Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10.5.2014 Tekmovanje v taktičnem streljanju z ostrostrelno puško »TACTIC Bloke 2014«
#61
še en lep deževni dan rabimo, pa bo to čisto "the real deal" :)
Odgovori
#62
Vreme zgleda da bo razen jutranjega mraza ali mogoče malo slane.
Saj veste kaj pravijo domačini, da je na Blokah šest mesecev zima šest mesecev pa mraz.
Odgovori
#63
Vse tekmovalce naj spomnim, naj bodo jutri na strelišču res najkasneje do 8h, še raje malo prej. Časovnico imamo precej na tesno in ne bomo mogli ponavljati briefinga, ki bo za vse naenkrat.

Sicer pa gre vse po planu. Se vidimo jutri, pripravljeni, natrenirani in dobre volje. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#64
Jutri bo Voodoo Tactical imel tudi na sami tekmi štant, kjer boste lahko vse artikle kupili 15% ceneje, predstavaljena bo tudi Nova Accuracy International AXMC, nove UFPro oblačila. Na sami tekmi bomo tudi izdelovali Insta mold ušesne vložke.

Se vidimo.

lp
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
Odgovori
#65
Še nagrada iz naše strani, ki bo 60 Drag bag torba v znesku 199,95eur po vaši izbiri barve.

Attached files [Image: 8be5bb64d8d7d7f5cd3bde5714c8fd.jpg]
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
Odgovori
#66
Lepo Voodoo, lepo! =D>
Odgovori
#67
Končno doma, tekma postavljena zelo zanimiva in razgibana .
VAS pričakujemo zjutraj pred 8.00 uro.
Odgovori
#68
Zanimiva izkusnja! Vecini strelcov nova dimenzija! Super je gledat profice - vojska policija, k obvladajo v nulo!!!! Vsaka čast! Ce primerjam to streljanje z F klaso oz. precizno long range streljanje je razlika kot med pistolo precizno in IPSC !
Pa mam novo disciplino da razmisljam o njej!!!!!!
Skoda da zaradi casovnega okvira ni bilo mozno speljati tekme do konca, kljub odlicni organizaciji! Mogoce za naslednjic malo bolj odporne tarce na katerih se 100 posto vidi zadetek tudi z bolj neznim kalibrom in bolj jasen casovni okvir! ( jasen znak poteka oz. menjave strelca)
Pa se da ne pozabim, vsaka čast sponzorjem- super nagrade!!! =D>
Odgovori
#69
Ja žal je sfalila tista malenkost (pol ure da bi zaključili tekmovanje) ampak vseeno mislim, da je za prvič povsem solidno, nekaj stvari bo potrebno še popravit ampak glavno je da se dobi čimveč feedbacka od strelcev, kaj bi še (poleg očitnega kot so leteče tarče) bilo potrebno popraviti. Meni so se naloge zdele zanimive z še nekaj prostora za otežitev (recimo Stage 1 predpisana menjava položaja glede na izreze - streljanje z leve, desne in iz vsake luknje) in povsem primerne (kaj bi šele bilo če bi bolj pihalo) in bo zanimiva analiza o % zadetkov na 300m+ (mislim da bodo vsaj s strani nas ki streljamo na kroge dokaj slabi) in pa cold bore (ki smo ga vsi opravili), ki tudi ne bo ravno perfect.
Drugače pa končno nekaj, ki požene kri po žilah...fajn je blo ni kej.
Odgovori
#70
Mal sem premislil zadevo in prisel do tega da bi bilo bolje tekmo pripraviti na posameznika ne pa na two team. Zakaj? Vsak je od sebe odvisen, mal vec casa dati strelcu da opravi merjenje in ostalo in to je to! Sem mal gledu po you tubu in tekme v glavnem potekajo tako! ( finn sniper ne!). tako ni vprasanje kdaj se kdo zamena in kako, samo start in stop! Mislim da bi bilo to za nas prostor in razmere bolj primerno. Odvisen si od sebe in to je to!
Odgovori
#71
Super izkusnja, cakal na tako priloznost odkar sm nabavil ostrostrelno pusko :)

Skoda, da ni slo do finiša, je pa tisti prosti šuting na koncu vsaj malo zadovoljil :)

Hvala sponzorjem za presenetljivo bogate nagrade!

