Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[split] o pregledih doma
#61
(14-02-2020, 06:21)goranzivec Napisal: Zato ponavljam, posest orožja je pravica, za katero zakon predpisuje pogoje, ki jih mora oseba izpolnjevati, preden jo lahko uveljavlja! Posest orožja NI privilegij, ki bi ga smel kdorkoli aleatorno odreči!
Če bi bila to pravica, bi lahko vsakdo brez izjem imel orožje. Kakor hitro je treba izpolnjevat pogoje, to ni več pravica, ampak privilegij.

Mi si lahko še ne vem kako želimo, da bi to bila generalna in absolutna pravica, vendar uradno ni!.
Odgovori
#62
jabolko Napisal:Silver sam ti si pa izgleda vrhovni poveljnnik teh strokovnjakov...kakšna izjava si videl šimek ta je pa pravi
prepogibovalec naprej Pray

Jabolko:
preden si žaljiv se raje pozanimaj kako zadeve potekajo ali boš še trdil, da v primeru obiska uradne osebe pri tebi bo to storil protizakonito ?
Če ti potrka na vrata oseba iz UNZ boš na njegovo "prošnjo" zložil vso železnino na mizo in pokazal kje to skladiščit ali boš junak in ga zavrnil ob vstopu.
Si junak a hudo v zmoti.
Odgovori
#63
fritz, sicer se s tabo vedno v popolnosti strinjam, ker se po tvojem pisanju na daleč vidi, kaj govoriš, vendar se pa v tem primeru ne morem celoti strinjati s tabo, in sicer v delu, kjer praviš, da se lahko zadržki glede zanesljivosti ugotavljajo izključno v primerih, ko je oseba že obravnavana za zgoraj naštete okoliščine ali dejanja po tem, ko je pridobila orožje. In ker da v pravilnilniku nikjer ne piše, kako se to naredi... Sicer povsem razumem tvoj način razmišljanja pri tem in se po eni strani tudi strinjam s tem, pa vendar.....

Potemtakem se tudi zadržkov javnega reda prosilca ne more in ne sme ugotoviti, ker nikjer ne piše, kako se mora to narediti... Da bi bili vsi zadovoljni, bi verjetno v pravilniku moralo pisati, da se zadržki javnega reda oziroma nekaznovanosti ugotovijo tako da:
- pooblasščena uradna oseba na računalniku odpre program (evidence) in v za to namenjeno polje vpiše ime, priimek, emšo, prosilca in nato na tipkovnici pritisne enter
- ko program naredi svoje in izpiše morebitne zadržke, pooblaščena uradna oseba to skrbno shrani, lahko z miško tudi označi in z ctrl+v in nato ctrl+c zadevo shrani v nov wordov dokument ali v osnutek poročila, ki ga že ima pripravljenega.
itd
itd..
Mislim kam pa bomo prišli s tem. žŽe itak smo ena od držav z največ pravnimi akti na svetu, ker moramo vsak drek nekam zapisat, da se nekdo ne pritožuje, pa še to očitno ni dovolj...

Po drugi strani pa so v 14. členu ZOro-1 opredeljeni pogoji za izdajo orožne listine.

kopiram drugi odstavek omenjena člena:

Pristojni organ izda posamezniku dovoljenje za nabavo orožja, dovoljenje za nabavo streliva, orožni list in dovoljenje za posest orožja, če so izpolnjeni naslednji pogoji:

1. da je dopolnil 18 let;

2. da ni zadržkov javnega reda;

3. da je zanesljiv;

4. da ima upravičen razlog za izdajo orožne listine;

5. da ima opravljen zdravniški pregled;

6. da je opravil preizkus znanja o ravnanju z orožjem.

iz tega izhaja, da se zanesljivost preveri pri izdaji orožne listine in ne samo po tem, ko ga imetnik orožne listine že nekaj userje.. Seveda pa se zadržki in zanesljivost preverja tudi sprotno...

