Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sig sauer x-six skeleton
#21
Ni dovolj le podmazati. Pazit je treba, da ne pride prah zraven. Umazanija in mast naredi polirno pasto. Včasih je bolje imeti suho kot namazano in umazano.
Odgovori
#22
(15-06-2017, 02:25)glock34 Napisal:
(14-06-2017, 20:00)Barbapapa Napisal: Mene noben sig dosedaj še ni prepričal.


Preden bom prezgodaj sodil, mojster barba a bi bil lahko malce bolj konkreten, kaj na SIG-ih ti ne diši? Pač se ne strinjam s tabo, bom pa neizmerno hvaležen in zelo vesel, če boš delil nekaj tega svojega znanja z nami, ki očitno nismo dovolj razsvetljeni na tem področju Eek !

LP

MENE še ni prepričal noben sig glede: izgleda in ergonomije, proženja. Izjema je kar se tiče ergonomije 210-ka, kot sem že napisal in glede proženja x5 ali x6.
Mi pač ne sedejo, moje osebno mnenje. Če pa imaš ti siga in se počutiš užaljenega, oziroma se ne strinjaš s tem - imaš vso pravico do tega, saj smo si različni, kajne? In ne gre tukaj za nobeno vesoljsko znanost, da bi moral deliti izkušnje s tabo glede tega, ampak preprosto osebna izkušnja. Dovolj?
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#23
(14-06-2017, 23:26)Kristian Napisal: težko reči da se po 500 strelih tako naveličaš pištole da jo pošljleš nazaj k proizvajalcu in greš kupit drugo, ravno takšno. Ravno tako težko rečeš, da kar naenkrat vsi strelci tako malomarno podmazujejo točno to pištolo, da je Šteh postal pooblaščeni serviser za Sig Sauer - ali pač?
Ampak ja, mojster pač težko reče da ga dobavitelj takole biksa s pištolami za slabe 3 jurje... bolje je reči da ga fantje serjejo in s panceto mažejo pištolo, ko se pač spomnejo, ane?


Par slik pištole po slabe 500strelih...

Osebno bi rekel, da gre za slabo rezkanje, pa ne vem, če ima SIG kakšno površinsko obdelavo. Stainless X-FIVE nima nič. Pa je potem uporaba razkrila te raze. Lahko so bile že od začetka, pa jih je mast prekrivala.


Ko si jo pa sčistil, so se pa pokazale.
Pravi hard-core SIGovci ti bodo rekli, da se bo to zgladilo z uporabo in če zaklep vrača v prvotno pozicijo, potem v bistvu funkcionalne napake ni.

Slabša, precej slabša možnost je, da vodila niso kaljena in da je material mehak in ga zaklep v bistvu razi.

Smeti nobene ne razijo tako po materialu. Če bi bil droben pesek, bi zaklep ostal v zadnji poziciji.

Jaz bi pa to vseeno reklamiral.
Ker za tri jurje se pa tole mora bleščati.
Odgovori
#24
Očitno bo treba naredit Rex Zero 6.0, da bo pol cene in nobenih težav z vodili, ker tole kar berem je že res smešno.... Mrgreen
Odgovori
#25
(14-06-2017, 15:29)Kristian Napisal:
(14-06-2017, 08:42)mojster Napisal: Iz mojih izkušenj, pa lahko zapišem, da še nikoli nismo zabeležili niti enega primera slabe končne obdelave na SIG SAUER pištolah, ki so narejene v njihovi tovarni v Nemčiji.

