Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lovsko pistolgrip fulkarbon kopito
#1
Pozdravljeni, namenil sem s izdelati kopito, fullkarbon, no najprej sem začel z pramodelom in kalupomSmile

Kupil sem titan alpho, ki mi je kot puška za lovsko uporabo všeč, vendar ima zanič kopito, ki je precej mehko. Presenečen sem tudi nad težo tega kopita, saj kot sem zaenkrat računal moj karbonski ne bi smel preseči 500g in biti pri tem precej bolj tog kot tale plastikfantastikSmile


Priponke Male slike
                       
Odgovori
#2
Lepo. Karbonsko kopito se da sicer narediti precej lažje, če je votlo. A vendar po naših izkušnjah kopita, še posebej pa karbonci delajo izrazito slabo če imajo prostor za vibracije. Konec koncev mu tako vgradiš resonančno odprtino. Ko pa začnešpolnit kopito z ekspandirajočo peno, pa teža hitro zrase na tistih 800+g.

Tle zraven moraš dati še bedding + kapo nakopitu pa je rit spet zadaj, neglede kako se obračaš...
Odgovori
#3
Kot je že omenil kristian , lahka votla krmila ne streljajo prov dobro pri takih kopith ki sem jih naredil že en kup imam najraje težo okoli 1000g , najlažje kar sem jih naredil in uporabljal so bile okoli 600g a tisto je bila balza oblečena v karbon pa še vedno zelo občutljiva zadeva. Za tactical sem ponavadi bližje 1200g to so potem res robustni kosi ,ki dobro streljajo.
Odgovori
#4
Sej se srtinjam, za dobro streljanje nizka teža ni plus, meni je pač interesantno za striktno lovsko uporabnost, kar pomeni ponavadi kar nekaj ur prenašanja orožja za en strel. Prvi plan mi je narediti kopito ki je vsaj isto težko, če ne lažje kot zamenjava, pa boljše za streljati, sicer pa tudi če polnim recimo z mešanico mikrobalona in bombaža recimo 80:20, pa bo vseeno precej lažji kot original.
Sicer pa takšno konsturkcijo kot imam v planu 2x200g na flehah 3mm pena vmes, pa ojačitve iz 200g+hdu+rowing, ne vem zakaj bi se s polnilom sploh matralSmile
bom nredil in preizkusil pa da vidmoSmile
ni mi pa čisto jasen učinek resonance, si predstavljam da se pojavi če je stena pretanka na delik ki niso pretirano zaobljeni, proti čemer se bom boril z peno med laminatom.

PS: balsa oblečena v karbon ne deluje najbolje, bolje bi bila potem sendvič konstrukcija karbon balsa karbon, rvno zaradi trdnosti.
Odgovori
#5
Za Br kopita smo dosti blizu 2x200g ,na spodnji flehi 8-10mm balso čez pa še 200g ,pa lokalne ojačitve  , volumen pa zapolnjen z 400m3 expandiranim expoxijem . Mikrobaloni bi bili pretžki pa še zakuhajo ti v takem volumnu.

Balsa je ponavadi v laminirana v blok z vlakni vmes a tudi brez je precej boljše kot votlo kopito.

Votla kopita tudi ta serijska iz plastik fantastik bolje streljajo če jih zapolniš z peno.
Odgovori
#6
OK, če iščeš res lahko stvar jo naredi votlo. Mogoče bo malo slabše streljala ampak za lov še vedno čisto brez problema.
Mikrobalonov se bi izogibal, sploh v povezavi z bombažem bo težko. Za povrhu na takem volumnu radi zakuhajo. Tle priporočam ekspandirajočo epoxy peno, recimo Sicomin PB170 ali PB 250 (številke pomenijo kg/m3). Ta se raztegne za cca 6x in ti lepo zapolni volumne, za povrhu pa ne zakuha. 
Če rabiš, imam tega kar nekaj na lagru in ti lahko odstopim kakšno dozo.
Odgovori
#7
Zanimive informacijeSmile Vsekakor se mislim lotiti tudi kakšne težje izvedenke, za malo večje razdalje. Verjetno bom kupil ocevljen mehanizem howa z varmint cevjo, v planu so tudi nogice, nastavljiva ličnica in nastavljiv butt plateSmile ampak najprej času, časSmile
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)