Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taktikul tekme 2018
#1
Ponavljam lanski post še za sezono 2018:


17.03. Precision Rifle System, Italia.
Enodnevna tekma, posamezno. Letos bosta verjetno še dve tekmi. TBA.

01.-02.04.
Sniper Mission VII, Poljska

22.-27.04. Bzenec, Češka.
Tekmuje se v parih. Presenečenj nikoli ne zmanjka.

28-29.04. Skiritai Legacy Challenge. Collesalvetti, Italija.
dva dni, bivakiraš na terenu, pari.

13.-15.07. Finnsniper 2017
Lohtaja, kje drugje kot na Finskem.
Tudi letos je v ekipi, poleg dve ostrostrelcev s precizno puško  še tretja oseba s polavtomatom+optika v vlogi spotterja / podpore. Kot že lani je tretjo osebo tudi letos zelo težko najti...


Toliko info imam zaenkrat. Temo odpiram še vsem ostalim zainteresiranim. Če kdo ve za kakšno tekmo naj jo doda, admina bomo pa nažicali, da bo dovolil editirat prvi post da dodajamo datume.
Ideja je da se na kakšne tekme v okolici spravimo skupaj, ali pa da si vsaj pomagamo z opremo...
Odgovori
#2
Koledar APSS tekem,
F klass in taktične,

http://www.apss.sk/en/about-us/
Kaj je z vami, a ste na bombo stopu?  ...p o v r a t...
Kocka na belo, kocka na črno...

Za koga? ZA SLOVENIJO!
Odgovori
#3
6 in 7.10 to je Shild a ne ?
Odgovori
#4
Bi dal popravek na:

01.-02.04.
Sniper Mission VII, Poljska

Kolega s Polske je rekel, da je ta tekma vedno Septembra.
Odgovori
#5
Kristijan kaj p adela ta tretji tam? Je bolj za logistiko ali dejansko vpliva na rezultat s streljanjem itd?
Odgovori
#6
Finci niso kreteni ampak precej praktična bitja tako, da vsekakor tretj tam ni za okras... Ta tekma je nekako testni poligon/replay doktrine, ki jo potem uveljavljajo/spreminjajo ali pa tudi ne v njihovi vojski...
Odgovori
#7
(15-02-2018, 07:15)dani_79 Napisal: Kristijan kaj p adela ta tretji tam? Je bolj za logistiko ali dejansko vpliva na rezultat s streljanjem itd?

Finnsniper je tekma z dokaj zajebanimi stages (cca 8-10) ki lahko trajajo tudi po več časa skupaj. Tretja oseba mora imeti polavtomat z optiko nizke povečave (BDC je bonus) ki je sposoben hitre reakcije na bližnje cilje kakor tudi narest kvaliteten strel na 300 do 500m. Tudi pri teh strelih ni to rafal ampak šteje samo prvi strel.
Tako da ja, seveda je pomemben. Ekipen rezultat je pač seštevek zajebov vseh treh članov.
Finci so glede organizacije stage-ov zloglasni in v vsak stage vključijo par presenečenj, bodisi moverjev, bodisi tarč ki se ne pokažejo ali se skrijejo ali so skrite nekje drugje, itd. LAni so dostikrat tudi ločili ekipe in zahtevali da se usklajujejo po radijski vezi itd. Zadnji dan, ko je pozicijsko streljanje snajperjev, so podporni člani imeli svoj stage, ki je bil nekako v stilu IPSC puška, le da je bila kombinacija kratkih/dolgih strelov in da so pri dolgih strelih šteli prvi zadetki 10 pik, drugi pa 2 pike. Tretjega seveda ni...
Odgovori
#8
hvala
Odgovori
#9
Na žalost ta tretji član tekmo za tujo ekipo precej podraži tako ,da je za na zaenkrat no go.
Dva tekmovalca nekako shendlamo z logistiko nastanitvijo in rentacarjem , tretji pa to podre oz se sroški dvignejo skoraj na nivo 4 članske ekipe oz dveh parov.

