Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prednaročila orožja iz ZDA
Empty minds make the most noise.
Odgovori
Wink 
(10-05-2016, 14:05)JRC Napisal: Če naredim še oceno posla: dal bi 7/10.
Zakaj ne 10?
Minus 1 na račun (za moj okus) preslabega obveščanja o poteku.
Drugi minus na račun dolgega roka realizacije (in večkratnega podaljševanja roka).
Tretji minus pa zaradi visoke cene.

... bi bilo pošteno, da oceno popraviš na 8/10 ...

... razlogi: za ceno si verjetno vedel že ob naročilu oz potrdilu naročila ...  ;)

... drugače pa veliko veselja pri uporabi dobljenega ...

lp upor500
Odgovori
edini potencialni očitek lahko gre na račun slabe komunikacije, pa še to je bolj tako-tako.
Ceno si vedel na začetku.
Dobavni rok ni odvisen od uvoznika ampak od prodajalcev in pošiljateljev ter ameriških papirjev. Rojal ziher ni imel mesec dni robo pri sebi v skladišču ker se jim lih ni dalo poklicat pa obvestit da si pridi iskat...

Dejte no, malo realneje dojemajte svet okoli sebe. Situacija je pač takšna da je za vse orožne in z orožjem povezane zadeve zelo veliko povpraševanja, zato so dobavni roki milo rečeno absurdni. Na to pa uvoznik kot je Rojal nima vpliva.
Že to, da so se pripravljeni ukvarjat z vsakim posameznikom in njegovim muzičkimi željami, je pohvalno. Moja komunikacija z njimi je bila ves čas korektna. Za nakup se nisem odločil ker je dolar tako visok, da je cena za relativno povprečen kos prišla precej nad mejo sprejemljivega.

To je to...
Odgovori
Uh, ste pa navalili  Doh
Celo prazne naj bi bile moje misli  Zzz

Bom pojasnil še enkrat, zakaj skupna ocena posla 7/10 in ne višja.
Ceno sem seveda vedel ob potrditvi naročila in kot sem rekel, sem se zavestno odločil, da bom plačal cca 2280€ za puško, ki stane v ZDA $1180. Ampak to še vseeno ne pomeni, da moram biti s ceno zadovoljen, se vam ne zdi?
Dobavni rok je bil naveden 2-3 mesece. Če bi napisali 3-4, se ne bi pritoževal, tako pač menim, da se lahko.  Papers

Komunikacija bi pa v bistvu lahko bila celo minus 2 iz dveh razlogov: prvič zaradi neodzivnosti (po mailu in tudi na tem forumu), drugič pa zato, ker je bilo tkole ene 2x rečeno, da pošiljka že gre na pot, pa potem ni šla še en teden, pa še en itd... 
(aja, pa še en minus gre pa direkt na Stagarms, ki so si privoščili šlamparijo in na cev vgravirali kaliber 23rem.  Eek
Če to niso argumenti, potem res ne vem, kaj argumenti so  Whistle



Vsekakor pa 5x Rojalu za realizacijo posla  Clap Clap Clap Clap Clap
S tem je ta tema (vsaj zame) zaključena. Pokati začnem pa jutri.
Odgovori
To je to kar govorim o neki "nadorganizaciji" v drugih temah,  prvi trgovec, ki je namesto nategovanja s visokoletečimi nazivi zastopništva in realizacijo blizu 0 dejansko speljal ne samo zahteven ampak po mojem celo butast (z njegovega poslovnega vidika, ker dvomim da je pobrana marža tako visoka da se posel splača ponovit) posel in seveda v zahvalo dobi patetične očitke, ki nimajo z samo njegovo storitvijo ama baš ništa in so predvsem plod neznanja in nepoznavanja (uvoze na tak način iz ZDA se splača za stvari, ki jih drugače ne moreš dobiti ali pa bi lasten angažma koštal ulala denarja in živcev ne pa zato da boš dobil puško ugodno HALO!?).
Odgovori
Zdaj pa ti bruhaš neznanje in nepoznavanje. In mi še očitaš patetičnost (???).

Prvič, kot vem, to ni njihov prvi uvoz iz ZDA in glede na to, da so zasebno podjetje, je edino pravilno, da to počnejo zaradi dobička, kar hvalabogu (in čestitam) potrjujejo tudi njihove bilance zadnjih pet let.

Drugič: dvomim, da ti poznaš obseg tega posla v celoti, saj je to njihova stvar, pa ga kar ocenjuješ, da je butast? In kot vem, tega posla niso realizirali samo zaradi naših individualnih naročil, ampak tudi za svojo zalogo.

Tretjič: kateri moj argument nima z njihovo storitvijo "ama baš ništa"?
Odgovori
Argumenta dva in tri in kot kmet bi lahko vedel, da ko pripraviš njivo za krompir točnega datuma, kdaj ga boš izkopal ne boš mogel podati oz. se ti lahko zgodi, da celo ob najboljših željah in trudu ne boš imel na njivi nič...

