Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
REZULTATI tekmovanja z vojaško puško M-48 Crngrob, 29.3.2014
#61
Po rezultatih se to vidi, če si bil tam in si poznal prvih 5 tekmovalcev. ;)

Pa malo manj popadljivosti v prihodnje prosim, če je to mogoče.
Optics Trade - trgovina s široko ponudbo športne optike, termovizijskih naprav, montaž in dodatkov
Pirnikova ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

www.optics-trade.eu

Mail: info@optics-trade.eu
Telefon: 031 770 520

Odgovori
#62
>Po rezultatih se to vidi, če si bil tam in si poznal prvih 5 tekmovalcev.

Še vedno ne kapiram sorry ker sem slow ampak res bi rad razumel, kako prvo iz rezultatov vidiš, da nekdo ni uporabljal spektiva in kaj ima zdej v drugem postu dodano rezultat veze če si tam in če poznaš prvih pet? Nimajo denarja za spektiv? Ne vedo kaj je to spektiv? Imajo društvo proti uporabi spektivov? Kaj definira prvih pet, da ne rabijo, ne marajo spektiva?

Pa če to jemlješ za popadljivost namesto, da bi napisal, da si se pač neki na hitr zatipkal in napisal neumnost, ki nima ne repa ne glave pa tud prav.

Fora je da prideš s postom v katerim kao smešiš sodelujoče v debati/prerekanju in z viška pišeš o "neznanju" ostalih, ker kao kerlci itak tega ne rabijo hkrati pa to narediš na nejasen/infantilen način in potem glumiš užaljenost, da te je nekdo "popadel" s čimer še dalje žališ tiste, ki smo se odzvali na tvoj zmazek.
Odgovori
#63
Mato, popolnoma nič nisem užaljen. Samo opozoril sem na podton tvojih postov, ki zelo hitro preidejo v prepir. Moj namen ni biti vzvišen, prepirljiv, infantilen, neumen, ali da bi koga želel smešit....

S svojim "zmazkom" sem dejansko želel samo povedati, da glede na to, da prvih 5 strelcev ni (nismo) uporabljali spektiva to postavlja dejansko uporabnost spektiva pod velik vprašaj. Ob tem bi moral pojasniti, da moje mnenje izhaja tako iz pregleda rezultatov kot tudi dejanske prisotnosti na tekmi in tamkajšnjih opažanj. Da gre za moje osebno mnenje verjetno ni potrebno posebej poudarjati.

Prva tako bom dodal, da se bom z veseljem udeležil tudi katere naslednje tekme s podobnimi pravili in to ponovno brez spektiva, saj ne vidim njegove praktične vrednosti na takšnih tekmovanjih. Za merjenje preko merkov je zame osebno dovolj, da vidim prvih 5 poizkusnih strelov. V prihodnje me tudi ne bo več motilo dajanje navodil drugim strelcev s strani njihovih "spotterjev", ampak se bom raje posvetil boljšemu proženju.
Optics Trade - trgovina s široko ponudbo športne optike, termovizijskih naprav, montaž in dodatkov
Pirnikova ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

www.optics-trade.eu

Mail: info@optics-trade.eu
Telefon: 031 770 520

Odgovori
#64
Ja to je pač problem tipkanja, da ne posreduje "podtonov" tako, da je še bolj potrebno pazit kaj in kako se napiše, da je prav razumljeno (tudi sam sem tega kriv seveda in posledično nekateri kakšne poste razumejo kot žaljive/prepirljive pa čeprav je vedno vsaj z moje strani namen dokazati pomanjkanje logike/argumenta/vsebine nekega posta).

V normalnih pogojih (beri puška nastreljena na 50x50 papir) dejansko ni potrebe po spektivu in kot sem originalno zapisal sem tudi jaz zastopil, da je spektiv prepovedan a boš moral priznati, da če puška trosi/ni umerjena je tako streljanje brez spektiva zgolj in le uganjevanje in, če ne veš kateri strel od petih (če sploh) je bil tisti v papir vse skupaj bolj žalostno luknjanje zraka. Mi ki vemo zakaj se gre bomo vedeli, da če prvi strel ni v papir (R50) tarče mora biti nekaj hudo hudo narobe z orožjem in vsako nadaljnje streljanje zgolj ugibanje in morebiten rezultat 0 ali krepko pod 50 nič nenavadnega. Nekdo drug, ki pa streljanja ni vajen ne ve, da je prvi pogoj za uspešno streljanje nastreljeno orožje in delujoči merki pa lahko zaradi tega obupa, se zasekira in konec koncev, če je kdo šel streljat za rundo nosi finančne posledice za katere ni čisto (razen da je šel stavit na pamet) sam kriv :).
Odgovori
#65
Puškar.ki je pripravljal puške je par dni prej dobil papirje za to.Dobil je nekaj vojakov,kateri še niso videli M-48,in je s temi ljudmi moral pripraviti puške.Niti ni imel karkoli da bi zamenjal,kaj šele da bi lih sam nastrelil.Govoril sem z njim če lahko kontaktira z vodjem streljanja,da vse puške za drugi krog ponovno pregleda in jih še enkrat poskusi sam zrihtat.Kajti puška s katero po petih strelih ne veš kam nese bi jo morali zamenjati.Saj je bilo 10 rezervnih na kamionu.
Odgovori
#66
> Optik-trade.si said:
> Po rezultatih se to vidi, če si bil tam in si poznal prvih 5 tekmovalcev. ;)
>
> Pa malo manj popadljivosti v prihodnje prosim, če je to mogoče.
optik trade ali mene moznate?
Odgovori
#67
> Mato said:
> >Po rezultatih se to vidi, če si bil tam in si poznal prvih 5 tekmovalcev.
>
> Še vedno ne kapiram sorry ker sem slow ampak res bi rad razumel, kako prvo iz rezultatov vidiš, da nekdo ni uporabljal spektiva in kaj ima zdej v drugem postu dodano rezultat veze če si tam in če poznaš prvih pet? Nimajo denarja za spektiv? Ne vedo kaj je to spektiv? Imajo društvo proti uporabi spektivov? Kaj definira prvih pet, da ne rabijo, ne marajo spektiva?
>
> Pa če to jemlješ za popadljivost namesto, da bi napisal, da si se pač neki na hitr zatipkal in napisal neumnost, ki nima ne repa ne glave pa tud prav.
>
> Fora je da prideš s postom v katerim kao smešiš sodelujoče v debati/prerekanju in z viška pišeš o "neznanju" ostalih, ker kao kerlci itak tega ne rabijo hkrati pa to narediš na nejasen/infantilen način in potem glumiš užaljenost, da te je nekdo "popadel" s čimer še dalje žališ tiste, ki smo se odzvali na tvoj zmazek.
>

