Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(23-05-2018, 11:00)mr.T Napisal: Ja če bi napisal ,da si penzionist in kaj bo z tvojo penzijo bi vrjetno dobil odgovor vseh , prav vse stranke nagovarjajo predvsem penziče , ki so očitno glavna sila na volitvah na katere hodi pod 40% upravičencev.

Kaj pa če bi napisal:

"Spoštovani!

Sem IPSC-tekmovalec v kategoriji "senior / super senior". Evropska komisija je v maju 2017 potrdila... Question
Odgovori
(23-05-2018, 13:10)ales1a Napisal: Tudi jaz sem se v luči prihajajočih volitev obrnil na vodilne stranke z vprašanjem:
Spoštovani!


Zanima me vaše mnenje glede predloga novega zakona o orožju, kateri v luči Evropske direktive močno zaostruje pravice legalnim posestnikom orožja.
Ali bi glasovali za sprejem takega zakona, kljub temu, da trenutni zakon Zoro1 ureja vse stvari več kot zadovoljivo, in da dejansko v Sloveniji nimamo problema z legalnim/registriranim strelnim orožjem.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

......

Dobil še odgovor Desusa:


v stranki DeSUS podpiramo omejevanje in varno uporabo orožja, a menimo, da ima Slovenija to kar zgledno urejeno, novega zakona pa še nismo videli, zato ga težko ocenjujemo.
Odgovori
Poslal bi vprašanje vsem političnim strankam, a ga prepuščam tistim, ki ste bolj vešči v pošiljanju na ta naslov.
Moje vprašanje: Koliko vaših članov poseduje orožje? Razlog ( šport, lov, varnost,.., v tem primeru ni pomemben...
OK?
Odgovori
SMC:

Spoštovani,
najprej naj se vam zahvalim za poslano vprašanje, obenem pa se iskreno opravičim za malo kasnejši odgovor. Upam, da razumete, da smo trenutno globoko v volilni kampanji in imamo res veliko dela ter podobnih vprašanj državljanov.
vsako vprašanje vzamemo skrajno resno in nanj tudi odgovorimo, saj se zavedamo, da delamo za ljudi, kar smo, upamo, v tem mandatu tudi dokazali.

Razlog za spremembe in dopolnitve Zakona o orožju pa je sprejetje Direktive (EU) 2017/853 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 17. maja 2017 o spremembi Direktive Sveta 91/477/EGS o nadzoru nabave in posedovanja orožja, katere cilji je vzpostavljanje ravnovesja med obveznostjo zagotavljanja določenega prostega pretoka nekaterih vrst strelnega orožja na območju Unije na eni strani in potrebo po nadzoru tega prostega pretoka z določenimi varnostnimi zagotovili, prilagojenimi navedeni vrsti proizvodov, na drugi strani. Vzrok za spremembo so bila storjena teroristična dejanja, zato je potrebno nadaljnje izboljšanje v zvezi z nekaterimi vprašanji v Direktivi 91/477/EGS, predvsem: boljši nadzor trgovine s strelnim orožjem; večja sledljivost strelnega orožja; ukrepi v zvezi z onesposobitvijo in ponovno usposobitvijo ali predelavo strelnega orožja; strožja pravila za nabavo in posedovanje strelnega orožja; prepoved civilne uporabe najnevarnejših strelnih orožij.

V Sloveniji imamo več kot 133000 kos registriranega orožja, ni ni večjih težav na tem področju. Zato ocenjujem, da drastične spremembe niso potrebne glede zaostrovanja pogojev, prav tako ni potrebno širiti pristojnosti in dovoljen glede dovoljenj za nošenja orožja na druge skupine. Dejstvo pa je, da je bila Direktiva (EU) Evropskega parlamenta in Sveta maja 2017 sprejeta in jo bo vsem državam EU potrebno implementirati, torej prenesti v nacionalni pravni red. Tukaj je potrebno uporabiti in zagotoviti minimalne potrebne pogoje.

Lep pozdrav,
Odgovori
Mislim, da se osredotočate na napačno stvar. Po mojem bi jih bilo treba vprašati po "problematiki strelišč". Direktiva je samo ena fronta, ki nas sicer bo prizadela ampak ne v taki meri kot bodo strelišča.
Odgovori
Pušušte Bobota.
Odgovori
To je že res. Ampak vse skup je provokacija, ki nima realne vrednosti. Če smo realni,  povprečni politični putani z omenjanjem EU direktiv še nekako pritegneš pozornost (čeprav je očitno da večini tudi to ne), za neke lokalne direktive o "problematiki strelišč" pa še nihče ni slišal, niti jih ne zanima...
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)