Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nakup prve puške
#21
A ko greš po fasungo v Tuš ali pa Lidl se tud pogajaš za ceno?
Odgovori
#22
(28-10-2016, 16:32)dani_79 Napisal: A ko greš po fasungo v Tuš ali pa Lidl se tud pogajaš za ceno?

Fasunga stane +/- 50€, dobra puška pa čez jurja...skoraj z vsakim se da izpogajat popust za gotovino ali kaj več.

Priporočam ti Tikko in spremljanje dogodivščin Mr. T-ja in Kristiana (takticool Tikka). Jaz sem za Tikko najboljšo ceno dobil pri koptexu, pa sem povprašal pri nekaj trgovcih. A če jo nimajo na zalogi se boš načakal, zato poglej pri vseh prodajalcih.

Če si začetnik pa puška niti ni toliko pomembna temveč bolj to, da boš redno vadil.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#23
(28-10-2016, 16:32)dani_79 Napisal: A ko greš po fasungo v Tuš ali pa Lidl se tud pogajaš za ceno?

a ti se pri nakupu orožja ne pogajaš za ceno?
Odgovori
#24
Za 50 eur dobiš paket praška, plenic pa par l mleka... v bistvu ne... sem do sedaj vse zlicitiral. Ne pride mi na pamet, da bi hodil od trgovine do trgovine pa spraševal za popuste... Artek da za 1350 če mi daste za manj bom vzel... je pa res da v Sloveniji bolj malo kaj kupujem, zgleda trgovci morajo tako poslovat da cene nabijajo pa pol "po pogajanjih" spuščajo na realno.
Odgovori
#25
Okolica Mb. Potem ti je najbližje strelišče v Avstriji (Zangtal)100,200,300m.
Tudi jaz ti priporočam 223, sam ga imam in sem zadovoljen z njim streljam pa samo sierra matchking krogle.
Odgovori
#26
Odlicno, hvala! Dani, nekateri kupujejo ne glede na ceno... drugi pa pogajajo, mislim da s tem ni cisto nic narobe. Pri meni je neke vrste poklicna deformacija. Iz lastnih izkusenj povem, da se lahko ogromno prihrani :)! Morda ne pri orozju, drugje pa sigurno;)...
Odgovori
#27
Ma vsekakor... samo nisi me razumel... nisem jaz rekel da kupujem ne glede na ceno... najdem kjer je cena sprejemljiva tudi jaz... no pa nima veze; vsekakor ti želim dober nakup in pa čim več pokanja!
Odgovori
#28
Mi lahko prosim svetujete se na kaj naj bom pozoren pri nakupu glede cevi in sprozilca? Po prebranem bi dejal, da navoj cevi naj bo 8 ali 9, ce je mozno in bull cev. Kako je pa s prozilci, je naprozilo priporocljivo?

Kateri model Savagea in Tikke bi bil priporocljiv?   In kako je dejansko z Remington 700, ker sem povsod zasledil, da dosti dobis precej puske  za ta denar?
Odgovori
#29
vsi tovarniski prozilci rabijo nekaj ljubezni, k prineses pusko domov.
nekateri imajo celo nastavljive. 

Moj rem700 ga ima, ampak je puska stara kar nekaj let.
Milsim, da jih se vedno prodajajo z nastavljivim. samo da je nova generacija

Savage accu trigger je tudi nastavljiv.  ce ni accu se ga da pa dokaj poceni malo olajsat
tako, da za plinkanje ne rabis ravno druggega kupovat. je na netu veliko video predelav

Tikke-i nisem nikoli po crevah brskal tako da ti bo kdo drug povedal.

na ocetovi hovi 1500 sva tudi nastavila trigger, je nastavljiv

Bi pa rekel tko cez prst:
ce si 99%, da ne bos kasneje veliko modifikacij na puski delal potem vlozis malo vec dinarja vanjo v startu. Kupis tako, ki ima boljse kopito in freefloat cev.
Obvezno varmit, ce hoces trenirst preciznost. Da ne bos prehitro obupal pri nabiranju izkusenj

