Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potrditev novega zakona o orožju v EU
#21
ne preveč upat, da bodo ob spremembi zkona stare lastnike B7 pustili pri miru. Ko se bo spremenil zakon, boš dobil seznam kriterijev, ki jih moraš zadostit.
O izjemah pa sanjajo samo (še) ovce. Če je zakon zapisan, potem to drži. Izjema se pa lakho podeli, lakho pa tudi odvzame z enim preprostim dopisom. Najlepši primer take politike je bil lanskoletni odhod strelcev na svetovno IPSC prvenstvo v Rusijo, kjer je kar nekaj ekip iz zahodne evrope ostalo doma, kljub obljubam od izjemah...
Odgovori
#22
voltve so pred vrati, čas je da svoj gnev spravite na politike.

aja, v sloveniji se itq ne gre za to kakšen program ima stranka in za kaj se zavzema...
Odgovori
#23
(09-01-2018, 09:53)milans Napisal: Čisto po "slovensko" sam sem preskrbljen za druge me boli k...c :)

Ko bo ostal edini s papirji, bo tudi sam kmalu brez. Nič bat.
Odgovori
#24
Bi lahko kakšen pravnik iz vrst strelcev, ki se razume v ta zakon in športno streljanje, v Obrambi objavil kritičen pogled na zakon v pripravi? Pa še eno vprašanje: Ali mislite, da bodo volitve kaj pomenile glede stališča organov do strelske zakonodaje?

...pa ne sprašujem zado, da bi spet kdo nažigal po levih, desnih in kakršnih koli ampak, če ima kdo kakšno pametno idejo.
Odgovori
#25
A ima kdo mogoče Obrambo in je pripravljen poskenirat članek?

Nas je ene par pravnikov strelcev, mogoče bi se dalo s skupnimi močmi kaj napisat..
Odgovori
#26
(09-01-2018, 19:56)dex Napisal: A ima kdo mogoče Obrambo in je pripravljen poskenirat članek?

Nas je ene par pravnikov strelcev, mogoče bi se dalo s skupnimi močmi kaj napisat..

žal smo skupek EU. direktive EU so pač taka, da je treba nekaj spremenit. daleč od tega da podpiram ta zakon, sam se mi zdi da je kakršno koli pisanje izguba cajta.
Odgovori
#27
Direktiva je akt harmonizacije in ne akt unifikacije kot je uredba. Če bi EU želela, da je povsod urejeno enako in točno tako kot piše, bi bila sprejeta uredba. Ker je sprejeta direktiva ima vsaka država v lokalni zakonodaji pač nekaj manevrskega prostora.

Seveda je dejstvo, da bodo zadeve bolj zaostrene in manj ugodne kot so bile. Na stani Slovenije oziroma tistih, ki sestavljajo novi Zoro pa je, koliko manj ugodno bo to.. Minimalno kar je treba, ali mogoče še malo na zalogo, ker pač lahko..
Odgovori
#28
Evo članka...

V bistvu nič, kar ne bi že vedeli... Direktiva je realnost, upajmo na čim "blažjo", razumnejšo in čim manj stroškovno obremenjeno implementacijo v naš pravni red. Seveda, tudi z nizko stopnjo servilnosti nekaterih...


Priponke
.pdf   Članek R.Š..pdf (Velikost: 186,95 KB / Prenosi: 937)
Odgovori
#29
Hvala za članek, sem pričakoval, da je tudi kakšna informacija o prihajajočih spremembah ZOro..  Med predlogi predpisov namreč tudi jaz še nič ne najdem, pa kar sledim..

Pa je v bistvu res samo to kar se že ve.. Tako da niti ni kaj pisat in komentirat dokler ni zunaj predloga novele oz novega zakona..
Odgovori
#30
Prebrav tale Rokov članek v reviji Obramba.
Ni mi jasno zakaj ga nekateri tu napadate. Če bomo izgubili polavtomate jih bomo kaj lahko posameznik ali vsi skupi tu naredi...se je pokazalo.
Bo pač zaživela repetirna puška dokler pač bo... ipsc že ima kategorijo ostali tudi. 

Čestitam Roku za objavljen prispevek v reviji obramba, zame odličen Clap
Odgovori
#31
Se strinjam, članek je čisto ok napisan.
Odgovori
#32
... članek je čisto korektno napisan ...

... in še glede tega, da nekateri piscu očitate, da je poskrbel zase, za ostale ga pa nekaj boli ... najprej razčistite sami pri sebi, kako bi vi delovali na njegovem mestu (sicer smo imeli vsi možnost aktivnega udejstvovanja, samo nekateri pač raje sedimo doma in čakamo, da "umazano" delo opravi nekdo drug, če mu pa slučajno ne uspe, ga pa potem mi "umažemo") in kako bi vas potem gledali vsi ostali, ki bi "opravljali" prej v narekovaju omenjene aktivnosti ...

lp upor500
Odgovori
#33
Upam da bo s tem zakonom zazivel cawboy action shooting:)
Odgovori
#34
(09-01-2018, 22:25)kraken Napisal: Upam da bo s tem zakonom zazivel cawboy action shooting:)

Zastonj upaš, ko bodo vse možnosti izčrpane bomo najprej pokal z karbidom, potem bo dvajset let tišine, pol dvajset let teme pol se bo spremenu zakon in bomo spet imel dovoljene polavtomate, skratka slabi časi za cawboy...kjer imajo nikakršen faktor pa še na par metrov neki streljajo v gromozanske plošče da jo ne moreš niti zgrešit Not
Sam rokovanje jim pa gre od rok to pa priznam  Nod
Odgovori
#35
https://www.youtube.com/watch?v=OuKz8brpH0I js se bi rajši izogibu takemu :D
Odgovori
#36
(09-01-2018, 22:22)upor500 Napisal: ... članek je čisto korektno napisan ...

