Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izbira puške za cca 2500€
#61
Glede Fortmeier bipoda, sem ga zamenjal za Harrisa in odpokal eno takticno tekmo, naredil sem si se dodatne zareze za 45' noge, ker imam najvisji model. Montazo na Versa style ker je zelo hitra za montazo ali demontazo bipoda.. kar pride v postev pri barikadah ker ne gre zmer ta zadeva cez kako lukno. Ce prav zmontiras lahko streljas tudi naklonske strele 45, ker ima toliko hoda. So pocasnejse za postavt kot harris ampak so zelo stabilne. tud sani za podplate ti pomagajo pri mehkih terenih da se manj ugrezajo. So vredne teh €€ ampak versa pod adapter ni vreden faking 80€, sem si enga za drugo pusko naredil sam in sedaj samo pretaknem.. ti uzame celih 6sec. Moras pa dobit grif kako jih hitro postavt, ker je trda zadeva, ko se navadis ni problema in ne gres vec na druge. Za premik med progami jih lahk das dol, zataknes na pas oz. ruzak in pred progo das nazaj.. ce so ti nerodne za nosit na puski.. meni niso.
Odgovori
#62
Ce smo že pri Sabatti. Za takticno streljanje bi lahko bil dober Sabatti Urban Sniper. Ampak malo me moti kratka cev (50 cm). Mogoce do 400 m OK ampak za vecje razdalje menda vec ne?
Odgovori
#63
ST18 ima 500 ali 600mm dolgo cev
Odgovori
#64
Krajša cev bo pomenila samo nižjo hitrost in s tem povezano balistiko, ne da se 'ne da' streljati zelo daleč, imho
Odgovori
#65
Pomoje more biti tale ST18 ok za kaksno taktiko. Naslednja bo najbrz prav ta
Odgovori
#66
(29-07-2019, 21:00)zan89 Napisal: Pomoje more biti tale ST18 ok za kaksno taktiko. Naslednja bo najbrz prav ta
ST18 zgleda res odlicno. Pa tudi dolzina cevi je lahko 610 mm.  Tudi cenovno je fajn. No bi me zanimalo kako velika je razlika v natancnosti med ST18 in STR sport.
Odgovori
#67
Dovolj je natancna je, da ne bo puska problem pri PRS stilu streljanja. Kje pa so te tekme?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Odgovori
#68
Kristian ne zivim v Sloveniji. Tako da nimam pregled kaksne tekme imate v Sloveniji. V bistvu živim na Ceskem. Nekakor sem priso k streljanju na vecje razdalje in v planu mam menjat pusko za nekaj bolj natancnega. Tukaj na Ceskem puske Sabatti sploh niso znane. Pa tudi prodajalec je totalni butl. Tako da mi manjkajo informacije. Teh takticnih tekem tolik ni. Vecina je belly BR. Pa pac nekakor gledam kaj bi bilo boljse kupit. Vem da STR sport je velika in tezka krava ampak strelja baje zelo natancno. In zelo ne rad bi prisel o natancnost z ST18 zaradi tega ker je pac krajsa. Informacije pa nimam kje dobit. Ne rad bi pa proc vrgel dva jurja eurov. Ker Sabattija ce ne bo streljal v redu tukaj zelo tezko prodam ali pa zelo pod ceno.
Odgovori
#69
Dolžina cevi ne vpliva dost na natančnost ,če kaj je krajša cej bolj natančna od daljše , tako da dolžina je bolj zadeva hitrosti , kar se tiče natančnost serijskih pušk ,vedno se lahko zgodi da dobiš kako limone ki ne dela. Glede na naše izkušnje iz Češke in tamkajšnih prijateljev ni prov veliko long range strelišč preko kakih 500m ,tako da vrjetno tud tekme pogosto niso res long range
Odgovori
#70
mr.T ja res je da ni toliko strelisc kor bi si vecina strelcev zelela. Se pa kar precej hodi na Slovasko. Drugace pa so tu vecino do 500 metrov. Ce pa tak pogledam na celo situacijo je moznost streljanja na vec kot kilometr cca 4 do 5 krat na leto.
Odgovori
#71
Zaenkrat se Sabatti s kvaliteto cevi kosa z marsikatero high end pusko. V SLO jih je kar nekaj ampak se nihce ni rekel da ima limono.
Ko bi le imeli tudi kksno v 6.5 kalibru ;)

Tako pa je izbila preprosta: sabatti za tarco in tikka TAC za taktikul ali PRS.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Odgovori
#72
Super res hvala za nasvet. Momentalno zadeva zgleda tako da se mora pol leta cakat na pusko. Ne vem kaj jim traja tak dolgo zrihtat pusko. No malo me je to presenetilo.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)