Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Novoletno tekmovanje HotRange precision 2014
#21
Naj bi bilo tako:

"Če ima tekmovalec v posamezni tarči več zadetkov od predpisanih, se mu slabši zadetki prenesejo v naslednjo oziroma eno od naslednjih tarč ( kjer je zadetkov manj ). Če ima višek v zadnji tarči pa se, v prejšnjo ali eno od prejšnjih tarč, prenese boljše zadetke. Dva prenešena zadetka se ne kaznuje, pri vsakem naslednjem se odbije dva kroga. V kolikor ima tekmovalec prekoračeno skupno število zadetkov, se mu odbije najboljše zadetke v zadnji seriji in vsakega se kaznuje z dodatnim odvzemom dveh krogov."

Pred začetkom tekmovanja je linijski sodnik dolžan opozoriti tekmovalce, da ( ob preveč strelih v eno tarčo ) v naslednjo ustrelijo manj strelov.

To je nekako moja pomoč korekcije pravilnika. NI nujno, da je upoštevana, ker sem dal le predlog, ki ima "korenine" v pravilniku ISSF.
Po mojem prepričanju bi se lahko uvedel tudi limit viška zadetkov. Bil sem namreč že večkrat pri ocenjevanju tarč, ko je bilo v njih, namesto deset ali petnajst, trideset in več zadetkov ( rekord skoraj 50 ). Enkrat sem bil celo "podučen", da se za oceno šteje le zadetke, ki so v oštevilčenih krogih - disciplina MK puška optika, tarča s petnajstimi "šajbicami". Res je bila vsaka šajbica le enkrat zadeta, okoli vsake pa je bilo v belem polju še mali milijon lukenj. V takem in podobnih primerih se tekmovalcu lahko podeli le DQ.

Glede varne smeri sem jaz prosil za razlago oziroma sem hotel biti podučen, kaj pomeni 180 stopinj. Torej, na dan z besedo ali dvema.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#22
Samo na kratko za @357 o kotu 180 stopinj: smer proti tarčam je varna smer, od te pa v levo 90 stopinj in desno 90 stopinj, skupaj torej 180 stopinj. Ker je pri dinamičnih disciplinah strelec vedno pred sodnikom in ostalimi tekmovalci (ki stojijo zadaj za označeno linijo), je torej 180 stopinj varen kot, saj znotraj njega ni nikogar razen tarč. Isti kot bi bil pri preciznjakarjih, ki stojijo v liniji, smrtno nevaren.

Upam da je razumljivo. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#23
@mastermind Pri preciznem streljanju ( za tega tudi gre ) je kot ( levo-desno in naprej-nazaj ) krepko prevelik. V tem kotu lahko "narediš škodo" vsem, ki so na tvoji levi in desni strani, ter za teboj...
Lahko debatiramo in tudi praktično pokažemo.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#24
Hvala za predloge in razlage. 180 stopinjski kot pri več strelcih razvrščenih na isti srelni liniji je res nedopusten. Me pa zanima, kakšen kot v teh primerih je dopusten oz. ali je na kakršnih koli preciznih tekmovanjih višjega ranga le ta sploh predpisan.
Odgovori
#25
ISSF-Splošna tehnična pravila -6.2.2.3
Ko so tekmovalci na strelnih mestih,mora biti strelno orožje vedno usmerjeno v varno smer. Zaklep ne sme biti zaprt , dokler ni strelno orožje usmerjeno vzdolž strelišča v varni smeri proti tarčam. (dobesedni prepis)
Lep pozdrav.
Odgovori
#26
V praksi to pomeni, da mora biti orožje usmerjeno le proti tarčam ( od skrajno leve do skrajno desne). Kakorkoli že, pa obstaja še "bremza", ki jo je nujno upoštevati ob nekontroliranem sproženju::
- v zaprtih streliščih krogla ne sme oziroma naj ne bi smela zadeti stropa, ter leve in desne stene
- v zunanjih streliščih krogla ne sme oziroma naj ne bi smela iti preko nasipov in ostalih ustavljalcev/blend, ki so za namen varnosti narejeni.

S skrajnimi točkami varne smeri mora tekmovalce na liniji seznaniti sodnik.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#27
Pa kaj takega obstaja... :-?
Odgovori
#28
Obstaja!!
Na našem MK strelišču si že bil ( vsaj v neposredni bližini ) in, če si dober opazovalec, bi lahko takoj videl, da ob strelu izven naravnih ali namišljenih ovir, lahko krogla pristane:
- levo, nekje v bližnjih ali oddaljenih stavbah v strnjenem naselju
- desno, v stanovanjskem objektu, ki je oddaljen dobrih 10 metrov
- visoko, v gozdu, kolikor ga je še ostalo
- višje, čez hrib ( Sovič ) spet v naseljenem delu
Ni mi treba posebej poudarjati, da je na vseh omenjenih mestih prisotno včasih več in včasih manj "žive sile"...
Kar pa se tiče kota, mi še zmeraj ni jasno, kako se ga lahko povsem točno izmeri, da se ne oškoduje nobenega tekmovalca. Če gre bolj "od oka", potem mi je vse jasno.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#29
357 pridi kdaj na kako tekmo ti bo vse jasno. Kot se označi in če ga tekmovalec prekorači je to vidno.
Odgovori
#30
Teoretično se ne izide?
V "ta hudem" preciznaku ( ISSF ) sta določena le dva kota, ki se ju lahko izmeri oziroma kontrolira. Eden se nanaša na začetni položaj discipline hitrostrelne MK pištole in hitrostnega dela VK pištole, drugi pa na položaj leže pri MK in VK puški.
Če kdo želi, bom obe situaciji natipkal.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#31
357 kdo (razen tebe) govori o Issfju in kotih?