primer: imetnik orožne listine stori prekršek po ZJRM, naprimer nasilno in drzno vedenje in dobi plačilni nalog. Ko ga policisti preverijo v evidencah, bodo videli, da je imetnik orožne listine. Ker je imetnik orožne listine in ker je storil prekršek z elementi nasilja, bo policijska postaja na UE poslala dopis ali obvestilo, kjer bo napisano, da je ta in ta, ki poseduje orožje, storil prekršek po ZJRM in da s tem postojijo zadržki javnega reda po ZO-ro-1. V nadaljevanju vemo, kaj sledi s strani UE.... nekako tako naj bi to izgledalo.. kako se to v praksi izvaja, je pa drugo..

Silver, ne ga srat s takimi izjavami. To vsekakor ne drži, oziroma ne bi smelo držati. V kolikor se to na takšen način kje dogaja, je vsekakor razlog za alarm.
Preveri se lahko zbiratelje, koga drugega na takšen način sigurno ne.

goranzivec, jaz imam pojme jasno razčiščene, kar pa za tebe ne morem trditi. Pišeš eno, sklicuješ se pa na definicijo, ki pravi točno to, kar sem jaz napisal. Predlagam, da si ponovno, morda večkrat, podrobno prebereš definicijo, ki si jo sam prilepil. Očitno si tudi prešprical ali prespal tečaj varnega rokovanja z orožjem, kjer so ti nedvomno to tudi jasno predstavili in pojasnili. Tako, da ne odkrivaj tople vode.

Se strinjam da je privilegij neke vrste pravica, ko ga pridobiš, vendar ni to pravica v pravem pomenu besede, oz tako, kot si to ti predstavljaš. Če bi bila posest orožja pravica, bi ga lahko vsak državljan posedoval, brez da bi za to moral izpolnjevati določene pogoje itd..Pravica po definiciji pomeni pravno zavarovano možnost vedenja posameznika. Kot si sam pravilno ugotovil, moraš za to, da lahko poseduješ orožje, izpolnjevati določene pogoje... in ko to izpolnjuješ, dobiš "pravico", da lahko imaš orožje, bolj pravilno rečeno sicer PRIVILEGIJ (ter tega ne more imeti vsak, ampak samo določeni ljudje..eni bi rekli ELITA :) :) )
Ta privilegij oziroma po tvoje pravico do posesti orožja se ti lahko tudi hitro odvzame, medtem ko ti pravih pravice (predvsem ustavnih in "absolutnih" ne morejo kar tako odvzeti.
Odgovori
#64
(14-02-2020, 10:42)lamer Napisal: goranzivec, jaz imam pojme jasno razčiščene, kar pa za tebe ne morem trditi. Pišeš eno, sklicuješ se pa na definicijo, ki pravi točno to, kar sem jaz napisal. Predlagam, da si ponovno, morda večkrat, podrobno prebereš definicijo, ki si jo sam prilepil. Očitno si tudi prešprical ali prespal tečaj varnega rokovanja z orožjem, kjer so ti nedvomno to tudi jasno predstavili in pojasnili. Tako, da ne odkrivaj tople vode.

Se strinjam da je privilegij neke vrste pravica, ko ga pridobiš, vendar ni to pravica v pravem pomenu besede, oz tako, kot si to ti predstavljaš. Če bi bila posest orožja pravica, bi ga lahko vsak državljan posedoval, brez da bi za to moral izpolnjevati določene pogoje itd..Pravica po definiciji pomeni pravno zavarovano možnost vedenja posameznika. Kot si sam pravilno ugotovil, moraš za to, da lahko poseduješ orožje, izpolnjevati določene pogoje... in ko to izpolnjuješ, dobiš "pravico", da lahko imaš orožje, bolj pravilno rečeno sicer PRIVILEGIJ (ter tega ne more imeti vsak, ampak samo določeni ljudje..eni bi rekli ELITA :) :)  )
Ta privilegij oziroma po tvoje pravico do posesti orožja se ti lahko tudi hitro odvzame, medtem ko ti pravih pravice (predvsem ustavnih in "absolutnih" ne morejo kar tako odvzeti.
Saj sem rekel, da hranim trola. Nehaj, ker nimaš prav!
Če zakon pravi, da ureja PRAVICE, potem moraš res biti trd, da tega ne razumeš!

