Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rex Zero 1 CP 9mm
#21
Jaz sem star po letih, nisem pa po strelskem stazu, da najprej to razcistiva.

Moje mnenje je, da ne mores primerjati cen v ZDA s slovenskimi.
Prav tako ne mores primerjati ceno kovinske pistole s ceno 'plasticne'.
Jasno pa je tudi, da Rexov v ZDA ne bi prodali ravno veliko, ce bi bil drazji od Glocka.
Seveda pa ima vsak svoje kriterije, ko se odloca o nakupu....zato tudi nimamo vsi enakih pistol  Mrgreen
Odgovori
#22
Prav zabavno je brati epske napade in čustvene izlive -nekaterih-. Sem prepričan, da vodovodarji pri nakupu hiltija (ki ga BTW cele dneve po rokah valjajo) ne delajo iz pi..ke kozolca kot to pocnejo nekateri.
Pri nas je kila jabolk 1,5€. Na japonskem je pa eno jabolko 3€...
Odgovori
#23
Arex bo itak dal konc leta vsakmu Slovencu eng-a Rex-a za djabe.
Ker bojo tak profit z ZDA pridelali, da bodo s to potezo znizali davcno osnovo in bojo manj davka na dobicek placali :D
Odgovori
#24
Saj je na njihovi strani že aplikacija kjer si lahko izbereš kirega boš mel... razen če ti ne sede takrat si lahko kaj drugega izbereš....  :-D
Odgovori
#25
(26-07-2017, 15:24)ales1a Napisal: Predlagam Slovarmsu, ki je kao "uvoznik" za Rexa, da stopi v kontakt z Arexom. Reče če je v USA to 530€, mi dajte po taki ceni, da jih s svojo maržo lahk za 500€ prodaja. Tako bo to zelo poceni pištola na Evropskem trgu in bo zanimiva večji množici, hkrati pa bo Slovarms najbolj ugoden ponudnik in bomo vsi pri njemu kupovali rexa.
2x zmaga - Rex dobi prepoznavnost in veliko uporabnikov, Slovamrs pa dila pištole celi Europi.

Mrgreen
Sem prepričan, da bi Slovarms dobil isto ceno, če bi kupoval enake količine!  Mrgreen
Odgovori
#26
https://www.youtube.com/watch?v=nV3LDScryOI
TFBTV First Look
Odgovori
#27
(26-07-2017, 14:33)ales1a Napisal: Mene pa zanima zakaj je Rex v Ameriki $618 = 531€Prav tako so razlike pri ostalih modelih (tactical v USA je $781=671€ pri nas pa 939€).
S tem, da je do ZDA treba plačat prevoz, predvidevam, da tudi kakšno uvozno takso.
Tanfoglio/EAA je približno enaka cena tukaj kot tam, prav tako CZ.
Če pa kdo zna opredeliti zakaj je cena Rexa v ZDA manjša naj pa prosim opredeli.
LP Aleš

Razloga sta dva:
- cenovna politika proizvajalca
- količinski popust dilerju (zastopniku)

To ni nič takega.

Glede cenovne politike je pač tako, da REX nima take blagovne znamke, kot jo ima SIG ali CZ ali recimo GLOCK. Ko se definira PPC (priporočena prodajna cena) je treba videti, kam bi se dalo na trg umestiti.

Sigurno pri tem distributer pove, kam bi se dalo pištolo umestiti. Hrvati so s Sprigfieldom zadeli v polno v smislu, da so pištolo že na začetku prodajali pod znanim brandom.

REX se lahko kosa tam nekje s kakšnimi brazilskimi kloni SIGa. Moraš pa vedeti, da "vlagati" v znamko pomeni trošiti za reklamo. Tudi s sponzorstvom. To sicer pomeni, da lahko nekaj prodajaš drago, samo dosti denarja gre za marketing. Blagovna znamka pa pomeni tudi zaupanje kupca. Kupec originalnega SIGa ve, da po 10+ letih bo ta firma še vedno tu. Kupec REXa (z vsem spoštovanjem do firme, ki REXa dela) to v bistvu ne ve. Lahko, da REX zgine jutri. In potem je težava, če nimaš rezervnih delov.

Pa ni samo brand. SPRINGFIELD XD(M) je originalna konstrukcija, ki je recimo precej igrala na noto varovalke na ročaju pištole, da malo zmehča 1911A1 fane. Pa 45 ACP kaliber, to Američani komaj zadržujejo solze. REX je v bistvu klon SIG 226, čeprav to ne pomeni nič slabšalnega. Saj TANFOGLIO je začel kot klon CZ. No, potem eni skočijo, pa rečejo, da TANFOGLIO je pa *daleč* od klonirane pištole. TANFOGLIO sicer imam. Če štejemo finese res ni klon, drugače pa kar lepo je klon CZ 75B.