Za v bodoce samo kot je ze nekdo prej napisal, bolj jasno in tocno spremljanje casovne razmejitve strelskih parov, torej jasno povedati kdaj je konec streljanja za prvega strelca, oz. tisti minutni "time out" med menjavo se mi zdi dober predlog.

Sicer pa bravo! :)


Se vidimo naslednjic!
Odgovori
#72
taka tekma je precej zahtevna za organizacijo in ni čudno, da se je Tomažu sredi dneva že kadilo iz ušes :)
Na koncu ni manjkalo dosti, mogoče slaba ura in bi tekmo speljali brez problema do konca. Ta ura se skriva tako v popravilu poškodovanih/odtrganih/prevrnjenih tarč, izgube časa na cold bore shot pa vse do zamude na jutranjem briefingu. Feedback je važen, fantje se bodo prešteli in pogledali kaj se da narediti, da bo naslednjič bolje.

Je pa zelo očitno, da ostaja še veliko prostora za izboljšavo pri strelcih. Kot sodniku na eni od prog se je očitno kazala razlika med ekipami. Stage 5 je imel 5 zelenih tarč, 2 "glavi" na 220 in 320m, torzo na 520m, pravokotnik na 550m in kvadrat 500x500 na 590m. Razdalje so bile znane, tarče je strelski par moral najti in zadeti v 5 minutah. Pred tekmo bi zagotovo vsi lastniki puške, ki (za šankom) nese "v eno luknjo" stavili gajbo pira da to pa res ne bo problem, ampak...

Samo dve skipi sta zadeli vse tarče, italijanski par je porabil dodatni strel za eno tarčo, par SV pa je popravil dve tarči.
Obema ekipama je bilo nekaj skupnega - teamwork. Opazovalec je poiskal tarče v času ko se je strelec pripravil na poziciji, vodil strelca do tarče, mu podal elevacijo, veter, paralakso, gibanje miraža, streljaj - bum v tarčo. Naslednja tarča, toliko višje, toliko desno, elevacija, dodaj dva klika v levo, steljaj -bum. Obe ekipi sta našli tarče jih uspešno zadeli z dobro minuto rezerve.

Dosti strelcev ni našlo tarč, ker so opazovali polje s preveliko povečavo, niso bili pripravljeni s podatki o elevacijah in so streljali na pamet (malo višje, malo nižje, malo levo... kar je v večini primerov botrovalo zgrešenemu strelu), veliko pa jih je zelo slabo sodelovalo med sabo.

Po mojem mnenju je strelcem ta tekma nastavila zanimivo zrcalo, kako dobro dejansko streljajo oni, ne pa njihova oprema :)
Odgovori
#73
Mislim, da bi moralo biti tako, da če si v paru na stagu imata skupen čas X minut (zato, da je pošteno do obeh, ker na neznane razdalje drugi že ve koliko so in svojih X/2 minuti porabi zgolj za strel) in se sama organizirata koliko časa kdo. Ali pa kot pravi Feguš vsak sam pa kot so rekli Italjani imaš pred tekmo (recimo med briefingom) čas, da označiš tarče na osebni karti, zmeriš/oceniš razdalje in nato na liniji zgolj odstrelaš oz. oddelaš eventuelne popravke.

PS: Dejte še ostali pisat vaša videnja in predloge, da ne bomo samo eni in isti skos, da se zbere čim več inputa in potem naredi neko vrsto preglednice vseh predlogov, da se lažje vse skupaj oceni. Morda še kak sodnik s staga svoja opažanja...
Odgovori
#74
No, tekmovanje smo včeraj zaključili, žal pa smo sredi tekme izvedeli da je bilo dovoljenje za streljanje izdano do 15. ure namesto do 17., zato smo bili prisiljeni predčasno zaključiti, kar je pomenilo da dejanskih zmagovalcev ni bilo možno določiti.

Kljub temu mislim da je bil dogodek izpeljan solidno, z nekaj porodnih težav, katere se bomo potrudili odpraviti do naslednje tekme, ki bo 14.6.

Rad bi se zahvalil sponzorjem tekmovanja za lepe nagrade, ki so bile podeljene z žrebom. Nagrad je bilo veliko, tako da je prav vsak tekmovalec dobil svojo. Sponzorji so bili:

- Voodoo Tactical Europe
- UF-Pro
- Varnost MB
- Perigon
- Lab Commerce
- Perunika
- Hamex
- Optik trade

Prav tako se moram zahvaliti klubskim kolegom iz SD Veteran Bloke in prostovoljcem @romunov, @kotnik, @mr.T in @kristian, ki so požrtvovalno in pridno pomagali na tekmi in pripravi.