Par konkretnih podatkov:
-prvi P226 X6 kupljen pri mojstru leta 2012. Imela (verjetno zaradi obdelave??) pregreto področje kjer gre iz cevi v ležišče. temno vijolično barvo kovine nisi odpravil tudi z resnim poliranjem. Očitno še stara serija, delovala odlično, po dveh letih uporabe je začel kazati raze na vodilih.
- P210 Super Target. Kupljen 2013 pri LabCommerce. Delal b.p.
- P226X6 kupljen 2013. Ker L.C. ni mogel dobaviti pravočasno, da bi ujel zaključek lige, sem ga kupil pri lokalnem trgovcu. Baje prišel iz Avstrije. Težave že od začetka. Proženje ni šlo pod 1.600g pa če se postaviš na glavo, neglede na bi moral biti nastavljiv od 1000 do 2000g. Vrnil takoj naslednji dan. Čakal 3 mesece da je prišel nazaj, korektno poštiman. Po cca 500 strelih zaribal zaklep. Vrnil prdajalcu ki je kar naenkrat nehal komunicirat, dvigat telefon, etc. Po treh mesecih pravi da bodo popravili, pa spet nič. Po skoraj letu od kar sem kupil pištolo sem jo lahko uporabljal recimo 2 meseca. Po kar nekaj časa sem preko sodišča izterjal vračilo kupnine, ker se ne strinjam da pištola za 2.800€ dela tako slabo...
- vmes v čakanju na rešitev sem kupil novo P226X6 pri LabCommerce. Direkt iz Nemčije. Že pri trgovcu sem preveril proženje ki se ga ni dalo spustiti pod 1600g. Pištolo nisem niti prevzel ampak jo je uvoznik poslal nazaj v SigSauer da so spravili proženje v normalne meje. Do sedaj ga mažem in pazim kot dete. Lani je šel k Štehu da mu popravi in spolira začetek raz ki so se začele kazati na vodilih zaklepa.
-Predlani kolega kupil enega prvih Sig Sauer SupermatchX6. Lab Commerce. Prišli direkt iz Nemčije. Prvega je vzel iz škatle in po izkušnjah ostalih rpeveril proženje (bilo OK) in vodila zaklepa (ni bilo OK; od samo testnega  streljanja so imeli globoke raze). Pištolo so zamenjali z novo, po cca pol leta uporabe je šla k Štehu, ker so se pojavile raze na vodilih. Sedaj dela  b.p.

Ker več lastnikov SigSauer pištol pozna/deli te težave, še vedno trdim, da je modro kupovati pri trgovcu, ki bo poprodajne stvari korektno in ažurno reševal. Če pištolo sicer vzame, potem pa se ne javi tudi po več mesecev, je to bolj slaba usluga...

Sig Sauer je, vsaj zame, pištola izbora. Streljam 25 precizno. Pred njo sem bil na Sport II. Ko sem prinesel domov prvo 9 mm (skeleton), ki sem jo kupil pri Mojstru sem sedel na kavču in gledal kot mali otrok, tako lepa je bila. Razlika med Čehom, ki je odlično orodje za pameten denar je bila očitna. Do sedaj dela b.p.
Kasneje sem kupil še 45 ACP, dela brez zastojev, res pa je kot pravi ALiEN, da je kolega s katerim smo pištole naročevali imel z njo kup težav, ki bi mene spravile ob pamet.

Sig Sauer je veeeelika firma. Očitno imajo občasne težave v končni kontroli kvalitete. Mogoče kak inženir ni jedel na ramadan in kaj spregleda....

Dokler pa so tukaj trgovci in puškarji se da s pametno besedo in argumenti vse urediti. Vse pa se lahko pokvari...itaq.
Odgovori
#26
(16-06-2017, 11:21)mariborcan Napisal: Sig Sauer je, vsaj zame, pištola izbora. Streljam 25 precizno. Pred njo sem bil na Sport II. Ko sem prinesel domov prvo 9 mm (skeleton), ki sem jo kupil pri Mojstru sem sedel na kavču in gledal kot mali otrok, tako lepa je bila. Razlika med Čehom, ki je odlično orodje za pameten denar je bila očitna. Do sedaj dela b.p.
Kasneje sem kupil še 45 ACP, dela brez zastojev, res pa je kot pravi ALiEN, da je kolega s katerim smo pištole naročevali imel z njo kup težav, ki bi mene spravile ob pamet.

Sig Sauer je veeeelika firma. Očitno imajo občasne težave v končni kontroli kvalitete. Mogoče kak inženir ni jedel na ramadan in kaj spregleda....

Dokler pa so tukaj trgovci in puškarji se da s pametno besedo in argumenti vse urediti. Vse pa se lahko pokvari...itaq.

Branko, lepo si tole napisal, se popolnoma strinjam s tabo!  :-D
Odgovori
#27
Očitno, zato je Proarmis tudi šel v projekt svoje linije pištol. Smešno je, da se zadeva komunicira kot da delam slabo reklamo in da malomarno vzdržujem orožje, če pa poiščeš "SigSauer slide damage" pa najdeš kup pripomb po forumih.
V mojem primeru, je škoda nastajala zaradi deformirane šine na zaklepu, ki kasneje očitno ni bila upasana. Zaklep je narejen iz nerjavečega jekla, ki je samo po sebi relativno mehko. Na vseh točkah, kjer je bilo vodilo zarezkano je bil material vtisnjen. Najprej je izogib za spojnico, ki jo moraš zavrteti, nato je zob za utrjevalo zaklepa v zadnjem položaju, zadaj pa je izrez za varovalko.  Ne veliko, ravno toliko da zaklep ni lepo drsel ampak je bil na eni točki direkten stil. Tle ti ne pomaga nobena maža, nobena pasta saj gre za neupasan del. Ko enkrat tista bunka rani vodila, se začne material dvigovati, trenje se povečuje in stvari gredo eksponentno na slabše. Tudi dejstvo da je zaklep okoli utrjevala tako mehak, da se deformira in potem tisti zob še dodatno razi, ne pomaga.
   

