Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Srna uplenjena na 523m
> Fantje, sedaj ga pa že preveč serjete. Če kdo strela ne prijavi sledi disciplinski postopek. Kaj šele, da bi divjad ukradel.

Potem pa svizec zavije čokolado =))

Ne poznam jagra, ki občasno ne raubšiča poznam pa takih pri katerih raubšic nekajkrat preseže njihov legalni odstrel
@Kristian, imaš nekako prav ja.

V naši LD je stara garda zaostrila pravila. Nekaj nas "mlajših članov" je šlo zelo rado na odstrel gamsa in srnjadi, nismo se pa udeleževali skupnih lovov - pogonov. Sedaj si je banda zamislila, da moraš biti udeležen na vsaj 50% skupnih lovov, če hočeš kaj streljat naslednje leto.

Pač direktno rečeno je tako: pri lovstvu bo treba počakat, da mal stare generacije odide v večna lovišča, pa se bo kaj spremenilo....dokler vidi navadno Varmint cev od fabriške Tikke 22mm debelo ko budala in prbije: "UUUU, take cevi pa še nism vidu, kaj je to mitraljez?" Ne degen, ni mitraljez.
Oooo. Sta že dva z dokazi. V katerem koncu pa je to? Jaz sem lovec pa ne poznam teh stvari. Če je divjačina v loncu je kupljena po uradni ceni. Po isti kot je tudi zate ali za Nimrod.

Fantje, to je nekaj takega kot če bi jaz trdil, da raubšicajo strelci, ko se ponoči vračajo iz strelišča. Glede na strelske sposobnosti lovcev (preberite kritike) je to bolj verjetno (in uspešno tudi).

Kaj vse človek izve v komentarjih enega daljšega strela.
Uroš. jaz precej uplenjene divjadi ne oddam Nimrodu ampak jo sam odkupim. A sem zaradi tega raubšicer?
> mr.T said:
> >
>
> Ne poznam jagra, ki občasno ne raubšiča poznam pa takih pri katerih raubšic nekajkrat preseže njihov legalni odstrel

mr.T dobro si to povedal
Divide et impera, divide et impera.

Sem lovec, nisem krivolovec. Lahko me spoznas - prvo mojo pest.
alojz1, a veš kaj pravijo? Če mački stopiš na rep, zacvili... Znano je da je med prostovoljnimi gasilci ogromno piromanov, poznani so primeri ko policisti švercajo ilegalce, cariniki pa potrjujejo fiktivne izvoze, kogar zanimajo avtomobili, bo tako ali drugače kupčeval z njimi, med župniki, učitelji, vzgojitelji so pedofili, skratka vsakomur svoje...

... torej če je kdo osebno prizadet (se prepozna v mojem pisanju), je to njegov problem in ne moj!!!

Mimogrede, a skupna jaga in pogon živali proti uperjenim cevem pa je lovsko pravično, etično?? Ali pa streljanje nekoč najimenentnejšega lovca v rajnki SFRJ na privezanega medveda??
Hmm ka pa ginekologi?
To ni slabo, ampak bi blo treba napisat na vrata ordinacije da po 35. letu nimajo pacientke več vstopa.
> Mato said:
> Hmm ka pa ginekologi?

pa patologi :P
Polivanje gnojnice kar povprek ni slovenska navada, je pa pocetje Urosa Palhartingerja in Mr.T - ja.

Ce vama je poznan primer nezakonitega lova, oddtujitve premozenja (divjacine), obvestita organe pregona.

Ce te lov ne zanina, ga ne poznas, te odvraca itd. - se z njim ne ukvarjaj, ne pa da solis pamet in se kopas v svoji moralni superiornosti.

Ko nekomu reces, da je kreten, tvoj IQ prav nic ne poraste.
>
> Ko nekomu reces, da je kreten, tvoj IQ prav nic ne poraste.


ego pa lahko. :))
> Barbapapa said:
>
>
> >
> > Ko nekomu reces, da je kreten, tvoj IQ prav nic ne poraste.
>
>
> ego pa lahko. :))

oboje je res, zato se je tovrstnih opazk najbolje vzdržati, a v vsakem primeru gre za slikovit opis značaja posameznika!
...

