Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Titan očitno deluje
Odgovori
Objava na Firearms United:
Češka republika je vložila tožbo zoper novo direktivo o orožju.
V skladu z dolgotrajnim uradnim stališčem Republike Češke, je bila danes vložena tožba zoper novo direktivo o orožju pred sodiščem Evropske unije.
Tožbo je vložil uradni predstavnik Češke republike. Vlada Češke Republike je tožbeni zahtevek sooblikovala v sodelovanju s češkim Ministrstvom za notranje zadeve.
Hkrati je bil vložen tudi zahtevek za suspenz učinkovanja direktive o orožju, o čemer se bo odločilo v prihodnjih mesecih

Ko si bo kdo naslednjič hotel delat norce o Čehih...naj se spomne na tole in na dejstvo da je to država kjer je trenutno 3% nezaposlenost...
Odgovori
(09-08-2017, 20:54)Kristian Napisal: Objava na Firearms United:
Češka republika je vložila tožbo zoper novo direktivo o orožju.
V skladu z dolgotrajnim uradnim stališčem Republike Češke, je bila danes vložena tožba zoper novo direktivo o orožju pred sodiščem Evropske unije.
Tožbo je vložil uradni predstavnik Češke republike. Vlada Češke Republike je tožbeni zahtevek sooblikovala v sodelovanju s češkim Ministrstvom za notranje zadeve.
Hkrati je bil vložen tudi zahtevek za suspenz učinkovanja direktive o orožju, o čemer se bo odločilo v prihodnjih mesecih

Ko si bo kdo naslednjič hotel delat norce o Čehih...naj se spomne na tole in na dejstvo da je to država kjer je trenutno 3% nezaposlenost...

Ja no...mi smo pa država z uradno 10% brezposelnostjo (neuradno je gotovo še višja), BDP imamo vsaj po podatkih iz 2016 nižji (Češka je bila na 51., mi pa na 86. mestu), Slovenija je tudi d.o.o. (beri: dolžna okrog in okrog) gospodarstvo (kar ga še nismo razprodali za drobiž) pa je tudi okrnjeno in tudi sistem je zastavljen tako, da krvavo potrebujemo evropska sredstva. Ja, tudi ta odmerjajo tam, kjer nam "odmerjajo" take in drugačne direktive. Tudi zato je Češka lahko rekla, da migrantov ne misli sprejemati, naši pa so pač morali skloniti glave. Smo pač očitno tako narejeni, da neodvisnost čim je le možno, zabarantamo...

Čehom bo pomagalo če se bo našla še kakšna država, ki bo vložila podobno tožbo, saj bi bila tako njena teža večja. Dve idealni državi, ki bi lahko imeli interes za kaj takega, sta Nemčija in Belgija, ki imata dva pomembna proizvajalca orožja, vendar kaj, ko sta nad evropskim trgom že zdavnaj naredila križ.
Odgovori
od 6:40 dalje izredno lepo povedano se opravičujem pa če je že bilo objavljeno https://www.youtube.com/watch?v=ksJmtsMSpfo
Odgovori
The Empire Strikes Back:

5.9.2017: "Unhappy with the negative outcome of their attempt to ban a broad range of firearms from civilian ownership, the European Commission tries again to hit at the European shooters' community – this time with a proposed blanket ban on all lead-based ammunition"


https://www.gunsweek.com/en/current/news...u-it-again
Odgovori
Počas bo treba šaltat na plamenomete.
Odgovori
Kaj pa lovilci krogel in recikliranje?
Odgovori
Gre za  možno prepoved uporabe svinčenih šibr pri lovu močvarah,mokriščih kar je že uzakonjeno ponekod v EU etc

Citat:European Commission started a public consultation about "restrictions of lead in shot in wetlands and any other uses of lead ammunition (other than lead shot in wetlands), including hunting in other terrains than wetlands and target shooting", and even on "lead weights for fishing"!

Seveda birokratski aparat ne more brez regulacija ,posvetovanje je bolj tako za hec , vsi vemo da če jim ni všeč kar po domače narediio

Tako ,da so že dali  European Chemicals Agency(ECHA)da pripravi amandma za prepoved in utemeljitev z vnaprej zananim rezultatom ,ki popira prepoved hkrati pa naročajo zibranje podatkov o negativnih vplivih uporabe svinca na drugih področjih strelstva in ribištva ,poleg tega pa že kr pripravo amandaja  za prepoved uporabe svinca tudi tu.

Citat:As lead in shot may pose a risk to human health and the environment, and particularly to aquatic bird species, which is currently not adequately controlled and may need to be addressed on a Union-wide basis, the Commission hereby requests ECHA to assess this risk and the need for European Union-wide action beyond any national measures already in place.

The need for harmonisation of the use of lead in shot in wetlands is a priority as national legislation has already been enacted by some Member States (or regions in some Member States) further to international action through the Agreement on the Conservation of African-Eurasian Migratory Waterbirds (AEWA) under the auspices of the UN Environment Programme (UNEP) to which the EU is a Party.

Therefore we would like to ask ECHA to prepare immediately an Annex XV dossier for a potential restriction in order to properly control the risk to the environment and human health in the Union. Any aspect related to the contamination of food and related exposure to consumers should be discussed with the specific service of the Commission, i.e. DG SANTE. For any other uses of lead ammunition, including hunting in other terrains than wetlands and target shooting, as well as, for the use of lead weights for fishing, we would like to ask ECHA to start collecting information for the assessment of the risk and the socio- 2 economic impact with a view, except if no risk can be demonstrated, to preparing another Annex XV dossier for restriction.