Nevem če je butast predvidevam da je in da se ne bo več ponovil (razen če je v igri delanje imena in pridobivanje novih rednih strank ala kaka druga nefinančna korist), ker sem skoraj 100% da ob izračunu na vložen trud dodana vrednost ni taka, da bi se to ponovno splačalo ampak bo že povedal če bo hotel...

Kar se pa patetičnosti tiče se pa nanaša na ta efekt, ki se pojavi čim nekdo nekaj naredi. Najde se nekdo, ki nato to spljuva pa magar je vsebina zadaj ali je pa ni. Glede na to, da nisem edini, ki je na tvoje "ocene" odgovoril bi bilo bolj pametno se vprašat ali je tvoj pristop do te teme korekten ali ne. Zdej pa tvoj odziv na nekaj kar si vedel v naprej ali pa bi lahko ob uporabi možganotov si mislil in pričakoval prenesi na temo o NRA in kaj si bi nekateri, ki bi to delali prostovoljno (ali za plačilo sej vseen) mislili, ko bi dobili od članstva tvojx1000 slovenceljski odziv...
Odgovori
Pri vsem skupaj je nenavadno predvsem pričakovanje 'ameriških' cen. Redno uvaža in izvažam v ZDA strelsko opremo tako, da imam nekaj izkušenj glede tega kako cena narašča pri uvozu iz ZDA

Pred leti sva z Kristianom pripravljala uvoz para RRA AR-15 NM A4 , na kratko pri takrat ugodnem euro dolar 1.35+ je cena robe pripreljane v Slovenijo narasla na cca 2350.-Eur kom iz cca 1250$ ,

Dolg dobavni rok pa je tudi logična posledica 'odprtega naročila ' v stilu povejte kaj bi radi pa zrihtamo ,to je logistična nočna mora in vrjamem , da je na kakem od kosov končni rezultat 0$ dobička ali celo minus.

Prav tako se je treba zavedat da v ZDA proizvajalci in trgovci delajo z zelo nizkimi maržami (delajo na količino),cene kosov v posebni ponudbi so pogosto pod nabavno ceno pri proizvajalcu.Ta cena ni realna in je dosegljiva samo tam tisti trenutek v tisti akciji, trgovec ne bo dobil boljše veleprodajne cene.

To sem večkrat doživel , uvažam neko robo za katero sem zastopnik in vidim na Midway USA  pa še par drugih kose po nižjih cenah kot jih proizvajalec ponuja prodajalcu.
Odgovori
Mato: Še enkrat - pa preberi počasi - Rojal ni pripeljal samo naših naročil. Oni bi šli v uvoz iz ZDA tudi brez moje puške (in ostalih) in to ni bil njihov prvi uvoz iz ZDA. 

Glede (mojega) slovenceljstva in (slovenske) NRA: primerjaš neprimerljivo, saj združenje ni profitna dejavnost; trgovina pa je biznis in ena ključnih stvari je komuniciranje s strankami. Če jim je odveč to početi po mailu (ali preko foruma), potem naj tega ne počnejo. Nihče nikogar ne sili v to. 

Me pa čudi, da se nisi oglasil prej, ko so nekateri izražali dvome o tem, da bo posel realiziran, jaz pa sem jih branil (in tudi opravljal funkcijo obveščanja namesto njih).

Glede krompirja si tudi mimo ustrelil: plus minus 3 dni ti napovem, kdaj ga bom izkopal, tako da ostani raje pri orožju.

Mr.T: Jaz nisem pričakoval, da bom dal za puško 1180$ preračunano v Eure + ddv + carina. Sem pa pričakoval nižjo ceno od več kot dvojne, ker so (po njihovih besedah) itak uvažali zase. 
Vseeno pa mi je bila cena sprejemljiva, sicer ne bi naročil in to sploh ni sporno. 

Dobavni rok in logistična mora. Svojo dejavnost mora (izvajalec) poznati in to je vse. Če bi napisali 4 mesece po vplačilu 50% avansa, ne bi tega omenjal. Odlašanje z odpremo v povezavi s slabim informiranjem je bila pač napaka, kar bodo naslednjič predvidevam odpravili. 

Overall sem samo želel oceniti svoje videnje tega posla. Je pa slovenska posebnost tudi to, da vsak skoči u luft, če dobi feedback stranke. Jaz sem se naučil stranke poslušati in svoje poslovanje izboljšati.

In že večkrat sem se zahvalil (prvič še preden sem položil avans), da so se uvoza sploh lotili in realizirali.
Odgovori
Kot že napisano, težko je dobaviti vse artikle, ki ste jih stranke naročile in vse skupaj še v doglednem roku. Zato smo za kar nekaj artiklov vrnili kupnino, ker je bil dobavni rok več mesecev.

Kar se tiče obveščanja... Ne vem, če bi komu koristilo, če bi vsak dan napisali, da ni novih informacij, ali pa, da nam izvoznik še vedno ni odpisal. Smo pa javili glavne stvari oziroma spremembe. Ko smo vam sporočili, da je v dostavi, je tu očitno prišlo do šuma... mogoče nismo bili dovolj jasni, s tem smo verjetno mislili v dostavi od veletrgovca do izvoznika...

