Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
#61
Ni sploh več point v argumentih. Vse to je sam še show za bedake, ki verjamejo, da gre za neko razpravo ali "tehtanje" ali glasovanje in ne elita->odločitev->uveljavljanje. Že samo besedilo objave ti pove, da gre za prvi strel v propagandni kampanji, kjer želijo ustvariti vtis, da je velika večina za in da je normalno, da si proti, ker samo pacienti in neuravnovešenci hočejo orožje in konec koncev treba je priznati, da se jim niti dost truditi ne bo treba - živ dokaz so ti nekateri člani tega foruma.

Ampak tudi ne pripisovat preveč pomena orožni zakonodaji ker je to malenkost proti vsemu ostalemu kar se dela in pripravlja tako, da če bo kdo ob hobi ali svoje ljube "safe queens" bo še najmanj kar se mu bo zgodilo v naslednjih letih. Raje mal več poguglaj FATCO (in kako to da je Slovenija pristala na to kar je pristala brez da bi se karkoli omenilo v medijih) in kaj so delal na zadnjem G20 in kako planirajo izvajat določene ekonomsko socialne aktivnosti v naslednjih letih skozi obdavčenja in izmenjavo podatkov.
Odgovori
#62
hmmm... :-?

http://abcnews.go.com/Blotter/exclusive-...d=20637341
Odgovori
#63
Ne bo dolg "westgate interpol chief"...
Odgovori
#64
http://www.all4shooters.com/en/articles/...d-gun-ban/
Odgovori
#65
Nevem, ali je to tipično za Slovence ali pa za tale forum, ampak zdi se mi da vse kar znate je to, da se kregate
Mislil sem, da nam je vsem skupaj v interesu, da se zakonodaje glede orožja ne zaostri

Če koga slučajno zanima, Poljaki so ustanovili evropsko zvezo lastnikov orožja - http://www.firearms-united.eu/

FB: https://www.facebook.com/FirearmsUnited
Odgovori
#66
Bolano... Prepovedali bi vse, kar pa bi ostalo dovoljenega, pa bi se hranilo v centralnih skladiščih. Prepovedali bi celo modele, imitacije, onesposobljeno orožje in airsoft replike.

A ni vse črno, navedba iz članka:

**Our readers should be aware of one thing: there's no cause for alarm. This white paper is not a new directive, it's not a law, is not even a trace for anything yet. Up to date it's... nothing, and with the European gun industry counting global powerhouses such as Beretta, Tanfoglio, Heckler & Koch, Glock, SIG-Sauer, FN, Steyr-Mannlicher, Walther, and many others, there's literally almost no chance in hell that such an abomination could ever see the light of the day.**

Torej... Gre za le za nek delovni osnutek, proti kateremu bo družno nastopil lobi evropske orožarske industrije.
Odgovori
#67
Lahko samo upamo a glede na 'track record' evropskih orožarskih magnatov, ki za zadnjih nekaj let znani predvsem po finančnih goljufijah(100mio $ H&K), utajanju davkov(H&K ,Glock) ,off shore računih(Glock ,H&K) ,prodaji orožja narkokartelom (H&K)in podobno ni preveč na njih računat.
Odgovori
#68
Yeah, sure. In mi lahko lepo spimo naprej, saj se pa ja ne more zgoditi, da bi nam naše preljube kose prepovedali. Anglija je bila seveda zgolj in samo slučaj...
Odgovori
#69
Blagor onim ovcam, ki jih iza naslonjača ali tribun zanima samo pivo, nogomet in F1...
Odgovori
#70
Seveda, kar po ustaljeni praksi. Boj proti kriminalu na ta način, da se kaznuje tiste, ki spoštujejo zakon. Kdo piše te zakone? Že tako je orožje pri nas stigmatizirano zaradi propagande... Naivni ljudje, za občutek lažne varnosti prodajo svobodo. Kar se tiče varnosti in zaščite s strani vladnih organizacij - pri nas to ne funkcionira. Vedno se pojavijo, ko je škoda že narejena, storilcev pa ne najdejo. Saj pravita pregovora: Po toči zvoniti je prepozno in bolje preventiva, kakor kurativa.
Odgovori
#71
Mislim, da ste z organi pregona malo preveč ostri. Seveda niso Hemani, da bodo vedli kje in kdaj se bo kaj zgodilo. Naloga represivnega aparata ni preventiva, ampak zgled. Za učinkovitost le-tega pa potrebuješ zdravo vejo sodne oblasti (tu ne mislim samo za redneck prekrške, tudi stečajni postopki, ali pa množični prepis nepremičnin na žene, ker se vrta po tvoji bivši službi...). Da pa koga zaprejo, pa potrebujejo tudi dokaze, ki pa jih včasih ni mogoče dobiti (na povsem transparenten način). In pa sojenje v razumnem času. Veliko od tega nimamo, ni pa tako slabo.
Odgovori
#72
> Da pa koga zaprejo, pa potrebujejo tudi dokaze, ki pa jih včasih ni mogoče dobiti (na povsem transparenten način).