Pri dinamičnih disciplinah je vedno samo en strelec na progi in spremljata Oz. Nadzorujeta ga dva sodnika. Get the point? Komentiraš zadeve ki jih očitno ne poznaš dovolj dobro. Iskreno človek tvojega kalibra bi se lahko kdaj udeležil tudi dinamične tekme pa čeprav kot gledalec. Če nič drugega da si malo razširiš obzorja.
Odgovori
#32
@Bobo Si spregledal 180 stopinjski kot, ki je zapisan v pravilniku tega tekmovanja? Če si že tako žleht, ti lahko povem, da sem si ogledal par dinamičnih tekem in treningov, preden si si ti začel "razširjat obzorje". Obstajajo pač določene stvari ( ko se po meni tolče ), ki jih ne prebavljam.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#33
Al pa vsaj biatlon po tv pogleda, ki je tudi dinamična disciplina...
Odgovori
#34
> 357 said:
> Teoretično se ne izide?
> V "ta hudem" preciznaku ( ISSF ) sta določena le dva kota, ki se ju lahko izmeri oziroma kontrolira. Eden se nanaša na začetni položaj discipline hitrostrelne MK pištole in hitrostnega dela VK pištole, drugi pa na položaj leže pri MK in VK puški.
> Če kdo želi, bom obe situaciji natipkal.

nikar, uspavanko smo že vidli, pa tud nikogar ne zanima kar verjemi...
Odgovori
#35
> 357 said:
> @Bobo Si spregledal 180 stopinjski kot, ki je zapisan v pravilniku tega tekmovanja? Če si že tako žleht, ti lahko povem, da sem si ogledal par dinamičnih tekem in treningov, preden si si ti začel "razširjat obzorje". Obstajajo pač določene stvari ( ko se po meni tolče ), ki jih ne prebavljam.


Ne vem zakaj sem žleht. Sicer ne vem kaj si gledal ampak očitno nisi gledal pravo stvar, zato ti ni jasno.

Ali pa nisi vedel kaj gledaš.
Odgovori
#36
> Bobo said: Ne vem zakaj sem žleht.

Zato, ker me v temi, ki se nanaša na precizno streljanje, sprašuješ naslednje:
"357 kdo (razen tebe) govori o Issfju in kotih?"
Ne prebereš pa pravilnika, ki omenja kot in ne prebereš tega vprašanja:
"HotRange:...kakšen kot v teh primerih je dopusten oz. ali je na kakršnih koli preciznih tekmovanjih višjega ranga le ta sploh predpisan?"
Pošiljaš me tudi na ogled dinamične tekme ( kot bi me pošiljal v PM )...in zdaj še praviš, da ne vem, kaj sem gledal. Vem in to zelo dobro, ker se že takrat in tudi zdaj, v tej aktivnosti ne vidim. Dovolj in preveč mi je bilo usposabljanja v uniformah, a zdaj ne bi o tem...Tudi o tem, da me dinamika ne moti, dokler se ne spušča v preciznjak, smo že pisali...

Lep dan.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#37
357 nehaj se smešit, postajaš isti kot strela, komentirata stvari o katerih se vama ne sanja,
ogledal si si dve tekmi dva treninga pa človk vse ve in zna, na tekmi pod okriljem SZPS kolikor vem te še ni bilo, vsaj od leta 98 ne [pa nisem mislu tokrat 1800]ostale dinamične tekme pa veš kako to gre, dva tipa se skregata dve črki se zamenjata pa imamo novo zvezo, ki služi sama sebi [dejte dnar] tako da to raje ne omenjaj, ker to ni to. Koliko si razgledan vidim po tem, da omenjaš usposabljanje in uniforme...halo pa kje živiš [ne mislim na Postojno]. :-O :-O :-O
Odgovori
#38
Fantje vse lepo in prav - vceraj je bil en lustn zakljucek v Trzicu pod okriljem hot-ranga. Zalostno pa je, da se nekateri trudijo v tem sportu zadevo spraviti na visji nivo ne samo po organizaciji tekem ampak tudi po druzenju in izmenjavanju mnenj. Opazam, da tudi tu pri strelcih se ne prebavljamo med sabo in zato smo tam kjer smo - jamramo namesto, da bi se vzeli skup, naredili eno veliko strelisce za vse - preciznjak in dinamika - ter od tega nekaj imeli vsi - tudi kaksno evropsko prvenstvo, ker svetovnega nismo sposobni.
No kakorkoli Jurij se je potrudil, laser tekma bila zabavna in nic manj stresna kot zares. Cestitke Viliju, ki je zmagal med posamezniki (me je nabrisal matr
Odgovori
#39
@jabolko Kakšno zvezo ima zdaj ta tvoj izpad v povsem normalni debati o preciznem streljanju? Saj res, ti si tu največ zaradi tega, da provociraš. Nisi razumel stavka, ki se nanaša na uniforme. Saj bi ti razložil a bo prej novo leto, da bi morda razumel - ne mislim na 2015 ampak na 2115.
Živim v C**i**rknem. [-O<
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#40
Ja kaj pa je v Tržiču druzga, a ni za vse prilagojeno našim razmeram...da te je pa Vili nabrisal je pa čist normalno je pač mojster ipsc...ja ostalo so pa nijanse.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)