Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
'Group Buy' spektivov z križem v prvem fokalnem planu
#61
Če človek ne razume dvojnega pomena tiste slike in namena, s katerim jo je Kristijan prilepil tu gor, potem ...    Shrug
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#62
včasih res ne moreš drugače kot da bobu rečeš daje bob, ampak ker je potem bob užaljen, je admin vpeljal pravilo da se bobu ne sme več reči da je bob in potem se bobom zdi da lahko rečejo vse ker njim pa nihče več ne oporeka. 

za Jagdsport in ostale normalne:
Glede spektiva bi mr.T lahko rekel laj več, ampak glede na to da sem bil zraven pri teh spektivih od začekta bi zapisal takole...
Cilj tega projekta je bil priti do spektiva s kolikor toliko uporabnim MIL križcem. Zakaj to rabiš? Prvenstveno za kakšno taktikul tekmo, kjer ti ne pustijo uporabit laserja. Takih ni veliko, mogoče kak stage tu in tam. Pa vmes za kakšno opazovanje terena in recimo prepoznavanje detajlov (recimo ko ti pokažejo face ti pa moraš izbrati pravo, pa je fajn imet kaj več povečave kot pa običajen taktikul scope). Ampak še vedno je bil  osnovni cilj meritve razdalje.
Ker je konkurenca v tem polju samo Leupold Mk4 za 2200€, je seveda prišlo prav da smo na IWA našli kitajce (Bosma), ki so imeli body na katerega so bili pripravljeni dati križec, ki sta ga narisala admin in mr.T
Ta body se je sedaj pojavil še v Minox-u in DD Optics, pri enem za 1400€ pri drugem pa za 890€. Naša cena je bila cca 400€, se ne spomnem več točno. Gre pa za ISTI faking kos, z istimi prednostmi in istimi težavami.
Kaj to ni?
To ni nek oh-in-sploh spektiv za tistega, ki ne bi imel kamere ampak bi rad opazoval zadetke na 500m, kar s svojo ceno jasno pokaže.
Kaj to je?
cenovno ugoden spotting scope, ki ima kokr toliko točen križ za meritve razdalj. Je tudi sicer večji od kompaktnega Leupolda, a glej zlomka - ima manj paralakse in učinka leče kot Mk.4 (vsaj tako je bilo videt na primerjavah).
Je pa seveda Leupold malo svetlejši v mraku, kar je tudi pričakovati od opreme ki je cca 5x dražja. Še manj pa to je Hensoldt s križem v 1FFP za 4.800€, ampak medtem ko bi se splačalo ukrast moj avto da prideš do notri zaklenjenega Hensoldta, se tle lih ne sekiraš ko ti pade po tleh.

Zakaj večina prodaja?
Po moji oceni zato ker jih je večina kupila po principu "kamo svi, tamo i mali Mujo... priložnost je tu, cena ugodna, bom že potem prodal, če ne rabim". In kot sem zpisal zgoraj, je večina ugotovila, da tega res ne rabijo in sedaj prodajajo.

Če te zanima, se oglasi na kakšnem treningu in poglej skozi. Mogoče pa ne boš toliko razočaran...
Odgovori
#63
Jaz se v optiko razumem kot povprecen strelec(nimam pojma)in vsak vidi kar se mu rece da bi moral videt ( placebo efekt).sem gledal na tarco cca 600m z hawke tactical 400e in vortex razor 2000e puska zraven puske in sem skakal z ene na drugo.zakljucek  bolsi kontrast.drugo na ta dan (mirag)meni isto zgledalo.predvidevam da je v meni problem . hocem videt jajca in ne dlak na jajcih od komarja ko jih odpihnem stran?. Mislim da je bolj opazna paralaksa in lece kot pa cistoca slike.saj imamo vsi bolj ali manj napake v vidu in zaznavanju teh.ko probas 1000 optik ves kaj je in kaj ni .jaz ene 10 videl tako da......vam MORAM verjet ko nekaj recete lahko pa imam svoje zakljucke in dvome v sistem in 5% boljse za 2000e vec me ne zanima.zmanjkalo centov ma ker za razbit evro??lpm
Odgovori
#64
Mal na brzino da ne bo preveč fantaziranja okoli tega, FFP spektivi z križi so precej redki kosi in če so pod tisočaka se smatra ,da so poceni ,saj so na trgu v glavnem kosi med 2000-4000Eur 

'Group buy' je bil izveden ker je bilo jasno ,da se Kitajc ne gre naročil pod 100kom sploh z custom retiklom ,ki smo ga narisal a katerega izdelavo so računal kakih 50$ po kosu , pa še tega so obrnili na  glavo kar sicer ni kak hud problem, to je pač OEM proizvajalec, na koncu smo nabral še nekaj drugih artiklov dvogledov,spektivov, laserskih dalinomerov ,red dotov da sem spravil skupaj kvoto mislim da 107 kom.

Seveda je med kupci iz tega group buy takih, ki to resno uporabljajo samo par % ostalim pa sedi na polici. Zadeva je taka spektiva z križem boljšega ni ! do krepko preko tisočaka pa še takrat imajo pogost 1mil in 0.5mil razdelke ,ki so malce neuporabni za milanje , najbližji Bushnell za cca 900Eur je ves plastičen in pri OEM bi koštal kakih 50$ manj od tega našega. Tud sam ga trenunto ne uporabljam za prvotni namen a mi je jasno da ko ga bom je to to , na polici nič ne stane .

FFP spektivi bodo tudi do nadaljnega ostali redki tiči in se jih nič kaj kmalu ne bo dalo kupit poceni.Tako da tudi če se ga trenutno ne uporablja vpašanje ,če se ga splača prodat. To ni bil group buy v klasičnem smislu kjer skupina zaradi količine dobi 10% popusta kar bi bilo tipično
 
Ker za vojaške in policijske ostrostrelce v več evropskih državah razvijam in dobavljam opremo sem imel večkrat priliko testirat 'službene' Leupolde Mk4 in tega 'našega' in Kristian je imel pri meni možnost to malce primerjat  in moram reči sem bil malce šokiran kako v male so razlike (res da ima vojaški Mk4 zaščitni premaz leče ,ki ščiti uporabnika pred laserskimi žarki kar poslabša sliko glede na civilne kose) 

Običajni spektivi brez FFP križa so ponavadi za enak denar lahko optično boljši .a ne v tem primeru , ker je bila cena približno pol realne MPC  , ko tu daš zraven kak spektiv ki je na trgu 400Eur primerjaš v osnovi izdelek precej nižjega ranga ,ki bi ga v takem nakupu kot je bil ta dobil za 200-250 Eur in tak ne konkurira temu , niti blizu ni. 


Malce na temo FFP spoterjev od naših kolegov iz Finnaccuracy
https://www.thefirearmblog.com/blog/2017...er-review/
https://www.thefirearmblog.com/blog/2017...er-review/

Drugače pa je pri optikah izrazito tako ,da na začetku pri poceni kosih so velike rezlike z naraščanjem cene in kvalitete potem pa za vedno več denarja vedno manjše na koncu daš za vsak 1-2% kakega tisočaka več. Sveda so razlike med očmi precej večje a teh pač ne moreš kupit.
Odgovori
#65
Kutnarjeva fotka skozi tubo v elementu za katerega je bila vsa zadeva namenjena. Taktično pokanje na sloveškem do 1400m
[Image: 43950462_10217349696432372_5256509610562...e=5C438F8D]
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)