Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F-Class tekmovanja in predstavniki
#21
No pa se je začelo!!!!!!
Kdo bo kdaj kje?
Bi bilo dobro čim hitreje razčistiti z pristojnimi! Da ne bo zmede!
Odgovori
#22
Še dobro da prihaja skorajšnji nekajdnevni forumski mrk...
Odgovori
#23
za predzidjenta oziroma, pardon, predstavnika slovenske F Class sekcije predlagam Borisa "Strela" Zafrana.
=D>

Na Bloke se ne bo treba seliti, pa še kakšen pajcek se bo našel, da se bo Balkanska liga tudi v Sloveniji počutila kot doma...
Stane vse vidi, Stane vse ve...
Odgovori
#24
Podpiram prvi del predloga torej za predsednika Marko Sterle.
Za selektorja predlagam Mateja Ostermana, ker bo znal jasno in načelno izbrat člane reprezentance ter organizirat delo znotraj njih.
Kaj je z vami, a ste na bombo stopu?  ...p o v r a t...
Kocka na belo, kocka na črno...

Za koga? ZA SLOVENIJO!
Odgovori
#25
Mislim da je Boris Zafran bolši kandidat. Vsaj ima strelišča na uporabo! Ostali imajo ....... :p
Odgovori
#26
Lep pozdrav vsem skupaj.

Vsem ljubiteljem strelstva in člane strelec.si želim obilo zdravja in sreče v življenju ter veliko uspešnih tekem.
V nadaljevanju bom podprl trud in delo Borota. Ne želim nobenega razvrednotit ali omalovaževat, ker vsak od nas na kateri koli način ima pravico zahtevati strelišče od MORS-a v oblike prošnje za uporabo vojaških strelišč za leto 2015 ali katero koli drugo leto. V letu 2014 so upravičenci CVS oddali prošnjo z navedenimi termini ter odgovornimi osebami za določen datum za izvedbo kakršne koli aktivnosti, rezervnimi termini in določenimi VVSP-i.

Decembra 2014 so prišla obvestila kdo je dobil odobreno zgoraj navedene načrte in kdo so odgovorne osebe. Vsaka odgovorna oseba mora dva meseca prej do desetega v mesecu oddat potrditev termina, **KATEREGA JE ŽE DOBIL ODOBRENEGA** in na podlagi tega dobi papir (črno na belo) da lahko izvede planirano aktivnost.

Koliko je meni znano in glede tega da imamo termine iz iste hiše ter pregled vseh ostalih koristnikov VVSP (ker ni vojna tajna) skoraj zagotovo trdim da Boro ima odobrene zgoraj navedene termine in potrjene - na njem ostane da jih osebno potrdi na MORS po zgoraj navedenem načinu. Prednost pri uporabi VVSP je SV, ZSČ, ZVVS, Zveza društev MORIS, MNZ in potem vse ostale Civilne strukture (seveda če so pravočasno oddale prošnjo za VVSP). Mislim da Boro nima razloga za skrb. Brez zamere vsem skupaj in se vidimo na streliščih.
Odgovori
#27
Pozdrav,

hvala Malke za odgovor našemu kolegu "veteranu" . O tem nebi po forumu razpravljal ,mu bom pa osebno povedal kaj menim o njegovih spletkah .

Javljam se ponovno zaradi drugega razloga in sicer;
vsi jamramo in stokamo , kako nimajo nobene besede pri tekmovalnih sistemih in mednarodnih tekmah . V mojem
predhodnem dopisu sem prosil omenjene strelce in strelke naj z svojim glasom pripomorejo k boljši organiziranosti
in preglednosti naših tekmovanj.

Kandidati za člane timov :OPEN in TR :

Jurij Cigler,Miran Šmarčan,Luka Štern,Jure Miklavc,Ervin Černuta,



Udovčič Mitja, Sabadin Walter, Vlado Krzič, Rudolf Kovačič,


Feguš Andrej,Tomaž Jamnik,Kastelic Gregor, Marko Sterle,Boro Ličina,


Zvone Vrankar,Černilec Marko, Zupančič Marko ,Mile Jurič, Marko Šibič,


Frece Slavko,Štimac Teodor,Lodewijk Henri, Močivnik Jože, Aleš Žakelj,


Sebastijan Kobal, Anton Slemnik, Ferdinand Frece ,Damijan Pesek ,


Matjaž Hozjan ,Boštjan Dim ,Žiga Zupančič ,Uroš Božovič ,Branislav Kanduti ..........