Mojster bo sicer cinično pripomnil da manjka osnovna vojaška vzgoja ampak očitno so se tudi v Sig Sauerju strinjali z mojo oceno, ker sem dobil Aftersale report iz njihove delavnice. Torej se proizvajalec strinja da gre za neustrezno nastavljeno proženje in problem z upasovanjem vodil. Od tle naprej pa sem se odločil da ne bom prenašal ignorance trgovca, ki mi je prodal pištolo za 2.800€ pa sem jo imel v roku leta dni doma samo par mesecev. Nisem cenkal za ceno zato tudi pričakujem, da bo izdelek funkcionalno brez napak. Konec koncev je tudi moj denar brez napak, nobena ničla ne manjka, in tudi za približno 500€ bankovcev ni banka zavrnila ker so potrgani ali pa kako drugače nesprejemljivi.
To, da mi pa trgovec trdi - ja res je proženje malo trdo( pa ne malo trdo, na pištoli ki oglašuje min.silo proženja 1.000g nisi mogel spravit pod 1.600g), ti kar ustreli lar tavžent šusov pa bo - se sliši nekako tako kot da kupiš avto višjega cenovnega razreda ala Audi ali BMW, pa ti rečejo, ja res ne gre višje od tretje prestave, ampak ti kar naredi par 10.000km, pa se bo usedlo in bo verjetno začelo delat - kaj takega zagotovo ne boste pripravljeni potrpeti.

Pa še ABC poprodaje:
Ker se v naši firmi ukvarjam tudi s poprodajo, prav dobro vem kako mi kupci pijejo kri za vsako napako, ki je na izdelku. Zakon o varstvu potrošnika zelo jasno definira kaj se zgodi v primeru skrite napake. Kupcu daje možnost diskrecijske pravice (to pomeni da se kupec odloči kaj bo) ali bo zahteval odpravo napake in prejel nadomestilo za zmanjšanje vrednosti izdelka, ali bo zahteval zamenjavo izdelka z novim, ali pa bo zahteval vračilo kupnine.
Ker je prodajalec ignoriral moja opozorila, da s to pištolo nekaj ni v redu, kljub temu da je proizvajaec to potrdil,  sem zahteval zamenjavo  z drugo. Ne strinjam se da mi bo na novi precizni pištoli nekdo zbrusil vodila in povečal zračnost med zaklepom in zaklepiščem. Tako kot če ti v novem avtu zariba mašina, pa ti mehanik reče "saj spet dela, ti samo malo več olja dolivaj pa bo".
Ker je po tej zahtevi prodajalec prekinil stike, sem zahteval vračilo kupnine in jo na koncu tudi dobil. Skupaj z zakonskimi zamudnimi obrestmi in sodnimi stroški.

Vmes sem kupil drugo P226X6, ki ravno tako ni čisto imuna na te težave, vendar sem jo že preventivno dal mojstru Štehu, da je popravil tisto, kar bi morali narediti že na SigSauerjevi proizvodni liniji.
Odgovori
#28
Temo, ki je bila namenjena iskanju pištole X-SIX Skeleton, ste uspešno nadgradili v prispevek za odvračanje od nakupa SIG Sauer pištol... Kako poprodajne aktivnosti uspešno vplivajo na marketing konkurenčnih proizvodov, nima smisla razlagati, ker je to prepoznano kot cinizem.
Odgovori
#29
bull shit... tule so predstavljeni tako pozitivni kot negativni primeri... sam nimam s pištolo izkušenj me pa tema sigurni ni odvrnila od firme ampak mi je dala vedeti na kaj je treba pri nakupu bit pozoren... in to je eden glavnih razlogov zakaj ta forum tudi obstaja!
Odgovori
#30
Podpišem tudi jaz.
Odgovori
#31
(15-06-2017, 16:39)Barbapapa Napisal:
(15-06-2017, 02:25)glock34 Napisal:
(14-06-2017, 20:00)Barbapapa Napisal: Mene noben sig dosedaj še ni prepričal.


Preden bom prezgodaj sodil, mojster barba a bi bil lahko malce bolj konkreten, kaj na SIG-ih ti ne diši? Pač se ne strinjam s tabo, bom pa neizmerno hvaležen in zelo vesel, če boš delil nekaj tega svojega znanja z nami, ki očitno nismo dovolj razsvetljeni na tem področju Eek !