... in še glede tega, da nekateri piscu očitate, da je poskrbel zase, za ostale ga pa nekaj boli ... najprej razčistite sami pri sebi, kako bi vi delovali na njegovem mestu (sicer smo imeli vsi možnost aktivnega udejstvovanja, samo nekateri pač raje sedimo doma in čakamo, da "umazano" delo opravi nekdo drug, če mu pa slučajno ne uspe, ga pa potem mi "umažemo") in kako bi vas potem gledali vsi ostali, ki bi "opravljali" prej v narekovaju omenjene aktivnosti ...

lp upor500

glede na to da smo se predstavniki zvez (ki smo se strinjali da nastopamo skupaj) dve leti aktivno bodli z MNZ na temo strelišč in bili pri tem dokaj uspešni do točke, ko je Štupar samovoljno in brez usklajevanja z ostalimi zvezami objavil svoje "videnje" predlogov. To predlogi so v grobem strinjanje stališči MNZ + malo šminke (ampak če daš šminko na pujsa to še zmeraj ni seks bomba ampak le našminkana prasisca) je MNZ to kolaboracijo seveda pograbil z obema rokama. S tem dobil alibi da je zadeva usklajena s strokovno javnostjo in prekinil komunikacijo z ostalimi.
Tako lahko ostali sanjate o EU direktivi, ki vas ne bo niti približno več zanimala, saj bodo strelišča zaprta že dolgo pred tem - eden od najbolj kritičnih pogojev MNZ je, da so vsa strelišča zabeležena kot športne površine v Občinskih Prostorskih Planih. Kaj to pomeni pa dobro veste tisti, ki ste se s takimi problemi že ukvarjali...odpadejo vse grape, luknje, kamnolomi in ostale degradirane površine, ker je to gozd /polje in ne površina namenjena za športne dejavnosti.

Zato si prosim preberi kakšno od 236 strani objav, ki so zbrane na vrhu foruma preden klobasaš po svoje...
Odgovori
#37
morda je tu sporno to da je predlogu komisije nasprotovala edino SDS, to hudičevo seme...?
Odgovori
#38
Naj na kratko obelodanim perverzno prevaro na naš račun.

Človek, ki se hrani na račun MNZ-ja se samovoljno odloči kozmetično popravit predlog spremembe in ga poslati v imenu SZPS zveze in s tem dejanjem prevzeti vlogo legitimnega zastopnika Stojanoviča.
Po nekaj dneh, ko se skliče krizni sestanek zaradi nastale nepopravljive škode se Štupar umakne in mu ni mar za popravo škode.

na kratko!

Odgovori
#39
@Kristian & @Šimek

... saj ti verjamem, da je verjetno soliral (btw: tiste strani, ki jih omenjaš sem sproti spremljal), ampak ... pravi čas je potegnil neke poteze ... da mu je pa to uspelo, je pa verjetno pogojeno tudi s tem, da je:

1. morda "sposobnejši" od vseh ostalih predstavnikov zvez

2. da so bili ostali predstavniki zvez v iskanju rešitev "rahlo zaspani" oz. fokusirani na širše (po mojem mnenju pravilne) cilje

... kakorkoli: Kakšni so bili ukrepi zvez po spoznanju, da je prišlo do enostranskih dejanj, ki so bila v nasprotju s skupnim dogovorom? 

... strinjam se, da je bil koncept aktivnega sodelovanja pravilen (kar tudi sam 100% podpiram), ampak žal se je izjalovil ... morda zaradi interesov ene osebe, morda zaradi "prepočasnosti" drugih, morda zaradi kakšnih "tretjih" interesov, vendar dejstvo je, da je zadeva že v teku ... in ja, seveda obstajajo vzvodi, da se lahko še kaj popravi ...

... in še glede objavljenega članka: neglede na prej omenjeno še vedno mislim, da je korektno napisan ...

lp upor500

P.s.: Kot sem pa že prej omenil ... sam nisem aktivno sodeloval pri akcijah/dogovorih/usklajevanjih, ki ste jih izvajali v dobro nas vseh (za kar se vam iskreno zahvaljujem), problematiko sem spremljal kolikor mi je poznavanje zadeve dovoljevalo, podal pa sem le svoje videnje na prej omenjene poste, kar pa verjamem, da komu tudi ni všeč ... ampak tako pač je in s tem sem se pripravljen sprijazniti ...
Odgovori
#40
Moje mnenje je tako ,da je Rok napisal kar je res,kako pa bo pa bo razvidno konec leta in do takrat bodo še volitve ,ker po mojem mnenju lahko marsikaj spremenijo, sploh če pride na oblast SDS.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)