Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obnova Pištole, 3D modeliranje in Renderiranje
#21
Super izpeljan projekt!
Odgovori
#22
Izdelek , obnova, projekt, slike...... profesionalno.
Odgovori
#23
Tole bi pa lahko na prvo stran strelca šlo? @admin
Odgovori
#24
Clap Clap Clap
Odgovori
#25
Hudo!  Clap
Odgovori
#26
Vrhunsko renderiranje, vsa čast. Pri obnovi pištole pa se sprašujem, ali ne bi kazalo pištole iz leta 1913 (če se ne motim, gre za model S&S 1913 kalibra 7.65) obnoviti z malo patine. Zelo rad imam zgodovinsko orožje in me popolna sodobna bronura zmoti, saj je tako staro orožje le nekaj doživelo in se mi zdi, da je treba to nekako nakazati. Na spletu je zanimiv kanal vrhunskega ameriškega puškarja Marka Novaka, mislim da je slovenskega rodu, ki obnavlja, popravlja in nadomešča uničene dele zgodovinskh kosov orožja in o tem snema filmčke, ki jih objvlja pod naslovom Anvil. Doslej jih je objavil 62 in sem si jih z velikim veseljem ogledal.

Pred kratkim je objavil Anvil 60 o obnovi Lugerja P.08: v roke je dobil pištolo, ki je bila na podoben način sodobno brunirana in ga je to zmotilo. Odločil se je za odstranitev črne bronure in za ustrezno patiniranje. Zadeva mu je za moj ukus izjemno uspela. Link na video je https://www.youtube.com/watch?v=8rq3qMLmm64

Pa ne razumeti tega mojega prispevka kot kritiko, le opozoril bi rad na dilemo, pred katero se znajde vsak, ki dobi v roke zanemarjeno zgodovinsko orožje.

Še enkrat čestitke za izjemno nazorno renderiranje, sem jih videl že veliko ampak ta je the best.

Lep pozdrav, Marko
Odgovori
#27
Pozdravljen, Marko. Hvala za konstruktiven komentar in poslan link.

Se strinjam, res sem malo nevedno lotil obnove in tudi mene je na koncu zmotil preveč gloss finiš. Žal mi je bilo, da nisem dal najbolj vidnih kosov še fino peskati s sodo, da bi dobil matiran finiš.

Če bi se danes še enkrat lotil istega projekta, bi bil rezultat najbrž drugačen in boljši, sigurno pa ne popoln. :)

Sem se pa v osnovi obnove lotil z namenom, da rja kosa ne nažira dalje in s tem vsaj malo zaustavil prehitro staranje, ker sem videl, da je bilo orožje neustrezno shranjeno in predvsem neustrezno vzdrževano.

Vem, da sem načeloma s tem uničil zbirateljsko vrednost, kar sem v bistvu že vnaprej vedel, ampak zame ta kos nima zbirateljske vrednosti, temveč zgolj sentimentalno vrednost kot spomin na mojega pokojnega dedka s katerim sem preživel velik del otroštva.

Lep pozdrav!

Poslano z mojega BLA-L29 z uporabo Tapatalk
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)