Razumel bi ,če se nebi javili strelci ,ki sem jih pozabil našteti ,vendar se jih je med več kot 30 naštetimi strelci javilo le
bore malo .Če Vam gospodje odgovarja trenutno stanje v našem strelstvu /streljanje na večjih razdaljah/ je najbrž z mano kaj narobe .Če pa slučajno želite , da bom namesto Vas glasoval ,ste izbrali napačnega človeka .

Prva tekma se bliža /video sistem je nared ,termini so dodeljeni /,treba je še doreči število zainteresiranih in poteke tekem . Mogoče bi bilo lepo ,če bi o tem kaj napisali , da ne bodo ideje in kritike "vsevedov" priplavale na površje
prepozno .

Trenutno imamo  obljubljene tekme v F-klasi na :Grobniku, Skopje, Srbija

LP Boro  
Odgovori
#28
Ja očitno ni preveč interesa ampak nič hudega morda je bolj pomembno da se pri organizaciji naredi korak naprej oz. stran od golažijade in sicer:


- začne izvajati pravilo 2 preizkusnih strelov in 20 (18 v primeru prenosa obeh poizkusnih v rezultat) za rezultat v 22 minutah (to bo tudi prisililo zainteresirane tekmovalce k nabavi/izdelavi video sistemov)

- točkovanje streljanja drug drugemu, kar bo pohitrilo samo izvedbo tekmovanja oz. skrajšalo čas po opravljenem streljanju (potrebno samo vnesti rezultate) hkrati pa tudi olajša manipulacijo s tarčami saj bo možno zadeve polepiti (ali uporabljati zamenljive centre tiskane na A4/A3 papir za krajše razdalje)

- preprečiti razna šotorjenja in kampiranja ter zadevo približati načinu tekmovanj kot se jih gredo tam kjer so v vrhu tega športa
Odgovori
#29
Mato, lep pozdrav iz prekmuskega konca. mi smo se nekaj ža pogovarjali, nas je pa ta "noviteta" malo presenetila, jo pa podpiramo, sploh vse kar vodi k boljšemu. V prihodnjih dneh se bomo kaj pogovorili in ti sporočimo, smo pa načrtovali se udeležiti več tekem, vsaj ena ali dve ekipi.
lp
Odgovori
#30
Dosedaj ni bilo nekako infrastrukture (video sistemov) in bi bilo res malo prehudo se iti F-class pravila 100% in je bilo razumljivo, da so bila odstopanja glede na naše specifike. Glede nato, da pa bo sedaj video sistem na voljo (več o tem malce kasneje) oz. ima kar nekaj strelcev le to pripravljeno mislim, da je čas da začnemo delati korake, ki nas bodo morda peljala tudi na svetovno sceno.
Odgovori
#31
Super , kar tako naprej, se pridružujem vsem odločitvam.
Odgovori
#32
Baron von st....desetniki nimajo pravice glasovanja, ha,ha.....
Odgovori
#33
(21-01-2015, 11:17)strela Napisal: Baron von st....desetniki nimajo pravice glasovanja, ha,ha.....

Škoda, a da je bil moj pradedek general pri carju nič ne šteje ?
Odgovori
#34
Tako malce za hec ,glede na to da smo še bolj v fantazijskem svetu F klase ,kolikor vidm imajo tile Anglezi lesene nastrelitvene gonge(kovinski so prepovedani ), ki pa jih nekdo na roko označi . Kako in kaj je organizator razčistil glede te teme, ker drugače bo z tistimi 17 streli pušijona kot dosedaj. Še hijša pušijona bo z točkovanjem preko video sistema  upam da se je /bo to preizkusilo ker mislim da se ne bo dalo ocenit na podlagi video sistema.
Odgovori
#35
Pozdrav,

hvala Mr.T za predlog in lepe slike . Do sedaj se je skristaliziral naslednji vrstni red pri streljanju z video sistemom
in sicer:

Pred začetkom žrebanje parov ,ki bodo streljali na eni razdalji in istem mestu.
S tem smo poskusili eliminirati prvi krog golfanja.
Strelja prvi strelec,drugi gleda zadetke,jih vpiše in pove strelcu.
Nekateri se zaradi enostavnosti rezultata nagibajo k 20 strelom za daljavo (+2 poskusna ).Sam mislim ,da je bolje ,če se držimo 15.+ 2  strela za poskus /mednarodna pravila in rezultati /.
Po zaključenem času, lepilci oddrvijo  in ponovno popišejo rezultat na tarčah ter jih nato polepijo -istočasno.
Po vrnitvi lepilcev sodniki primerjajo oba zapisa in obvelja seveda tisti ,ki ga je ocenil sodnik /ne strelec /.
S tem smo eliminirali drugi krog goljufanja.
Listki se spnejo in počakajo do objave .Po 30 minutah so veljavni /ko preteče čas za pritožbe/.