1. člen

Namen zakona

Ta zakon ureja pravice in obveznosti posameznikov, pravnih oseb in samostojnih podjetnikov posameznikov (v nadaljevanju: podjetnik) v zvezi z orožjem, z namenom varovanja življenja, zdravja in varnosti ljudi ter javnega reda.
Odgovori
#65
(14-02-2020, 10:42)lamer Napisal: Če bi bila posest orožja pravica, bi ga lahko vsak državljan posedoval, brez da bi za to moral izpolnjevati določene pogoje itd..Pravica po definiciji pomeni pravno zavarovano možnost vedenja posameznika. Kot si sam pravilno ugotovil, moraš za to, da lahko poseduješ orožje, izpolnjevati določene pogoje... in ko to izpolnjuješ, dobiš "pravico", da lahko imaš orožje, bolj pravilno rečeno sicer PRIVILEGIJ (ter tega ne more imeti vsak, ampak samo določeni ljudje..eni bi rekli ELITA :) :)  )
Ta privilegij oziroma po tvoje pravico do posesti orožja se ti lahko tudi hitro odvzame, medtem ko ti pravih pravice (predvsem ustavnih in "absolutnih" ne morejo kar tako odvzeti.

Kot si sam pravilno ugotovil, ko izpolnjuješ pogoje, ti PRAVICE nihče ne more preprečiti. V primeru, da bi to bil privilegij, ti ga kljub izpolnjevanju pogojev niso dolžni podeliti.
In to je bistvena razlika med pravico in privilegijem: dokler izpolnjujem pogoje, mi pravice nihče ne sme vzeti. Pri privilegiju ni tako.
Absolutne pravice, kot jih ti razlagaš, sploh ne obstajajo (še za tiste po ustavi moraš izpolnjevati neke pogoje).
Odgovori
#66
16. člen
Zanesljivost
...
...
...
...
okoliščine, v katerih živi, kažejo, da ni primeren za posedovanje orožja.

Prosim za ( strokovno ) pomoč: Na kakšen način se lahko to ugotovi?
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#67
Lahko, da živi s tako žensko, ki ni glih "normalna"  in se pretepa s sosedami, jih fizično nadleguje in lasa .. al pa kaj podobnega  Shifty
Ljubezen in sovraštvo, sovraštvo in ljubezen, vse sem preživel. Vendar ni tega ostalo v meni niti sled, ostal sem enak.
(Heine, Heinrich, 1797-1856)
Nisem lep - imam pa revmo
Odgovori
#68
Pravice nimajo vse enake teže. Ustavno so varovane primarno temeljne človekove pravice in svoboščine in sekundarno ekonomske pravice. Pravica posedovanja orožja ali npr. vožnje motornega vozila niso enake prej omenjenim. S pravicami gredo vedno tudi obveznosti. Pravica do svobode izražanja še ne pomeni, da lahko vzpodbujaš nasilje ali nacionalno, versko, rasno nestrpnost ipd.