Daljši prispevek o tekmi še sledi, tule pa je še nekaj fotografij: https://plus.google.com/photos/118260053...5110611745
Fotografije je prispeval Zvonko Vrankar, ki je hkrati tudi tekmoval.

V priponki so še delni rezultati. Vseh žal nisem dobil, morda pa je kateri še v kupu opreme, katero moram še pospraviti. Torej, tekmovalce, katerih rezultatov ni vpisanih, prosim da mi jih posredujejo.

lp
Tomaž

**[edit] Dodani malenkost popravljeni rezultati. Ponovno prosim vse, kateri ste morda pozabili oddati listek z rezultati, da mi jih posredujete.**

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/c4/2...e3f47.xlsx (16.9 KB)Â
administrator / Strelec.si
Odgovori
#75
Zelo zanimiva tekma, pravzaprav 1. liga. Vse pohvale organizatorju. Povsem neki druzga, drug čar in izziv kot F-klasa. Tuki se je videlo točno to, kar je Kristian omenil in sicer glede delitve dela in uigranosti strelec/spoter. Tudi sam sem mislil, da bom lahko vse sam (našel tarčo, ocenil mile, zračunal razdaljo, poklikal,... upošteval še veter,...) in da potrebujem spoterja samo za opazovanje mojih zgrešenih strelov in za šerpo. Ma jok, tistih nekaj minut zlaufa mimo k strela in za oddajo dobrih strelov enostavno zmanjka časa. Za naju z Damjanom je bila to prva taka izkušnja, opazila sva en kup napak, nepravilnosti, ne uigranosti, nisva znala razporediti dela,.... skratka, orožje super, optika super, municija super, strelec bolj tko, sodelovanje strelec spoter na podnu. Veliko se bo treba še naučiti, predvsem okoli timskega dela. Vsekakor pa res zanimiva tekma, kot je rekel AndrejF, nova disciplina in prepričan sem, da ima vso prihodnost in vse adute v svojih rokah.

No, da še mal pokomentiram na Matovo pobudo; sam sem našel en problem na liniji in sicer glede obravnavanja strelskih parov, kjer sta oba streljala in obravnavanju strelskih parov, kjer je samo eden streljal. V primeru, da sta oba streljala, sta postavila opremo, jo nastavila,... in se potem, ko je prvi strelec nehal streljat, enostavno zamenjala. Drugače pa je bilo pri nas. Na stage2 sem streljal za Humerjem (streljal je samo on, njegov spoter ne) in prav bi bilo, da ko je porabil svojh 5 minut in pospravil opremo, da midva z Damjanom počakava na naslednji "turn", ko se par zamenja, ne pa ko se strelec v paru menja. Tako pa je nama linijski rekel, da naj takoj postaviva opremo, ker čas teče,..... in enostavno je nama zmanjkalo časa (ob tem je bila tudi zmedenost, saj nisva bila na to pripravljena, ker sva mislila, da počakava na namenjavo strelskih parov) in seveda, temu primerno so sledile tudi nule. No, nič zato, vsi se učimo, predlagal pa bi, da se v bodoče ne meša strelskih parov, kjer oba streljata s strelskimi pari, kjer strelja samo eden ali pa da za vse velja enak režim menjave parov.
Odgovori
#76
Whole new game !!!

Super je bilo in upam, da bo naslednjič časovnica bolj milostna.
Predvsem je bilo zanimivo videti fante iz SV, ki so tokrat (za razliko od tedaj, ko smo streljali na kroge) pokazali, da obvladajo svoj posel.

Komaj čakam na naslednjo priložnost in ne glede na zaplete hvala organizatorju za čisto novo super izkušnjo.
Odgovori
#77
Ideja,organizacija in izvedba prve tovrstne tekme pri nas je bila na veliki preizkušnji.

Bilo je pričakovati da se bodo med samim tekmovanjem pojavile kakšne napake . Kakšne in katere pa se je pokazalo med samim izvajanjem. Vseh napak se tudi zavedamo in smo se iz njih tudi nekaj naučili. Sedaj jih bomo analizirali ter jih poskušali odpraviti. Seveda se bodo v bodoče mogoče pojavile druge napake tako da do tekme brez vseh težav bo počilo še kar nekaj strelov.

