Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Organiziranost tekme VP- M48
#41
... če ti bo tole kaj pomagalo:

18.03.2016
Izveden prvi krog tekmovanja z vojaško puško M 48 na območju Vzhod (Celje)
V sredo, 16., in četrtek, 17. marca, je bil na strelišču Pečovnik (Celje) izveden prvi krog tekmovanja z vojaško puško M 48 za člane organizacij in društev, s katerimi ima SV sklenjene pogodbe o sodelovanju, ter za vse zainteresirane državljane Republike Slovenije, ki so se lahko prijavili prek navedenih organizacij in društev. Na prvi ravni so izvedli tekmovanje v domicilu 20. pehotnega polka (20. PEHP/72. BR) in pet najboljših ekip iz vsakega območja prve ravni tekmovanja se bo uvrstilo na drugo raven, kjer se bo izvedlo strelsko tekmovanje na ravni domicila 72. BR in bo potekalo v sredo, 20. aprila 2016, na strelišču Pečovnik. Na tretjo raven strelskega tekmovanja se bo uvrstilo po pet najboljših ekip iz vzhodnega (domicil 72. BR) in zahodnega (domicil 1. BR) dela države.
Organizator tekmovanja na strelišču Pečovnik je bil 20. PEHP/72. BR ob pomoči pripadnikov Enote Vojašnice Franca Rozmana Staneta. Tekmovanja se je udeležilo 156 strelcev iz 52 ekip območja Celja.
Najboljših pet ekip z območja Celja: 
1. mesto – ekipa Trbovlje 1,
2. mesto – ekipa OZVVS Celje 2,
3. mesto – ekipa MORiS Sv. Jurij 1,
4. mesto – ekipa MORiS Celje 1,
5. mesto – ekipa Operativci 1.


21.03.2016
Izveden prvi krog tekmovanja z vojaško puško M 48 na območju Vzhod (Murska Sobota)
V soboto, 19. marca, je bil na strelišču Mačkovci (Murska Sobota) izveden prvi krog tekmovanja z vojaško puško M 48 za člane organizacij in društev, s katerimi ima SV sklenjene pogodbe o sodelovanju, ter za vse zainteresirane državljane Republike Slovenije, ki so se lahko prijavili prek navedenih organizacij in društev. Na prvi ravni so izvedli tekmovanje v domicilu Rodovskega bataljona 72. brigade SV (RB/72. BR) in pet najboljših ekip iz vsakega območja prve ravni tekmovanja se bo uvrstilo na drugo raven, kjer se bo izvedlo strelsko tekmovanje na ravni domicila 72. BR in bo potekalo v sredo, 20. aprila 2016, na strelišču Pečovnik. Na tretjo raven strelskega tekmovanja se bo uvrstilo po pet najboljših ekip iz vzhodnega (domicil 72. BR) in zahodnega (domicil 1. BR) dela države.
Organizator tekmovanja na strelišču Mačkovci pa RB/72. BR ob pomoči pripadnikov Enote Vojašnice Murska Sobota in 74. PEHP/72. BR. Tekmovanja se je udeležilo 168 strelcev iz 56 ekip območja  Murske Sobote.
Najboljših pet ekip z območja Murske Sobote:
1. mesto – ekipa SD Sniper,
2. mesto – ekipa LD Pečarovci 1,
3. mesto – OZSČ Murska Sobota/Križevci,
4. mesto – ekipa Jezero 1,
5. mesto – ekipa SK M-48/1.


05.04.2016
Izveden prvi krog tekmovanja z vojaško puško M 48 na območju Vzhod (Novo mesto)
V soboto, 2. aprila, je bil na strelišču Bloška polica izveden prvi krog tekmovanja z vojaško puško M 48 za člane organizacij in društev, s katerimi ima SV sklenjene pogodbe o sodelovanju, ter za vse zainteresirane državljane Republike Slovenije, ki so se lahko prijavili prek navedenih organizacij in društev. Na prvi ravni so izvedli tekmovanje v domicilu Teritorialnega polka 72. brigade (TERP/72. BR) in pet najboljših ekip iz vsakega območja prve ravni tekmovanja se bo uvrstilo na drugo raven, kjer se bo izvedlo strelsko tekmovanje na ravni domicila 72. BR in bo potekalo v sredo, 20. aprila 2016, na strelišču Pečovnik. Na tretjo raven strelskega tekmovanja se bo uvrstilo po pet najboljših ekip iz vzhodnega (domicil 72. BR) in zahodnega (domicil 1. BR) dela države.

Organizator tekmovanja na strelišču Bloška polica je bil TERP/72. BR. Tekmovanja se je udeležilo 78 strelcev iz 26 ekip z območja Novega mesta.

Najboljših pet ekip z območja Novega mesta:
1. mesto – ekipa ZSČ Brežice 6,
2. mesto – ekipa OZSČ Krško 3,
3. mesto – ekipa ZSČ Brežice 5,
4. mesto – ekipa OZSČ Krško 1,
5. mesto – ekipa SD Marok, Sevnica.


