarovanje za strelski šport
#1
Ima kdo izkušnje z zavarovalnicami glede zavarovanj za strelstvo ,sam še nisem opazil kake dobre ponudbe in večinoma se zavarovalnice pri strelstvu naredijo francoza in sploh ne ponujajo kakih pametnih zavarovanj.
Odgovori
#2
Morda bi morali pogledati pod kakšne adrenalinske variante, kaj pa vem.

Sicer pa, česa pa se bojiš pri BR? Da se zlomi stol pod tabo in si poškoduješ trtico? :D
Odgovori
#3
teniški komolec :)
Odgovori
#4
Ja sem slišal, da je ta teniški komolec zelo pogost med 'taktičnimi snajperisti' ,ki prakticirajo izjemno naporni bellybenchrest

Drugače brez heca na mednarodnih tekmovanjih višjega ranga pogosto zahtevajo zavarovanje kljub 'waiverjem' ki jih podpišeš. Seveda to ni praksa v Balkan ligi in podobnih roštiljadah.
Odgovori
#5
Registrirani tekmovalci pri SZS so zavarovani za nezgode, ki bi se jim dogodile na poti do tekmovanja, med tekmovanjem in na poti domov...
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#6
Čakaj malo, jaz sem te razumel, da rabiš kao osebno zavarovanje kot športnik... Ti pa govoriš o zavarovanju določenega dogodka.

Če gre za strelišče, kjer se izvaja streljanje kot del dejavnosti, potem mora takšen plac itak imeti zavarovanje. Če pa govorimo o zavarovanju nekega društvenega strelišča, kjer se dogaja malo boljša golaž varianta, pa jih itak ne zanima, ker tam ponavadi ni denarja...

Lahko pa bi jih morda nagiclal s kakšnim sponzorskim zavarovanjem...
Odgovori
#7
Gre za osebno zavarovanje, lahko ga zahteva organizator, zaenkrat se pač bolj ali manj zavaruješ kot turist in predložiš tist pildek.
Te police pokrivajo bolj samo potovanje kot za strelsko udejstvovanje. Ker pač pri nas na zavarovalnici gladajo na to kot visoko rizično zadevo se z tem nočejo ukvarjat.
Pa recimo v isto kategorijo bi spadali kaki jagri, ki grejo v tujino jagat?
Odgovori
#8
Malce sem pogledal po tujini in zgleda, da z tem pogosto biznisirajo same strelske zveze a seveda tega ni pričakovat pri nas je pre malo klientele.
Odgovori
#9
Jaz sem pridobil cca tri ali štiri ponudbe za zavarovanje izključive odgovornosti odgovorne osebe v zvezi z odškodninskimi zahtevki v krivdnih primerih, seveda so bile dodatne ponudbe možnosti nezgodnega zavarovanja in tudi druge oblike dodatnega zavarovanja (vandalizem, tatvina,...).

Samo nezgodno zavarovanje za poškodbo strelca na strelišču bi pri AS (mimogrede - to je bila glede ponudbe najboljša in hkrati tudi stroškovno najugodnejša zavarovalnica) bila cca 35 EUR/letna premija pri kolektivnem nezgodnem zavarovanju do cca 40 oseb...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)