Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odločbe inšpekcijskih nadzorov
(12-01-2017, 18:01)JRC Napisal: Ce ni toznika, ni sodnika.
In ce bos vprasal, zakaj inspektorja niso prijavili, bo zagotovo odgovor, da oni niso pristojni za to.
Ne, ne, bi se izgovorili, da ni delal napak zavestno.
Ampak po taki odločbi ne morejo več.
Hmmm, morda je to razlog, da za Čebulovec piše odločbe kmetijski inšpektor...
Odgovori
Mogoce. Zanj bodo lahko rekli, da ni poznavalec zoro-1.
Odgovori
Točno tako, stavek o pristojnostih je ključen, in hkrati podlaga, da društva, ki so jim inšpektorji odredili kaj takega, lahko na podlagi tega zapisniak zahtevajo odpravo takega akta. Pa še opozorilo: rok je 30 dni od takrat ko lahko izkažejo da so za tako dejstvo izvedeli.
Odgovori
(12-01-2017, 17:25)goranzivec Napisal:
(12-01-2017, 16:38)admin Napisal: ...ampak nikjer ne gre za vsebinske zadeve ali očitne nezakonitosti, temveč več ali manj za minorne tehnikalije glede izražanja, žigov in podobnih nepomembnih malenkosti....
Admin, tukaj se ne bi strinjal.
Citiram (zadnji odstavek stran 11): Vendar, če zakon ne predpisuje ustreznih pravil in normativov glede zagotavljanja varnosti na streliščih, niti, katere ukrepe je ob nespoštovanju le-teh posledično treba odrediti oziroma, če mu zakonodajalec ne daje pravnih podlag, inšpektor ukrepov ne sme odrejati. Odgovornost torej ni na strani inšpektorja, temveč na strani zakonodajalca."
Glede na to, da je inšpektorica z Zapisnikom o inšpekcijskem nadzoru odgovorni osebi odredila odpravo nezakonitosti (glej 307.f člen ZUP), in o ugotovitvah obvesti inšpektorje, bi ponovitev nepravilnosti s strani inšpektorjev pomenilo nevestno delo (vsaj elementi nevestnega dela po Kazenskem Zakoniku) in protipravno ravnanje (Zakon o javnih uslužbencih).
No, po mojem niso ravno malenkosti....

Inšpektorat oz. MNZ je pridno na delu in pripravljajo zakonodajo (ki jo bodo poslanci verjetno samo poštemplal), kjer bodo podobni zapisniki čist primerni.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)