Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sig Sauer 22 lr 1911
#1
Pozdravljeni,

Zanima me ali ima kdorkoli kakršnekoli izkušnje z omenjeno pištolo ( Sig Sauer 1911 .22lr )?
Ter ali je pištola primerna za občasno pokanje na tarčo? (Vsekakor ne za tekmovanja)

Hvala
Odgovori
#2
Za občasno pokanje bo primerna prav vsaka pištola, ne vidmim razloga zakaj tale ne bi bila...
Osebno pa bi se ognil sistemom, ki so narejeni za VK in uporabljajo 22LR. Včasih so zaklepi za tak kaliber pretežki in navadna municija ne zmore cilkanja.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#3
(22-01-2018, 13:20)biker20 Napisal: Pozdravljeni,

Zanima me ali ima kdorkoli kakršnekoli izkušnje z omenjeno pištolo ( Sig Sauer 1911 .22lr )?
Ter ali je pištola primerna za občasno pokanje na tarčo? (Vsekakor ne za tekmovanja)

Hvala

Imam GSG 1911 22lr, ki je identična Sig-u. Sam ob nakupu nisem imel nekih pretiranih pričakovanj, sem pa bil toliko bolj pozitivno presenečen kasneje. Zastojev ni, če redno podmazuješ zaklep. Deluje pa tudi z vsem SV strelivom (preverjeno), kar so tudi zapisali v uporabniškem priročniku.

lp
Odgovori
#4
Sam sicer posedujem walther - jev "colt gold cup", kar je zelo podobna pištola,.. z njo nekih težav ni, dodatni nabojniki so nabavljivi za "normalen" denar, kar je po mojem pri Sigu isto,.. glede municije, jaz uporabljam CCI Standard, pa mi dela brez zastojev,... za podiranje piksn čisto ok zadeva,... za kakšna tekmovanja pa to glih ni,... ampak to je samo moje mnenje,... lp
Odgovori
#5
Prav tako imam walterja gold cup in sem z njim zadovoljen.kot so ze prej omenili zastojev prakticno ni ce je zaklep masten razen pri nabojih cci quaiet je cca vsak 2-3 naboj zastoj...z ostalimi nisem imel problemov!
Odgovori
#6
Imam zgoraj omenjenega Sig-a in s poceni Blazer municijo deluje brez problemov.
Odgovori
#7
Pred nakupom ti priporočam, da malo pobrskaš po forumu.

https://www.strelec.si/forum/thread-1711...22+lr+1911

Odgovori
#8
(22-01-2018, 17:26)šimek Napisal: Pred nakupom ti priporočam, da malo pobrskaš po forumu.

https://www.strelec.si/forum/thread-1711...22+lr+1911

Sicer nisem strokovnjak in pred nabavo "gold cup -a" sem tudi sam prebiral zgornji prispevek, ampak kaj pametnega iz njega nisem razbral,.. edino to da ima pač Sig dva različna modela (glede na delovanje) pištole. Ne vem no mene je pri Sigu bolj motil "spomin" na mosqitota, sicer pa sem bil tudi pri waltherju skeptičen, ampak če kupiš novo dobiš garancijo,... malo igre na srečo zadevi doda dodaten čar :)) Sicer pa jaz jo imam cca eno leto, "fotram" jo z standard CCI, pa zadeva laufa,... je pa res da v primerjavi z kakim Ruger mark 1,2,3,4,... zelo drži pregovor malo denarja malo muzike,...
Odgovori
#9
Hvala vsem za informacije, bom še malo premislil vso zadevo, in najverjetneje še en čas šparal za kakega Rugerja :).

Hvala :)
Odgovori
#10
Jaz imam GSG 1911 ki je bolj kot ne identična Sigu (ima samo ojačan del pri zadržalu zaklepa da se le ta ne obrabi tako hitro), pa še cenejša je. 

https://www.rojal.si/si/shop/pravo-orozj...ndard.html

Z vso HV municijo deluje odlično, brez kakršnih koli zastojev, najraje pa uporabljam Federal Value Pack. Po 3 letih intenzivne uporabe in zlorabljanja (jbg, 22lr je pač najcenejši) sem več kot zadovoljen! Najbrž z njo sicer ne boš osvojil prvega mesta med preciznjaki, definitivno pa je vseeno dovolj natančna da na 70m brez težav naluknjaš tarčo s silhueto trupa. Najbrž bi kak boljši strelec to zlahka še izboljšal. Definitivno priporočam.
Pew pew!
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)