@ lamer
Že pri kategorizaciji orožja smo ugotavljali, da je ZOro nomotehnično slabo napisan in omogoča arbitrarnost, ki je zakon ne bi smel dovoljevati. Popolnoma jasno je, da bo organ ob izdaji dovoljenja za nabavo v bazah podatkov preveril izpolnjevanje pogojev, saj je to izrecno navedeno na vlogi za izdajo Dovoljenja za nabavo:
3. Dokazila, ki jih pridobi upravni organ po uradni dolžnosti:
za posameznike:
- potrdilo o državljanstvu
- morebitnem poteku kazenskega postopka in postopka o prekršku
- morebitni kaznovanosti in
- morebitni uveljavitvi pravice do govora vesti po posebnih predpisih


Moje okoliščine in zanesljivost se lahko tudi preverijo v bazah podatkov (imam redne prihodke, stalni naslov, sem psihični bolnik ipd.). Čeprav je očitno, da zanesljivost preverjajo na Policiji in da nekateri policisti preverjanje izvajajo na domu pa se mi zdi reč skrajno arbitrarna in tako se potem dogaja kot na Upravnih enotah, ko je na nekaterih možno nekaj kar na drugih ni. Če bi držalo, da so policisti dolžni preveriti imetnike orožja, potem to pomeni, da na večini policijskih postaj ne opravljajo svojega dela. Vprašanja o ustrezni usposobljenosti policistov in kriterijih nezanesljivosti so na mestu. Nekoč smo imeli rajonske policiste, ki so dobro poznali soseske in ljudi v katerih so delali in bi zlahka rekli: "Ne, temu ne odobrite vloge, ker je nasilen, temu pa ne ker je klošar." A če dovoljujemo arbitrarnost bi lahko tak policist rekel tudi: "Temu ne zato, ker mi ni všeč." Namenoma karikiram in dajem ekstremne primere a noben zakon tega ne sme dovoljevati, ker bi s tem dovoljeval kršenje ustavno varovane temeljne človekove pravice do enakosti pred zakonom.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#69
(14-02-2020, 10:41)Silver Napisal:
jabolko Napisal:Silver sam ti si pa izgleda vrhovni poveljnnik teh strokovnjakov...kakšna izjava si videl šimek ta je pa pravi
prepogibovalec naprej Pray

Jabolko:
preden si žaljiv se raje pozanimaj kako zadeve potekajo ali boš še trdil, da v primeru obiska uradne osebe pri tebi bo to storil protizakonito ?
Če ti potrka na vrata oseba iz UNZ boš na njegovo "prošnjo" zložil vso železnino na mizo in pokazal kje to skladiščit ali boš junak in ga zavrnil ob vstopu.
Si junak a hudo v zmoti.

Silver...izgleda da bom moral izbrskati tisto sliko osla Cvetkota, nalašč zate  Dumb
Odgovori
#70
jabolko Napisal:
Silver Napisal:
jabolko Napisal:Silver sam ti si pa izgleda vrhovni poveljnnik teh strokovnjakov...kakšna izjava si videl šimek ta je pa pravi
prepogibovalec naprej Pray

Jabolko:
preden si žaljiv se raje pozanimaj kako zadeve potekajo ali boš še trdil, da v primeru obiska uradne osebe pri tebi bo to storil protizakonito ?
Če ti potrka na vrata oseba iz UNZ boš na njegovo "prošnjo" zložil vso železnino na mizo in pokazal kje to skladiščit ali boš junak in ga zavrnil ob vstopu.
Si junak a hudo v zmoti.

Silver...izgleda da bom moral izbrskati tisto sliko osla Cvetkota, nalašč zate  Dumb

Kar brž ja, dobro jo poglej in se zamisli nad tvojim početjem..ampak zaradi mene ti je ni potrebno dodajat kot tvojo sliko profila
Odgovori
#71
(14-02-2020, 13:07)jabolko Napisal:
(14-02-2020, 10:41)Silver Napisal:
jabolko Napisal:Silver sam ti si pa izgleda vrhovni poveljnnik teh strokovnjakov...kakšna izjava si videl šimek ta je pa pravi
prepogibovalec naprej Pray

Jabolko:
preden si žaljiv se raje pozanimaj kako zadeve potekajo ali boš še trdil, da v primeru obiska uradne osebe pri tebi bo to storil protizakonito ?
Če ti potrka na vrata oseba iz UNZ boš na njegovo "prošnjo" zložil vso železnino na mizo in pokazal kje to skladiščit ali boš junak in ga zavrnil ob vstopu.
Si junak a hudo v zmoti.