Res smo to počeli prvič (to, da smo zbirali prednaročila) a tudi v drugo ne bomo vedeli vse roke v naprej, ker je pač preveč spremenljivk. Na primer pri rezervnih delih za JRC je bila ženska, ki izdaja račune na bolniški 14 dni, izvoznik jih je klical in mu niso mogli poslati dele, ker pač ni tiste osebe. To so seveda njegove besede... Po ShotShowu je izovoznik zbolel... 

Cene pa so pač takšne, kakršne so, ceneje ne gre. To kar je napisal Mr. T vsekakor drži, smo tudi tokrat imeli primer, ko je nekdo želel nekaj, kar je na Amazonu ceneje, kot ga dobi naš izvoznik... Po tem je tu še njihovo dovoljenje za izvoz, naše uvozno, prevoz, carina, davek, CIP.

Kakor koli že, upam, da ocena 7/10 vsebuje, da nas boste priporočali še komu... :)
Odgovori
Kar se oblikovanja cen tice - kot sem ze napisal: ne spuscam se v cenovno politiko, stroske, strukturo cen itd. Sem pa izrazil pricakovanje, da ne bo tako visoka cena. Tudi bencin menim(o), da je previsoka cen! Pa vseeno kupujem(o), a ne?

Jaz sem vsekakor zadovoljen in sem tudi ze priporocil naprej.

Glede komunikacije: seveda nisem pricakoval, da boste vsak dan ali vsak teden pisali maile ali obvestila na forum. menim pa, da ce napisete, da gre recimo posiljka cez 14 dni na pot in potem ne gre se par tednov ne, da bi nas le obvestili, da se je "plan" spremenil.... Zadoscal bi stavek na forumu, sploh ne bi bilo treba individualnih mailov posiljati. In ce napisete, da gre vse po planu, to pac ni drzalo, saj je bil plan dobave 2-3 mesece; da pa vsak plan vsebuje tudi rok, pa verjetno ni treba utemeljevati?

Grem zdaj fotografirati CIP na cevi pa posljem po mailu, da boste videli 23rem...
Odgovori
navkljub vsem svojim izkazanim veseljem mi daješ vtis nezadovoljstva

sicer pa mi vse skupaj zgleda takole


Priponke Male slike
   
Odgovori
Naj vas to ne skrbi.
Ocitno niste vajeni, da kdo pove direkt svoje konkretno mnenje.
Odgovori
(11-05-2016, 16:02)www.rojal.si Napisal: Kot že napisano, težko je dobaviti vse artikle, ki ste jih stranke naročile in vse skupaj še v doglednem roku. Zato smo za kar nekaj artiklov vrnili kupnino, ker je bil dobavni rok več mesecev.

Kar se tiče obveščanja... Ne vem, če bi komu koristilo, če bi vsak dan napisali, da ni novih informacij, ali pa, da nam izvoznik še vedno ni odpisal. Smo pa javili glavne stvari oziroma spremembe. Ko smo vam sporočili, da je v dostavi, je tu očitno prišlo do šuma... mogoče nismo bili dovolj jasni, s tem smo verjetno mislili v dostavi od veletrgovca do izvoznika...

Res smo to počeli prvič (to, da smo zbirali prednaročila) a tudi v drugo ne bomo vedeli vse roke v naprej, ker je pač preveč spremenljivk. Na primer pri rezervnih delih za JRC je bila ženska, ki izdaja račune na bolniški 14 dni, izvoznik jih je klical in mu niso mogli poslati dele, ker pač ni tiste osebe. To so seveda njegove besede... Po ShotShowu je izovoznik zbolel... 

Cene pa so pač takšne, kakršne so, ceneje ne gre. To kar je napisal Mr. T vsekakor drži, smo tudi tokrat imeli primer, ko je nekdo želel nekaj, kar je na Amazonu ceneje, kot ga dobi naš izvoznik... Po tem je tu še njihovo dovoljenje za izvoz, naše uvozno, prevoz, carina, davek, CIP.

Kakor koli že, upam, da ocena 7/10 vsebuje, da nas boste priporočali še komu... :)

pusti jrc mu je šimek lepo odgovoru... ta bi drgnu tud če bi napisal 3-4 mesece...zame čista desetka da si se sploh lotu in zadevo realizirav Thumbup
Odgovori
Neverjetno, kaksna usklajenost med znanci.
Se minus dobim iz ozadja od neznanca za povrh.
Veste fantje in gospodje - objektivnosti in nepristranskosti vam manjka.
Po eni strani se pikolovsko spravite na nekoga, ki si je drznil napisati ne do pike narancno oznako kalibra, po drugi strani pa se norca delate, ce clovek napise svoje mnenje. 
Ne bom se vec pregovarjal in udejstvoval na tem forumu je zivljenje prekratko in casa premalo.
Uzivajte in adijo!
Odgovori
Pa daj še foto tiste čudne oznake 23rem pokaži...pa oceno rojalu bi tud lahko dvignu vsaj na 8/10 preden nas zapustiš  :'( nič čudnega da so ti minus dal sej si hujši ko strela se koj neki ujeziš Pray
Odgovori
[Image: untitled-23.png]
Odgovori
Kdaj bo nova runda?
Moons out, goons out!
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)