Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Znanstvene raziskave na temo orožje
#1
Transcrime (Università Cattolica di Milano) je skupaj s še nekaterimi ustanovami in združenji prvič v zgodovini izvedla znanstveno raziskavo, ki pokaže objektivne in potrjene podatke o pogostosti uporabe strelnega orožja v kriminalnih dejanjih v EU(celo raziskavo lahko prečitate na naslovu: http://fireproject.eu). Iz raziskave je razvidno, da se v vsej Eu (pol milijarde prebivalcev) 
letno zgodi cca 400 ubojev iz strelnega orožja. Raziskava tudi dokazuje, da števila umorov iz strelnega orožja ni mogoče nikakor povezati z razširjenostjo orožja in niti s strogostjo zakonodaje v posamezni državi.
Odgovori
#2
Sekcija za kriminologijo univerze v Liege-u, Belgija, je objavila znanstveno raziskavo z naslovom "Faktorji, ki vplivajo na pogostost umorov s strelnim orožjem", ki dokazuje, da ni utemeljenih dokazov, ki bi povezovali pogostost umorov ali ubojev s strelnim orožjem z razširjenostjo le-tega ali s strogostjo zakonodaje v posamezni državi. Raziskava je objavljena tu: https://media.wix.com/ugd/3fd127_86f3aa1...9dcc23.pdf
Odgovori
#3
(27-04-2017, 18:22)Oh Lev Napisal: Transcrime (Università Cattolica di Milano) je skupaj s še nekaterimi ustanovami in združenji prvič v zgodovini izvedla znanstveno raziskavo, ki pokaže objektivne in potrjene podatke o pogostosti uporabe strelnega orožja v kriminalnih dejanjih v EU(celo raziskavo lahko prečitate na naslovu: http://fireproject.eu). Iz raziskave je razvidno, da se v vsej Eu (pol milijarde prebivalcev) 
letno zgodi cca 400 ubojev iz strelnega orožja. Raziskava tudi dokazuje, da števila umorov iz strelnega orožja ni mogoče nikakor povezati z razširjenostjo orožja in niti s strogostjo zakonodaje v posamezni državi.

Samo za primerjavo podatek Evropske komisije, Direktorat za mobilnost in trasport:
Leta  2015 je v EU umrlo 26.100 ljudi v prometnih nesrečah. Od teh je bilo cca 2.000 kolesarjev.
Več informacij na : http://ec.europa.eu/transport/road_safet...tistics_en
Odgovori
#4
Med januarjem 2010 in marcem 2015 je bilo v EU (s skupno 500 milijoni prebivalcev) izvršenih 1.168 ubojev in 1.724 poskusov umora s strelnim orožjem. Skupaj 2.892 slučajev, ki zaobjemajo kriminalna dejanja, lovske in druge nezgode, samoobrambo, policijske akcije ipd.
31% umorov in 36% poskusov umora so izvršili kriminalci najbrž z neprijavljenim in neleglnim orožjem. 34% umorov in 18% poskusov umora se je zgodilo v družinski sredini. 32% umorov in 42% poskusov umora se je zgodilo v krogu medosebnih odnosov in 3% umorov in 4% poskusov umora se je zgodilo iz socio-političnihrazlogov. Pri vseh teh obžalovanja in obsodbe vrednih dejanjih v 45% primerov je bila uporabljena polavtomatska pištola in v skoraj 30% primerih dolgo orožje z risano cevjo.
Odgovori
#5
Zelo pomemben podatek pokaže, da je bilo v EU v obdobju 2010 - 2015 izvršeno skupno 31 atentatov  s smrtnim izidom. Samo v 9 primerih je bilo uporabljeno strelno orožje. V ostalih primerih pa eksploziv ali druga sredstva (v Nizzi tovornjak). Zelo pomenljiv je podatek, da so bili v 8 od 9 ostalih slučajev uporabljeni Ak 47 ali njih izpeljanke nelegalnega izvora. V 9. primeru pa je bila uporabljena vojaška desantna avtomatska puška tipa AR15, ki je bila ukradena iz stanovanja pripadnika danske častne straže. V nobenem primeu ni bilo uporabljeno orožje iz kategorije B7. To je, orožje na katerega so se spravili z vso vnemo eurobirokrati.
Odgovori
#6
No, dokaz več, kam pes taco moli...Mi (SLO) pa kot pohlevni kužki sledimo EU bedarijam.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#7
Odzadaj je velik biznis, ki ga EU naklepa izvesti, ne pa preprečevanje tovrstnih napadov!
Odgovori
#8
Biznis?
Odgovori
#9
Vojna in varnost sta ogromen predvsem pa netransparenten biznis, projekt evropejec 21 stoletja na koncu vodi v diktaturo .Kaj mislite ja aparat EU v bilo čem demokratični ustroj?

solidarna diktatura ....
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)