Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izbiram pištolo in sem pred nekaj dilemami
#21
(02-10-2016, 18:06)Barbapapa Napisal: Če te ne moti rabljeno orožje in se ti da malce počakati, bi na tvojem mestu pobrskal tudi na egunu. Kakšen klon 1911 bo za omenjeni znesek kar dobra izbira. Če sodim po sebi in dosti ostalih, bi zadovoljil tudi estetske želje. :)

ne rabi na eGun gledat. Jaz prodajam KPS omega2, ker imam 2 6" pistoli in ta samo prah nabira  Mrgreen
http://www.strelec.si/forum/thread-12407.html
Odgovori
#22
Mislim, da bo tu problem kaliber. Ali pa tudi ne. ;)
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#23
Wink 
Sem v podobnih težavah kot Mitja. Zanima me vse, od preciznega streljanja do dinamike, ampak le za lastno zabavo. Mogoče bi kdaj rad šel na tekmo v preciznem streljanju, seveda ne z mislijo o dobri uvrstitvi, pač pa predvsem za lastno veselje. Na dolgi rok pa bi rad iz svojega orožja potegnil največ kar se da. In ker sem tak "ne tič ne miš", denarja za dva dobra kosa za vsako kategorijo seveda ni oz. ne mislim toliko investirat iščem spodoben kompromis za normalen denar. Sam se nekako odločam med eno polimerno pištolo in tremi kovinskimi. Polimer je Walther PPQ Q5 Match, kovinske pa CZ 75 TS ali ena od nižjega ranga Tanfoglio modelov (nisem še delal podrobne raziskave med njimi). V kratkem računam, da jih bom lahko nekaj preizkusil in videl kaj ustreza bolj.

Občutek imam, da je na tem forumu veliko F1 strelcev (v dobrem smislu) in so nasveti zato visoko profesionalni, kar je za navadne amaterje malo zastrašujoče. Nekako podobno kot bi človek kupoval Golfa GTI, za nasvet pa šel vprašat Hamiltona, ki mu bo jasno povedal, da je to drvarnica, ki ne gre 300 čez ovinek in naj raje kupi najmanj MB CL AMG :)
Odgovori
#24
Gargamel, če bi rad streljal dinamiko in precizno in je pogoj eden od omenjenih modelov ti svetujem TSko. Ne bo ti žal.
Odgovori
#25
(03-10-2016, 13:45)Bobo Napisal: in je pogoj eden od omenjenih modelov ti svetujem TSko.

Definitivno je v ožjem izboru, rad bi le še prijel nekaj Tanfoglio modelov in Waltherja (čeprav že vnaprej sumim, da mi ne bo ustrezal zaradi lahkosti in plastike).

Kaj pa, če ni pogoj eden od teh modelov, so še kakšne zanimive "univerzalne" alternative, ki sem jih zgrešil? Pa, da so cenovno v rangu TSke in kaliber 9mm.
Odgovori
#26
(03-10-2016, 13:06)Barbapapa Napisal: Mislim, da bo tu problem kaliber. Ali pa tudi ne. ;)

To je tko k pr zenskah, vecji k je boljs je
Or so woman say  Mrgreen
Odgovori
#27
Univerzalne opcije ni. Glede na napisano boš sigurno najbolj zadovoljen s TSko. Jo pa sprobaj pred nakupom kako ti leži v roki!
Odgovori
#28
(03-10-2016, 14:31)red_mamba Napisal:
(03-10-2016, 13:06)Barbapapa Napisal: Mislim, da bo tu problem kaliber. Ali pa tudi ne. ;)

