Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šolski primer silobrana - samoobrambe
#41
(06-04-2018, 20:17)A.J. Napisal: Vse skupaj ni črno-belo. Tu je ogromno sivine.
Naj ne izpadem šovinist, ampak pri nas ti bo na prvi stopnji zelo verjetno sodila sodnica in ne sodnik.
Kaj to pomeni iz prakse; sošolka iz faksa, ki je sedaj sodnica, meni da je nošenje preklopnega noža v žepu, za njo že sporno in nakazuje na slab enamene lastnika tega noža.

P.s.: se še spomnite tistega nesrečnega policista, ki je v sluzbi na celjskem ustrelil romskega preprodajalca drog. Za slednjim je bila tiralica, obvestilo da je zelo verjetno oborozen in predstavlja nevarnost. Mlad policist je v slabi vidljivosti, fizično utrujen in v stresu izpraznil okvir v tega defacto kriminalca. Kriminalec je segel v jakno, kljub pozivom policista naj to ne naredi...ta mlad policist, je danes že možak srednjih let in še vedno hodi po sodiščih in se mora sekirat za varnost svojih bliznjih, saj mu širši klan tega dilerja in ničprida kriminalca grozi na takšen in drugačen način.

Pa bodi pameten kaj se lahko izcimi iz uporabe strelnega orozja v namen obrambe.

Imamo srečo, da tehnologija napreduje. To v praksi pomeni, da je že ogromno posnetkov mimoidočih ali tudi vpletenih.

Zanimivo pri posnetkih je to, da bi bil zelo zanimiv ta "segel v jakno" na posnetku.  Kar se v Ameriki dogaja (je pa to Amerika, ne Slovenija), da je redko, zelo redko, da nekdo ravna ekstremno agresivno, ko policaj meri pištolo v njega.

Dostikrat gre za policijske agresivce, ki sicer potem, v neki fazi življenja, pristanejo na drugi strani zakona.

Na posnetkih vidiš, da bodisi policaji ravnajo že na začetku tako agresivno, da se ljudje ustrašijo, bodisi se niti ne predstavijo, bodisi se policaji preprosto zlažejo in posnetek razkrije, da je nekdo stal, policaj pa ga je preprosto ustrelil. Pa se včasih vidi, da imajo policaji tudi kakšne pištole, da "dodat" na sceno.

Če je nekdo kriminalec, še ne pomeni, da ga lahko nekdo ustreli ko psa.

Kar se pa preklopnih nožev tiče, jaz ga nikoli nisem imel. Delal pa sem enkrat na firmi, kjer je moj sodelavec imel tak nož. Prodali smo dosti računalniške opreme, tam med leti 2002 - 2008 in jaz sem škatle za opremo odpiral s ključem. Dokler nisem enega tako poškodoval, da več ni odpiral vrat.

Sodelavec je imel en jako fin oster nož in včasih sem imel občutek, da komaj čaka, da tistele škatle (ki jih je bilo včasih 50 in več) odpre. Tako da smo mesarjenje škatel njemu prepustili, on je pa to z veseljem počel. Tako da ta sodnica nima pojma o življenju.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)