Glede tega imamo očitno full preveč liberalno zakonodajo ,če veljajo postopki pridobitve dokazov v Avstriji in na Finskem ,pri nas za kršitev človekovih pravic.

Drugače pa edini, ki so ostri z organi pregona so fantje iz žabjaka,zdaj po novem tudi z solzilcem.
> Uradno: Romi so res pretepli tri policiste
V novomeški policijski upravi so pred nekaj trenutki le pojasnili včerajšnji dogodek, ko so razjarjeni Romi pretepli tri policiste in poškodovali še njihovo službeno vozilo. Pravijo, da so štirje policisti, od tega dva iz novomeške postaje vodnikov službenih psov, kršitelja predvajanja bučne glasbe opozorili in ta je njihovo opozorilo upošteval. Toda njegov kolega se je na opozorila požvižgal in še naprej navijal glasbo v avtomobilu. Potem ko so mu možje postave ukazali naj preneha s kršenjem javnega redu in miru, se je v bližini zbralo večje število tamkajšnjih prebivalcev naselja Brezje in jih napadlo. Romi (ne policisti op. p.) so uporabili solzivec in v policiste metali tudi steklenice in polena, pri čemer so tri organe pregona telesno poškovali. Službena psa sta jih odnesla brez prask.
Odgovori
#73
> Naloga represivnega aparata ni preventiva, ampak zgled.

Hmm jst sem pa mislu da represija, ker gre za represivni aparat ne zgledovalni aparat al sem kaj spregledal ?

> Veliko od tega nimamo, ni pa tako slabo.

Kakor za koga tisti, ki imajo še korist in jim gre še dobro očitno še prevladujejo, kako dolgo še, bomo pa vidli...

> Naivni ljudje, za občutek lažne varnosti prodajo svobodo

Da nekaj daš moraš prvo nekaj imet ali pa vsaj vedeti kaj naj bi imel in kaj naj bi dal. Tako, da bolj točen bi bil zapis "glupani so pripravljeni sprejeti vsako bedarijo ali svinjarijo, ki jim da občutek varnosti, zadovoljstva, sreče in občutka pomembnosti ne glede na posledice sprejetja take bederije ali svinjarije".


Realnost je pač taka, da ljudje (sploh v Sloveniji zaradi znanih zgodovinskih dejstev) raje izberejo modro tabletko kot rdečo.
Odgovori
#74
Besedilo: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/wha...nex_en.pdf

Kontraudarec - ustanovljen je evropski NRA: http://dagarser.wordpress.com/2013/11/29...nitiative/
Odgovori
#75
> Kontraudarec - ustanovljen je evropski NRA: http://dagarser.wordpress.com/2013/11/29...nitiative/

Še nekako gre potem pa čisto po neporebnem zavije v tistem svojem pismu v blodnje in vsa kredibilnost splava po vodi .

Tu je pa link do Firearms united http://www.firearms-united.eu/

Spodaj pa priloženo 'pismo' za Eu komisarko

Attached files [Image: ea45f28a97e9c9bc3ebd5226660fff.jpg] [Image: 44c186203f46768f4616507a01d808.jpg]
Odgovori
#76
Brez teh "blodenj", bos tesko opravicil kaj vec kot .22 lr.
Odgovori
#77
Ti si ena velka zblojena blodnja in nič drugega.

Če ti nisi pripravljen sprejet realnosti je to tvoj problem in sem prepričan, da je več ljudi za katere je bolj blodnja prvi del (želja po ureditvi kriminalnega področja orožja) kot pa drugi del (obramba z orožjem). To, da pa ne gre za nesposobnost, benigno izvajanje in razumevanje zaščite lemingov pa verjetno samo tebi tu na forumu ni jasno.
Odgovori
#78
Uroš, če bi bi bolje pogledal sem nekaj sporočil višje dal link do njihove spletne in FB strani :)
Ni ravno evropski NRA, gre pa v tej smeri
Odgovori
#79
Me zanima kok o tem vedo na SZS pa OK RS pa še kje, da o tem ali bodo kaj naredili ne govorim :).
Odgovori
#80
No ja nekaj kar naj bi združevalo in zastopalo športne strelce,lovce in zbiratelje potem pa iz riti potegne argument varnostnega orožja in terorističnih napadov ,množičnih pomorov eno in drugo nima nič z omenjenimi lastniki legalnega orožja(nihče od naštetih nima orožja za varnost). Čisto zadost je argumentov zoper tisto anketo, ki je napeljevala k odgovorom za zaostritev in white paper brez takih štosov.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 13 Gost(ov)