05.04.2016
Izveden prvi krog tekmovanja z vojaško puško M 48 na območju Vzhod (Maribor)
V soboto, 2. aprila, je bil na strelišču Apače izveden prvi krog tekmovanja z vojaško puško M 48 za člane organizacij in društev, s katerimi ima SV sklenjene pogodbe o sodelovanju, ter za vse zainteresirane državljane Republike Slovenije, ki so se lahko prijavili prek navedenih organizacij in društev. Na prvi ravni so izvedli tekmovanje v domicilu 74. pehotnega polka (74. PEHP/72. BR) in pet najboljših ekip iz vsakega območja prve ravni tekmovanja se bo uvrstilo na drugo raven, kjer se bo izvedlo strelsko tekmovanje na ravni domicila 72. BR in bo potekalo v sredo, 20. aprila 2016, na strelišču Pečovnik. Na tretjo raven strelskega tekmovanja se bo uvrstilo po pet najboljših ekip iz vzhodnega (domicil 72. BR) in zahodnega (domicil 1. BR) dela države.
Organizator tekmovanja na strelišču Apače je bil 74. PEHP/72. BR. Tekmovanja se je udeležilo 207 strelcev iz 69 ekip z območja Maribora.
Najboljših pet ekip z območja Maribora: 
1. mesto – ekipa SD Policist 2,
2. mesto – ekipa SD Kidričevo 3,
3. mesto – ekipa SD Policist 1,
4. mesto – ekipa SD Policist 7,
5. mesto – ekipa SD Joca.


lp upor500
Odgovori
#42
Ne vem kaj jamrate in kritizirate. Na prvi tekmi sem bil, pa sem bil zadovoljen, čeprav so se z"zmotili" pri seštevanju. Ko sem prebral, da se ne bo smelo uporabljati spektivov , nisem imel kaj razmišljat. Na takšno tekmo gre lahko samo tisti, ki želi da poči, se podkadi, ga rukne v ramo, da se spomni kako je bilo, ko smo še v OŠ streljali na Obrambnem dnevu... Kdor od resnih strelcev pa je vseeno zašel na to tekmo, si je pa sam kriv in ne vem zakaj ste sedaj razočarani, meni je bilo že na začetku vse jasno in nisem šel. Pa nisem nek odličen strelec, vseeno pa rad vidim, kam streljam.
Odgovori
#43
(22-04-2016, 16:13)ron Napisal: Ne vem kaj jamrate in kritizirate. Na prvi tekmi sem bil, pa sem bil zadovoljen, čeprav so se z"zmotili" pri seštevanju. Ko sem prebral, da se ne bo smelo uporabljati spektivov , nisem imel kaj razmišljat. Na takšno tekmo gre lahko samo tisti, ki želi da poči, se podkadi, ga rukne v ramo, da se spomni kako je bilo, ko smo še v OŠ streljali na Obrambnem dnevu... Kdor od resnih strelcev pa je vseeno zašel na to tekmo, si je pa sam kriv in ne vem zakaj ste sedaj razočarani, meni je bilo že na začetku vse jasno in nisem šel. Pa nisem nek odličen strelec, vseeno pa rad vidim, kam streljam.

Tekme izpeljane korektno po vojaško, pogoji za vse enaki, a malo sreče je le treba imeti.
LP, Luka.
Odgovori
#44
Res je, vendar na tekmah se ne zanašamo na srečo, radi pokažemo znanje, česar pa tu nisi imel možnosti, za samo organizacijo pa nisem nič rekel. Če ne vem kam puška nese...Najmanj kar bi pričakoval je, da vidiš poizkusne  strele, čemu pa sicer služijo ?
Odgovori
#45
(24-04-2016, 19:03)ron Napisal:  ... Najmanj kar bi pričakoval je, da vidiš poizkusne  strele, čemu pa sicer služijo ?

... po 5-ih poizkusnih strelih ti prinesejo tarčo v vpogled ... čer si streljal vseh 5 v isto točko, potem si lahko naredil dobro grupo nekje na tarči ... in po pregledu tarče verjetno ni težko "prestaviti" namerilno točko nekam drugam, da spraviš grupo v okolico centra ... za to pa je potrebno pokazati tudi nekaj znanja, ne pa se zanašati samo na srečo ...

lp upor500
Odgovori
#46
in ko nese mimo tarče pa si pogledaš na?
Odgovori
#47
Probne tarče pokažejo, na prvem nivoju so pokazali tudi tarče za oceno.
Na drugem nivoju tarč za oceno niso hoteli pokazati, čeprav je bila na koncu dopuščena možnost pritožbe (na osnovi česa, ko pa ne vidiš tarče?? Whistle)?