mato po petih poiskusnih si videl kam nese.naša ekipa je bila brez spektiva pa sem useno ustrelil 87
Odgovori
#68
Preberi naslednje poste.
Odgovori
#69
> Mato said:
> Preberi naslednje poste.

sem prebral in tudi videl na tekmi kako je bilo.
Odgovori
#70
> miki 1 said:
> > Mato said:
> > >Po rezultatih se to vidi, če si bil tam in si poznal prvih 5 tekmovalcev.
> >
> > Še vedno ne kapiram sorry ker sem slow ampak res bi rad razumel, kako prvo iz rezultatov vidiš, da nekdo ni uporabljal spektiva in kaj ima zdej v drugem postu dodano rezultat veze če si tam in če poznaš prvih pet? Nimajo denarja za spektiv? Ne vedo kaj je to spektiv? Imajo društvo proti uporabi spektivov? Kaj definira prvih pet, da ne rabijo, ne marajo spektiva?
> >
> > Pa če to jemlješ za popadljivost namesto, da bi napisal, da si se pač neki na hitr zatipkal in napisal neumnost, ki nima ne repa ne glave pa tud prav.
> >
> > Fora je da prideš s postom v katerim kao smešiš sodelujoče v debati/prerekanju in z viška pišeš o "neznanju" ostalih, ker kao kerlci itak tega ne rabijo hkrati pa to narediš na nejasen/infantilen način in potem glumiš užaljenost, da te je nekdo "popadel" s čimer še dalje žališ tiste, ki smo se odzvali na tvoj zmazek.
> >
>
> mato po petih poiskusnih si videl kam nese.naša ekipa je bila brez spektiva pa sem useno ustrelil 87


Nič čudnega da si videl kam nese ko si pa USENO streljal in se je pokadilo ...
Odgovori
#71
> Nič čudnega da si videl kam nese ko si pa USENO streljal in se je pokadilo ...

po 5ih strelih so ti pokazali tarčo in si videl kam nese
Odgovori
#72
> miki 1 said:
>
> > Nič čudnega da si videl kam nese ko si pa USENO streljal in se je pokadilo ...
>
> po 5ih strelih so ti pokazali tarčo in si videl kam nese


če je blo v tarči ja...
Odgovori
#73
Ali mi lahko razložiš, če je bila poizkusna tarča PRAZNA, kako si potem pogruntal kam puška nese? Kod sem napisal, brez špektiva je mešanje zraka, če si ti imel "srečo" z svojo puško in je nesla tam kakor si nameril ok, glede na rezultate pa sklepam in tudi iz pogovora z drugimi strelci na tekmi (kar je napisano) puške niso bile "umerjene" kar pač za toliko pušk in take "kvalitete" je razumljivo. Zato je špektiv pač potreben, nismo vsi super strelci z znanjem in občutkom da pogruntamo vsako puško ki jo prvič vzamemo v roko za TEKMO! LP
Odgovori
#74
Malo nostalgije,

ko berem zadnji mail sem se spolnil starih časov,ko smo imeli taka tekmovanja na Dolenjski cesti.Za tekmovanje je bil zadolžen Lojze M.Par dni pred tekmovanjem smo dobili od vojske približno 50 Mauseric,ki so bile dekonzervirane in očiščene/večina njih/.

Lojze me je prosil,če bi mu pomagal pri nastrelitvi le teh.Z veseljem sem sprejel povabilo in naslednji dan sva začela zgodaj z nastrelom.Nastrel je trajal do popoldneva.Izstrelil sem približno 350 nabojev/Lojze je imel vmes tudi treninge strelcev,tako,da sem večinoma sam streljal/.Čeprav sem imel jopič,sem bil v predelu ramena krvav/tudi moder//.Vendar je bilo orožje nastreljeno/300M/.

Seveda sem vseskozi uporabljal spektiv in orodje za premik muhe ,ker brez njega bi to težko izvedel .

Verjetno predstavniki vojske niso imeli časa in ljudi,da bi to naredili ampak upam,da bo drugo streljanje bolje .

Kjer je volja , je tudi pot.


LP Boro
:)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)