Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
REZULTATI tekmovanja z vojaško puško M-48 Crngrob, 29.3.2014
#1
**Tekmovanje z vojaško puško M-48
CRNGROB, 29.3.2014

Ogromno število strelcev!
Zelo dobri rezultati! Tja do 91 od 100. In to NE z svojim orožjem ali strelivom.

ČESTITKE! Tudi ekipam ki gredo v drugi krog.

Rezultati so v priponki.

Rajko
**

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/e4/7...101fd.docx (68.1 KB)Â
Odgovori
#2
Odlična udeležba! Čestitke vsem. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#3
Čestitke vsem za udeležbo še posebaj pa Fegušu za rezultat. =D>
Odgovori
#4
Madoniš udeležba je bila res fenomenalna .
A Mauser mafija ni prišla ?ni jih vidt dost v top 10.
Odgovori
#5
Samo jaz ne vidim nobenega spiska, al?
Odgovori
#6
Škoda,da nismo vsi imeli za seboj spektivov bi bili tudi drugi mogoče boljši.Ostali smo pač streljali tako kot se šika za dedce.Pet za poiskus,da vidiš kam nese puška ,ostale pa po občutku.Feguš in kompanija pa si je stalno suflirala za vsak šus in kazala zadetke na tarči.Samo še voki-toki jim je manjkal pa bi bili top.Drugače pa je bilo super.Mogoče je manjkal vojnički pasulj,pa če tudi bi ga zaračunali.
Odgovori
#7
se strinjan samo z spektivom jih je blo vec ki so si kazali kam so padali streli.so ga imeli zraven našega strelnega mesta,pa jim ni nič pomagal.
Odgovori
#8
točka 8 v pravilniku 8. Dodatna oprema kot so daljnogled, senčila za prekrivanje očesa, rokavice, strelski ali taktični jopič je prepovedana.
Odgovori
#9
točno tako
Odgovori
#10
to pomeni, da se je zopet "goljufalo"...
Odgovori
#11
No no ta je pa mal prehuda, goljufa se pa ne sam mal po domače je blo - tko kot vedno.
Odgovori
#12
Btw Kot bodočega tekmovalca me zanima ali bo organizator spremenil pravila in bo vsem dovoljena uporaba spektiva oz. če se organizatorju ne ljubi odgovoriti na forumu (kjer itak vsi sam kokodakajo v brezveze) ali je bolje nasloviti vprašanje in pritožbo nad kršenjem osnovnih pravil na SV, kateri se s tako organizacijo maže ime?
Odgovori
#13
Princip tekmovanja je bil odličen in enakopravnost večja kot je sicer običajno pri nas. Da so sploh bili dovoljeni spektivi in da so preostali člani ekip lahko kakorkoli komunicirali s strelci sta bili edini napaki po mojem mnenju. Vseeno pa se tudi vidi, da to vseeno ni kaj bistveno vplivalo na rezultat, ampak dejansko samo veščine strelcev.

Za kakšno naslednjo podobno tekmo pa bi bil tudi zelo vesel, če ima kdo od vas željo, da bi se priključil ekipi Optik1, saj sva z Janezom avtomatsko izpadla iz ekipnega boja zaradi manjka še enega kolikor toliko solidnega strelca.
Optics Trade - trgovina s široko ponudbo športne optike, termovizijskih naprav, montaž in dodatkov
Pirnikova ulica 5
2310 Slovenska Bistrica

www.optics-trade.eu

Mail: info@optics-trade.eu
Telefon: 031 770 520

Odgovori
#14
To, da ustreliš 10 metkov na pamet ali pa da ti za vsak metek nekdo pove kam je krogla šla sorry po nobeni matematiki ni "nebistvena" razlika.