Silver...izgleda da bom moral izbrskati tisto sliko osla Cvetkota, nalašč zate 

Jabolko,ne izzivaj Silver-ja, ti bo napisal na zasebno sporočilo da ti bo okrog kepe eno dal,kot meni.
Jaz ga še kar čakam, pa ga ni od nikoder.Pa zamuja že en mesec Shifty
Odgovori
#72
(13-02-2020, 18:19)lamer Napisal: Alojz1, oprosti, ampak imeti orozje v sloveniji je privilegij, ki si ga mores pridobiti in ne pravica. V kolikor bi bila pravica, bi v uUstavi pisalo, da ima lahko vsak drzavljan RS lahko orozje...
pa ne mislit, da je slovenija izjema pri tem... V veliki vecini drzav po svetu je tako
Je v zakon napisana PRAVICA. Vsak, ki nima kriminalne preteklosti in izpolnjuje pogoje (npr želi postati lovec) lahko dobi orožje. Seveda pa moraš navesti utemeljen razlog za pridobitev. Če boš navedel, da boš koga ustrelil najbrž ne bo šlo.
Odgovori
#73
(13-02-2020, 21:11)lamer Napisal: Šimek, naoisal si, da zakaj potemtakem ne preverjamo ljudi itd itd.. Predvidevam, da menis, da sem zaposlen nekje v policiji... ..da ne bo nesporazumov, nisem zaposlen v policiji, niti v javni ali drzavni upravi in tudi nikoli nisem bil.

(14-02-2020, 14:45)volvo2 Napisal:
(14-02-2020, 13:07)jabolko Napisal:
(14-02-2020, 10:41)Silver Napisal:
jabolko Napisal:Silver sam ti si pa izgleda vrhovni poveljnnik teh strokovnjakov...kakšna izjava si videl šimek ta je pa pravi
prepogibovalec naprej Pray

Jabolko:
preden si žaljiv se raje pozanimaj kako zadeve potekajo ali boš še trdil, da v primeru obiska uradne osebe pri tebi bo to storil protizakonito ?
Če ti potrka na vrata oseba iz UNZ boš na njegovo "prošnjo" zložil vso železnino na mizo in pokazal kje to skladiščit ali boš junak in ga zavrnil ob vstopu.
Si junak a hudo v zmoti.

Silver...izgleda da bom moral izbrskati tisto sliko osla Cvetkota, nalašč zate 

Jabolko,ne izzivaj Silver-ja, ti bo napisal na zasebno sporočilo da ti bo okrog kepe eno dal,kot meni.
Jaz ga še kar čakam, pa ga ni od nikoder.Pa zamuja že en mesec Shifty


OT
Daj volvo 2 prilepi, da vidimo kaj piše.

Odgovori
#74
(14-02-2020, 13:07)jabolko Napisal:
(14-02-2020, 10:41)Silver Napisal:
jabolko Napisal:Silver sam ti si pa izgleda vrhovni poveljnnik teh strokovnjakov...kakšna izjava si videl šimek ta je pa pravi
prepogibovalec naprej Pray

Jabolko:
preden si žaljiv se raje pozanimaj kako zadeve potekajo ali boš še trdil, da v primeru obiska uradne osebe pri tebi bo to storil protizakonito ?
Če ti potrka na vrata oseba iz UNZ boš na njegovo "prošnjo" zložil vso železnino na mizo in pokazal kje to skladiščit ali boš junak in ga zavrnil ob vstopu.
Si junak a hudo v zmoti.

Silver...izgleda da bom moral izbrskati tisto sliko osla Cvetkota, nalašč zate  Dumb

(14-02-2020, 15:04)šimek Napisal:
(13-02-2020, 21:11)lamer Napisal: Šimek, naoisal si, da zakaj potemtakem ne preverjamo ljudi itd itd.. Predvidevam, da menis, da sem zaposlen nekje v policiji... ..da ne bo nesporazumov, nisem zaposlen v policiji, niti v javni ali drzavni upravi in tudi nikoli nisem bil.