Ampak če smo pri brandu, dejansko REX ni zanimiv za ugledne ameriške firme, ki še vedno imajo dobre brande (Winchester recimo). Če bi pa REX team prišel z originalno konstrukcijo ala SIG P320, potem pa bi to bilo nekaj, s čemer bi se dalo iti k recimo Winchesterju.

Drugo pa so količinski popusti, koliko dejansko distributer zasluži. Nekoč je bil faktor 1:2, koliko je pa sedaj, pa ne vem. Torej za 100 € se kupi, prodaja pa za 200 €. Torej je pištola distributerju še dosti cenejša.
Sigurno se tu ameriški trg ne more primerjati s slovenskim, ki je zelo majhen. Saj so izdelki tudi v Švici zelo dragi. 

Vendar pa proizvajalec ponavadi postavi t.i. "list price", oz PPC, kar pomeni, da se v ZDA pištola ne sme prodajati za manj kot pač je PPC. To pa zato, da se trg ne uniči.

Dobra stran je pač, da si REX sam gradi znamko, slaba pa to, ko si enkrat v $500 razredu, do tisočaka težko zlezeš.

Zato se včasih izdelki (isti izdelki) ali storitve prodajajo pod drugo blagovno znamko.

V Sloveniji je verjetno majhnost trga tista, ki narekuje relativno visoko ceno. Pač tako je.

Kar se transporta tiče, je verjetno za orožje dražji, kot za solato, s tem imam nekaj izkušenj (ampak ne s transportom orožja) - ampak tako generalno, transport ni tak hud strošek, kot se sliši. Kitajci šibajo kup plastičnih igračk in kovine na velike razdalje in še vedno so poceni.
Odgovori
#28
(01-09-2017, 19:50)mm38 Napisal: https://www.youtube.com/watch?v=nV3LDScryOI
TFBTV First Look

Angleščina tega AREX kekca je za 6 dlak slabša kot od žene slovenskega zeta Melanije in 3543543 dlak boljša od slovenske politikantke Alenke ("vi nid mor tajm, not moni").

Baba glupa. Seveda rabimo gnar.
Odgovori
#29
https://www.youtube.com/watch?v=Lh8NNOdjILs
Rex- čudovit na vse načine.
Odgovori
#30
A ima Arex kakšno posebno dovoljenje, da lahko civilisti streljajo z dušilcem? Drugače pa bravo Arex!
Odgovori
#31
(14-09-2017, 22:23)Strah Napisal: A ima Arex kakšno posebno dovoljenje, da lahko civilisti streljajo z dušilcem? Drugače pa bravo Arex!

Dej strah nehaj tipično Slovensko ane, če ne smem jaz zakaj pa oni lahko... pač so bili povabljeni na predstavitev in so preizkusili, kar jim je proizvajalec pripravu... kaj te tu moti razen zganjanja foušije Snooty 
Aja a cviček na koncu te pa ni zmotu, za njega je tud potrebno posebno dovoljenje :))
Odgovori
#32
(26-07-2017, 14:33)ales1a Napisal: Mene pa zanima zakaj je Rex v Ameriki $618 = 531€

Pri nas pa 720€.

Prav tako so razlike pri ostalih modelih (tactical v USA je $781=671€ pri nas pa 939€).
S tem, da je do ZDA treba plačat prevoz, predvidevam, da tudi kakšno uvozno takso.

Na predstavitvi Rexa so omenjali, da jim je pomemben tudi Slovenski trg, vendar s to ceno so konkretno brcnili v temo.
Jaz rexa ne kupim zgolj zaradi tega (pa vem, da nisem edini), ker ne bom dal 300€ več v Sloveniji, kot čez lužo, za nekaj kar je narejeno pri nas.
To da stane colt v ameriki več kot pri nas mi je logično. Za slovensko pištolo pa da je 1/3 dražja doma kot v ameriki pa nažalost ne.
Tanfoglio/EAA je približno enaka cena tukaj kot tam, prav tako CZ.
Če pa kdo zna opredeliti zakaj je cena Rexa v ZDA manjša naj pa prosim opredeli.
LP Aleš

Boš pa ja malo revne merikance subvencioniral.

More Freedom for less money

Odgovori
#33
Slovenci nikoli ne razočarajo... 1 min po objavljenem videju na fb 10komentarjev kako in zakaj v sloveniji pa dušilci... brez ene trohice razmišljanja kako in kaj, takoj na prvo...
Odgovori
#34
A vi znate lepo odgovorit na vprašanje ali samo nergavo in vzvišeno!? Sej ni tako težko in nihče ne bo zbolel, obljubim. Me res zanima kakšni nergači ste v resničnem življenju :( Snooty

Preprosto me zanima kako lahko v Sloveniji nekdo kot civilist uporabi dušilec ter to javno objavi, glede na to gre za kategorijo, ki pravnim osebam in posameznikom ni dovoljena, vi pa o fovšiji in Slovencih. A lahko človek vaše strelsko vsevedno visokost kaj vpraša? Nismo se vsi rodili s pištolo v riti, da bi vse vedeli!
 