To je tko k pr zenskah, vecji k je boljs je
Or so woman say  Mrgreen

:))
Tukaj si pa malo mimo pihnil. Velikost je pomembna do določene mere, potem pa odloča še kaj drugega. Tako tudi pri pištolah.
"spet eden s krakim press" :))
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#29
V koptexu v hali a ( BTC) imajo pardinija. Joj kak to lepo leži v roki...pa proženje.... Zakaj ga nisem vzel zato ker ima integriran kompezator pa pogojno ker je 9x21. Pedi pošlataj pa študiraj. Pa še pod jurja bi ga dobu.
Odgovori
#30
Preden se odločiš za 9x21 kaliber, preveri cene in dobavljivost streliva 9x21, potem pa "idi in ne okreći se sine". 
Še tulci, če boš sam polnil, te bodo 2x dražje prišli, če jih boš sploh dobil.
Ta kaliber je za Italijane, ker ne smejo imet 9x19, pa nekateri naši strelci imajo menjalne cevi 9x21, da lahko hodijo na tekme v Italijo.
Better be judged by twelve than carried by six
Gun Control is the comforting lies that people tell themselves in order to deal with media induced hoplophobia.
Odgovori
#31
(03-10-2016, 20:37)mkosir Napisal: V koptexu v hali a ( BTC) imajo pardinija. Joj kak to lepo leži v roki...pa proženje.... Zakaj ga nisem vzel zato ker ima integriran kompezator pa pogojno ker je 9x21. Pedi pošlataj pa študiraj. Pa še pod jurja bi ga dobu.

Sklepam, da imajo rabljen kos, saj so Pardiniji hudo dragi?
Odgovori
#32
Bojda je zelo nov, no skoraj nov. Najboljš je poklicat Šligoja pa se z njemu pomenit.
Pa tudi municija ni problem tulci se po primorski streliščih poberejo pa sam polniš.
Odgovori
#33
(03-10-2016, 21:14)mkosir Napisal: Bojda je zelo nov, no skoraj nov. Najboljš je poklicat Šligoja pa se z njemu pomenit.
Pa tudi municija ni problem tulci se po primorski streliščih poberejo pa sam polniš.

To ni stvar za začetnika, ki bo rekreativno streljal. Vsaj za prvi kos se drži nekaj standardnega v 9x19. S to pištolo ne moreš na precizno niti na dinamiko. Glede na to kar nameravaš in zahtevaš je Tactical Sport edina smiselna izbira.
Odgovori
#34
Tudi jaz bi dal svoj glas za TSko. Sem streljal z njo in je vrhunska, sploh me je navdušil sprožilec. Če iščeš v kalibru 9X19 z njo sigurno ne boš zgrešil, pa po moje lahko z njo streljaš tako preciznjaka, kot dinamiko - pri veliki večini strelcev itak orodje prekaša mojstra.
Odgovori
#35
Ok, bom direktno vprašal zakaj večina priporoča CZ 75 TS pred Tanfoglio Match? Cenovno sta tam tam in pozabimo, da lažje prodaš CZ.
Odgovori
#36
ena je narejeno iz Škodinih feltn, druga pa iz Fiatovih. Baje so Škodine boljše...
Odgovori
#37
(04-10-2016, 10:47)Gargamel36 Napisal: Ok, bom direktno vprašal zakaj večina priporoča CZ 75 TS pred Tanfoglio Match? Cenovno sta tam tam in pozabimo, da lažje prodaš CZ.

Tanfoglia ne poznam in nisem še streljal z njim, sem pa s TSom in mi je bil zelooo všeč. Škoda samo da ni .45 ACP  :-D
Odgovori
#38
...tanfoglio je imel neke omejitve v ZDA, zato
je v 10 letih zaostal v priljubljenosti in to je razlog
da ni tako razširjen kot CZ, sama razširjenost je seveda
povezana s priljubljenostjo

lp Hrib
Odgovori
#39
Sem stestiral in izbral CZ 75 TS. Dodal bom še nastavljiv zadnji merek in to bo to :)
Hvala vsem za pomoč.
Odgovori
#40
Dobra odločitev Gargamel, ker tile odgovori so popolnoma neuporabni...

Malo tako v razmislek 2/3 avtorjem postov v tej temi.... A vas ni sram??? Človeka zanima konkretno mnenje podprto z argumenti, dobiva pa odgovore, ki niso niti za na sekret, izključno zaradi tega, da ste prisotni v temi kao poznavalci...

Zdaj je še moj odgovor blesav, ampak resnično se mi ne da napisat konkretnega odgovora, ki bo visel na drugi strani teme polne smeti...

Mogoče se potrudim in kasneje ponudim odgovor na temo univerzalna pištola dinamika/preciznjak/hobi program v novo odprti temi...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)