Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 3 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grand Prix SKOPJE 2015
#41
(14-05-2015, 20:00)Kristian Napisal:
(14-05-2015, 19:42)SteyrAUG Napisal:  pajcek gor pajcek dol...

pa kaj maš ti proti pajcekom?!? Žlahtne živali, hrustljavo zapečene se tako lepo smejijo, samo še Zlatko se ob njemu lepše smeji ... Mrgreen

Hm, jst nič nimam proti, ampak očitno niso več po Zlatkovem okusu... 2 dokaza za potrditev hipoteze:
1. Se peljeva z Zlatkom po AC od Beograda proti Nišu, na rob ceste se postavi čudovito puhast razigran mlad Bambi, z negovano dlako in snezno-belimi nagajivimi lisami, rožnatim smrčkom in najdaljšimi trepalnicami na svetu, poln življenja in načrtov za prihodnost... mami ga kliče čez cesto, grobijan Zlatko pa ga hladnokrvno zbije pri 110 kmh direktno...
2. Na večerji so nam gostitelji Makedonci postregli z mesom... saj ne da bi jim zameril :) , ampak očitno ne vedo, da je pri nas kralj živali pajcek...in ne ovca Pray Uglavnem, Zlatko jo dobi na mizo skupaj z nekaj zelenjave, in to še hladno povrhu...oooo, takrat je pa hudič odnesel šalo...možakar je za trenutek izgledal kot glavni igralci v srhljivkah, ne veš kaj točno se možakarju podi po glavi, ko mu oči begajo sem ter tja...potem pogleda okoli, če ga kdo posluša in previdno prizna Shhh : "Veš Klemen, nisem vedel, da znajo bujna zelena solata kristalka, nariban mlad korenček, sočna kolerabica, fižolček in grahek z zeljem ponuditi tooooliko kulinaričnih užitkov" :-D
Bobi - hvala, da odpiraš že skoraj zaceljene rane Mrgreen
Odgovori
#42
Haha pol pravš jančk sede stara ovfca pa ne najbolj je tud brokoli boljš :).
Odgovori
#43
(14-05-2015, 21:45)SteyrAUG Napisal: 2. Na večerji so nam gostitelji Makedonci postregli z mesom... saj ne da bi jim zameril :) , ampak očitno ne vedo, da je pri nas kralj živali pajcek...in ne ovca

zgodilo se je v približno istem koncu sveta - obiskovalka, brhka dečva razloži gostitelju da je vegetarijanka in da ne je mesa. Gostitelj razumevajoče pokima in hladen kot špricer prinese zanjo ...hladno ovco in malo zelenjavce, lih toliko da ovca ni preveč osamljena na krožniku. Očitno je to "echt" dieta za vegije (po Makedonsko)... verjetno jim je Zlatko na prvi pogled tudi dajal tak vtis?
Odgovori
#44
Čestitke Klemen za 100tko in odlične rezultate s 308win!
Čestitke tudi 6BR in vsem ostalim!
Kaj je z vami, a ste na bombo stopu?  ...p o v r a t...
Kocka na belo, kocka na črno...

Za koga? ZA SLOVENIJO!
Odgovori
#45
Hvala!
Ob priliki bi se rad za velikodušno prispevane nagrade zahvalil g. Teodorju Štimcu iz OPTICS TRADE-a in g. Juriju Ciglerju iz nove trgovine TARČA Clap
Odgovori
#46
No vidiš, to sem pa pozabil Rolleyes ... Čestitke tudi od mene za efekt na tej tekmi Thumbup .

Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#47
Sem nov v streljanju pa mi ni ravno jasno... a potem 100 ni dober rezultat, če konkurenca na tekmi ne strelja s pravimi (priznanimi) puškami? Jaz sem vseskozi mislil da je 100 končni rezultat da več ne gre.
Odgovori
#48
(18-05-2015, 14:27)dani_79 Napisal: Sem nov v streljanju pa mi ni ravno jasno... a potem 100 ni dober rezultat, če konkurenca na tekmi ne strelja s pravimi (priznanimi) puškami? Jaz sem vseskozi mislil da je 100 končni rezultat da več ne gre.

Thumbup Clap
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#49
100-10x je max :)
Odgovori
#50
(18-05-2015, 14:27)dani_79 Napisal: Sem nov v streljanju pa mi ni ravno jasno... a potem 100 ni dober rezultat, če konkurenca na tekmi ne strelja s pravimi (priznanimi) puškami? Jaz sem vseskozi mislil da je 100 končni rezultat da več ne gre.

hja, tko to je... 100 je seveda najboljši rezultat, zakaj? Zato, ker v primeru da zmagaš z rezultatom 73, to pušča dvome o nivoju tekme in o konkurenci, medtem pa 100tka neglede na konkurenco pomeni, da jih je Klemen nabil ko bike.
Odgovori
#51
(18-05-2015, 14:27)dani_79 Napisal: Sem nov v streljanju pa mi ni ravno jasno... a potem 100 ni dober rezultat, če konkurenca na tekmi ne strelja s pravimi (priznanimi) puškami? Jaz sem vseskozi mislil da je 100 končni rezultat da več ne gre.

