Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[split] zbiramo pripombe na predlog sprememb zakona o orožju
#41
(19-02-2017, 17:13)Ales Napisal:
(18-02-2017, 19:22)gg Napisal:
(18-02-2017, 15:43)Ales Napisal:  

Poleg tega pa sem videl tudi podzakonski akt, ki ga tudi ne razumem dobro...vsakdo, ki naj bi prišel na strelišče, bi moral vpisati svojo prisotnost in navesti točno kolikokrat je ustrelil???

Ales, točno to je noter v knjigi, ki jo inšpektor zahteva na strelišču že zdaj. Ime in priimek, naslov, podatki o orožni listini, podatki o orožju ter število strelov.

To je treba ukinit, ali pa naj vsak tenis plac vodi listino kdoje igral, kdaj, podatki o osebnem dokumentu, o uporabljenem loparju in kolikokrat je kdo udaril žogico...a to je kak 'vodja sektorja' pripravil?

Knjiga se imenuje : Evidenca o izvajanju streljanja in prepustitvi orožja v uporabo.
V to knjigo se vpisuje vse to kar je napisal GG. Vneseš podatke o orožju ( kategorija,vrsta,kaliber,lastništvo). Za strelivo vpišeš (kaliber streliva in lastništvo streliva ter količino porabljenega streliva). Vpišeš podatke o orožni listini ( vrsta orožne listine in ime UE enote katera je to listino izdala).V knjigo pa se podpiše samo odgovorna oseba na strelišču.Ta knjiga je pri nas požela precej negodovanja v smislu pa kdo bo to izpolnjeval pa to je brez veze ,pa moji podatki so tajnost pa 1000+1 pripomba. Lepo sem povedal vsakemu,ki je prišel streljat ali se bo v knjigo vpisal je njegova  stvar ampak,če se ne bo pač ne bo streljal. Verjemi mi danes se vsakdo prav rad vpiše v njo. Ko se boš enkrat srečal z inšpektorjem se z njim ne boš mogel pogajati o tej stvari,da je treba knjigo ukiniti pa, da je brez veze pa xyz stvari.Pa še to knjigo je precej težko dobiti vsaj tako je bilo, ko sem jaz dobil nalogo,da to knjigo priskrbim precej sem se namučil preden je bila knjiga na strelišču. Pa ne misli si, da je to edina knjiga katera mora biti na strelišču še nekaj jih je in,ko pride inšpektor na strelišče se zelo rad zakadi ravno v te knjige. 

Upam pa,da jih tenis placi pa res ne bodo kdaj potrebovali . Samo tega še manjka  Shootme

LP
#42
Sem že obupal nad strelci. Zato se nisem oglasil, ker zadnji posti so res pod nivojem. Pa vidim, da so tudi razumni med vami. Taki vam omogočajo dejavnost pa jih enostavno ne vidite.
Pegas  Nod
#43
Ne vem o kakšnem društvu gre, ampak fantje, dejte lepo prosim izvajat samo tisto kar je po zakonu treba. Nič več in nič manj. Če društvo izvaja streljanje, potem je treba voditi samo Dnevnik izvajanja streljanja. Vanj se vpiše oseba, od kdaj do kdaj je streljal in koliko je postrelil. Lahko je zgolj tabela vpeta v mapo. Zraven sodi tudi Dnevnik vodje streljanja, kjer se vodja strelipča vpiše in podpiše ko se izvaja streljanje.
To je to in preverjeno zadošča pri inšpekcijskem nadzoru.

Če pa zganjaš komercialno strelišče ala Rudnik, potem pa ja, treba je vpisat podatke o orožnih listinah, in serijskih številkah. Tako da, še enkrat, ne komplicirajte tam kjer to ni treba.
#44
A je kdo na tem forumu, ki bi vedel, kaj pomeni določba iz predloga 4.odst.54.čl.: PREDLOŽITI dokazilo, da strelišče izpolnjuje zahteve po predpisih o graditvi objektov (če je strelišče objekt) in zahteve, ki jih za območje strelišča določa prostorski akt, ter posebne pogoje po tem zakonu in na njegovi podlagi izdanem podzakonskem aktu Vlade Republike Slovenije.

O katerem prostorskem aktu je govora - OPN, ker če je tako, potem ne bo strelišča v Sloveniji, če se ne bo prej spremenil Občinski prostorski načrt. Tako v bistvu s to določbo preprečijo skoraj vsem, da bi imeli kot posamezniki lastno strelišče, za svoje potrebe. Če prav razumem, ni več zemljišč na katerih se izvaja streljanje, temveč bodo samo še strelišča in to je to.
#45
(19-02-2017, 21:20)alojz1 Napisal: Sem že obupal nad strelci. Zato se nisem oglasil, ker zadnji posti so res pod nivojem. Pa vidim, da so tudi razumni med vami. Taki vam omogočajo dejavnost pa jih enostavno ne vidite.
Pegas  Nod

Ja Alojz res so šle konstruktivne debate na tem forumu v franže in to že zelo dolgo nazaj imaš popolnoma prav. Zelo me moti to prekleto posploševanje, da so lovci to in ono pa oguljene fraze o njih in šale katerim se že nihče več ne nasmeji.Pa,da so strelci oh in sploh. Pa nisem lovec le velikokrat se z njimi srečujem na strelišču pa lepo sodelujemo. Pomagamo si med sabo.Lagal bi,da je vse popolno, ker ni in pač nikoli ne bo ampak se pa da shajat.Sem ter tja se najde kakšna cvetka enkrat med strelci včasih med lovci. Zaradi tega pa se ne kregamo ampak se trudimo zadevo razumno rešit. Vse se da kjer je volja je tudi pot pa tudi,če so na njej prepreke .Enkrat pomagaš ti lovcu čez prepreke drugič pa on tebi.Pa kolikor sem se jaz družil z lovci pa bog mi daj zdravja ,da bi se še lahko naprej vam povem,da je simbioza med lovci in strelci še kako potrebna mislim,da smo lahko koristni eden drugemu sploh pa slovenskemu strelstvu. 

Lp
#46
O madona, malo pogledam stran, pa že spet bruhanje na vse strani...
Ker tole obmetavanje s pridevniki in obtoževanjem kdo je bolj nesposoben ne pelje nikamor, temo zaklepam.
Pray
administrator / Strelec.si
#47
(19-02-2017, 14:46)Matej045 Napisal:
Bom še jaz postavil ogledalo ...







Pri nesrečah ali "nesrečah" na lovu gre sicer za dogodke z orožjem, a jih moramo ločiti od tistih, ki bi se zgodili na strelišču. Trenutni predlog tega sploh ne obravnava.

Tisti, ki niso lovci verjetno težko razumejo kaj vse se dogaja na lovu in da zadeve niso čisto jasne, kot je to videti s kavča.
Včasih so slabi vremenski pogoji. Lovec je živčen ali vzhičen od pričakovanja, ker se v grmovju nekaj premika. Mogoče je že mal tema, al pa je v senci in se slabo vidi. Včasih je kdo že mal star in že po defaultu slabo vidi. Včasih so pod pritiskom, ker jih zakon sili, da ustrelijo XY komadov, drugače jim grozijo sankcije. Potem pa raje pritisnejo, ker imajo samo delček sekunde časa za odločitev. Pa ne pozabit, da jih je nekaj 10.000 kar pomeni, da se bo vse zgodilo že samo po naključju. Pa na @alojz1 pove, če se motim.




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)