Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revolver za precizno
#21
Moram se oglasit, morda komu pomaga. 
Sam sem kupil tudi prvi revolver na lepoto, ker mi je bil všeč bil je močan, težek in prepričljiv. To je pa vse od tega revolverja S&W 686 357 Mag. Po nekaj sto strelih s strelivom 38WC ni in ni šlo. Bil sem novinec zato sem sebi pripisoval nenatančnost. Nemogoče, da revolver nebi bil natančen.
Nato je posijala zvezda pokazala se je možnost nakupa ZKR 4,5" cevjo to pomeni takratkim. Nisem okleval in niti razmišljal o ceni samo na vsak način sem ga hotel imet. To je to. Rezultat se je dvignil v momentu. Uredil sem proženje in sprednjo mušico sem malo razširil. Lepota se je izkazovala na vedno lepših tarčah. 
Vsak se mora sam odločit ali želi lep revolver ali lepo tarčo? Jaz sem vedno in še danes navdušujem z umetninami na tarčah. 
Preizkusil sem večino najnatančnejših in najdražjih revolverjev od KORTA do Manurhina. Moram povdarit, da S&W 14 me navdušuje s svojo natančnostjo, ker sem streljal z večimi in so vsi bili primerni za natančno streljanje. Enega smo kupli za nadaljnjo prodajo seveda jaz vsakega preizkusim, ta je bil star ko biblija in zguljen do konca. Prvih deset strelov ena luknja ja vauu. Takoj je bil prodan. Tako, da lepota ni merilo.   
Jaz bi vsakemu predlagal, če ima možnost naj preizkusi kaj mu paše v roko in srce. Orožje moraš vzljubit mu zaupat in vedet kako se obnaša v tvoji roki na treningu in stresni situaciji na tekmi. Enostavno ga moraš začutit. Potem si lahko obetaš dobre rezultate tudi na tekmi. To je najlažje prit na tekme spoznat strelce in jih prosit za preiskus željenega revolverja. Morda tudi v klubu najdete sostrelce z željenimi kosi. Mi imamo na zalogi nekaj revolverjev za natančno streljanje tudi ZKR 32 SW long 6". Sam sem ga uredil in pripravil za tekme. Proženje je bilo nemogoče. Zdaj je urejeno. To orožje je možno preizkusit.
     
Veliko uspeha pri nakupu
Prilagam tarčo iz letošnjega finala five open shot. Dva sva imela enake rezultate zato borba s tremi streli za prvo mesto. V prvi tarči sva bila enaka. V drugo sem zmagal s temi tremi muši.
lp Bojan


Priponke Male slike
   
PROARMIS d.o.o. Trgovina za strelce in lovce 
Odgovori
#22
Vzamte v zakup, kdor bo želel streljat na najtežjih tekmah bo moral uporabit Wc naboje in nič druga. Takšna so pravila.
PROARMIS d.o.o. Trgovina za strelce in lovce 
Odgovori
#23
Pri vas sem kupil rabljen sw 686 in ima zelo mehko prozenje.
Ce se ne motim, ste z njim naredili 95 ali 96 ( sem pozabil)....jaz pridem do 84, pa z njim se nisem postrelil vec kot 300 nabojev (ppu .38s wc). Moti me (gumi) rocaj, pa lovim se s prijemom...ampak overall sem zadovoljen, ker mislim, da  je strelec slabsi od revolverja....ambicije pa primerne moji EMSO stevilki Mrgreen
Odgovori
#24
Ja JRC, če je proženje urejeno je čisto druga zgodba. 95-96 na treningu ni zame dobro. Na treningu pod 98 ne sme bit z revolverjem, ki mi leži. Meni nikakor ne gre Smith razen 14, Manurhin 38 in prizkusil sem tudi Kortha kateri je v držanju kar podoben 686- ki in Manurhinu. Neglede na lepoto so mi rezultati boljši z lažjimi kosi kot s težjimi. Ravno tako pri pištoli. Kos mora bit pravilno utežen in težek okrog 1100g. Vse kar je več ustrelim 10 nabojev vredu potem mi zmanjka kondicije in se tresem.

lp
PROARMIS d.o.o. Trgovina za strelce in lovce 
Odgovori
#25
(02-05-2016, 14:54)jelen Napisal: ... in težek okrog 1100g. Vse kar je več ... mi zmanjka kondicije in se tresem.

Bojan, veš da Štajerec ne more reči da mu zmanjka kondicije za držanje krigle piva v roki ;)
Odgovori
#26
Ja sam so se pjebi odvadli iz litrske krigle pit, sam po pol litra pijejo potem pa je revolver pretežak... kilo pira pa litrski krigl je glih ta prav trening!
Odgovori
#27
Biker : Jaz bi takole. Res poglej za S&W- 41, 38 WC, pa po možnosti da že ima športni ročaj v kompletu cene.
  Če pa imaš rajši nove revolvere pa ne vidim drugo kot Alfa Proj, cal. 38. Vsaj v tem cenovnem rangu. Kupiš lepo v Proarmsu tam imajo svojega puškarja, ki ti lahko pomaga , če boš imel kakšna vprašanja ali bi kaj dodelal in izboljšal po tvojih željah.