Klemnova puška je čist ustrezna kar verjem sam misteraš se neki žene ne pove pa da je bil na Českem 38deseti...mimogrede tam kjer jih je legenda slo strelstva Feguš nabil ko bike in je z naslovom svetovnega prvaka lepo tiho, ropotuljica je pa cel forum popisal kako je on streljal... Sick mimogrede debevc je z rezultatom 605,1 ali 615,1 ne vem točno je v novicah v Ameriki tekmujejo z mk izpadu iz nadaljnega tekmovanja tako da 100 ni nujno končni rezultat.
Odgovori
#52
Pozdravljeni ,

očitno rezultatov ne bomo dočakali ker gospod za stike z javnostjo ne želi povedati , da so tudi tisti , ki niso bili v njegovi družbi streljali odlično . Ekipa SL 1 / v sestavi :Marko S.;Jurij C.; Boro L.; / je z lovskim karabinom od 300 možnih naredila 295 . Seveda nismo bili deležni take medijske predstavitve , smo pa bili prisotni ,čeravno so si nekateri želeli ,,da nebi bili .
Kar se tiče zmage z 73 točkami je to kar dober rezultat / govorim o rezultatu v F-Klasi kjer je maximalen rezultat 75.15 /.Vedeti je trba v kateri disciplini potem so lahko mnenja povsem drugačna.

LP Boro
Odgovori
#53
Zlatko DEJ :)) .
Odgovori
#54
Uf se je tole zakompliciral! Najprej naj razložim, da se je istočasno na istem tekmovanju streljalo Borotovo verzijo F CLASS, ki jo zaradi lažjega ločevanja imenujemo južni tok skupaj z BALKAN LIGO. Zmeda je bila milo rečeno in organizator iz meni neznanega vzroka ;) še ni objavil nobenih uradnih ali neuradnih rezultatov! OK, po spominu mislim, da je Marko Strle je zmagal v eni od disciplin južnega toka (čestitke!) in prejel Lajka daljinomer, vse ostalo pa je zmagal Klemen! Zmagal bi najbrž tudi tisto prvo pa ni imel nastreljene puske in je prvo disciplino uporabil, zato, da je nastrelil puško. Najboljši možni rezultat v južnem toku je 75/15, tam se strelja v približek F CLASS tarč več ali manj 15 nabojev Whistle za rezultat. V BALKAN LIGI pa se streljata dve(2) tarči po 10 nabojev, se pravi je najboljši možen rezultat 2x100 = 200. Klemen je na eni od teh štirih tarč (TR + OPEN) dosegel to popolno 100! To je velik uspeh! Dosežen je bil pod neugodnimi pogoji, ko se zaradi miraža zadetkov skozi optiko sploh ni videlo, niti nisi imel jasne slike tarče. Je sedaj kaj bolj jasno? Ker gre za dva različna sistema(različni pravilniki!) tekmovanja, lahko na prvi pogled zgleda, da nekaj ni v redu, čeprav je. Npr. Valter strelja izpod sončnika, ki v BL ni prepovedan! Večina organizatorjev postavi šotore in streljamo izpod šotora, kar pa v F CLASS ni dovoljeno. Makedonci so rekli OK in niso postavili šotorov, če pa se je nekdo znašel s svojim sončnikom, pa ni kršil pravil. Nadalje v F CLASS(južni tok) je prepovedana uporaba videosistema, tekmovalci, ki so streljali južni tok niso smeli uporabljati videosistemov za meč (glej razpis južni tok - Zagreb!)! V BL pa se to sme! No ja še 1x, lahko si predstavljate zmedo.

Boro, ti pa sam dobro veš, da s Klemenom nisva čakala na razglasitev nedeljskih rezultatov, ampak sva jo veselo pobrisala iz Makedonije, takoj, ko sva imela informacijo, da to da. Mimograde, glavni mejni prehod s Srbijo se nahaja ob Kumanovem! V soboto smo bili deležni cel kup informacij, vse v stilu meja zaprta/avtocesta zaprta, zato nisva čakala objave rezultatov. Glede, da jih organizator sam ne objavi, bi bil lahko ti sam ali kdo od gospodov v tvoji družbi tako ljubezniv in jih objavil sam, ne pa da se delaš francoza.


Na to temo ne mislim več veliko filozofirati, dokler ne dobimo rezultatov iz Makedonije!

In mimogrede vprašanje, če bo ta tekma štela v skupnem seštevku za BL!

LP
Odgovori
#55
Dragi Boro!

Še ena "malenkost". Vidim, da imaš čas, pa bi te prosil, da tukaj na forumu objaviš pravilnik za ta svoj južni tok, saj se kar močno razlikuje od F CLASS pravilnika. Da bi tisti, ki nas tovrstno streljanje veseli, vsaj priibližno vedeli pri čem smo.