(14-02-2020, 14:45)volvo2 Napisal:
(14-02-2020, 13:07)jabolko Napisal:
(14-02-2020, 10:41)Silver Napisal:
jabolko Napisal:Silver sam ti si pa izgleda vrhovni poveljnnik teh strokovnjakov...kakšna izjava si videl šimek ta je pa pravi
prepogibovalec naprej Pray

Jabolko:
preden si žaljiv se raje pozanimaj kako zadeve potekajo ali boš še trdil, da v primeru obiska uradne osebe pri tebi bo to storil protizakonito ?
Če ti potrka na vrata oseba iz UNZ boš na njegovo "prošnjo" zložil vso železnino na mizo in pokazal kje to skladiščit ali boš junak in ga zavrnil ob vstopu.
Si junak a hudo v zmoti.

Silver...izgleda da bom moral izbrskati tisto sliko osla Cvetkota, nalašč zate 

Jabolko,ne izzivaj Silver-ja, ti bo napisal na zasebno sporočilo da ti bo okrog kepe eno dal,kot meni.
Jaz ga še kar čakam, pa ga ni od nikoder.Pa zamuja že en mesec Shifty


OT
Daj volvo 2 prilepi, da vidimo kaj piše.

[Image: default_avatar.png]
Silver [Image: buddy_offline.png]
Desetnik
[Image: star-9.png][Image: star-9.png]

Prispevkov: 32
Tem: 0
Pridružil: Nov 2019
Ugled: 1
07-01-2020, 22:51 
To: volvo2
Da nebi jaz tebi dal idiota malo okoli tvoje kepe butaste..

Tako je reagiral ko sem mu dal minus in ga utemeljil z idiot,ko je on dal meni minus in napisal nakladač.
Odgovori
#75
goranzivec, daj si že enkrat dopovedati, da privilegij je ena vrsta pravice, ki si jo pa moraš pridobiti in izpolnjevati določene pogoje. Pravic v pravem pomenu si ni treba pridobiti, niti ti ni treba izpolnjevati kakršnihkoli pogojev, ampak ti že avtomatsko pripadajo.
In ja, država pravzaprav ima diskrecijsko pravico odločiti ali ti bo dala orožje ali ne... ravno pri zanesljivosti je ta njihova varovalka (malo prikrita in zavita v celofan)... lahko odloči, da nisi zanesljiv in se lahko gladko jebeš :) seveda lahko zoper tako odločbo, kot v vsaki demokratični državi, uporabiš pravna sredstva, v kolikor meniš, da si oškodovan, ampak drugostopenjski organ ali celo upravno sodišče, če boš šel do tja, bo po vsej verjetnosti potrdil odločbo prve stopnje (izhajajoč iz sodne prakse)

fritz,
že res, da se lahko določene zadeve glede zanesljivosti preverijo tudi v bazah podatkov...ampak povej mi, kako boš v bazi podatkov preveril naprimer okoliščine, v katerih prosilec živi itd?? Piše to v bazah podatkov? Mislim da ne in da je edina pot ta, da policija ta zakonski pogoj preveri pač na terenu oziroma z metodami, ki jih policija pač v skladu z ZnPol vsakodnevno uporablja. Saj veš, zbiranje obvestil, opravljanje razgovorov itd...