 Ker se je oglasil tudi Jelen, bi mu rad čestital za te dosežene rezultate, ki so sanjski. Vemo, da ima super orožje tako pištolo, ki jo sami na novo razvijajo in testira ter revolver, ki pa ne vem kaj ima verjetno ZKR. Vendar dečki za te rezultate je treba delat, delat. Treningi na visokem nivoju in veliko tekem za sabo. Za povrhu pa še naravni talent. Najbrž Bojan postrela na treningih, več kot mi celo leto z tekmami vred. Ko imaš vse to pa prideš na tekmo pa te zje..... stres in živci.
          Moj zaključek kupi si kvalitetem revolver in se zavedaj, da z njim moraš delat, ti je Jelen lepo opisal.

 L.P. Darko
Streljati že znaš, poskusi še zadeti . Ruger GP- 100 6", Hammerli X-Esse Sport , STI- Spartan , ZKR- 551, CZ-Sport-2. 
Odgovori
#28
Vem vem :), da rabiš soliden kos, potem največ pa treningi :). 
Enako je bilo s CZ Sport 2, najprej so bile tarče kot kakšno sito :), 
sedaj pa je vse lepo v črnem, no tu pa tam še kak malo po svoje odleti hehe :).   

Glede Revolverja bom pa še malo razmislil, pa bomo videli :).

Hvala

L.p.
Odgovori
#29
Da še jaz pristavim svojih 5 centov. Danes sem imel možnost sprobat S&W 14. Nimam kaj drugega reči, kot odlična zadeva in sem se na mah odločil za nakup - jutri ga grem plačati (čeprav je moj sanjski revolver S&W 29, ki bo v parih dneh doma).

Zakaj sem se na mah odločil za nakup? Zelo je podoben 29ki, krasno se z njim strela, strelivo je poceni in glede na to, da imam 0 strelske kondicije, sem se odločil, da bom z njim nabiral kilometre in strelsko kondicijo, z 29ko pa si bom dušo privezal, ko se mi bo tožlo po "spahnjenih komolcih".

Kar se preciznosti tiče, menim, da večina strelcev ne bo rabila boljšega. Dokler se nisem začel trest kot pes na kuzli sem par krat naredil za svojo strelsko kilometražo zelo solidno grupo, pol pa me je pač začela strelska kondicija zapuščati. Kakor koli od 75 nabojev nisem nobene 0 vsekal, zadetki so se sukali po in okoli črne pike... Vse kar imam izkušenj do sedaj na revolverju, je da sem pred kakimi 10 leti 1 bobnič .357mag postreljal iz CZ, streljal nisem že več kot leto, drugače pa postrelim kake 50-100 nabojev iz službene Berette na leto.
Odgovori
#30
siljo bla je 14. 17 je v 22 lr.
PROARMIS d.o.o. Trgovina za strelce in lovce 
Odgovori
#31
Sorry, se vidi, da je bila pozna ura, ko sem tipkal. Sem že popravil.
Odgovori
#32
Kako se pa za precizno obnese kaj S&W 15-5 v .38spec?
(Eden od zgornjih trgovcev enega prodaja za 390 €.)

P.S. Na eGunu je danes eden S&W 14-3 šel za dobrih 350 €.
Odgovori
#33
Kot vem je model 15 enak kot 14, samo da obstaja samo s 4 cole dolgo cevjo. Veliko je bil v uporabi v ameriških oboroženih silah kot ročno orožje pilotov. Jih je pa občutno težje dobiti kot 14 model, ali pa so slabše ohranjeni, vsaj kolikor sem jaz gledal.
Odgovori
#34
Pozdravljeni 

Še kar iščem ta prav revolver :), sedaj se zanimam tudi za Colt Officers Match 38 Spl. ima kdo izkušnje s tem?
Odgovori
#35
Jaz ga imam in lahko rečem samo - ODLIČNO. Na trgu pa so bolj redke ptice...
Odgovori
#36
Men so nabl ušeč rdečelaske.
Odgovori
#37
Poglej če se še prodaja S&w 14-3 Masterpiece cal. 38 spec. v Proarmsu za cca. 500 evr. Da ti pomagam to je revolver z širšim kladivcem in širši sprožilec. Dodelano športno proženje. Revolver za na tekmo. Pa še sprobaš ga lahko.
Streljati že znaš, poskusi še zadeti . Ruger GP- 100 6", Hammerli X-Esse Sport , STI- Spartan , ZKR- 551, CZ-Sport-2. 
Odgovori
#38
Kakšno je vaše mnenje na ALFA PROJ ALFA PARA 9261, 9X19? Sicer mi vsi predlagajo Ruger GP- 100 6" cal38.
Odgovori
#39
Ima kdo izkušnje s taurusi.. 4-6 col  tracker
Odgovori
#40
Za štos bi probal malo s kakšnim revolverjem.

Se splača zafrkavati z iskanjem recimo S&W 14-7? Pištola mi je zelo všeč (izgled in lega v roki) ampak težko se je dobi. Je kaj podobnega in lažje dobavljivega? Spremljam egun in auctronio pa ni teh 14-7...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)