Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Waffen Bock
#61
Fantje, kakšna je že pravilna pravna procedura za nakup in import orožja iz Nemčije? Opravil že enega 7 let nazaj pa sem pozabil. Sicer je takrat šlo direktno iz eGun brez posrednika.

Gledam en poceni kos za 70 evrov zato bom verjetno šel kar preko Bocka ki zna biti še relativno ugoden. Drugače bom plačal trikrat toliko za uvoz kot orožje samo.
Odgovori
#62
Isti denar pri Proarmisu. Pa še vseh problemov ne boš deležen.
Odgovori
#63
osebno bi se resno vprašal, zakaj si tako hudo želim nek zjahan kos (ker je očitno samo za 70€) če me bo poštnina in papirji prišli ene 3-4krat toliko, kot je kos trenutno vreden... seveda pa sam najbolje veš ali je to vredno.
Odgovori
#64
Mislim, da si vsak sam najbolje odgovori zakaj kupuje dotični kos. O tem res nima smisla razpravljati.

Sicer pa imaš opciji:


1.) bidaš in zbidaš/kupiš. Nato ti prodajalec sporoči vse svoje podatke (serijsko št. kaliber, tip, njegovo ime, naslov). Sporočiš WafenBocku. Plačaš kos in plačaš Bocka. Nato si tukaj sprintaš dokument in ga izpolneš. Zaprosiš za nabavno na upravni in obenem oddaš ta papir. Počakaš na odobritev UE in sken dokumenta (ponavadi ne potrebuješ originala) pošlješ prodajalcu. Čakaš. Čakaš. Čakaš.

2.) bidaš in zbidaš/kupiš. Podatke o avkciji sporočiš Proarmisu in zaprosiš za zgolj slovensko (navadno) dovoljenje. Plačaš vse skupaj Proarmisu in čakaš.

Kar nekaj kosov sem uvozil tudi preko WB in zaradi mirnih živcev svetujem opcijo 2.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#65
Sem že konktaktiral Tomaža iz Promarmisa glede uvoza iz Auctronie ampak je odgovoril, da ne gre več iz tam. Sem mislil da isto velja tudi za eGun. Prodajalec na eGun je pa sam predlagal nemškega dilerja Bocka. 

Sem poslal še en mail na Proarmis glede možnosti in stroškov uvoza. Pištolca je sicer 100 na egun, 60 na auctronii, drugače pa tudi nad 200. Verjetno vsak malo po svoje vrednoti to stvar glede na to da gre za neko FEG pištolo. Kupujem samo zato ker je sicer poceni in že imam identično v manjšem kalibru katero sem podedoval od deda.
Odgovori
#66
Waffen-Schmitt vse tisto kar Waffen Bock - NI !
Odgovori
#67
Waffen Bock iz Pirmasensa, mi je dostavil puško v 3 tednih po tem, ko sem dostavil vse papirje.
Nimam pripomb.
Odgovori
#68
Preko Bocka uvozili že več kosov, brez problema. Včasih malo potraja, potrebno večkrat mail napisat, sicer pa gre.. Pred kratkim je edino dvignil tarifo, a je še vedno ceneje, kot pa Krico.
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#69
Kakšne pa so cene uvoza preko teh posrednikov? Za pištole in za puške. Komplet poštnina + vsi papirji kar še nanese na nakupno ceno na egunu.
Odgovori
#70
Plačaš prodajalcu pošiljanje po Nemčiji + usluga izvoznika (transport do tebe incl. izvozni papirji):
https://www.waffenexport24.de/index.php?id=328
Krico je meu jaunarja letos take cene:
226,10EUR za prvi kos, vas naslednji (isti naslovnik, ista pošiljka) pa Euro 100EUR
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#71
Potemtakem je Proarmis še vedno terna. Pofočkaš prodajalca z njihovim DE izvoznikom, potem pa lepo dvigneš kos v MB ali pa ga dobiš celo po pošti. Potrebuješ pa le SLOVENSKO nabavno in ne EU. Strošek 150 ojrov tuto kompleto.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#72
No glede na te stroške potem ni nič ceneje kot če sam urediš s prodajalcem ali kako? In še traja očitno zelo dolgo. Prednost vidim le v tem če prodajalec ne pošilja v Slovenijo.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)