LP

MENE še ni prepričal noben sig glede: izgleda in ergonomije, proženja. Izjema je kar se tiče ergonomije 210-ka, kot sem že napisal in glede proženja x5 ali x6.
Mi pač ne sedejo, moje osebno mnenje. Če pa imaš ti siga in se počutiš užaljenega, oziroma se ne strinjaš s tem - imaš vso pravico do tega, saj smo si različni, kajne? In ne gre tukaj za nobeno vesoljsko znanost, da bi moral deliti izkušnje s tabo glede tega, ampak preprosto osebna izkušnja. Dovolj?



Povsem dovolj, hvala!

turist je zelo pravilno ugotovil kam taca psa moli :-D  , sam sem se pa hotel res 110% prepričati ali je mogoče, da nekdo s takim številom prispevkov in tako visokim ugledom na tem forumu dejansko tako malo ve o orožju. Čeprav imam SIG-a (ne Sig Sauer-ja!!) res zagotavljam, da nisem užaljen. Papabarbi bi ti pa res močno od srca priporočil, da se pri kakšnem izkušenem strelskem kolegu, ki poka 25m precizno pozanimaš ali je kakšna razlika med SIG-om in Sig Sauer-jem).

Se pardoninar, če sem malce "zasmetil" temo, toda, bilo je močnejše od mene . . .   Evil 


LP
"Fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity"    Sigmund Freud
Odgovori
#32
(16-06-2017, 14:00)mojster Napisal: Temo, ki je bila namenjena iskanju pištole X-SIX Skeleton, ste uspešno nadgradili v prispevek za odvračanje od nakupa SIG Sauer pištol... Kako poprodajne aktivnosti uspešno vplivajo na marketing konkurenčnih proizvodov, nima smisla razlagati, ker je to prepoznano kot cinizem.

Mojster, ma ne serji ga.
Kupovali bomo SIGe, veš da. Samo pač debatiramo.
Odgovori
#33
Wink 
Sig-e ali Sig Sauer-je ?  Z švicarskimi SIG-i ni težav,vsaj koliko jaz vem in vidim. ;)
Imam vse kar potrebujem.
Odgovori
#34
(17-06-2017, 00:11)doktor Napisal: Sig-e ali Sig Sauer-je ?  Z švicarskimi SIG-i ni težav,vsaj koliko jaz vem in vidim. ;)



   Clap Nod natanko tako !


Lp
"Fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity"    Sigmund Freud
Odgovori
#35
Glock, hvala, ker si mi razjasnil in me usmeril. Sem živel v preprosti nevednosti...kot pa vem v svoji nevednosti, pa je bila to včasih (pred letom 1970) ista fabrka in pogovorno se dostikrat poenostavi ime - ponavadi pa ti že model pištole pove, za kaj gre in od kje je. No, če že iščeš dlako v jajcu - da se popravim: MENE še ni prepričal noben Sig-Sauer.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#36
Jao, jao kam gre ta svet, saj ne vem nad kom sem bolj razočaran, nad  trgovcem in njegovim ignorantskim odnosom do kupca ali do enako mislečih udeležencih teme.
Zagotovo pa si zaslužite drug drugega in upam, da boste skupaj sodelovali še dolga leta... Twisted


dkamen2, ostali kupci in ljubitelji železja, upam da vas je Kristjanova izkušnja izučila, da se orožje, sploh tisto "tadrago", kupuje pri trgovcih ki ti nudijo potporo in zaščito pred omenjenimi težavami in da vam ne bo treba svojih pravic uveljavljat na sodišču.

Odgovori
#37
Huuuhh. Komaj sem našparal za Sig Sauera, ampak zdaj ga nočem. Grem raje po Šmarnico.
Odgovori
#38
Šimek, sem razumel tvoj post in ostale predhodne. Upam, da dobiš popust pri naslednjem nakupu.
Odgovori
#39
Si bom malo sposodil temo. Zanima me pri katerem trgovcu priporočate nakup P210 Super Target in koliko je ugodna cena za novo pištolo?
Odgovori
#40
(17-06-2017, 14:06)Barbapapa Napisal: Glock, hvala, ker si mi razjasnil in me usmeril. Sem živel v preprosti nevednosti...


Ne zahvaljuj se mi prezgodaj, ker je iz tvojega odgovora razvidno, da sem bil popolnoma neuspešen  Shrug , JBG sem pa vsaj poiskusil, tudi to nekaj šteje . . .


Lp
"Fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity"    Sigmund Freud
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)