ce bos pa kasneje skor sigurno pusko nadgrajeval potem se ti pa sedaj bolj splaca poceni kupit. lahko tudi s cheap plasticnim kopitom in kupiti kasneje boljsega. ceprav lahko bedding tudi na vecini malo boljsih stock kopit delas. Samo na najbolj cenenih se ponavadi ne splaca.
Odgovori
#30
Še tretjič, pol pa zares končam... Tikka T3 Varmint stane okoli 1.350€ in je luštna igrača. Sistem je tog, aftermarket sprožilci so na trgu. Cev se dokaj enostavno menja. PREDNOST TIKKE = najboljši paket iz škatle, torej začetniku ni treba predrkavat nič, pa bo dobro streljala. Hudič kar drži ceno, drugače bi že kupil kakšno rabljeno za trening (ker je res neumno trenirat z .284 ali .338 kalibri). Če se komu valja, pa bi se je rad znebil, ve kje me lahko najde:)
Howa... hm. Neki ju hvale, drugi žale, neki kažu e moj brale... Tista ki jo je mr.T napedenal je streljala odlično, je bilo pa vloženega kar nekaj dela. Mislim da jo na forumu še zmeraj prodaja Barbapapa. Minus je navoj, 1:12'' kar pomeni krogle 52/53grain. Za 100m je super, za 300 pa boš moral bolj paziti na veter. Če se še prodaja ti jo priporočam, leseno kopito, ki ga je Barpapapa dal narediti vržeš v peč in jo daš nazaj v mr.T -jevo karbonsko kopito pa imaš odličen kos za cca 900€. BTW, Sellier Belot ima dobro fabriško match strelivo (ni zanemarljiva info za začetnika) s 52 grainsko kroglo ki baje dela dobro.
Potem je dolgo nič, potem pa mogoče kak dober Savage, samo kaj ko se pri nas dobijo več ali manj samo Axix II ali 12FV. Oba modela sta po moji oceni pod kvaliteto Tikke, še posebej Axis (očitno saj je pol cene)...
Odgovori
#31
Če boš kupil 223 si zapomni to kaj ti je Kristian napisal glede streliva S&B 52gr dela super če ne celo čudovito. Na 1:12 twist.
Odgovori
#32
Nisem zasledil, da bi se prodajala...
Odgovori
#33
tudi ne bi bilo slabo če bi se tudi glede 'prve buđet puške' spisal vodič po teh parih znamkah ki se skos ponavljajo oz. vsaj strnil izkušnje uporabnikov vsaj kar se tiče bodoče modifikacije glavnih sklopov (same primerjave med puškami po mojem niso smislene ker so jasno vidne in so tudi že ogromno predebatirane) na katere bi lahko bodoči lastnik pazil, kot so recimo enostavnost menjave cevi, menjava sprožilca in ponudba na trgu, menjava kopita če je obstoječe slabo, enostavnost menjave kalibra...
Odgovori
#34
Samo iz radovednosti, zgolj zaprimerjavo:)...  Kaj menite o cz 527 varmint laminated?
Odgovori
#35
meni je bilo skoraj žal ker sem kupil savage 12 fv namesto Čz 527 varmint / varmint lamininat. ne more biti slaba puška. za buđet do jurja ne moreš zgrešiti, imho.
ne vem pa kako je z menjavo cevi in sprožilca...
Odgovori
#36
(04-11-2016, 16:37)Sergio Napisal: Samo iz radovednosti, zgolj zaprimerjavo:)...  Kaj menite o cz 527 varmint laminated?

Zgleda v redu. Mogoče so pretiravali z dolžino cevi: namesto 65 bi bilo za ta kaliber čisto dovolj 55 cm oz 22". Nisem pa je še imel v rokah.
Odgovori
#37
(05-11-2016, 16:12)jgm Napisal:
(04-11-2016, 16:37)Sergio Napisal: Samo iz radovednosti, zgolj zaprimerjavo:)...  Kaj menite o cz 527 varmint laminated?

Zgleda v redu. Mogoče so pretiravali z dolžino cevi: namesto 65 bi bilo za ta kaliber čisto dovolj 55 cm oz 22". Nisem pa je še imel v rokah.

Ni rečeno odvisno kaj hočeš, že vejo... daljšo komot prilagodiš obratno ne zato tako ponudijo Hand
Odgovori
#38
(05-11-2016, 16:12)jgm Napisal: Mogoče so pretiravali z dolžino cevi: namesto 65 bi bilo za ta kaliber čisto dovolj 55 cm oz 22".

osebno v tem kalibru ne bi šel pod 65cm dolgo cev, še raje pa 71cm, če pri 76cm slučajno postane nerodna in težka v kakšni HV konturi...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)