Seveda so vsi predlogi za izboljšanje in skrajšanje dobrodošli .

Makedonska F-Klasa bo od 8 do 10 Maja v Skopju.8. je oficialni trening .Razdalje in uradno vabilo pride pozneje. Do sedaj prijavljenih 5 tek.iz Slovenije .

LP Boro
Odgovori
#36
(22-01-2015, 18:44)Boro Napisal: Po zaključenem času, lepilci oddrvijo  in ponovno popišejo rezultat na tarčah ter jih nato polepijo -istočasno.
Po vrnitvi lepilcev sodniki primerjajo oba zapisa in obvelja seveda tisti ,ki ga je ocenil sodnik /ne strelec /.
S tem smo eliminirali drugi krog goljufanja.
Listki se spnejo in počakajo do objave .Po 30 minutah so veljavni /ko preteče čas za pritožbe/.

Najprej pozdravljam celoten pristop k resnemu delu ( vzpostavitvi reda ).  Clap
Kot strelskega sodnika in tekmovalca ( res, da ne v teh disciplinah ) pa me vseeno nekaj "muči". Zakaj se sploh primerja oba zapisa, če obvelja ocena sodnika in na podlagi česa se lahko tekmovalec pritoži, ko so tarče že polepljene ( uničeni dokazi )?
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#37
Zadeva, ki ni ostala odgovorjena je glede nastrelitve ,sliko sem pripopal ker imajo v VB očitno nastrelitven poper, ki je sicer lesen ker ni dovoljen plehnat a o očitno se preizkusi nastrelitev ,ker realno za recimo tisočaka 2 poizkusna skoraj 100% ne bosta rezultirala v vsaj na pol dobrem rezultatu.

Glede ocenjevanja zadetkov iz video prenosa sem pošteno povedano precej skeptičen saj še nisem videl video sistema, ki bi to omogočali, sploh ne če mora kamera pokrivat 120x120cm  ali celo 180x180cm sliko ,zato je priložena druga slika, ki nakzuje točkovalni in ne video sistem .Ta omogča ocenjevanje brez papirja a ti sistemi koštajo nekaj deset tisočakov.

Tretja postavka tehnični pregledi orožja predvsem za FTR bi bilo treba imeti tudi gage za ležišča. Zaenkrat lahko v FTR pokaš bilo kaj, ker nihče ni nikoli nič preverjal.

*Tipčna slika kar dobrega video sistema (fiksno omrežje napeljano na strelišču) na 500m pokriva za boljšo ločljivost samo manjši del tarče.
Odgovori
#38
Glede ocenjevanja je seveda vprašanje kako bo šlo sploh na male razdalje tako, da tole verjetno ni čisto realno je pa vseeno dovolj pomoje vsaj za grobo oceno, še vedno se pa lahko s kvalitetnim fotičem slika tarčo preden se jo polepi (lahk pa še vedno normalno ocenimo/menjamo tarčo).

Kakor vem tako Ameri kot Angleži ko streljajo F-class streljajo 2 poizkusna in ostalo za rezultat ne glede na razdaljo... Bi rekel, da je huda razlika med tem ali imaš pravico streljat xy poizkusnih in nato serijo 20 za rezultat ali pa imaš samo 2 za preizkusno in nato za rezultat. Lahko se gremo po korakih ampak za razdalje bližje kot 700m mislim, da bi morali obvezno ukinit neomejene preizkusne strele, če že ne zaradi strelskega napredka pa zaradi redčenja top rezultatov, ki so vsaj na 300m že precej visoki in je to še dodaten faktor, ki bo prispeval k temu da bo težje doseči vrhunski rezultat.
Odgovori
#39
Citat:Tretja postavka tehnični pregledi orožja predvsem za FTR bi bilo treba imeti tudi gage za ležišča. Zaenkrat lahko v FTR pokaš bilo kaj, ker nihče ni nikoli nič preverjal.

Da bi zdej lih preverjal, da kdo Ackley ne fura, je pa res že exstrem...
...vsaj pomojem se bo vse veselje zgubil v pravilih... Think
Kaj je z vami, a ste na bombo stopu?  ...p o v r a t...
Kocka na belo, kocka na črno...

Za koga? ZA SLOVENIJO!
Odgovori
#40
Ne gre za Ackley temveč za custom rajberje, ki samo malo v vse strani odstopajo od predpisanih dimenzij, na oko pa tega ne boš videl! Ackley spoznaš takoj, takega malo povečanega v vse strani pa ne!!! Kapaciteta in s tem hitrost in s tem wind drift pa se poveča oz. izboljša!
Po moje je to mislil Mr.T!
Andrej
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)