To pa na koncu nanese še vseno cca 800 Eur na osebo , je pa Finnsiper definitivno tak benchmark tacticool tekmovanj ,da se gasplača vsaj enkrat skozi dat.
Odgovori
#10
Zdravo projatelji long ranga Thumbup
od 25.4 do 29.4 na Poljska, Longshot 2018 ( https://longshot.pl/ )
Lep pozdrav iz Avstrije
Odgovori
#11
(11-03-2018, 20:02)Mikesch Napisal: Zdravo projatelji long ranga Thumbup
od 25.4 do 29.4 na Poljska,  Longshot 2018 ( https://longshot.pl/ )
Lep pozdrav iz Avstrije

Gre kdo?
Odgovori
#12
Mislim, da mene Wederzyn poligon ne vidi več, niti tisti njihov poveljnik in organizator, na čigar domu smo se znašli glede na napačne koordinate, ki so nam jih podali.
Ne verjamem da bo dobra tekma glede na vse faile iz par let nazaj...tko da 2400 km zato, da se bojo na men učil je pa mal preveč...
Kaj je z vami, a ste na bombo stopu?  ...p o v r a t...
Kocka na belo, kocka na črno...

Za koga? ZA SLOVENIJO!
Odgovori
#13
(11-03-2018, 21:28)Snipe Elite Napisal: Mislim, da mene Wederzyn poligon ne vidi več, niti tisti njihov poveljnik in organizator, na čigar domu smo se znašli glede na napačne koordinate, ki so nam jih podali.
Ne verjamem da bo dobra tekma glede na vse faile iz par let nazaj...tko da 2400 km zato, da se bojo na men učil je pa mal preveč...

Kaj pa Slovaska? Precej blizje. Je ok? Se da tja samo na trening oz ali je strelisce odprtega tipa?
Odgovori
#14
Na Slovaski, ko je LR tekma, je na petek prosti trening in se placa ca 15e, v soboto je tekma in ce tekmujes je se ca 20e. Za prespat na poligonu je 7e, lahk gres na v hotel. Zdele v kratkem imajo dva termina za trening in tekmo, sam se kar hitro polnijo mesta. 

Sniper elite.. Polska dela po polsko, sniper je pa verzija adapt or die ;)
Odgovori
#15
Stari, Poljska (Wedrzyn) nima ljudi z znanjem, da bi lahko karkoli naredili, 
zato je bil njihova tekma samomor, po prvem stage-u so šli vsi resni tekmovalci-tujci, domov z njihovo vojsko vret, aja neki se jim jih je pa še zgubil povrh...adopt or die je bolj filmska veš... Dumb

p.s. Na začetku ko je bil postroj je pršu župnik, pa nisem vedu zakaj, pol po dvanajstih km do prvega(lost)stagea sem vidu da je edini k je vedel za smer,
je bil boh pa vsi svetniki  Nod
Kaj je z vami, a ste na bombo stopu?  ...p o v r a t...
Kocka na belo, kocka na črno...

Za koga? ZA SLOVENIJO!
Odgovori
#16
Hayha 2018. Ultimativna snajper tekma, letos prvič odprta za tujce.