Nevem zakaj mora biti pri nas vedno nekaj zjebano, narod, ki se ima za oh in sploh posebnega a se povsod in vedno najde nekdo, ki izigrava sistem in pa nekdo ki to dopušča. Praktično ni je stvari, ki bi bila izpeljana tko kot mora bit. Pravila so bila objavljena za vse in jih morajo poznati tako udeleženci kot tudi organizator (očitno) tako, da če to res kar so zgoraj napisali bi morali biti vsi ki so uporabljali spektiv diskvalificirani (seveda že na mestu samem oz. bi jih bilo potrebno opozoriti na to) ali pa spremenite pogoje in dovolite spektive in pomoč vsem ter dovolite ponoven nastop zainteresiranim, ki na Crngrobu niso uporabljali spektivov.

Kapiram, da so golaž tekme in vsak pač plača za tiste čevape/whatever in neko vrsto (odvisno od dnevnega počutja organizatorja) streljanja 30€ ne kapiram pa da uradno sponzoriranega in najavljenega vseslovenskega tekmovanja ni mogoče izvest skladno s pogoji in pravili tekmovanja (saj ste si konec koncev organizatorji zmislili pravila zdaj pa še lastnih idej niste bili sposobni izvest). Kakšno sporočilo je to ostalim za ostale vikende? Prinesite spektiv morda bo šlo skoz? Probajte s zajčjimi ušesi bo morda šlo skos? Prineste še 2 naboja za rezervo se bo štelo best of?

Super ideja, ki je ob dobri volji SV in končn nekem napredku na PR področju do javnosti zopet usrana zaradi izvedbe čisto po nepotrebnem.
Odgovori
#15
vsak je dal 5 strelu probnih in je videl kam mu nese.V naši ekipi sva tudi dobila enega strelca ki niti nima orožnega lista in ni v nobenem klubu.
Odgovori
#16
No ja, če v pravilnku piše, da spektivi niso dovoljeni potem bi se tega morali držat,

Čeprav v takem pravilu ni nikakršne logike ,saj je za dobr rezultat treba vidt kaj se zadeva še toliko bolj, če so puške posojene in po svoje nastreljene in za na 100m ocenit zadetke 8mm ni ravno potrebna kaka huda optika, ki je folk ne bi imel.
Odgovori
#17
Puške sicer niso bile ne vem kako nastreljene,vendar je bilo to bolj za dušo,sajse vojska redko odloči za kaj takega.Nostalgiki pogrešamo takšna srečanja ob bivših ljubicah,saj smo jih glancali kar nekaj časa.Bilo pa je veliko mladih in to me čudi.Mogoče se bodo pa odličili in iz rezerv potegnili še PAP-ovke in M-76.Že leta 96 so govorili,da ni municije za M 76,včeraj pa smo streljali z ostrostrelno municijo.Glede pravil pa čisto po Balkansko,ako ide ide,ako ne ide onda crtamo.Kot vidim se je že prej goljufalo in se bo tudi v naprej.
Odgovori
#18
Mene zanima kako so puške "trosile" tam 5-6 po vrsti ko je strelal z žarečo cevjo po kakih 100 strelih?
Odgovori
#19
Če so predpisana pravila bi jih bilo potrebno dosledno upoštevati ali pa kršitelje diskvalificirati. Je pa žalostno od vsakega posameznika, ki si je z kršenjem pravil pomagal do boljšega rezultata! Rezultat pridobljen na tak način ni enakovreden ostalim in je zato ničen vsaj zame. Prav tako nekateri močno podložijo mesto, kjer prislonijo kopito in lahko se samo vprašamo ali gre za dedce ali strahopetce in takim bi priporočil, da raje streljajo z malokalibersko puško pa se jim ne bo potrebno bati povratnega udarca kopita.
Odgovori
#20
Opazovanje s spektivom in kazanje ali govorjenje zadetkov iz ozadja, po mojem ni v nobenem primeru sporno z razpisom oz. pravili organizatorja. Prepovedana je dodatna oprema STRELCA.
Tako ravnanje bi lahko preprečili da bi v razpisu navedli, da na strelišču ni dovoljena uporaba spektivov, ter komunikacija ekipe s strelcem na liniji. Ker pa slednjega ni, mislim da tako ravnanje ni goljufanje.

LP
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)