Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F-Class tekmovanja in predstavniki
#1
Glede na zadnjo sezono in vsesplošno neurejenost na tem področju (kljub dejstvu, da na to vrsto strelja zgolj cca 30-50 strelcev) smo se menili, da bi letos stvari malce formalizirali in sicer:

- pravila so znana in prevedena,
- tarče in dimenzije so znane (ali klasična ameriška/UK F-class x10/V5 oz. naša pol manjša)
- razdalje praviloma 300m in več
- za mednarodne udeležbe bi izvolili predstavnike, ki bodo predstavljali Slovenijo, pravico voljenja in biti izvoljeni imajo zgolj strelci, ki so sodelovali ali v tekmah Balkanske lige ali pa drugih tekmah v Sloveniji, kjer se je streljalo na vsaj 300m na F-class način

Volilo bi se:

- predstavnika reprezentanc Slovenije (beri neke vrste predsednik, ki bi bil zadolžen za enotno komuniciranje s ostalimi reprezentancami in za koordiniranje ekip znotraj reprezentance)
- selektor reprezentance (vrši izbor tekmovalcev, predlaga sestavo reprezentanc in organizira stvari povezane s tekmovalno tehničnim delom okoli reprezentanc)
- vodje timov Open/TR, SLO1, SLO2 itd. odvisno od interesa.

Mandat traja 1 leto in se lahko podaljša, v primeru neizpolnjevanja obveznosti lahko tekmovalci kadarkoli glasujejo (javno) o zamenjavi kateregakoli predstavnika.

Dolžnosti in pravice članov reprezentanc :

Člani reprezentance so dolžni na mednarodnih tekmovanjih sodelovati v reprezentanci Slovenije in timu, ki ga določita selektor in predstavnik ter vodje timov za to tekmovanje.
Število članov oz. člane reprezentance se določa za obdobje enega let in je običajno večje kot je število članov ,ki jih reprezentanca potrebuje pred vsako sezono glede na dosežene rezultate in zmožnosti posameznikov glede sodelovanja skozi naslednjo sezono. Timi se določijo pred tekmovanji,tako ,da se strelci lahko pripravijo na mednarodna tekmovanja . Člani reprezentance so dolžni na vseh tekmovanjih zastopati barve Slovenije ,razen če tekmovanje ni timsko - ekipno.V tem slučaju tekmovalci tekmujejo posamezno.

Pravice članov reprezentance so sledeče:

lahko izstopijo iz reprezentance , vendar so dolžni to narediti mesec dni pred naslednjim tekmovanjem . Lahko se odpove članstvu v reprezentanci za streljanje na velikih razdaljah. So deležni donatorskih sredstev zbranih za to vrsto streljanj in seveda nagrad in opreme zbrane v te namene .


Prosiva za dodatne ideje, predloge kako bolje urediti to strelsko področje. Prosim, da se sodelovanja v tej temi vzdržite vsi, ki niste sodelovali v teh zvrsteh streljanja in v tej zvrsti streljanja naslednje leto ne mislite sodelovati.

lp
Boro Ličina
Matej Osterman

ASZS in ZDPD...




Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/42/b...942941.pdf (231.3 KB)Â
Odgovori
#2
Predlog :

- predstavnik Slovenije Marko Sterle
- selektor Boro Ličina

- vodje teamov, ko bi se potrdilo teame in št. sodelujočih...


Po zbranih xy predlogih bi se vse skupaj zbralo tu na forumu in vsak strelec bi poslal mail s svojim izborom in kdor zbere največ glasov bo izbran.
Odgovori
#3
Na kakšen način pa se financirajo člani reprezentance?
Odgovori
#4
Se ne financirajo.
V primeru kakih nagrad ali finančnih sredstev je potem bolj jasno komu kaj pripada, če so stvari že v naprej dogovorjene. Aja pa eden od primarnih ciljev je, da Slovenijo dejansko predstavljajo ljudje, ki so jih strelci sami izbrali in ne "vsak ki ima 5 minut cajta drek mešat".
Odgovori
#5
Podpiram predlog Marka Sterleta za predstavnika Slovenije. V velik plus mu stejem, da ni konfliktna oseba.
Odgovori
#6
A pa bo ta reprezentanca vsaj na daleč kdaj vidla F klas tekmo , balkan pajcek liga pač ni niti blizu temu.
Odgovori
#7
Se bo potem tudi tukaj, na forumu oz. s pomocjo foruma izvolilo predstavnika Slovenije tudi vkljucno za balkansko ligo? Tako bi se preprecilo samooklicanje nekoga za predstavnika kljub nasprotovanju (vecine) strelcev...
Odgovori
#8
Ideja je da se izbere predstavnika za povsod, kjer nastopajo strelci iz Slovenije ter da se formirajo reprezentance (čimveč ekip v čimvečih disciplinah) in da se razdelijo vloge in odgovornosti. Seveda vemo, da smo omejeni s časom, denarjem in še čem in da različni strelci pridejo na različne tekme vendar je cilj karseda enoten nastop. Se pravi bilokam gre bilokdo se ve, da so člani SLO1 te pa te pa te in če kdo manjka in je pripravljen vskočiti kdo drug je to nekdo iz SLO2 itd itd. Da v komisijah, pritožbah, dogovorih sodeluje le ena oseba (ki seveda predstavlja strelce Slovenije in ne sebe, svojega s.p. ali d.o.o. ali svojih mutnih poslov).