http://hayha.takilta.fi
Finnish masters- competition of military sniper marksmanship Simo Häyhä 2018
General information about the competition:
Reserves sport federation of Finland in co-operation with Jaeger Brigade and Finnish sniper guild welcomes you to compete in annual Finnish masters competition in military sniper marksmanship “HÄYHÄ 18” - a sniper competition named after the greatest sniper of all time - Simo Häyhä.
The competition will take place 20th -22th of april 2018 in the Nordic’s biggest live fire exercise area of Rovajärvi, situated in the munincipality of Kemijärvi, Lapland, Finland. Competition will start on 20th april 16:00 GMT +2. The competition will end NLT 22th of april 12:00 GMT +2. There isn’t possibility for zeroing on site.
Competition will be done in 2- 3 person teams, firing distances varying from close quarters to 1200 meters. Maximum caliber in the competition is 338. Lapua Magnum. Due to the tactical scenario of the competition it is recommended that at least one of the team members to carry semi-auto rifle. Maximum amount of ammunition per weapon may be more than 100 rounds. Use of incendiary or AP ammunition is prohibited.
Only Finnish nationals will compete for the title “Finnish master.” The best Finnish team will be appointed the title. Although foreign teams can’t compete for the title they are eligible for the prizes handed out to overall best three teams.
Due to the timing of the competition it is highly likely that the terrain will be in heavy snow cover (30-70 cm of snow depending on terrain) Therefore using skis or snowshoes will be a must. All the movement during stages and between the stages will be done in terrain.
Tactical scenario of the competition is “Sniper pair or fire team supporting light infantry platoon. “ All the tactical scenarios in the competition will take place under this setting.
To be able to successfully compete the competitors need to have following set of skills:
Proficient in sniping conducted in sniper / spotter roles
Proficient in terrain mobility in forested winter environment
Proficient in maintaining action competence during wintertime
Administrative issues:
It is recommended to travel using public means of transportation to Rovaniemi city area. Organizer will transport competitors from Rovaniemi airport, bus and train stations to competition site. There is enough parking space if competitors arrive by car.
Lodging will be indoors. Breakfast and evening snack will be provided to the competitors free of charge. Between breakfast and evening snack the competition will be continuous. Therefore teams will need to bring own rations and stoves and be able to cook their own lunch / dinner / snacks. Water will be supplied during the competition in specified locations and there’s chance to rest and dry equipment in heated military style tents in the waiting areas for the stages.
Entry fee for the competition is 50 euros / competitor and therefore 150 euros for a three man team. Entry fee will cover:
-Lodging indoors
-Use of sauna
-Breakfast and evening snack
Note that the competitors are not insured on behalf of the organizer. Competitors will have to have their own insurance and are required to present proof of the insurance to the organizer before the competition.
Signing in will be done no later than 25th of march to email hayha2018@gmail.com the competitors accepted to compete will be notified NLT 26th of march via email. Competitors will receive more specific information regarding the competition including translated rules of the competition NLT 6th of april.
Equipment
List of equipment that are mandatory in the competition:
weapons (at least 1 weapon per competitor) and ammunition
camouflage suit
Sunglasses
camouflage cover for a backpack
Hearing protection
IFAK including space blanket , tourniquet, emergency bandages
At least 2 litres of water
Thermos with hot water
Compass
Cellphone for emergency purposes
Flaslight etc
Notebook and pen
Knife
Means of lighting a fire and dry tinder
Field stove for preparing meals
Warm jacket for breaks and dry spare set of clothing layer closest to skin (headwear, shirt, gloves, long johns and socks)
Isomat or similar to isolate sniper from the snow. (Can be replaced with isolation installed inside the snow camo suit.)
Skis or snowshoes with bindings, poles. The organizer will provide competitors with Finnish military skis, boots, bindings and poles. Bringing own equipment is recommended
List of equipment that are prohibited in the competition:
-Remote controlled vehicles, including drones.
-Laser emitters / range finders that are not eye safe (classification above 1)
-Equipment that can be used for listening organizers radio communication. (commercial UHF and VHF are ok)
You are sincerely welcome!
On behalf of the whole crew,
Manager of the competition,
Captain Ville Vähäpassi
Jaeger Brigade
Odgovori
#17
Sem opazil da so letos odprli povabilo ,dolgo smo jih bombardiral za to pa se sploh niso dal. Se ža lokalce je bila loterija saj je zanimanje vedno nekajkrat večje kot kapaciteta.

Je pa časovno zdaj celo pred Finnsniperjem in ,ker je Hayha vedno v Laplandu dajansko na robu arktičnega kroga ,bo to v snegu
[Image: NBE-finland.gif]

''Due to the timing of the competition it is highly likely that the terrain will be in heavy snow cover (30-70 cm of snow depending on terrain) Therefore using skis or snowshoes will be a must. All the movement during stages and between the stages will be done in terrain.''
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)