When collecting such information ECHA should assess aspects of animal welfare such as avoided suffering of animals in the context of hunting and aspects related to potential accidents to hunters and sport shooters of lead ammunition and its alternatives. Particular attention should be paid to the differences of different types of ammunition (e.g. bullets, pellets, shot, etc.).
Military use of ammunition should be excluded. The details of this second Annex XV dossier will be further discussed with DG GROW and DG ENV. Timing ECHA should prepare a short RMOA justifying that a restriction is the most appropriate regulatory measure.
This conclusion will be published in the Public Activities Coordination Tool (PACT). Following this, ECHA shall enter the relevant intention into the Registry of Intentions (RoI) for lead in shot in wetlands. We expect this work to be done within two months of receipt of this note.

Within 12 months after the entry in the RoI, ECHA should communicate its conclusion to the Commission and initiate the restriction process, should the Annex XV dossier demonstrate that action on the use of lead in shot in wetlands beyond any measures already in place is necessary on a Union-wide basis.

In parallel with the preparation of the Annex XV dossier for the use in wetlands, ECHA will start collecting information for all the other uses of lead ammunition and of weights for fishing with a view to possibly prepare another Annex XV dossier for restriction in the future. The timing should then be further discussed with DG GROW and DG ENV.
Odgovori
Firearms United piše, da naj bi Čehi želeli v ustavo zapisat, da so vsi legalni lastniki orožja avtomatsko tudi vojaški rezervisti in jih s tem zavarovat pred zaplembo. Podobno svetujejo tudi poljskemu predsedniku.

Kako bi se kaj takega lahko zgodilo tudi v Sloveniji?

https://m.facebook.com/story.php?story_f...2137329465
Odgovori
(13-10-2017, 09:10)topostrelec Napisal: Firearms United piše, da naj bi Čehi želeli v ustavo zapisat, da so vsi legalni lastniki orožja avtomatsko tudi vojaški rezervisti in jih s tem zavarovat pred zaplembo. Podobno svetujejo tudi poljskemu predsedniku.

Kako bi se kaj takega lahko zgodilo tudi v Sloveniji?

https://m.facebook.com/story.php?story_f...2137329465

Drugega načina Čehi niti nimajo, če ne želijo tvegati kazni iz Bruslja. Direktiva namreč predvideva izjeme za vojaške rezerviste.

Mislim pa, da se to pri nas nikakor ne bo zgodilo, dokler bodo na oblasti ljudje, ki se bojijo lastne sence in dokaj redno iščejo neke teorije zarote, da jih nekdo ogroža in poskuša odstraniti. Spomnimo se, da so kmalu po osamosvojitvi drug drugemu pripisovali poskuse državnih udarov (še danes niso povsem jasni dogodki pred afero Depala vas, ko so bila neka trenja med policijo in vojsko in so nekateri namigovali celo na možnost odkritega spopada).
In verjamem, da si ti tudi danes ne želijo neke večje mase oboroženih ljudi, ki jih že zaradi mase ne bi mogli ves čas imeti vsaj 110% pod kontrolo. Na papirju smo svobodna in demokratična država, a v praksi vlada trdi fevdalizem.
Odgovori
Morda bi moral video prilimat kam drugam, ampak je fino poslušat enga artikuliranega američana, kako predstavlja argumente glede sprememb orožarske zakonodaje v ZDA. Ni nov, ampak sem ga danes prvič videl:  

http://hiddenlol.com/lol/192469
Odgovori
Avstrijski notranji minister Herbert Kickl z liste Svobodnjaške stranke je izjavil, da več orožja v rokah civilistov nikakor ne ogroža policistov ...

http://www.vol.at/innenminister-kickl-me...ei/5634331
Odgovori
(19-01-2018, 11:04)Uroš Palhartinger Napisal: Avstrijski notranji minister Herbert Kickl z liste Svobodnjaške stranke je izjavil, da več orožja v rokah civilistov nikakor ne ogroža policistov ...

Pa da vidimo, ali bo sploh kateri slovenski medij to povzel...
Odgovori
lol pa lahko on si to na hrbet tetovira pa kaj ima to z nami?
Odgovori
Proizvajalci so se že prilagodili... Pump action AR-15..

Odgovori
(19-01-2018, 14:34)Uroš Palhartinger Napisal: Proizvajalci so se že prilagodili... Pump action AR-15..

Lahko malce bolj podrobno opišeš to prilagoditev proizvajalcev?? Na kaj naj bi se prilagodili?
Odgovori
Kot pri angležih repetirna puška z risanico C1, namesto polavtomata
Odgovori
E kaj se še ne bodo spomnili, samo da bi narod j...al v glavo.Cccc.
Odgovori
(19-01-2018, 17:00)mr.T Napisal: Kot pri angležih repetirna puška z risanico C1, namesto polavtomata

 To že obstaja dolg časa... Remington ima tako puško v 223 že dolgo v proizvodnji :))
Odgovori
Nihče ne pravi , da to ne obstaja že dolgo a , je posledica restriktvne zakonodaje v  različnih državah , za amere je to Kalifornija , v EU VB,če bo tako v EU bo tega tudi v celinski EU več
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 6 Gost(ov)