Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moja prva F-class tekma
#1
Že nekaj mesecev nazaj sem se odločil da bom začel tekmovat na tekmovanjih F-class in končno sem v nedeljo odstreljal svojo 1. tekmo f-class v Zagrebu. Prvotni namen je bil obisk pri kolegu, vsekakor pa sem imel velika pričakovanja tudi na tekmi. S tem ne mislim na zmago vendar da vidim kaj sem sposoben s svojo opremo.

Tekmoval sem v klasi f/tr z kalibrom .223 rem. Jutri bom prilepil tudi tarče... Sicer se imam za dobrega strelca na dolge razdalje, vendar je F-class nekaj drugega kot to kar sam počnem. Predvsem kar sem opazil je izguba koncentracije in osnovne napake ki sem jih počel po nekaj strelih. Predvsem kar sem bil navajen do sedaj je bila dobra priprava in izvedba prvega strela mogoče 2. precej krat sem streljal tudi 5 strelne grupe, vendar 15 strelov zapored pa le redko. Kar se mi predvsem dopade je da imaš le dva poizkusna strela, tako da je potrebno dobro preračunat in izvest prvi strel.

Veter je bil dokaj močan in je kar hitro menjeval smer. Ponavadi se pri lovu na dolge razdalje izogibam vetrovnim dnevom ali vsaj ko je ta veter nepredvidljiv, tu pa veter ali ne je treba tekmo odstrelit. Precej težav je tudi z miražom. Bil sem deloma handikapiran ker se je stežka videlo luknje od .223 že na 300m kamoli na 600... 

Kaj sem odnesel od prve tekme?

- za bit bolj konkurenčen morem menjat beambag za resnejši zadnji naslon.
- na 300m sem izgubil 2 točki samo zaradi kalibra, vendar ga zaradi tega ne bom menjal, ker lahko druge reči popravim
- na 600m so 69gr nosler CC krogle z BC 0.158 kar fino zavijale, tako da bom od sedaj uporabljal 77gr z 0.193 koeficientom.
- potrebujem trening za koncetracijo pri vseh 17 strelih.
- namestitev traka na cev bo kar fajn pripomoglo, ker se po nekaj strelih kar fajn valovi pred optiko.

Skratka z tekmo sem zadovoljen in ne vidim ure da grem na novo...

Pohvalil bi tudi organizatorja, ki je z nekaj težavami lepo izpeljal tekmo in se bom sigurno vrnil.
Odgovori
#2
Jaz sem bil sicer na tactic Bač ampak definitivno je omejitev poizkusnih strelov po mojem naslednji logični korak v tej vrsti strelstva. Je pa vsekakor vsaka disciplina po svoje zanimiva in je povdarek na določenem strelskem elementu.

PS: Edino BR je še vedno kakec!!!! :)
Odgovori
#3
(02-06-2015, 11:08)Mato Napisal: Jaz sem bil sicer na tactic Bač ampak definitivno je omejitev poizkusnih strelov po mojem naslednji logični korak v tej vrsti strelstva. Je pa vsekakor vsaka disciplina po svoje zanimiva in je povdarek na določenem strelskem elementu.

PS: Edino BR je še vedno kakec!!!! :)

Shootme BR je zakon!!!!!! Itak moras pa vse streljati......
Odgovori
#4
(02-06-2015, 11:08)Mato Napisal: PS: Edino BR je še vedno kakec!!!! :)

reče tisti, k ma BR cev pa še je bil opažen kako strelja s koaksialnega resta ;)
Odgovori
#5
Tist ni cev ampak SHTF multipurpose zadeva (služi kot palca, sulica ali axa od kamioneta...).
Odgovori
#6
Kje se najde razpis za tekme v Zagrebu?
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)