Tudi za večino tekmovalcev je bila to prva takšna izkušnja in verjamem da se bodo za drugič drugače in še bolje pripravili .

Tomaž je bil ves čas pod veliko obremenitvijo najbolj pa takrat ko je izvedel da je rok za zadnji strel 15.00 uri pa je tudi to zagato nekako diplomatsko rešil . Upamo da niso bili tekmovalci zaradi tega preveč razočarani .

Lp Leon
Odgovori
#78
Bravo,

končno prava tekma za ljubitelje praktičnega streljanja na velikih razdaljah.Seveda amaterji nismo imeli možnosti in smo bili večinoma opazovalci ,kako se to dela.Vsak začetek je težak ,ta pa posebno.

Vrame nas ni izdalo /za razliklo od nekaterih drugih / in vse se je pravzaprav odlično izteklo /si morete misliti ,da bi bili ti rezultati končni - vsaj za večino/.Zelo dobra organizacija ,ki bi jo mogoče še poboljšali z nekaj spremembami .

Mogoče bi bilo bolje,da bi čas tima bil skupen/namreč prvi strelec je prikrajšan za vsaj 2 minuti ,ker takrat z spotterjem ocenjujeta razdaljo .Mogoče bi nekaj začetnih tekmovanjih streljali le na 3,4 tarče.S tem bi se tudi tisti ,ki niso tako usklajeni lahko naučili boljšega ocenjevanja ,predvsem pa hitrejšega .Seveda bi tudi sodniki imeli lažje delo . Nekaj bo terba tudi postoriti na tarčah ,kajti streljamo večinoma z .308 W ,kar ni energetsko slab naboj /težje tarče z jeklenimi vodili /.Menim ,da bi brez popravljanja tarč in doslednejšim urnikom tekmovanje /več ekip istočasno na strelski liniji / končali tudi v skrajšanem času .

Na koncu naj povem ,da sem se na tej tekmi v praksi precej naučil in to sklepam tudi
za sotrpine . Kar tako naprej .

LP Boro
Odgovori
#79
Pozdravljeni !

kar se mene tiče tekma hudo dobro zastavljena ! Na žalost nas je birokracija požrla toda naslednjič bo šlo čez, ni hudič :)
Žal mi je za kolege iz Italije... :(
Kar se tiče časa za posameznega strelca ga je bilo več kot dovolj..
Memory game - sweet !

Par nasvetov za naslednjo tekmo :

1. Heavy steel - vzdržljive tarče do 200m - ni servisiranja :)
2. Sodnikom dati stol in spektiv na tronožcu - spočit, bolje opazuje
3. Grob opis prog - tarč z nepravimi razdaljami( foto) že v razpisu - brez predhodnega ogleda trase, start tam kjer je bil
4. Dimenzije tarč si izmeri vsak sam na startu - kopije tarč iz kartona

Toliko na brzino iz mojega zeljnika :)

LP Babo
Odgovori
#80
Kot rečeno, hvala vsem strelcem za potrpežljivost, varnost in upoštevanje navodil.

Hvala društvu SD Veteran Bloke za pridno delo pri izvedbi tekme. Vsi prisotni ste se zelo trudili. Seveda še posebna zahvala Leonu, ki je sam lastnoročno naredil skoraj vse tarče s stojali vred in jih sproti tudi servisiral, ter seveda Dominiku za urejanje s SV in logistiko.

V veliko pomoč so bili že zgoraj omenjeni prostovoljci @romunov, @kotnik, @mr.T in @kristian. Zahvala tudi Zvonetu Vrankarju za pridno fotografiranje. Prav tako hvala @mato za posojeni tarči na progi 5 in Gordanu za tarče na progi 4.

Tule najdete obširnejši povzetek s tekme: http://www.strelec.si/2014/reportaza-s-t...loke-2014/

No tako, tekmo/trening smo zaključili, zdaj bo na vrsti analiza in popravki napak, ter priprave na naslednjo tekmo 14.6., kamor ste seveda spet vabljeni. Vaše predloge bomo preštudirali in jih poskusili uresničiti. ;)

lp Tomaž
administrator / Strelec.si
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)