Tekma je postavljena bolj po vojaško (JNAa jevsko??) - to kar dobiš v roke, s tem tudi streljaš. 
Razdalja ni neka postavka, naslon je dovoljen, probnih pet strelov tudi vidiš - doslej "pijs of kejk". ....
Tule se pa začne "tisto pravo" - kar je (po moje) največ na tej tekmi: korekcija, kam merit glede na probo. In pri mauzer merkih je to izziv. Eek ..... ne moreš npr. jemat pol mušice desno pa malo dol, ker je mušica samo ošiljena špica, in si z njo nekje v belem  :/
Možnost treninga - streljat z razštelano tanđaro - da dobiš občutek za korekcijo. 
...lepo grupo sem imel vedno 
a le redko na pravem mestu  Dumb


Razpis je pač, kakšen je, če ti ustreza - greš, če ne pa pač ne.
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#48
RAZPIS ZA STRELSKO TEKMOVANJE Z VOJAŠKO PUŠKO M-48 7,9 mm ZA ORGANIZACIJE, DRUŠTVA IN DRŽAVLJANE REPUBLIKE SLOVENIJE 2017

če koga zanima,

3. ORGANIZACIJA IN IZVEDBA
Organizator Organizator strelskega tekmovanja je Slovenska vojska.
Tekmovanje poteka na treh ravneh.
Prva raven tekmovanja se organizira in izvede na osmih območjih na celotnem območju Republike Slovenije, in sicer na območju Ljubljane, Maribora, Murske Sobote, Novega mesta, Celja, Kranja, Postojne in Nove Gorice (glej točko 5). Letošnje tekmovanje prve ravni traja do 9. aprila 2017.

za LJUBLJANO je termin 25.3.2015
(rabim še DVA - dogovor na zs)

lphrib48
Odgovori
#49
evo zopet m48 2018

http://www.slovenskavojska.si/civilno-vo...ju-z-m-48/

lphri48
Odgovori
#50
Hvala,hrib 46

jiiiipiiiii,gremo.Mojastrelskadružba (pa jaz tudi)komaj čaka.
Odgovori
#51
prva tekma končana

http://www.slovenskavojska.si/odnosi-z-j...ka-sobota/

lpHrib48
Odgovori
#52
Aha, bilo je fajn. Lepo je bilo po dolgih letih spet enkrat streljati leže v snegu.
Je pa letos bilo tako, da je cela ekipa streljala z isto puško - se pravi - tri izmene za ekipo.
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#53
...nastreljene puške, slabe izločene,
nekaj utrinkov - Lj. regija nov termin 14.4.2018
lphrib


Priponke Male slike
               
Odgovori
#54
dosti ljudi tripa na jugonostalgične fore?
Odgovori
#55
Mlake 1.krog, rezultati,

http://www.slovenskavojska.si/odnosi-z-j...obmocje-n/

lphrib48
Odgovori
#56
Kranj 1.krog - lphrib48

http://www.slovenskavojska.si/odnosi-z-j...obmocje-1/

Kranj 1.krog - lphrib48

http://www.slovenskavojska.si/odnosi-z-j...obmocje-1/

Kranj 1.krog - lphrib48

http://www.slovenskavojska.si/odnosi-z-j...obmocje-1/

Kranj 1.krog - lphrib48

http://www.slovenskavojska.si/odnosi-z-j...obmocje-1/
Odgovori
#57
Danes 14.4.2018,tekma M-48 Crngrob ,območje Ljubljana

Odlično izvedeno tekmovanje,RED in to vojaški,najhitreje do sedaj,povelja ostra in natančna,popuščanja ni. Jaz in moji prijatelji  smo res uživali,žal so nekateri mlajši člani imeli težave z razumevanjem dogajanja na strelišču.Ja, žal tudi naši gasilski tovariši,če ni komande,je tudi pri gasilcih ne bodo spoznali.(oziroma upoštevali)
Drugače pa,VZORNO,vse pohvale.
Odgovori
#58
Po svoje res super ,da se to dogaja in vojska tako participira ,strelska dogodivščina pa kup pokanja 

Nažiganje tja v tri krasne in tekmovanja loči povratna informacija o zadetkih v realnem času. Tako je res hecno ,da si je nekdo domislil pravila kjer je opazovanje zadetkov celo prepovedano Doh
Citat:probnih pet strelov 
 "tisto pravo" - kar je (po moje) največ na tej tekmi: korekcija, kam merit glede na probo
Odgovori
#59
(14-04-2018, 23:01)mr.T Napisal: Po svoje res super ,da se to dogaja in vojska tako participira ,strelska dogodivščina pa kup pokanja 

Nažiganje tja v tri krasne in tekmovanja loči povratna informacija o zadetkih v realnem času. Tako je res hecno ,da si je nekdo domislil pravila kjer je opazovanje zadetkov celo prepovedano Doh
Citat:probnih pet strelov 
 "tisto pravo" - kar je (po moje) največ na tej tekmi: korekcija, kam merit glede na probo

  Negdo ki živi v času jna...in ovce sledijo...škoda besed Doh
Odgovori
#60
Primer "nastreljene" puške... ko dobiš tako tarčo in moraš merit nekam v božju mater nad črno polje (in upati), da bo grupa sploh približno v sredi, je jasno da to ni  "Tekmovanje VP M48" ampak je bolj pravilen naziv "Loterija VP M48".
   

Puške so nastreljene ene bolje druge slabše. V naši skupini treh strelcev je vsaka puška nesla po svoje, ena nad črno, druga je bila OK z grupo v sredi, tretja pa daleč spodaj.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)