Mislim, da je dosti bolj resen pristop pa naj bo pajcek liga al pa mega Bisley world cup, če pridejo tja strelci organizirano in je vsem v naprej jasna vloga in kaj kdo počne tam. Mislim, da vsaj na začetku ni potrebe po hudi formalnosti in bi se nas tistih 30 rednih enostavno dogovorilo in dogovarjalo (glede na udeležbe na posameznih tekmah).
Odgovori
#9
Torej, če se kdo loti projekta it na resno F klas tekmovanje ,kdo vse mu bo v napoto pri temu, glede na to da se bo 'uradna ekipa' kot pijanec plota držala pajcek lige na balkanu, ki itak ne poteka v okviru F klase.
Odgovori
#10
Nevem zakaj bi kdo bil komur koli v napoto oz. kako to sledi iz tega, da bi meli neke organizirane ekipe. Ne kapiram najbolje zakaj strah pred organizacijo sploh ker sam dobro veš da ekipni nastop na recimo "resni F-class" tekmi ni samo 5 individualnih strelcev ampak gre za kompleten teamski napor...
Odgovori
#11
Grem v Bisley običajno ostalih korenjakov zmanjka torej je SLO 1 ''no show'' pri nas F klas tekme ni Balkan liga ni ne tič ne miš kaj šele F od F klase.
http://snajperskimetak.com/smf/index.php?topic=1148.15

''pravico voljenja in biti izvoljeni imajo zgolj strelci, ki so sodelovali ali v tekmah Balkanske lige ali pa drugih tekmah v Sloveniji, kjer se je streljalo na vsaj 300m na F-class način''

torej 'no go' po tej varianti ne morem nastopit.
Odgovori
#12
Ok počasi, če greš v Bisley ti tega vsekakor nihče ne more niti ne želi preprečit.

Ne vem ali si nastopil na kaki od tekem v Sloveniji ampak če nisi in če nimaš namena potem bi bilo pošteno, da se tu ne oglašaš. Če pa misliš tekmovat v F-class pa čeprav nisi tekmoval lani (ali bilo kdo drug) pa imaš interes tekmovati letos pa je tvoje (ali od bilo koga drugega) sodelovanje zaželjeno predvsem zato, da si bomo tisti, ki imamo namen to streljat le to počeli na bolj organiziran način, ker kakor tudi sam opažaš je hudo pomanjkanje organizacije na področju strelstva pri nas. Lahko bi se sicer še naprej samoorganizirali pred vsakim tekmovanjem vendar se nekako predvideva, da bo(m)do sodelovali tudi v Balkan ligi in so bili poizkusi, da bi se dvignila raven te serije tekmovanj. Sam mislim, da ne bi bilo nič narobe, če bi imeli enega izvoljenega predstavnika, ki bo govoril v imenu F-class strelcev in formirane ekipe v naprej. Lahko se pa motim samo mi boš to moral z argumenti dokazat zakaj to ni dobra ideja ne samo neki "kdo me bo oviral" na splošno.
Odgovori
#13
Bil na parih čeprav en vem kaj šteje pri nas, na balkan ligo se ne bom podal bom pa z veseljem prišel na F klas tekmo v Sloveniji
Odgovori
#14
Da iskoristim priliku da čestitam svim forumasima bozicne praznike i novu godinu pratim vaša pisanja i podržavamo Matov predlig oko formiranja rukovodećeg tijela , mi smo u Crnu Goru već oformili rukovodeće tijelo ,dakle predsjednik je Vukčević Zoran a selektor Kazanegra Luka ,smatramo da je ovo jedini način da se uvede red u timovima i njihovom pravilnom i poštenom funkcionisanju POZDRAV ZA SVE !!!
Odgovori
#15
Podpiram napor Matota in Bore in upam da jima bo (ob pomoči vseh zainteresiranih) uspelo tisto, kar do sedaj še nobenemu ni!
Slišim da strelišče za F class tekme v letu 2015 je zagotovljeno, tako, da se že veselim SLO F class lige, pa čeprav malo prilagojene našim možnostim!
Seveda podpiram idejo glede Strleta in Borota in njunih funkcij!

