Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
obveščanje vaših zvez v zvezi z delovno skupino MNZ za spremembo zakonodaje
#21
Citat:Zaskrbljujoče je, da zveze širše ne iščejo sogovornikov in mnenj glede ureditve strelišč. Komisija se je formirala bolj ali manj v ožjem krogu nekaterih predstavnikov (tistih pri koritu), večina ostalih strelcev pa je bila o tem obveščena šele naknadno. Kaj pa če bi si kdo, ki je dovolj kompetenten sodelovati? Ne nujno, da kot predstavnik pri pogajanjih, vendar v ožjem krogu organizacije? Sprašujem se kako odprte so naše organizacije in kako to vpliva na zastopanje naših interesov. Videli smo, da SZS že frantično popisuje flike svojih članov in nisem prepričan, da je to dejansko v interesu članov društev.


V tem smislu so lovci daleč pred nami (konec koncev imajo nekaj desetletij dolgo tradicijo), saj LZS svoje članice dobro obvešča (npr. mesečno glasilo Lovec, ki je za naše razmere na presenetljivo visokem nivoju), mehanizmi vključevanja v "samoupravljanje" pa so v naprej znani.


1. V kerem društvu si in v kateri zvezi je tvoje društvo, si vprašal svojega predsednika v društvu zakaj ni obveščen, je predsednik društva vprašal predsednika zveze zakaj ni obveščen? Če nisi bil obveščen zakaj si še v tem društvu in zakaj ne izbereš društva/zveze ki dela. Kot rečeno že v drugih temah, ljudje bodo morali glasovati s svojimi denarnicami, če bodo hoteli večjo kvaliteto - in to je tisto ko rečem "da bodo vsi morali premakniti svoje riti", dovolj je že da se pijavkam, nesposobnežem in odiralcem odreče sodelovanje oz. prisotnost pri njihovih rabotah.

2. V naši Zvezi so bili o tem obveščeni praktično takoj vsi predsedniki društev, ko sem dobil to informacijo.

3. Prišlo je pri formiranju te skupine za lapsus s strani MNZ in so pozabili obvestiti vse registrirane Zveze oz. so povabili k sodelovanju zgolj LZS in SZS in šele po naši urgenci nekako kompromisno poskrbeli, da smo zraven tudi ostali (sicer v okrnjeni zasedbi). Tu moramo del krivde pripisati tudi sebi, ker ne poskrbimo, da so naše Zveze tudi formalno bolj aktivne v relaciji z državo (OKS, Ministrstvo za šport itd...) in tudi članstvu, ki tretira društva in zveze zgolj kot nekaj kar stane (članarina in njena višina gre v nos večini) in kot nekaj kar je nujno zlo, da gre lahko nek kos v omaro potem te pa vse skupaj ne briga več...

4.  V delo drugih zvez se ne spuščam in njihove metode ali načini dela so njihova stvar.

5. LZS ima poleg tradicije tudi zvesto članstvo in predvsem €, ki vse skupaj omogočajo.
Odgovori
#22
(08-02-2015, 11:24)Mato Napisal: Zainteresirana javnost je bila preko foruma večkrat pozvana, da naj se aktivira znotraj svojih društev in zvez z namenom jačanja delovanja, večje strokovnosti pri delu in nenazadnje, da imajo društva/zveze večjo legitimnost pri diskusijah s uradniki pa nekega strašnega odziva ni opazit. Ko se kaj začne dogajat bo pa jokanja, stokanja in pametovanja po forumih, da bi pa kdo prevzel kako funkcijo v društvu/zvezi (pa ne za to hotel €) pa ne, samo ko se rabijo potrdila ali pa kako drugo "nujno zlo" se ljudje spomnijo, da so člani nečesa....

Jaz sem ciljal na že obstoječe zveze, katerih namen je tudi, da obveščajo svoje člane in članice ter jih mobilizirajo pri aktivnostih.
Petje "le vkup le vkup uboga gmajna" ne spada v to obstoječo infrastrukturo, ki po mojem mnenju ne služi svojemu namenu ampak je pač še en zakonsko obvezen člen, ki ga predvideva zakon.
Odgovori
#23
Ne razumem tvojega problema, če na forumu napišem, da se ljudje aktivirajo znotraj svojih društev in zvez (logično to pomeni, da že morajo biti formirane) je "le vkup le vkup uboga gmaja", čemu potem odpiraš to temo?


Morda bomo morali predstavniki Zvez enostavno nehati sodelovati na forumu in naj vsak zve informacije znotraj lastnega društva/zveze, ker kot vidim dosedaj ni doprineslo niti enega konstruktivnega (razen Oriena) predloga ampak samo neko jajcanje kateremu bi pa resnično lahko rekel "le vkup le vkup uboga gmajna ker so me pozabli obvestiti, da se nekaj dogaja kar bi me morda zanimalo"????
Odgovori
#24
Kot si sam ugotovil, Orienov predlog ni bil na temo, ki sem jo odprl (njegov predlog bo slej ko prej romal na svoje). Tu sem želel povprašati soforumaše, če jih njihove zveze in društva obveščajo o dogajanju glede spremembe zakonodaje. Nič več, nič manj. Mato, če si razumel, da gre za kaj drugega, "samo to samo vaše domneve".
Odgovori
#25
ok..
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)