Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZOro osnutek - pojasnitev
Finski model je drugačen ker imajo še naborništvo ,predvsem pa za razliko od naših veteranskih organizaciji ,ki trenutno porabijo vsaj 1.5mio davkoplačevalskih soldov letno,tam resnično delujejo v korist državne varnosti in dobro dopolnjujejo delovanje tako naborniškega sistema kot sistema civilne zaščite , celo z manj denarja kot pri nas. Pri nas se vse bolj ali manj začne in konča z proslavo tu pijanko tam in obvodnim financiranjem ..... tu in tam .

Raznih mirovnih takih ter drugačnih inštitutov raje ne naštevat saj so ustanovljeni izključno kot obvodi za financiranje političnih strank oz žlahte stranskarskih veljakov,ki jo zaposljujejo.

Zadevo pa je bolj ali manj sesul Janez Švajncer ,ki se je na temo najprej pritoževal po medijih začel v pismih bralcev pišel na prvo stran in na 24kur , pa pisal pismo Cerarju in lahko si predstavljate ,da ni dolgo trajalo ,da je prišlo kaj dol do pripravljalcev.
Odgovori
(15-03-2018, 14:57)mr.T Napisal:
(15-03-2018, 01:17)topostrelec Napisal: Glede na odhod Cmerarja mogoče le ne bodo šli na hitro spreminjat ZOro?

Ne računat na to saj te zadeve gredo preko birokratov, ki niso del vlade in bodo tam tudi pri naslednji ekipi.

Ali je novi ZoRo usklajen?
Da se ne bo zakona uštulilo v DZ pa sprejelo zdaj na hitro.

Spodaj stavek iz članka na MMC. (Vir  : http://www.rtvslo.si/slovenija/pahor-poz...tev/450268)
(28. marec 2018 ob 17:37)

''Sprejemanje zadnjih zakonov

Koalicija se je dogovorila, da bodo vse predloge zakonov, ki so jih uskladili in jih je vlada posredovala v DZ, poskušali spraviti skozi postopek in jih sprejeti. ''
Znanje je orodje, ki ne tehta nič. 
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)