Strinjam se, da obstajajo možnosti zlorab pri tem in lahko nekdo reče, ne ti pa ne boš imel orožja, ker mi nisi všeč...ampak to lahko policist naredi tudi v primeru varnostnega pasu, telefoniranja med vožnjo, itd itd itd... zato pa naj bi policisti bili preverjeni in zaupanja vredne osebe, da do takih zlorab ne bi prihajalo. Pričakuje se od njih, da svojo delo opravijo korektno, zakonito in strokovno. Zlorabe so pa seveda možne in se tudi sigurno dogajajo, proti temu nemoremo nič in ni možnosti da bi take slorabe lahko 100% eliminirali.Tako pač je, povsod po svetu.
Odgovori
#76
(14-02-2020, 16:32)lamer Napisal: goranzivec, daj si že enkrat dopovedati, da privilegij je ena vrsta pravice, ki si jo pa moraš pridobiti in izpolnjevati določene pogoje. Pravic v pravem pomenu si ni treba pridobiti, niti ti ni treba izpolnjevati kakršnihkoli pogojev, ampak ti že avtomatsko pripadajo.
In ja, država pravzaprav ima diskrecijsko pravico odločiti ali ti bo dala orožje ali ne... ravno pri zanesljivosti je ta njihova varovalka (malo prikrita in zavita v celofan)... lahko odloči, da nisi zanesljiv in se lahko gladko jebeš :) seveda lahko zoper tako odločbo, kot v vsaki demokratični državi, uporabiš pravna sredstva, v kolikor meniš, da si oškodovan, ampak drugostopenjski organ ali celo upravno sodišče, če boš šel do tja, bo po vsej verjetnosti potrdil odločbo prve stopnje (izhajajoč iz sodne prakse)
Daj trol,  še malo se zaplezaj...
Ustava RS " V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno. "
Pa sam sebi razloži, kdo je ta država,  ki naj bi imela diskrecijsko pravico? So šli mimo ti časi, in nespoštovanje zakonov se dopušča samo s strani takih,  kot si ti,  ki sam v sebi čuti,  da mora nujno obstajati neka entiteta,  ki ti dovoli živeti.
Da potrdim pravilnost mojega stališča in zmotnost tvojega,  prosim razloži,  kako pridem do vrhovnega nadrejenega (ker ta organizacija pač mora imeti nekoga),  da ga zaprosim za podelitev privilegija?
Odgovori
#77
Luba duša, par dni me ni na forum, vi pa že policaje spuščate v stanovanje "da si mal razgledajo", "ker nimate kej skrivat". Res ne poznate svojih pravic. Boh pumagi, ni nam pomoči.
Odgovori
#78
Sej ne vsi no...tako imenovani prepogibovalci naprej so zelo ustrežljivi, ne bom navajal, ker bom pol moral
sliko osla Cvetkota izbrskat in prilepit, ampak saj se bodo prepoznali Dumb
Odgovori
#79
(14-02-2020, 12:30)357 Napisal: okoliščine, v katerih živi, kažejo, da ni primeren za posedovanje orožja.

Prosim za ( strokovno ) pomoč: Na kakšen način se lahko to ugotovi?
Bom ugibal s predpostavko, da gre le za prvo vlogo, kot sem jo omenil že v prvem postu v tej temi.
Stanje, namesto policista/policije, potem ugotovi CZSD ( Center za socialno delo ) Smile . Tudi oni ne?
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#80
(14-02-2020, 19:57)romunov Napisal: Luba duša, par dni me ni na forum, vi pa že policaje spuščate v stanovanje "da si mal razgledajo", "ker nimate kej skrivat". Res ne poznate svojih pravic. Boh pumagi, ni nam pomoči.

(14-02-2020, 20:05)jabolko Napisal: Sej ne vsi no...tako imenovani prepogibovalci naprej so zelo ustrežljivi, ne bom navajal, ker bom pol moral
sliko osla Cvetkota izbrskat in prilepit, ampak saj se bodo prepoznali Dumb


pač, očitno s(m)o res  samo ustrežljivi bečki konjušari oz. ponižni hlapci, brevretenčarji, kimovci, bolj papeški od papeža, oz. še rečt
nam ni treba pa že ustrežemo in naredimo tudi tisto kar se ne naroči in zahteva od nas  .... ... .... pa še kaj bi se našlo
it’s better to be a warrior in a garden than a gardener in a war.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)