Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
aplikacija s pomočjo katere je mogoče na preprost način zahtevati inf. jav. znač.
#21
Danes je bil dober dan. Prejel sem kar dve zadevi v zvezi s strelišči. Pri eni gre za LD s Koroške, kjer jim je inšpektor zadal, da popravijo red na strelišču, drug dokument pa priča o obisku inšpektorja in kako je na Idrijsko-Cerklanskem strelišču kamnolom zgledno urejen. Malo jih zavaja glede vodenja evidence, ampak mu pogledam čez prste.

Od 189 dokumentov v bazi jih je 10 v povezavi z zakonom o orožju.
Odgovori
#22
Če MNZjevci berejo tale forum, se na sestankih med seboj definitivno ne pogovarjajo (a se kregajo kdo je ta rdeč pa kdo je indijanc?). Kar na enkrat bi radi vedeli kaj želim(o).


Citat:Spoštovani,

na vas se obračamo v zvezi s številnimi prejetimi zahtevami za dostop do informacij javnega značaja, ki jih množično naslavljate na IRSNZ. IRSNZ je v letošnjem letu prejel že preko 300 zahtev. Ker ste večji del zahtev za informacije posredovali vi, bi vas želeli povabiti na pogovor, da nam predstavite kaj konkretno želite in kako vam pri temu lahko pomagamo. S tem želimo preseči dnevno dopisovanje v katerem, glede na vsebino zahtevanih dokumentov, ne vidimo jasnega namena.
Odgovori
#23
Super, da so te povabili na razgovor; torej so pripravljeni na sodelovanje, to je glavno, a ni?
Odgovori
#24
Moron, ne niso ampak jim dela delo in javni uslužbenci niso ravno navdušeni nad delom a NE? Razen seveda kadar po svoji volji jebejo tiste ki jim paše.... WTF vam ni jasno misliš da so nas povabili ker so hoteli sodelovanje? Ne, hoteli so spoznati kdo jim serje po glavi in ga nekako onemogočiti oz. najti način, da se naredi obvod. JRC in pizdontarji, ki postajo bullshit po forumu so irelevantni ker je to prdenje v tornado, kar njih boli je ali nekdo, ki jim daje posredno delo ali pa nekdo, ki uporabi sistem (beri uporabo zakonodaje za vse enako, ki jo tako veselo prodajajo moronom) proti njim in njihovi dvojni morali in dvojnim merilom.


Misliš, da je katera pičkica reagirala na TV prispevek o g. biatloncu Bauerju, ki veselo vadi za zimske termine 500m od mene v gmajni (uni tapravi brez elementov, ki so že po sedanji zakonodaji tako izredno pomanjkljivi, da se nebo joka, da o uradnikih ne govorim) s MK?

Wake the fuck up...
Odgovori
#25
Povabilo je samo znak da se počutijo ogrožene, ker ne vedo zakaj se gre... sedaj bodo naredili vse on the book in off the book da zadevi pridejo do dna in zadevo onemogočijo, če jih kolikor toliko ogroža in očitno jih drugače povabila ne bi bilo...
Odgovori
#26
", ne vidimo jasnega namena."

Če so informacije javnega značaja, jih nima kaj brigat tvoj namen. Pika.

JRC ... "budi mi naivan".
lp Melly
Odgovori
#27
Ker ne želim postati bullshita, bom samo še tole napisal na tem forumu: it takes two for tango.

Fajn se imejte in srečno!
Odgovori
#28
Or one "happy" red anus....