Andrej Feguš
Odgovori
#16
Pozdrav vsem in S.N.L.2015

Upam , da boste letos še boljši kot lani in seveda bolj uspešni .

Glasujem seveda za Marka /ki je mimogrede na to funkcijo bil postavljen pred 3 leti ,ampak je čudežno zginil v pozabo / in med naslednjimi strelci /se opravičujem ,če sem kakega pozabil / predlagam
za Vodje prvih timov reprezentance sledeče strelce /seveda se vodje po glasovanju članov tima lahko zamenjajo z novimi/:

Za SLO 1 OPEN KLEMEN PINTAR

Za SLO 1 TR MATEJ OSTERMAN

Kandidati za člane timov :OPEN in TR :

Jurij Cigler,Miran Šmarčan,Luka Štern,Jure Miklavc,Ervin Černuta,



Udovčič Mitja, Sabadin Walter, Vlado Krzič, Rudolf Kovačič,


Feguš Andrej,Tomaž Jamnik,Kastelic Gregor, Marko Sterle,Boro Ličina,


Zvone Vrankar,Černilec Marko, Zupančič Marko ,Mile Jurič, Marko Šibič,


Frece Slavko,Štimac Teodor,Lodewijk Henri, Močivnik Jože, Aleš Žakelj,


Sebastijan Kobal, Anton Slemnik, Ferdinand Frece ,Damijan Pesek ,


Matjaž Hozjan ,Boštjan Dim ,Žiga Zupančič ,Uroš Božovič ,Branislav Kanduti ..........


Termini za tekme v F-Klasi so sledeči :

- 18.04.2015
- 16.05.2015
- 13.06.2015
- 12.09.2015
- 10.10.2015


Streljalo se bo od 400 do 600M .Če bo vse po načrtu ,bomo imeli Video branje rezultatov
Hrvati mi niso poslali še terminov ,vendar tudi oni načrtujejo najmanj dva termina na Grobniku .Makedonci bodo imeli tudi najmanj en termin in sicer v Skopju /400 in 600 M / ..Tako upam ,da bo EU-League malo bolj zaživela , ker pa se lansko leto nismo udeležili nobene druge F-klass tekme kot v Grobniku ,bi mogoče bilo primernejše ime za trenutno stanje "JUŽNO EVROPSKA F-KLASS LIGA".
Vsekakor so vsi konstruktivni predlogi zaželeni .

M.T.Če želiš v Bisley ali na svetovno prvenstvo te mora za to prijaviti zastopnik za Slovenijo.Skratka treba ti je samo povedat kdaj in plačat pristojbino.Vse ostalo uredi predstavnik po svoji dolžnosti /in to brezplačno /..
Letos bo v Camp Perry-ju , Ohio, USA od 3. do 14. Augusta Sbvetovno prvenstvo v Palma Match -u .

L.P.Boro :)
Odgovori
#17
Veseli me, da se stvari pomikajo v pozitivno smer.
Želim si, da bi projekt uspel in bi slovenski strelci lahko pokazali svoje odlične rezultate.
Moje mnenje je, da to potrebujemo in imamo organizatorja, ki je vodi strelce in oranizira tekmovanja.
Se vidimo na tekmah.

Lp
Matjaž Hozjan
Odgovori
#18
Odlično! Definitivno dober pristop! Se vidimo na tekmah...
Odgovori
#19
Boro lp...vidim, da si objavil neke termine glede streljanja, žal so ti datumi odeljeni tudi nam s strani ZVVS tako, da jih boš moral preusmerit na strelišče Bloke..Lp
Odgovori
#20
Glede na to kdo od vaju z Borotom se bo na omenjene datume selil na Bloke, bo jasno koliko (še) veljajo stare usluge in zasluge :D
Stane vse vidi, Stane vse ve...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)