Pri vsej tej forumski "debati" je najbolj zanimnivo to, da so tu najbolj pametni tisti ki lovu in slovenskih lovcih zvedo največ preko TV, saj REDNO spremlajo odaje o živalih na "National geographic channel" in Discovery Channel-u
. Tisti RES najbolj pametni pa Gledajo tudi Animal Planet.... :-j :))


Ta formska debata, je tipičen obraz Slovenske mentalitete, ki je v veliki meri že pomešana z južnaško... 10 ljudi, 20 mnenj, 30 težakov in 40 strokovnjakov, na koncu pa vsi skregani, pametni, agresivni ali pa kakorkoli užaljeni ker so jim nekateri poiskušali dopovedati da nimajo prav ... ... Ja tudi to je Slovenija :(( :)) :))

Sicer pa mi je enkrat moj mentor (svetovno priznani strokovnjak iz področja Elektrotehnike) o Slovenski strelski sceni na forumu rekel sledeče: "Ne gre mi še toliko slabo, da bi moral prenašati slovensko mentaliteto na Strelcu"...
borzon, kaj pa tisti, ki živali gledamo na krožniku?
> Uroš Palhartinger said:
> alojz1, a veš kaj pravijo? Če mački stopiš na rep, zacvili... Znano je da je med prostovoljnimi gasilci ogromno piromanov, poznani so primeri ko policisti švercajo ilegalce, cariniki pa potrjujejo fiktivne izvoze, kogar zanimajo avtomobili, bo tako ali drugače kupčeval z njimi, med župniki, učitelji, vzgojitelji so pedofili, skratka vsakomur svoje...

Če tako posplošiješ lahko tudi jaz. Vsake toliko časa se kakemu zagretemu ljubitelju orožja in strelcu strga (Brevik je bil strelec, NE lovec). **Pa mi še na misel ne pride, da bi vse strelce enačil.**
Se pa opazi mentalna zrelost takih in podobnih komentatorjev. Nikomur na čelu ne piše, da je kriminalec. Ali bi ti kar vsem orožje pobral ali samo tistim, ki kršijo zakone?

Glede streljanja v naravi . Če jaz to počnem **obvezno prej pokličem **odgovornega v LD in povem KDAJ in KJE bom streljal na tarčo. Da ni treba kakšnemu čuvaju ali lovcu preverjat. Pa nikoli to ne počnem v bližini hiš, njiv, cest ali v zjutraj in zvečer ko se divjad pase.
alojz!! preberi še enkrat moj post, pa boš videl da ne enačim vseh!! Roku in Matu je bil pomen mojega posta povsem jasen, ne razumem zakaj ni tudi tebi? Zakaj pri tebi takšna agresivnost da se v vsakem postu braniš z napadom? Pa tvoja opazka z mentalno "zrelostjo takih in podobnih" tudi ni ostala neopažena...

Pa ker si pri Breiviku, se malo povprašaj kdo je Kardelja na lovu v glavo ustrelil??
> 357 said:
> > trazman said:To bom pa zelo vesel če navedeš 357
>
> Predvidevam, da si že slišal za strelišče za lastno uporabo.
>
>
>

No pod daljnovodom zagotovo ne bo šlo.
>
> Pa ker si pri Breiviku, se malo povprašaj kdo je Kardelja na lovu v glavo ustrelil??

Aha...potem so mi bolj jasne njegove odločitve. :))
> Pa ker si pri Breiviku, se malo povprašaj kdo je Kardelja na lovu v glavo ustrelil?

Je mrtvo pijan lovec tudi pri nas kandidata za predsednika "ustrelil" v srce. Pa noben od ljudi ni strela slišal. Lovski Mauser je lahko zelo tih. Dokaz je bil pa speči lovec in puška v hiši.




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)