Katera opcija pa tebi bolj paše pa mislim, da si že (večkrat) odgovoril tako da če zaključim še v enakem stilu: Good riddance!
Odgovori
#29
@JRC jaz bi si želel, da bi oni dve leti nazaj rekli ok, "dej povej kaj rabiš, ti bomo zrihtal ni problema. Sam dej nam xy časa, ker a veš, tega je tolk in tolk dela. Sej, če podpišeš tole lahko sam prideš, pa si pogledaš, da se bomo mi s čim bolj pomembnim ukvarjal. A bo kul?". Pa niso. Mislijo, da se morajo vesti kot piše (dobesedno) v zakonodaji. Nekako iz vseh postopkov vzamejo ven človeški faktor.
Nekateri ste verjetno že dobili poziv na referendum. A izgleda ta dokument kot nekaj, kar bi za ljudi napisali? Ne, piše, kot da to samo uradniki berejo, ki cele dneve listajo uradne liste. In potlej tako tudi razmišljajo. Škoda.
Odgovori
#30
Da se javim še kako smo s tem projektom.

MNZ me je kontaktiral (opisano zgoraj) in mi po mojem odgovoru začel zavračati zahtevke za informacije javnega značaj. V odločbi navajajo, da menijo, da z zahtevanjem 1-2 zahtevka na teden oviram inšpektorat pri izvajanju svojih nalog in da to počnem z namenom nagajanja. Od kje jim slednja informacija ne vem, ker sem na spletni strani jasno zapisal kaj je moj motiv. No, izgleda, da me imajo na MNZ-ju dovolj in so moje zahtevke (oz. pritožbe na zavrnitve) dali v branje Informacijskemu pooblaščencu, ki pa se strinja z menoj. Tako ima inšpektorat 30 dni časa, da ugodi mojim zahtevkom.
Odgovori
#31
Hmmm. Očitno na MNZju (DUNZ in IRSNZ) ne poznajo predpisov po katerih naj bi delali. Papers

Zanimivo. Kako je sploh to možno.  Mrgreen
Odgovori
#32
(01-09-2017, 14:53)romunov Napisal: Danes je bil dober dan. Prejel sem kar dve zadevi v zvezi s strelišči. Pri eni gre za LD s Koroške, kjer jim je inšpektor zadal, da popravijo red na strelišču, drug dokument pa priča o obisku inšpektorja in kako je na Idrijsko-Cerklanskem strelišču kamnolom zgledno urejen. Malo jih zavaja glede vodenja evidence, ampak mu pogledam čez prste.

Od 189 dokumentov v bazi jih je 10 v povezavi z zakonom o orožju.

 Samo Cerklanskem je pravilno...v Idriji je pa splošno znano da je tam najlepša stvar avtobus za v Cerkno Rofl
Odgovori
#33
Še en košček v mozaiku "nerodnosti" "naključij" in veliko vloženega truda iz hude želje po usklajevanju z zainteresirano javnostjo...

Upam, da je zdaj tudi raznoraznim "nerodnežem" jasno koliko je in bo ura k bo čas :).
Odgovori
#34
Prejšnji teden je v moj kaslc priletelo čez 15 zadev, vse na temo Zakona o orožju. Zahteval sem tudi seznam vse zadev, vključno z zakonsko podlago. Tako bom lahko naredil presek in videl katere zadeve (na temo orožja) mi še manjkajo. Mala zmaga po bitki, ki je trajala skoraj eno leto. Bo pa ta  velika še prišla.
Odgovori
#35
Po dolgem času je kapnil spet dokument, in tokrat celo v povezavi s streliščem in celo v povezavi s potencialno nevarno smerjo streljanja. Sej ne morš, da belivaš. Od 261 zahtevkov, ki sem jih prejel, je zdaj 6.5 % takih, ki se pritikajo Zakona o orožju.

Inšpektor v zadevi št. 061-249-2011 oporeka postavitvi, da bi pri streljanju z orožjem v primeru nepazljivosti izstrelek kotom med 40° in 50° ali višje lahko zašel izven varovanega območja strelišča. Fleha za pištolo je bila baje OK urejena. Društvo (iz Štajerskega konca) se je šlo še malo biznisa in so oddajali strelišče varnostnikom, za kar niso imeli ustreznih dovoljenj in infrastrukture.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)