Vnaprej hvala!

LP
Odgovori
#56
Pozdravljeni,

na strelcu so bila objavljena praviila F-Klase prevedena v Slovenščino. Južno evropska liga v F-Klasi ni moja liga
ampak liga tistih ,ki so se odločili ,da bodo sodelovali v ligi.
Do sedaj so to tri države na prostoru ex - Yu. Za oceno letošnje lige se bosta upoštevala dva najboljša rezultata
ekip in posameznikov na dveh razdaljah daljšij kot 300 M . Liga bo zaključena v Septembru /predvidevamo na naši tekmi /.Ligo vodi Hot -Range in ne jaz /torej ni moja liga /. Vse rezultate bodo obnjavljali oni .
F-Klasa ima pravilnike za kontinentalna in svetovna tekmovanja. Seveda se mi ne moremo ravnati po njih zaradi različnih razlogov.

Zatorej interesenti za F-Klas : vse je transparentno in se ve v naprej . Je pa treba prebrati pravila. Potem je vse tako enostavno .


LP Boro
Odgovori
#57
(19-05-2015, 15:34)Boro Napisal: F-Klasa ima pravilnike za kontinentalna in svetovna tekmovanja. Seveda se mi ne moremo ravnati po njih zaradi različnih razlogov.

Zatorej interesenti za F-Klas : vse je transparentno in se ve v naprej . Je pa treba prebrati pravila. Potem je vse tako enostavno .


LP Boro



Mojster Boro, se opravičujem ampak, če najprej napišeš, da ima F-Klas, kot jo imenuješ ti, pravila, potem pa napišeš, da se teh pravil organizatorji ne bodo mogli držati, pozabiš pa omeniti katerih pravil se boste držali in pomembno, katerih pravil se ne boste držali . . . 

Hja, potem po mojem, ni tukaj popolnoma nič transparentnega. Ne glede kolikokrat prebereš pravila, zato te še 1x prosim, da objaviš ta svoj pravinik, če sploh obstaja seveda?

LP
Odgovori
#58
Mojster Zlatko ,

naš namen je ,da se držimo pravil ,ki se nanašajo na : opremo ,tarče /velikost /,število strelov ,ocenjevanje zadetkov ,rezultate in kazni .Seveda se ne moremo držati pravil procedure ,ker nam to onemogočajo strelišča in čas.Tu smo postavili pravila,ki so že preizkušena v drugih državah ,ki imajo podobne probleme kot mi. Ta pravila so bila prezentirana in predstavljena na sodniškem seminarju /ki je bil brezplačen / katerega se je lahko udeležil vsak zainteresiran .

PRAVILNIK JUŽNO EVROPSKE LIGE

Pravilnik JEL se od ICFRA pravilnika razlikuje vnaslednjih alinejah :

Procedura streljanja

-Procedura streljanja je naslednja: dva poskusna strela -lociranje teh z radio vezo in prikazom -odvisno od zadržanih
strelov se strelja od 13 do 15 strelov v času 15 Min.
-Med tem ,ko sodniki prikazujejo strele se morajo strelci odmakniti od orožja.
-Po končanem streljanju / 15 Min/strelci sosedom prekontrolirajo orožje / zastavice / in se odmaknejo ter prepustijo
mesto naslednji skupini.
-Naslednja skupina se lahko pripravlja za streljanje , vendar se ne dotika orožja pred vrnitvijo sodnikov.
-Po vrnitvi sodnikov imajo strelci 5 minut za namestitev orožja in končno pripravo.

Ekipe

-Ekipe so sestavljene iz članov enega ali več klubov na lokalni ravni, na mednarodni pa iz članov reprezentance /določi
jih selektor /.
-Ekipe štejejo 4 člane /3 najboljši rezultati se upoštevajo za rezultat ekipe /.
-Strelci lahko streljajo v obeh kategorijah vendar ne v enem dnevu če je to mogoče /strelišča /.
-Rezultat končne uvrstitve je seštevek najmanj dveh rezultatov /odvisno od števila tekmovanj /.
-Ligo vodi vsako leto druga država /udeleženka tekmovanja /.
-Glavni sodnik pri ocenjevanju je sodnik druge države in ne sodnik države gostiteljice .
-Arbitražna komisija je sestavljena iz RM /glavni sodnik /,direktorja tekmovanja in naključno izbranega tekmovalca,
ki sodeluje na tekmi .

Namen lige

Namen lige je širiti strelsko kulturo in pomagati zainteresiranim strelcem na večjih rezdaljah ter jih obenem seznaniti z disciplino F-Klase .


Za organizatorja :

Boro Ličina

LP Boro
Odgovori
#59
резултати     :-D

LP


Priponke
.pdf   Bilten Open2015_II.pdf (Velikost: 454,45 KB / Prenosi: 558)
.pdf   Open2015.pdf (Velikost: 308,77 KB / Prenosi: 333)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)