Pa da povzamem dani_79, takšen odgovor lahko pričakuješ le od Slovenca. Na vseh drugih tujih forumih (katerokoli področje), ti bodo z veseljem pomagali, četudi vprašaš najbolje blesavo vprašanje! Sej poznate pregovor, da ni neumnih vprašanj, so samo neumni odgovori.
Odgovori
#35
(15-09-2017, 22:17)Strah Napisal: Sej poznate pregovor, da ni neumnih vprašanj, so samo neumni odgovori.

no, to ni čisto res...  je neumnih vprašanj v obilju.
Kako lahko "civil" // beri: rekreativni strelec, ki ima v orožni listini vpisano športno orožje// strelja z dušilcem?
a. na črno, tako da si ga naredi/kupi v tujini in prešverca domov. Je pa res da je potem malo neumno objavljat take slike na FB.
b. tako da ga ima trgovec ali puškar, ki ga posodi ali "prepusti v uporabo" na promocijskem dogodku ali predstavitvi novega izdelka, nadebudna raja (beri: mi, civili) pa se naslanja nad novo igračo. Tle pač slikaš selfije/snemaš videe ker se hvališ kakšen car si.
Odgovori
#36
(15-09-2017, 22:17)Strah Napisal: A vi znate lepo odgovorit na vprašanje ali samo nergavo in vzvišeno!? Sej ni tako težko in nihče ne bo zbolel, obljubim. Me res zanima kakšni nergači ste v resničnem življenju :( Snooty

Preprosto me zanima kako lahko v Sloveniji nekdo kot civilist uporabi dušilec ter to javno objavi, glede na to gre za kategorijo, ki pravnim osebam in posameznikom ni dovoljena, vi pa o fovšiji in Slovencih. A lahko človek vaše strelsko vsevedno visokost kaj vpraša? Nismo se vsi rodili s pištolo v riti, da bi vse vedeli!
 

Pa da povzamem dani_79, takšen odgovor lahko pričakuješ le od Slovenca. Na vseh drugih tujih forumih (katerokoli področje), ti bodo z veseljem pomagali, četudi vprašaš najbolje blesavo vprašanje! Sej poznate pregovor, da ni neumnih vprašanj, so samo neumni odgovori.
Prvič kako pa veš ,da je pravi dušilec ne samo maketa? Ti tuba mariskaj prenese
Drugič
Lahko ker ima Arex licenco za proizvodnjo orožja kategorije A torej tudi dušilci niso problem ,prav tako ni problem videoprodukcija z A kategorijo , je pa neumno to nabijat ker se vedno najde kak, ki enako neumno to opazuje a na šlužben čas . In ne ni problem ,da bo kdo zbolel ampak ,da bo kdo od represivnega aparate obisk dobil samo zato ,ker se o tem malce preveč piše in insinuira češ to se pa že ne sme , na žalost aparat deluje tudi/predvsem na ta način.
Odgovori
#37
Citat:Nismo se vsi rodili s pištolo v riti, da bi vse vedeli!

Res je, pa z možgan tudi ne.
Odgovori
#38
(15-09-2017, 22:17)Strah Napisal: A vi znate lepo odgovorit na vprašanje ali samo nergavo in vzvišeno!? Sej ni tako težko in nihče ne bo zbolel, obljubim. Me res zanima kakšni nergači ste v resničnem življenju :( Snooty

Preprosto me zanima kako lahko v Sloveniji nekdo kot civilist uporabi dušilec ter to javno objavi, glede na to gre za kategorijo, ki pravnim osebam in posameznikom ni dovoljena, vi pa o fovšiji in Slovencih. A lahko človek vaše strelsko vsevedno visokost kaj vpraša? Nismo se vsi rodili s pištolo v riti, da bi vse vedeli!
 

Pa da povzamem dani_79, takšen odgovor lahko pričakuješ le od Slovenca. Na vseh drugih tujih forumih (katerokoli področje), ti bodo z veseljem pomagali, četudi vprašaš najbolje blesavo vprašanje! Sej poznate pregovor, da ni neumnih vprašanj, so samo neumni odgovori.

No Strah vidiš, če bi pustu pištolo v riti bi vse to vedel in nebi neumnosti klatu...a bi sedaj prešli še na cviček  domnevam da spet ne veš...alko, orožje, promili Papers kar upraš no, al pa vstavi zadevo na mesto Hand
Odgovori
#39
In potem se čudite, da MNZ noče imeti nič z vami pri delu MDS. Če je to vaš način diskutiranja...mi je marsikaj jasno Sick
Odgovori
#40
Ti boš rekel da nisi sam sposoben si zamislit dveh opcij? a) na črno, b) legalno... in glede na to da je govora o Aexu, ki orožje proizvaja in PT vseskozi sodelujejo z njimi pri pomociji pač ni vesoljska znanost seštet jabolke in hruške in izbrat med a in b? Jaz pa sem prepričan da hudičevo dobro veš da je šlo za b opcijo samo faušija ti ni dovolila da ne bi objavil komentarja...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)